Jubileumsresa till Vietnam

Jubileumsresa till Vietnam

med Joakim och Peter

År 2020 är det 30 år sedan jag blev headpro på Salems GK. Detta firar vi med ett nytt resmål - Da Nang i Vietnam. Vietnam bjuder på fantastiska golfbanor som jag själv hade äran att testa under våren 2019. Både jag och Joakim kommer att vara med på resan. Vi kommer att spela med alla för att ge tips och goda råd på banan. Utöver det så arrangeras golfträning vid fyra tillfällen under resan. Precis som vanligt spetsar vi rundorna med lagtävlingar och även en individuell tävling där vi utser ”veckans Vietnames”. Välkomna att följa med oss på en oförglömlig resa!

Fakta

Datum 10-22 mar 2020
Reslängd 13 dagar/12 nätter
Flyg UT 10 mar (ekonomiklass) ARN-DOH 0805-1615
DOH-DAD 2010-0701 (+1)
Flyg HEM 22 mar (ekonomiklass) DAD-DOH 0050-0520
DOH-ARN 0800-1230
Uppgradering till Business Class På förfrågan, möjligt i mån av plats

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 34.995:-

Flyg med Qatar Airways Stockholm Arlanda till Da Nang via Doha t/r
40 kg incheckat bagage
All transfer enligt program
7 nätter, Ansaga Lang Co, Laguna, Garden Balcony room
3 nätter, Pullman Resort, Da Nang, Superior room, sen utcheckning
Frukostpension
5 middagar ”Dine around” Golf Café, 67 Bar, Rice och Moomba när man bor i Laguna
5x 18 hålsgreenfee på Laguna GC
1x 18 hålsgreenfee på Ba Na Hills
1x 18 hålsgreenfee på Hoiana Shores
Caddie (ej dricks) och del i golfbil alla rundor
Guidad heldagsutflykt till Kejsarstaden Hue
Guidad tur i Hoi An
Golfträning med Peter & Joakim Bäckbom enligt program
Boka

Möjliga tillval per person:
Enkelrum: 8 995 kr
Uppgradering Angsana:
*Sea View Junior Pool Suite - 2 250 kr,
*One Bedroom Suite - 4 250 kr,
*Byte hotell till Banyan Tree i Lagoon Pool Villa - 11 550 kr
18 hål Montgomerie Links inkl caddie (ej dricks) & golfbil: 1 700 kr
18 hål BFG Danang GC inkl caddie (ej dricks) & golfbil: 1 900 kr

Alla uppgraderingar är på förfrågan innan de bekräftas.
Begränsat antal platser!

Väder just nu

26.9℃

Program

10 mars -20

Avresa från Stockholm Arlanda med Qatar Airways kl.0805. Byte av flyg i Doha (Qatar) och vidare till Da Nang.

 

11 mars -20

När vi landar i Da Nang är klockan 07.00 lokal tid och vi åker till Laguna Lang resort som ligger ca en timma norrut längs kusten. Väl framme blir det en lugn och skön dag. Gemensam middag på kvällen ingår (exklusive dryck).

  • 7 nätter på Ansaga Lang Co, Laguna, Garden Balcony room.
  • Frukost och 5 middagar

 

12 mars -20

Nick Faldos bana Laguna Lang och det tjusiga klubbhuset ligger nära resorten och efter frukost ses vi på övningsområdet för golfträning. Efter lunch blir det spel på banan. Middag på kvällen ingår (exklusive dryck).

 

13 mars -20

Golfträning förmiddag och spel på eftermiddagen. Middag på kvällen ingår (exklusive dryck).

 

14 mars -20

Spel på banan denna morgon. Ingen träning idag så en skön eftermiddag på stranden kanske lockar? Middag på egen hand.

 

15 mars -20

Golfträning förmiddag och spel på eftermiddagen. Middag på kvällen ingår (exklusive dryck).

