Montecastillo Golf Club

Banan har varit värd för Volvo Masters hela fem gånger (1997-2001) och det känns fortfarande att det är klassisk mark när man kliver ut på banan.

Redan när man står på första tee breder fairway ut sig på ett sagolikt sätt framför ens fötter. Jack Nicklaus har designat detta mästerverk och han anser själv att det är bland det bättre han skapat. Det är svårt att säga emot. Här har många stora spelare slitit sitt hår i motgång och jublat av lycka i framgång. Pierre Fulke hade glädjen att få göra det senare då han år 2000 stod som segrare här. Montecastillos signaturhål är definitivt det 18:e. Det är verkligen vackert med utslagsplatsen på toppen av ett berg med magnifik utsikt över hotellet och det slottsliknande klubbhuset. När du reser med oss ingår förbokade starttider och obegränsad greenfee!

Golfbil är obligatorisk vid start fram till kl 11.00.

Här finns också mycket bra och genomtänkta träningsmöjligheter. Alldeles intill första tee ligger drivingrangen med 30 platser, varav 10 under tak. Här kan du testa alla klubbor på den dryga 300 meter långa rangen. Den stora puttinggreenen på 750 m² har 9 olika flaggpositioner att välja på. Lägg därtill ett nytt ”short-game-area” med möjlighet att chippa mellan 30-70 meter och naturligtvis finns det även bunkrar att träna i. Här kan upp till 70 personer samsas på totalt 5000 m².

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6424 6043 5554 5230
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunkrar, short-game-area, vangar/buggies, omklädningsrum, restaurang
HCP-gräns Herrar 28, Damer 36
Bandesign Jack Nicklaus