Jardin Tecina Golf

Jardin Tecina Golf

La Gomeras bästa hotell

Trots att La Gomera, en av Kanarieöarnas sju öar, bara ligger 40 minuter med färja från Teneriffa, är det som att komma till en annan värld. Ön må se ut som ett kargt berg i fjärran men bjuder på underbara naturscenerier, stillhet och en makalöst vacker golfbana.

La Gomera är en mycket lugn och naturskön ö. Landskapet är dramatiskt med djupa raviner, höga berg och det är populärt att vandra eller cykla mountainbike. I nationalparken Garajonay finns en urskog som är klassad av UNESCO som en del av världsarvet. På La Gomera lär det också finnas omkring 220 000 palmer, fler än på de andra Kanarieöarna tillsammans. Stränder finns också, inte minst nära hotellet på Playa de Santiago.

Fakta

Avstånd på Teneriffa Flygplats-färja ca 15 km
Avstånd på La Gomera Färja-hotell ca 30 km
Heldagsgreenfee Ja

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 11.495:-

Flyg till Teneriffa t/r
Golfbag på planet
Mat på flygresan
Färjebiljett t/r La Gomera
7 nätter, del i dubbelrum
Halvpension (frukost & middag)
5x heldagsgreenfee på Tecina Golf
Förbokade starttider
Boka

Det ingår ingen transfer till från flygplats och hotell. Vi rekommenderar att ni tar taxi från flygplatsen till färjan och från färjan till hotellet. Vi kan boka transfer om ni önskar, meddela oss detta vid bokning.

Hotellet vill ha era handicap för golfbokningen och era passnummer för färjebokningen. Meddela oss detta vid bokning.

Möjliga tillägg/avdrag
Enkelrum: 2 450 kr
Helpension: 1 750 kr/person
Comfort Side Sea View: 630kr/person
Junior Suite: 2 450 kr/person
Superior Room: 1 750 kr/person
Icke golfare: -2 500 kr

Väder just nu

21.4℃

Tecina Golf

Tecina Golf ligger fantastiskt vackert och bjuder bland annat på vyer över Teneriffa och vulkanen Teide samt havsutsikt från alla hål.

Banan byggdes 2003 och ligger i anslutning till hotell Jardin Tecina. Donald Steel har ritat banan på en nedlagd bananodling och eftersom ön är så bergig har Steel haft en delikat utmaning. Lösningen är spännande och annorlunda där du spelar dig nedför redan från första hålet och när du kommer till sista hålet har du nått en höjdskillnad på 175 meter från det första! Som en skidbacke med andra ord fast du behöver inte skråa hela tiden utan fairways förblir utan sidolutning vilket är genialiskt.

Layouten bjuder på generösa fairway’s och luriga bunkrar och du har havsutsikt från alla hål! Några av dem är riktigt spektakulära, speciellt de som spelas rakt utför mot havet, bland annat ett par 3-hål där du slår över en ravin mot en lågt liggande green med stup längs med hela vänstersidan. Även om banan klassas som medelsvår kan det stundtals vara svårt att spela på grund av den fina omgivningen. Är det inte La Gomeras uråldriga visselspråk som hörs bland bergen, så är det utsikten över Atlanten eller öns enorma blomsterprakt av hibiskus och bougainvillea som distraherar.

Efter rundan  känns det helt naturligt att göra ett stopp på klubbhuset, ta en kall dricka och njuta lite till av havsutsikten och vyn över Tapahuga Beach.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6343 5841 5361
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum.
Transfer från klubbhus/hotell till första tee.
Bandesign Donald Steel (2003)