 

16 mars -20

Golfträning förmiddag och spel på eftermiddagen. Middag på kvällen ingår (exklusive dryck).

 

17 mars -20

Utflykt till den gamla kejsarstaden Hue tillsammans med engelsktalande guide. Middag på egen hand.

 

18 mars -20

Dags att lämna Laguna Lang för nya äventyr. Efter tidig frukost går färden inåt landet där de mäktiga skogarna tar vid. Här ligger fantastiska Ba Na Hills Golf Club som ska spelas dagen till ära. Efter golfen går transfern ner till Da Nang South Beach där vi checkar in på Pullman Resort.

  • 3 nätter på Pullman Resort, Da Nang, Superior room
  • Frukost

 

19 mars -20

En skön dag att njuta av Vietnam. Kanske bara ha det gott på hotellets fina strand eller utforska staden Da Nang. För den som har ett omättligt driv efter mer golf så ligger både Montgomerie Links och BRG Golf endast 10 minuter bort med taxi (vi kan förboka dessa i mån av plats).

 

20 mars -20

En spännande dag där vi åker söderut och ska spela ett av landets senaste tillskott av banor – linksbanan Hoiana Shores. På vägen tillbaka stannar vi för en guidad tur till fot i den antika staden HoiAn som är med på UNESCO’s världsarvslista.

 

21 mars -20

Åter en lugn och skön dag på stranden eller för egna aktiviteter. Mer golf för den som önskar bör förbokas för att öka chansen att få starttid. Vi har bokat sen utcheckning så det är ingen stress med packningen. Njut av dagen, ät middag i lugn och ro innan transfern tar oss till flyplatsen.

 

22 mars -20

Flyget går kl.00.50 mot Doha och vidare till Stockholm där vi landar kl.12.30 lokal tid.

Laguna Lang Co Golf Club

Laguna Golf Lang Co Golf ligger magiskt placerad intill den tre kilometer långa stranden. Området är känt för sin orörda kust och finns med på UNESCOs världsarvslista. En oerhört vacker plats och en oerhört vacker golfbana.

Banan, par 71, är designad av Sir Nick Faldo och otroligt vacker med vattnet på ena sidan och de böljande bergen som fond på den andra. Intill några av hålen är risodlingarna i full gång och har man tur kan man se en eller annan oxe som jobbar på fälten. Det är naturligtvis omöjligt att inte hänföras av naturen som omger banan men skulle man lyckas skärma av det så måste vi ändå undra om detta inte är det bästa Faldo skapat. Varje hål har sin egen karaktär med dammar, kanaler, bunkrar, waste areas, klippformationer, skogspartier och djungel som del av layouten. Rejäla längdskillnad fån bakersta till främsta tee borgar för spelbarhet oavsett handicap. Stora och snabba greener innebär en utmaning för alla. Som sig bör så matchas banan av ett förstklassigt träningsområde och ett magnifikt klubbhus.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6493 6365 5885 5467 4789
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, short-game-area, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum…
Bandesign Nick Faldo

Ba Na Hills Golf Club

Den tidigare världsettan Luke Donald är en i raden av storspelare som sadlat om till golfbanedesigner. Hans första uppdrag blev där kust möter djungel en halvtimma inåt landet från Danang.

Golfbanan Ba Na Hills löper genom flera dalar i de omgivande bergskedjorna. Banan är ganska kuperad, på flera platser ligger utslagen högt med spektakulär utsikt över dalarna nedanför. De första nio hålen påminner något om en mer traditionell parkbana för att sedan steppa upp till golfhål som sveper genom den frodiga vegetationen. Man undrar om han ens kunnat drömma om den prestigefulla utnämningen “Asia’s Best Golf Course” på World Golf Awards 2018? Ba Na Hills är dessutom rustad för riktigt sena rundor då alla hålen är upplysta!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Bergsbana
Banfakta Par 72, 7184 6548 6049 5506 4730
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, short-game-area, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Luke Donald (2016)

Hoiana Shores Golf Club

Genom skapandet av mäktiga Hoiana Shores Golf Club som öppnar under hösten 2019 sällar sig Robert Trent Jones II till de kända designers som alla skapat golfbanor i centrala Vietnam.

