Peralada Golf

Peralada Golf är en fantastisk golfanläggning belägen i den vackra regionen Alt Empordà, nära den franska gränsen i Katalonien. Golfbanan är vackert utlagd i det lätt böljande landskapet och väl anpassat till golfare på alla nivåer. Det finns en hel del vatten och väl placerade bunkrar som utmanar även de mest erfarna golfare men det är också bara en njutning att vandra i den nästan trädgårdsliknade miljön.

Golfbanan rymmer flera minnesvärda hål, som hål 7 där greenen på den långa par 5-hålet omgärdas av både vatten och bunkrar. Hål 9 är ett relativt långt par 3-hål, där spänningen skapas tack vare dammen som sträcker sig längs delar av greenens högersida och hela baksidan. Vill man spela säkert och undvika vattenbesök så har man en strategisk bunker framför greenen. Avslutningshålet är ett par 3-hål där de har lagt ut tee-boxarna som små öar i en dam vilket ökar spänningen vid utslaget. Även om det inte är en överväldigande utmaning att nå över vattnet, skapar det den osäkerhet som bör infinna sig på ett avslutningshål.

Peralada som anläggning sträcker sig långt bortom golf, men det innebär inte att golfbanan endast är ett komplement. Peralada Golf håller hög standard och är stadigt rankad i mittskiktet av de hundra bästa golfbanorna i Spanien. Ett tydligt tecken på den höga kvalitén är att Peralada även varit värd till Catalonia Open och kvaltävlingarna till Europa Touren och Senior Touren.

Förutom den imponerande 18-hålsbanan så har Peralada en korthålsbana med 9 hål samt utmärkta träningsområden för de som vill utveckla sitt golfspel.

Klubbhuset är i linje med resten av anläggningen och snyggt inrett med ljusa trädetaljer som inger en lyxig och sober atmosfär. För den som vill äta lunch eller njuta i solen på terrassen så får man förflytta sig till hotellet. Med tanke på deras egna vingård så är det nästan självklart att byta ut den klassiska ölen mot ett glas vin efter golfrundan, vilket ger en naturlig och autentisk känsla till golfupplevelsen på Peralada.

Fakta

Antal hål 18 hål + korthålsbana med 9 hål
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6070 5669 5050 4730
Faciliteter Drivingrange, puttinggreen, närspelsgreen, golfshop, omklädningsrum, vagnar och golfbilar.
Bandesign Jordi Soler Peix, 1993