Villa Vasco da Gama

Villa Vasco da Gama

Välkomna till Villa Vasco da Gama, ett fräscht, svenskägt litet hotell mitt i härliga Cascais. Flertalet många fina golfbanor finns att välja på i närheten!

Den gamla staden Sintra ligger bara ett par mil norr om Cascais och är verkligen värd ett besök. När man vandrar i de trånga gränderna är det lätt att förstå varför Svennis har kvar sitt hus i området. Pena Castle ligger på berget ovanför Sintra och är ett mästerverk byggt i “romantisk” stil på 1800-talet. Ta bussen upp eller förbered dig på en rejäl promenad om du vill gå hela vägen. Hela Sintra finns med på Unescos Världsarvslista. Närheten till Lissabon, endast ca 25 minuter bort, gör förstås att ett besök även hit är lockande. Här finns oändligt med historia och sevärdheter vid sidan om trevliga caféer och restauranger. Missa inte gränderna i Alfamadistriktet!

Europas västligaste punkt på fastlandet ligger också här – Cabo da Roca. En gång i tiden var detta en plats där man bevakade all sjöinfart till Lissabon. Idag är det endast fyren som fortfarande är aktiv och vägleder trafiken på Atlanten. Här finns fina vandringsleder, utsiktsplatser och möjligheter att äta och dricka.

Fakta

Avstånd flygplats Lissabon ca 37 km
Sevärdhet Sintra Stad ca 20 km, Cabo da Roca ca 15 km
Närmsta stad Estoril ca 5 km

Väder just nu

18.2℃

Oitavos Dunes Golf Club

Oitavos Dunes Golf Club byggdes 2001 för de stora mästerskapen och räknas idag till en av Portugals allra bästa. Europatouren har varit här och spelarna lovordade banan. Banan ligger i Sintra-Cascais nationalpark och variationen av skogsområden, sanddyner och havskust gör Oitavos till en naturupplevelse och varje golfrunda blir unik. Seasideläget och alla naturliga sanddyner gör att banan internationellt har erkänts som “A Natural Links Golf Experience”.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71,  6372 5967 5605 5180 4488
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Arthur Hills (2001)

Quinta da Marinha Golf Club

Bara 25 km från Lissabon ligger denna fina bana designad av  Robert Trent Jones Sr. Det är en ganska platt bana kantad av en mängd pinjeträd som kan påverka spelet om du inte håller dig på fairway. Flertalet bunkrar och ett antal sjöar gör att du hela tiden måste vara på tårna och planera ditt spel. Blåsiga dagar bör du tänka till lite extra på dina klubbval. Signaturhålet är nr 3, en par 4:a  som går rakt ut mot havet och när du väl är uppe på green har du bara Atlanten utanför. Även Sintrabergen gör sig påminda på flera hål – fantastiskt vackert!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71,  5870 5595 5127 4758
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Robert Trent Jones Sr (1984)

Penha Longa Golf

Golf i världsklass i oförglömlig miljö och lummig natur trots att man är så pass nära huvudstaden är en svårslagen kombination. När Robert Trent Jones Jr var här gjorde han inte bara den kända Atlantic Course utan även ytterligare 9 hål av full längd som idag är The North Course och ett perfekt komplement till anläggningen. Självklart finns här även träningsmöjligheter av högsta klass. I klubbhuset ligger shopen med allt man kan behöva samt en mycket fin restaurang med terrass där man kan blicka ut över den vackra Atlanticbanan och Sintrabergen.

Penha Longa Atlantic Championship Course

En kuperad bana som bjuder på stor variation och flera mäktiga utslagsplatser. Efter tre spelade hål har man en riktigt fin par 4:a framför sig med utsikt över Estoril, Cascais och havet. Ett par hål senare når man banans första par 5:a, i dag ett klassiskt hål som symboliserar Penha Longa då greenen omges av det som en gång var en del av en romersk akvedukt. Här finns flera intressanta vattenhinder och upphöjda greener som tillsammans med en ofta ganska stark vind prövar även den bästa spelaren.

The North Course (tidigare The Monestary Course)

Rankad top 30 i kontinentala Europa och är golf när den är som bäst trots att det bara är 9 hål. Att slå djärva drivar och modiga inspel mot de konstfulla greenerna ger en adrenalinkick samtidigt som du gör en lugn resa i ett av Portugals mest inspirerande landskap. Öppningshålen och avslutningen ligger i skuggan av de steniga bergen medans övriga hål ligger mer öppet. En spännande bana hela vägen och perfekt för den som kanske inte hinner/orkar/vill gå 18 hål.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Kuperade parkbanor
Banfakta Atlantic, par 72,  5926 5512 5098
North, par 35, 2437 2221 1994
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Robert Trent Jones Jr (1992 Atlantic Course, 1995 North Course)

Golf Estoril

De första 9 hålen byggdes redan 1929 men sedan dess har banan lagts om och utökats. Den ligger vackert inbäddad  i färgglad miljö bland eucalyptus-, pinje- och mimosaträd med vyer över havet och Estoril. Då den är lite kortare än normalt så kräver den precision och taktik snarare än längd i slagen. Par 3:orna är extra fina och väldigt olika. Hål 4 (Pepper’s Hole) omges av pepparträd och hål 8 (The Tea Cup) är välkänt för den alltid lite knepiga flaggplaceringen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 69,  5189 4903 4602 4373
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Jean Gassiat (1929) Mackenzie Ross (1936)

Quinta da Beloura

Denna bana ligger på Estorilkusten halvvägs mellan Cascais och Sintra. Det är en flack bana vilket gör att du kan njuta och inte slita allt för mycket på krafterna. Berget Sintra ger sig till känna på nästan alla hål och vyerna är fantastiska. Mer än 40.000 träd (ek, pinje, palmer, ceder och magnolia) har planterats längs banan och gör att den känns lummig och grön. Vatten gör sig påmint överallt men är inte alltid i spel utan är ibland bara ett vackert inslag i naturen. Det finns dock en del svårigheter också… till exempel hål 16 och 17 som löper parallellt med varandra med smala fairways och ett vatten mellan sig. Här krävs precision med drivern.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 5716 5498 5498 5094
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Rocky Roquemore (1994)

Belas Golf Club

En härlig och kuperad parkbana som är mångas favorit i området nedanför Sintrabergen. Banan som är designad av Rocky Roquemore ligger mellan Lissabon och Sintra med en vacker utsikt över bergen. Banan ligger i en dal som skyddar mot vinden och har generösa fairway’s för utslagen men flertalet välplacerade vattenhinder och bunkrar kan ofta ställa till det för inspelen. Det är en bana som passar alla handicap men man måste spela smart för att inte hamna i svårigheter.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6270 5591 4874
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Rocky Roquemore (1998)

Lisbon Sports Club

En gammal klubb med anor från 1880-talet. Banan är inte så lång och du är verkligen ett med naturen bland cypresser, eucalyptus och vilda blommor och det är inte ovanligt att se lite djur här och där på banan. Originalhuset i kolonial stil på egendomen är omgjort till klubbhus och från den fina terrassen har man utsikt över hål 5 och 18. Det är lite skotsk layout över banan som byggts om i omgångar från 1922-1992. En orginell bana som bitvis kräver sin golfare.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 69,  5309 5029 5000 4658
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Hawtree & Sons (1964)

Villa Vasco Da Gama

Detta lilla hotell med endast 12 rum är perfekt för en lugn och avslappande vistelse. Hotellet ligger mitt i Cascais historiska kvarter med gångavstånd till stadens stränder och andra nöjen. Hotellet är helt nyrenoverat och stilen är en skön blandning av lite äldre charm och stilrent modernt utan att vara stelt. Här finns ingen restaurang men det serveras frukost. När ni kommer tillbaka från golfen, slappna av en stund vid poolen, ta en drink i baren innan ni strosar ner Cascais för middag. Behöver ni kontakt med omvärlden finns det gratis wifi på hela hotellet samt vid poolen och i trädgården.

På hotellet finns svenskspråkig personal och de hjälper mer än gärna till om man vill göra någonting annat än golf. De kan till exempel ordna biljetter till olika evenemang, varför inte Champions League fotboll?

Fakta

Läge I hjärtat av historiska Cascais
Rum 12 st. Dusch/bad, hårfön, värdeskåp, vissa rum har öppen spis/balkong/uteplats
Faciliteter Bar, lounge, pool med solstolar och bar, trädgård
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället