Costa Navarino Hills

Costa Navarino går nu in i fas 2 av 3 i den stora ”master plan” har skissats upp för hela området. Det betyder att man under våren 2022 öppnar två nya golfbanor designade av den välrenommerade gamla spanska storspelaren José María Olazábal. Det byggs även ytterligare två hotell ett vid Bay Course och ett på vägen mellan Dunes Course och Bay Course. De två nya golfbanorna som kommer att gå under samlingsnamnet Navarino Hills ligger på en platå ovanför Bay Course och har en makalös utsikt.

Navarino Hills blev utnämd till det ‘World’s Best New Golf Development’ på den väletablerade World Golf Awards 2020. Olazabal har varit mycket aktiv under själva bygget och varit på besök otaliga gånger. Han är själv mycket nöjd med det blivande slutresultatet och tycker att det kommer att bli en bra mix av golfbanor som kompletterar de två befintliga banorna designade av Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr.

 

“The first course is closer to the cliffs … the breeze is always going to be a factor and it’s going to be a little bit tougher.“… on the second course, you are more protected, and guests will experience increased tree-lined holes, with forest and mountains in the background. I think it’s going to be ideal for anybody who wants to come and play at Costa Navarino for a few days and enjoy a different feeling and a different view when they are playing.”

José-María Olazábal

 

Det är just nu lite begränsat med bilder från golfbanorna då de ännu inte är helt klara. Väntan kommer däremot vara relativt kort då de kommer att premiärspela en av golfbanorna redan i november. De första slaget på Navarino Hills I kommer att slås på den femte upplagan av Messina Pro-Am. Det kan bli en tuff tävling då Navarino Hills I mäter hela 6 366 meter från backtee, Navrino Hills II är inte så mycket kortare med sina 6 280 meter. Ni behöver dock inte vara oroliga då banorna på Navarino Hills främst är byggda för semestergolf och har flera tees att välja mellan och anpassade för alla handicapnivåer.

Ni som besökt Costa Navarino tidigare vet att man sällan prutar på kvaliteten och allt tyder på att de två golfbanorna kommer att hålla högsta internationella klass. Hållbarhet har varit en viktig faktor under själva bygget och man har försökt anlägga en så klimatsmart golfanläggning som möjligt. En viktig del i detta är den stora vattenreservoar på 485 000 kubikmeter som samlar upp regnvatten till bevattningen av golfbanorna. För att minska påverkan på naturen har man valt att plantera 52 000 träd, buskar, örter och blommor som alla har ett lokalt ursprung och är anpassade att klara Costa Navarino-buktens klimat.

Greenfeepaketet kommer till våren att bestå av totalt 5 greenfee varav 2 x The Dunes Course, 1 x The BayCourse, 1 x Navarino Hills I och 1 x Navarino Hills II.

Fas 3 i utbyggnaden av Costa Navarino är att i framtiden bygga ytterligare ett hotell och en golfbana. Genom de två nya golfbanorna siktar Costa Navarino på att behålla och förstärka sin position som en av Europas bästa golfresorts. Det finns nu till våren 36 nya golfhål att testa för de som redan besökt Costa Navarino tidigare så det är definitivt dags för ett återbesök.

Fakta

Mer information om Costa Navarino Hills kommer snart...