Den finkorniga sanden längs stranden söder om HoiAn gav naturligtvis bästa möjliga förutsättningar att bygga vad som kommer att bli en enastående golfbana. Layouten är links där man har bevarat den befintliga sand och dynterrängen men flera av hålen vänder uppåt mot det tjusiga klubbhuset och spelas genom ridåer av Casuarina-träd. Golfupplevelsen är förstklassig med faciliteter och service som kännetecknar en 5-stjärnig lyxort, eller bättre. Hoiana Shores är ett välkommet tillskott till golfkusten Vietnam, som redan är känt för Vietnams, om inte hela Asiens, bästa golf.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta
Faciliteter
Bandesign Robert Trent Jones II (2019)

Angsana Lang Co

Laguna Lang Co drivs av den välrenommerade kedjan Banyan Tree och har tre separata boendealternativ; Banyan Tree Villas, Laguna Park Townhouses och själva huvudhotellet Angsana Lang Co.

Detta förstklassiga hotell med 229 rum och sviter ligger som sig bör längs med den härliga stranden. Byggt för att ge så många som möjligt en fin utsikt över havet och den prunkande trädgården med sitt storslagna poolområde. En modern anläggning där traditionell vietnamesisk estetik möter chic västerländsk med ljusa,starka färger och avskalad design. Rymliga rum från 52 kvm upp till 179 kvm i de största sviterna. Ett flertal alternativ står till buds för dig som vill uppgradera rumskategorin och unna dig något extra. Närmare hälften av rummen har exempelvis egen pool på terrassen.

Tre av områdets åtta restauranger ligger på Angsana; buffetrestaurangen Market Place, Rice Bowl med diverse risrätter och den relaxade Moomba med en mix av lokala specialiteter, färsk fisk och internationell cuisine. Utöver dessa äter vi gott från det vietnamesiska köket på Golf Café och 67 Bar i det intilliggande klubbhuset.

Ett stort urval av aktiviteter utanför golfen finns att tillgå. Allehanda land- och vattensporter samt en mängd utflykter med inriktning mot natur, kultur eller äventyr. Självklart finns här också ett spa med fullt utbud av massage och behandlingar.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vackert läge mellan Truongbergen och det azurblåa havet
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe, balkong/terrass
Rumstyper Garden Balcony: 52 m², dubbelsäng/twin beds, garden view
Sea-View Junior Pool Suite: 53-60 m², dubbelsäng/twin beds, sea view
One Bedroom Suites: 90-103 m², dubbelsäng, courtyard/beachfront/sea view
Two Bedroom Suites: 159-179 m², pool, sea view
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, terrass, trädgård, gym, spa, kids club, beach club
Internet WiFi finns

Pullman Danang Beach Resort

Pullman Danang Beach Resort ligger direkt vid Danang stranden, bara 10 minuter från centrum och den internationella flygplatsen.

Det är en exklusiv anläggning med ett stort utbud av bekvämligheter. Här finns en infinitypool, ett härligt spa, moderna restauranger och barer samt en mängd vattensporter. Vill man utforska närområdet så ligger bland annat Marmorberget, Linh Ungpagoden och Dragon Bridge bara en kort bilresa bort.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt strandläge i Danang, ca 10 minuter från city och flygplatsen
Rum - 187 st Separat dusch & bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe, balkong
Rumstyper Superior: 42 m², dubbelsäng/twin beds, garden view
Deluxe: fr 42 m², dubbelsäng/twin beds, garden/pool/bay view
Junior Suites, Family Suites: 72-122 m², olika utsikter
Faciliteter Restauranger, barer, pool, terrass, trädgård, gym, spa, strand, vattenaktiviteter
Internet WiFi finns

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället