Magiska Marrakech

Magiska Marrakech

Åk på en magisk vecka med boende i de små moderniserade Riaderna inne i centrala Marrakech. Riaderna erbjuder full service och det finns fantastisk golf bara minuter utanför staden. Välkommen till en unik golfresa där du får uppleva staden Marrakech och det äkta Marocko!

Fakta

Avstånd flygplats Marrakech ca 6 km

Vad ingår i resan?

Flyg med golfbag t/r
Flygplatstransfer t/r
7 nätter i Marrakech
4 golfrundor inkl lunchbox
Golftransfers
Marockansk välkomstmiddag
3 tim sightseeing i Marrakech (engelsk guide)

Ovan är ett förslag på hur en veckoresa till Marrakech kan se ut. Det går såklart att spela mer eller mindre golf, stanna fler eller färre nätter och lägga in andra aktiviteter efter önskemål. Kontakta oss med dina tankar.
Marrakech är mycket trivsamt resmål även för icke golfare då det finns mycket annat att göra i denna mysiga stad så tveka inte att ta med vänner och bekanta och boka en hel riad för bara ert gäng.

Väder just nu

27℃

Palm Golf

Palm Golf (f.d. Palmeraie) ritades av Robert Trent Jones senior 1992. Detta är en väl genomarbetad 27-hålsanläggning på ett stort resortområde med hotell och restauranger, flera av exklusiv karaktär. Palmeraie betyder palmer och just sådana finns det gott om längs den tjusiga banan som också bjuder på konstgjorda sjöar och en intressant layout.

Amelkis Golf Club

Amelkis bjuder på en underbar utsikt över Atlasbergen och är en av det moderna Marockos bästa banor för turister. Den ritades av amerikanen Cabell Robinsson och är relativt snäll från gul tee, med sina breda fairways ger banan en öppen ”Florida-feeling”. Det finns förvisso många bunkrar och en del vattenhinder som gör sitt för att höja utmaningen. Amelkis ligger 7 km från centrum, mittemot grannbanan Royal Marrakech GC.

Royal Marrakech GC

En klassisk bana med en gedigen kolonialkänsla som byggdes redan 1923 av Marrakechs dåvarande pascha. Detta är fortfarande en av landets Royal-banor som ägs och drivs av det marockanska kungahuset. Royal Marrakech 18-hålare är inte speciellt lång (5888 meter) och inramas av en rejält uppvuxen tropisk skog. Klubben hävdar att det är 15 000 träd runt banan och de skapar definitivt egna rum för hålen.

Samanah Golf

Bidraget från Nicklaus Design bjuder på en modern bana utlagd i ökenlandskap med 18 hål som kan spelas över 6 800 meter som längst. Här finns ett stort fint klubbhus utrustat med en David Leadbetter Academy och bra träningsområden. Banan kantas av olivträd och inom kort också ett antal hus som håller på att byggas.

Al Maaden Golf

Al Maaden är ytterligare en modern bana i resortmiljö ritad av en stor designer. I detta fall Kyle Philips som ligger bakom mästerverk som Yas Links i Abu Dhabi och Kingsbarns i Skottland med flera. Sin vana trogen har han gjort en utmanande golfbana där speciellt par 3-hålen sticker ut. Har man vattenskräck är man i trubbel. Den centralt placerade vattenanläggningen är utformad i kvadratiska mönster och ska gestalta en Marockansk trädgård.

Atlas Golf

Det är inte ofta man rekommenderar en niohålsbana, men Atlas Golf är en riktigt fin liten bana som bjuder på spektakulära vyer över närliggande Atlasbergen som ändå bör nämnas. Dessutom ett bra stopp på en utflykt upp i bergen.

Assoufid Golf

En kort beskrivning av skotten Niall Camerons verk är att det är en klockren mästerskapsbana, lite utöver det vanliga. Dessutom är inramningen av Atlasbergen i bakgrunden nästan kusligt vacker. Banan öppnades i oktober 2014 och är redan i absolut toppskick och mäter hela 6 420 meter från back tee.

Noria Golf

L’Oasis de Noria är en av de nya tjusiga banorna i Marrakech. 27-hålsbanan är designad av Steve Forest och de tre 9-hålsslingorna beskrivs ha tre distinkta karaktärer, en ren parkbana, en som går genom fruktodlingarna och en som går genom böljande sanddynor. När allt är klart runt banan blir det en ny familjeresort med många bäddar.

Origin Hotels

Origin Hotels består av ett antal olika boenden och vi har valt ut tre små Riader som ligger inne i Marrakech medina. En riad är den perfekta platsen för att utforska medinans alla hemligheter när man inte spelar golf.

Alla riader har gemensamt att de är ganska små men är otroligt trivsamma. Det finns alltid en trevlig innergård och en härlig solig takterras, inredningen är modern och traditionell och det finns personal som erbjuder mycket god service. Frukost serveras i riaden och det går även att få middag där om man säger till dagen innan. Annars är medinan full av restauranger att välja på och personalen på riaden hjälper gärna till med tips och bokningar.

Medinan är som en liten stad i staden och det myllrar av folk i de ofta trånga gränderna. Det kan vara ganska livligt även om det inte förekommer någon biltrafik.

Det är perfekt att boka en hel riad för ett större sällskap och om man är ett väldigt stort gäng så ligger Lhena och Magi bara 30 meter från varandra med totalt 11 rum.

Det går inte att köra en buss eller bil hela vägen fram till riaden men ni får hjälp med ert bagage och era golfklubbor.

Antal rum varierar men alla är med tillhörande badrum och det finns air condition och gratis WiFi.

Riad Magi (6 rum, 4 dubbel, 1 trippel)

Riad Lhena (6 rum, 5 dubbel, 1 trippel)

Riad Alegria (6 rum, 3 dubbel, 2 trippel, 1 familjerum) TV finns i alla rum och några har öppen spis.

Förfrågan

Kontaktinformation

Read more about privacy policy
loading Förfrågan skickad Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället