Circolo Golf Bogogno

Circolo Golf Bogogno har två enastående golfbanor skapade av mästerdesignern Robert von Hagge.  Anläggningen är också försedd med ett rejält träningsområde och ett mycket elegant klubbhus i äkta italiensk stil. Självfallet står köket för en mat som gör att man aldrig vill åka härifrån.

Bonora Course

En böljande parkbana med några hål som bjuder på skapliga höjdskillnader. Den är relativt lång och lite mer utmanande än sin systerbana. Flera vatten i form av dammar och diken skapar svårigheter som kan påverka scoren. Detsamma gör flertalet bunkrar och en bitvis hög ruff att det kan vara avgörande att slå rakt. Här kan golfbil vara en god idé men det är inget måste.

Del Conte Course

Denna bana andas en del links eller s.k. hedland i sin karaktär. Trots detta är Del Conte något kortare och räknas som den lättare av de två men är ändå tillräckligt kaxig för att ha huserat kvalen till Europatouren. Banan är lite öppnare, plattare och har inte lika många vattenhinder. Det är otroligt fint att komma in på hål 18 och se hela klubbhuset speglas i den lilla sjön som ligger vid green.

Avsluta rundan med en svalkande dryck och en bit mat på den rejält tilltagna terrassen vid klubbhuset och blicka ut över banorna.

Träningsområde

Inte långt från klubbhuset, mellan tee hål 1 och green hål 18 på Del Conte finns också ett stort träningsområde. Utslagsplatserna är både från gräs och matta och sammanlagt finns det 60 platser. Här finns träningsbunkrar och greener för chippar och pitchar. Den stora puttgreenen med 36 hål ligger direkt utanför klubbhuset.

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Bonora Course, parkbana
Del Conte Course, links/hedbana
Banfakta Bonora, Par 72, 6284 5907 5284 5408 4907 4425
Del Conte, Par 72, 6206 5776 5261 5338 4953 4454
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 36
Bandesign Robert von Hagge (1997)
Fr. 0 KR

Italien, Milano

Bogogno Golf Resort

Få hotell har en riktigt bra golfbana utanför dörren. Bogogno har två! Lägg där till läget mitt i ett av Piemontes härliga vindistrikt och närheten till skönheten kring Lake Maggiore. Detta borde göra Bogogno till en stark aktör över ”måsten” på en livsnjutande golfares lista.