International Olympic Academy Golf Course

Costa Navarino Hills är namnet på det senaste tillskotten av golfbanor på detta fantastiska golfresmål. En dryg mil från hotellen, läckert beläget på en platå ovanför Bay Course ligger Hills Course och Olympic Course med fantastiska vyer över Navarinobukten.

Det är tydligt att Olympic Course är kronjuvelen bland Navarinos banor och höjdpunkten är de avslutande hålen som ligger som fastklistrade längs platåns klippkant. Den välrenommerade golfspelaren José-María Olazábal, som bland annat vunnit US Masters två gånger, på äldre dar även har gjort en karriär som golfbanearkitekt. Det som brukar karaktärisera Olazábals designspråk är relativt små greener som kräver att man planerar sitt spel redan från tee för att kunna komma nära flaggan. På Olympic Course har han haft ganska stora landområden att arbeta med så här är fairways breda och inbjudande samtidigt som greenerna stora och ondulerade. Det gäller däremot att verkligen ligga på fairway då semiruffen är obefintlig och kommer man utanför den så är det stor risk att bollen försvinner in i den delvis täta vegetationen. Alla golfbanor ska givetvis ha ett signaturhål men på Olympic är det jämnt mellan två av par 3-hålen som båda går utmed klippkanten där utsikten är som allra vackrast. Det är hål 12 och 16 som delvis liknar varandra men går i motsatt riktning vilket är ett tecken på att Olazábal har tänkt till både en och två gånger. Att hålen har olika vindriktning gör att man som besökare måste behärska flera olika typer av slag och hålen kan upplevas helt olika från dag till dag. Höjden över havet ger inte bara en makalös utsikt utan gör även att vinden blir en faktor att ta hänsyn till när man spelar. Det är nog delvis därför Olazábal har valt att ge Olympic Course lite bredare fairways och större greener än vad han traditionellt brukar designa.

Olympic Course kommer nog bli en favorit både bland de som är nybörjare och mer erfarna golfare. Olympic Course kombinerar Dunes Courses lite tuffare och mer utmanade design och Bay Courses fantastiska vyer. Tillsammans skapas Costa Navarinos flaggskepp vilket nog skulle gillats av den nu bortgångne ägaren och skeppsredaren Vassilis Constantakopoulos.

Namnet på banan har med regionen att göra då Olympia, där de första grekiska spelen gick av stapeln, inte ligger allt för lång här ifrån. Det är också den första officiella Olympiska Akademibanan i världen och har ett samarbeta med Internationella Olympiska Akademin men kanske främst med den grekiska delen Hellenska Olympiska Kommittén och ska värna om de Olympiska idealen och golfens utveckling.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign José-María Olazábal
Hyrklubbor/Egna klubbor När du reser till Costa Navarino ingår hyrklubbor från TaylorMade i resans pris. Om du trots allt vill ha med din egna klubbor tillkommer 1000:- i kostnad för golfbagstransport på flyget.
Golfbil På Costa Navarino Golf är det obligatoriskt med golfbil som ingår i resans pris.