Jardin Tecina

Jardin Tecina är utan tvekan det bästa hotellet på La Gomera. Det är nästan som ett eget litet samhälle i trevlig kanarisk stil. Huvudbyggnaden med restauranger är omgiven av vita tvåplans radhus med hög standard som följer sluttningarna. Det är som att bo i en botanisk trädgård! Läget är utmärkt om man gillar lugn och ro för hotellet ligger på en udde högt över havet med en underbar utsikt över Teneriffa och den stundtals snöklädda Pico del Teide med sina 3 718 meter över havet. Det är spännande och romantiskt. Vill du mjuka upp golfmusklerna i det inbjudande ”aqua” så finns det tre pooler att välja mellan, dessa är uppvärmda november-april. Givetvis kan du parkera i en solstol och njuta av läskande dryck från någon av anläggningens barer för att sedan slå dig ner till bords i någon av restaurangerna. Varför inte nere vid stranden på Club Laurel med bar, à la carte-restaurang och saltvattenpool! Rummen finns i fyra kategorier, Standard med utsikt mot trädgården eller poolen, Comfort med så kallad side-sea-view, Superior med front-sea-view och Juniorsviter med extra loungedel.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Högt uppe på en klippa med makalös utsikt över havet.
Rum 432 st. Dusch/bad, hårfön, AC, telefon, TV, värdeskåp mot avgift, minibar på beställning, balkong
Rumstyper Standard, Comfort, Superior och Suites
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, trädgård, gym och ett spa
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Färja & Transfer

Varför ingår inte hyrbil eller transfer i paketen till La Gomera?

Vår erfarenhet är att många tycker det känns tidsödande och lite krångligt att ta ut en hyrbil för den korta sträckan (ca 20 minuter) från flygplatsen Teneriffa Syd till hamnen i Los Cristianos där färjan väntar och därefter sträckan till Jardin Tecina (ca 50 min) på La Gomera. Hyrbilarna är också relativt kostsamma då det krävs en speciell försäkring för färjetransporten. Därför har vi valt att plockat bort hyrbilen i vårt grundpaket och anpassat priset därefter. Istället får man lägga pengar på en taxi dessa sträckor.

Vid eventuell väntetid i hamnen i Los Cristianos på Teneriffa så kan man checka in sitt bagage i färjeterminalen och ta en fika på någon närliggande servering. Om man har gått om tid och inte vill sitta och vänta i hamnen, kan ett bra tips vara att göra ett besök till Las Americas.

Det finns förvaringsboxar i färjeterminalen som är stora nog att rymma golfbagar. Det kostar ett par euro per kolli men det kan det kanske vara värt för att bli av med väskorna och kunna strosa runt lite i Las Americas.

 

Privat transfer!?

Vi kan boka på en privat transfer om ni så önskar. Det går att välja mellan att ha sin transfer med ombord på färjan för att på så sätt slippa hantera sitt bagage, eller så lastar man av och på vid färjan och möts av en ny bil på andra sidan. En transfers UTAN bil ombord är nästan dubbelt så dyr jämfört med taxi om man bara är två personer. För ett större sällskap kan det dock både löna sig och vara bekvämt att ta transfern ombord och dessutom få resa tillsammans. Kontakta oss om ni önskar boka egen transfer.

 

Bra att veta om färjan:

Färjan till och från La Gomera går oftast tre gånger per dag. På vissa helgdagar kan det dock förekomma att den endast går två gånger per dag. Vi anpassar val av färjetid i förhållande till era flygtider och gör vad vi kan för att undvika lång väntetid. För att inte äventyra framför allt hemresan och riskera att ni missar flyget kan det hända att vi väljer en tidigare färja om marginalerna är på gränsen. Skulle man missa den färja man är bokad på gäller bokningen på nästa färja.

Klicka på länken för att se färjetidtabellen med bolaget Fred Olsen.

Ange er resväg och ert resdatum för att få fram vilka färjor som går just på era datum.
På Teneriffa väljer ni TENERIFE (Los Cristianos), på La Gomera väljer ni LA GOMERA (S. S. de La Gomera).

Notera att vi behöver era passnummer för att boka färjan. Exakta färjetider får ni som senast vid utskicket av resehandlingarna, 7-14 dagar före avresa.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället