Vilamoura

Vilamoura

hjärtat av Algarve

Vilamoura är hjärtat av Algarves alla golftäta regioner och stället där banor poppat upp som svampar det senaste decenniet. Här är avstånden små och få saker slår kombinationen av att få spela på fantastiska golfbanor på dagen och äta riktigt god mat i marinan på kvällen. Önskar man ta sig till milslånga sandstränder så är det bara en kort promenad från våra hotell.

Fakta

Avstånd flygplats Faro ca 25 km

Väder just nu

21.1℃

Victoria Course

Mästerskapsbanan Dom Pedro Victoria Golf Course är designad av Arnold Palmer, en av de största legenderna inom sporten. Fairways är relativt breda, greenerna stora och ondulerade. Flertalet vattenhinder utmanar spelarna framför allt på de sista 9 hålen. Signaturhålet, det 17: e, kräver mer precision ju närmare green man kommer på grund av allt vatten till höger om hålet.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6593 6105 5164 4792
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Arnold Palmer (2004)

Old Course

Frank Pennink skapade denna parkbana redan 1969. Den slingrar sig över en svagt kuperad terräng kantad av uppvuxna pinjeträd. I kontrast till det “gamla” finns ett modernt och trevligt klubbhus där man kan njuta efter rundan. Old Course ligger “vägg i vägg” med Pinhal Course och Millenium Course.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 73, 6254 5913 5718 5086
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 24. Damer 36.
Bandesign Frank Pennink (1969), Martin Hawtree (1996)

Laguna Course

Laguna Course skiljer sig en hel del från de andra banorna i Vilamouraområdet. Precis som namnet antyder så finns det vatten i närheten men också på banan. Inte mindre än 11 hål påverkas av vattenhinder och det finns totalt 79 bunkrar på banan. Tufft kan man tro men det upplevs ändå mer som en mycket fin inramning. Layouten känns amerikansk, bitvis med links-känsla och det är åtminstone ganska få träd som står i vägen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana med mycket vatten
Banfakta Par 72, 6121 5774 5605 4900
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Joseph Lee (1990)

Millenium Course

Denna par 72:a öppnade lagom till millenniumskiftet. Det var den kända golfarkitekten Martin Hawtree som dels ritade nio nya utmanande hål mellan pinjeträden och sedan tog de andra nio från Laguna Course som då var en 27-hålsbana. De sistnämnda hålen renoverades kraftigt med nya tees, bunkrar och greener för att ge banan en rejäl stuns. Detta är en av de trevligaste banor som finns i Portugal, förlåtande, bred och ganska platt vilket gör att man med fördel kan gå runt de 18 hålen om man vill.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6157 5784 5506 4767
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36
Bandesign Martin Hawtree (2000)

Pinhal Course

Detta var den andra golfbanan som byggdes i Vilamoura, designad av Frank Pennink, invigd 1976. Under de inledande åren gjordes flera förbättringar på banan och den mest betydande var Robert Trent Jones Jr’s justeringar som gjordes 1985. Banan kännetecknas av ett böljande parklandskap kantad av pinjeträd. Det finns inte många vattenhinder men en och annan pinje har letat sig ut på fairways och kan också påverka inspel på några greener.  Detta är en bra bana för medelgolfaren.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6353 5914 5627 5206
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Frank Pennink (1976), Robert Trent Jones Jr (1985)

The Lake Resort

Otroligt mysig resort bara en kort promenad från marinan i Vilamoura. Bo lite avskilt men ändå nära. Perfekt boende som bas för en skön golfvistelse i centrala Algarve.

Centralt i Vilamoura men ändå lite skönt avsides ligger supermysiga The Lake Resort. Det infinner sig ett lugn när man kommer innanför dörrarna och ut på ”innergården”. Här finns flera pooler och soldäck samt en liten sandstrand som ger havskänsla. En naturlig sjö skapar en vacker inramning och bidrar till lugnet. Flera restauranger ger stor variation och om det inte räcker till så ligger Vilamoura Marina bara en kort promenad bort. Vill man skämma bort sig lite extra eller mjuka upp musklerna efter golfen så finns ett fint spa att tillgå.

Alla rum har egen balkong med utsikt mot trädgården, poolen eller havet och hela anläggningen andas värme och ger en ombonad känsla.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Granne med Vilamoura Marina
Rum allmänt Dusch och bad, hårfön, TV, telefon, AC, minibar, kaffe/te, balkong/terrass och WiFi
Rumstyper 192 rum. Deluxe Room with garden view/sea view/panoramic sea view, Sviter, Lägenheter
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, soldäck, trädgård, spa
Internet Gratis WiFi

Dom Pedro Marina

Med perfekt läge ut mot Atlanten erbjuder Dom Pedro Marina 100 rum och 55 sviter. Här råder en informell och familjär atmosfär och gästerna kan njuta av poolerna bara en kort promenad från den kosmopolitiska Vilamoura Marina som har ett brett utbud av barer, nattliv, restauranger och affärer. Under säsong finns en beachbar och solstolar på Vilamoura Beach avsedda enbart för Dom Pedros gäster. Dom Pedro Hotels erbjuder gästerna en garanti för äkta portugisisk gästfrihet och mat, samt Algarves solsken och orörda stränder.

Hotellet är renoverat under 2018.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Mitt emellan marinan och stranden i Vilamoura
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, minibar, värdeskåp mot avgift, balkong
Rumstyper 155 rum. Classic, Classic Sea View, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool, soldäck, privat strand
Internet Gratis WiFi på rumen och i lobbyn

Hotel Praia Sol

I Vilamoura finns förstås en uppsjö av olika hotell och vi kan i princip boka vilket som önskas. Det finns dock ett riktigt bra förslag för dig som vill bo på promenadavstånd till både havet och marinan, men som hellre lägger pengarna på golfen än på dyrt boende. Låt oss presentera Hotel Praia Sol. Ett familjärt litet hotell, enkelt men rent, snyggt och med suverän service. Känslan av att man hittat en “pärla” är slående. Här finns det man kan önska sig så som pool och restaurang och på kort avstånd ligger Vilamouras “hot spots”. Ingen blir nog heller ledsen av att priserna i den egna baren är ungefär hälften mot vad serveringarna på stan tar…

I paketen med boende på Praia Sol erbjuder vi transfer till och från både flygplats och golfbanor med undantag för Faldo och O’Connor Course som ligger i Silves. Vi kan självklart ändra till hyrbil om så önskas.

Fakta

Standard starstarstar
Läge Intill stranden i Vilamoura Marina
Rum 50 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, WiFi, balkong
Rumstyper Standard, Superior
Faciliteter Restaurang, bar, pool, soldäck, trädgård, gratis parkering
Internet Gratis WiFi i hela byggnaden

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället