Kariega Private Game Reserve

Kariega är en familjeägd safaripark i Eastern Cape öster om Port Elizabeth. Här möts man av 10 000 hektar afrikansk vildmark, malariafritt dessutom.

Två stora floder korsar reservatet och här finns de mäktiga Big Five (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel) tillsammans med alla de andra vilda djuren så som sebror, antiloper och giraffer mm. Safariturerna genomförs i öppna jeepar för bästa sikt och det är en härlig känsla att fara fram med vinden i håret och spana efter djur. För den som önskar går det även att ta en kvällskryssning på floden och se djuren komma ner till vattnet för att dricka. En del av parken har inga rovdjur, men det finns antiloper, zebror, giraffer och andra djur. Där går det att göra s.k. walking safaris och i delar av reservatet kan ni även paddla kanot och cykla på mountainbike. Dagen kan antingen spenderas vid poolen eller vid havet! Det är bara cirka 15 km till stranden vid Kent on Sea, en vacker, pittoresk kuststad.

Main Lodge är ett bra boende där varje hus har flera sovrum med privata badrum. Mitt i huset finns en lounge med utgång till ett stort trädäck med utsikt över reservatet. All mat ingår och middagarna intas antingen ute på terrassen eller inne i den mysiga restaurangen.

Bor man på Kariega Main Lodge bidrar man med R130 till Kariega Foundation och deras kamp mot tjuvjakt.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Strax norr om Kenton-on-Sea i Eastern Cape ca 15 mil öster om Port Elizabeth
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, AC, telefon, TV, te & kaffe, utedäck
Lodger Förutom Main Lodge finns även Ukhozi Lodge, River Lodge, Settlers Drift och The Homestead
Faciliteter Restarurang, bar, pool, spa, terrass, värdeskåp i receptionen
Internet I huvudbyggnaden