Carton House Hotel Golf

Carton House Hotel Golf

pompa & ståt väster om Dublin

Carton House är ett ståtligt golfhotell väster om Dublin med två suveräna golfbanor utanför dörren. Här finns också spaanläggning, tennisbanor, fotbollsplaner, gym och extremt bekväma rum.

Fakta

Avstånd flygplats Dublin ca 30 km

Väder just nu

2℃

Carton House Golf

Carton House Golf Club huserar två mycket fina banor av helt olika typ.

The Montgomerie Course

The Montgomerie Course är en mycket trevlig bana, i linksstil, som varit värd för många tourtävlingar. Just i tävlingsutförande är den snudd på ett monster då man släpper upp ruffen och tvingar spelarna att gå över de fantastiska bunkersystemen. Nu är den som tur är inte uppsatt så tufft under turistsäsongen utan får anses som hanterbar och mycket trevlig för medelgolfaren. Fairways böljar fram mellan bitvis riktigt tuffa bunkrar och oklanderligt skötta greener. Det här är golf när den är som bäst!

O’Meara Course

Denna bana har en helt annan karaktär än The Montgomerie Course, det är en parkbana och den är något kortare med en ståtlig blomsterprakt och trädridåer som kantar banan på behörigt avstånd. De sista nio hålen är extra vackra och trevliga att spela och där möts man även av några fina vattendrag. På O’Meara Course passerar man också det gamla tornet som kännetecknar Carton House. Låt inte den vackra naturen störa ditt fokus på golfen bara, banan är en utmaning.

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Montgomerie: Linksbana
O'Meara: Parkbana
Banfakta Montgomerie, par 72,  6677 6238 5821 5171
O'Meara, par 73/74, 6552 6244 5870 5182
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Montgomerie: Colin Montgomerie (2004)
O'Meara: Mark O'Meara (2002)

Luttrellstown Castle Golf Club

Högt rankad parkbana intill det gamla vackra slottet med samma namn. Banan har genomgått en renovering vilket lyft den flera snäpp. Med sina dryga 6700 meter från backtee är den en utmaning för de allra bästa om man väljer det. Dock behöver man inte utmana sig fullt så mycket, det finns fler tees att välja på, dessutom har hålen olika index för herrar respektive damer. Det finns en hel del vatten på banan och dess svåraste del är mellan hål 3 och 7, sen kan du slappna av lite. Vacker och lummig miljö som sig bör på den gröna ön.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6719 6199 5886 5046
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Tom MacKenzie & Donald Steel

Carton House Hotel

Hotellet ligger i det idylliska lantliga landskapet strax utanför Dublin. Det är ett populärt utflyktsmål för den vanlige irländaren som vill unna sig en stunds lyx och flärd över en weekend. Denna fantastiska byggnad stod klar 1739 och valdes av den 19:e greven av Kildare till Fitzgeralds sommarresidens. Hotellet har 165 rum, 3 restauranger och 2 barer. Kulturen flödar på denna mycket sobra och fina resort och om man ger sig tid att promenera på anläggningen så möts man av fin natur och vackra gamla byggnader. Ta gärna en liten rundtur inne på hotellet och sök upp det kinesiska rummet för att ta in all historia och kultur som finns där.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Bara 30 minuters bilresa från centrala Dublin
Rum 165 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, strykbräda, te & kaffe, WiFi
Rumstyper Superior, Deluxe, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, trädgård, spa med pool, gym
Internet Gratis WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället