Vanity Golf Hotel

Vanity Golf Hotel

Vanity Golf Hotel har bästa tänkbara strandläge i Alcudia på norra Mallorca. I vårt mest populära paketförslag bor du med halvpension, har hyrbil och spelar på upp till fyra olika banor, Canyamel, Capdepera, Alcanada och Son Servera. Det finns fler banor att tillgå, bara säg till om du har något önskemål.

Fakta

Avstånd flygplats Palma ca 60 km

Väder just nu

26.5℃

Alcanada Golf Club

Alcanada Golf Club är ett måste för en golfare som besöker Mallorca! Denna fantastiskt bildsköna golfbana ligger vid havet ett par kilometer från den mysiga staden Alcudia på norra Mallorca. De 18 hålen mäter hela 6 499 meter från back tee och för designen står Robert Trent Jones Jr. Banan, som öppnades för spel 2003, smälter naturligt in i den typiska mallorkanska terrängen och kännetecknas av fyren, ute på den lilla ön, som namngett banan. Bortsett från den fantastiska havsutsikten omges man av pinjeträd och olivlundar. Även om Trent Jones hade förnämliga förutsättningar att få till en fin layout så har han lyckats exceptionellt bra. Hålen är fint varierade med några korta par 3:or till den längsta par 5:an på hela 615 meter – från back tee skall det, tack och lov, tilläggas!

Även om Alcanada Golf Club är en ung bana skulle man inte låta helt okunnig om man gissade på att den var bortåt hundra år gammal! Så pass uppvuxen är omgivningen runt i kring och kvalitetskänslan är total. Mycket riktigt har också Alcanada erkänts som en av de bästa golfbanorna i Spanien och Europa av ett antal välkända golftidningar.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6499 6152 5844 5645 5241
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar
Bandesign Robert Trent Jones Jr (2003)

Canyamel Golf Course

Canyamel Golf Course ritades av José Gancedo 1988 och ligger mellan Cala Ratjada och Cala Millor på en av de allra vackraste delarna av ön. Banan ramas in fint av gamla stenmurar och vid ett par tillfällen passerar man gamla stenhus som daterats ca 300 år tillbaka i tiden. De första och de sista 9 hålen skiljer sig en del i karaktär där hålen i början bjuder på en viss kupering och kantas av större träd. De sista 9 hålen är planare men längre och inkluderar tre stycken par 5:or. Även om dessa är öppnare så finns det en del olivträd som man helst inte ska ligga mask bakom. Klubbens stolthet är annars de snabba och välskötta greenerna, Mallorcas bästa enligt egen utsago. På klubbhusets vackra terrass kan du njuta i fulla drag och diskutera spelet medan du njuter av utsikten över det 18:e hålet med berget och havet i bakgrunden.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 73, 6186 5145
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar. omklädningsrum
HCP-gräns 36
Bandesign José Gancedo (1988)

Capdepera Golf Course

Capdepera Golf Course, även känd som Roca Viva ritades av Dan Maples och invigdes 1991. Banan ligger i vacker natur och hela området utstrålar ett lugn. Banan är omgiven av Artabergen, vilket gör att man bjuds på några spektakulära vyer över Medelhavet, speciellt på hål 15. Golfbanan är indelad i två halvor. De första nio hålen är platta med ganska långa fairways, medan de andra nio hålen börjar med tre platta hål innan man möts av en viss kupering vid foten av Artabergen. Det finns en del konstgjorda sjöar och tre av dessa gör sig ”hörda” på hål 5, 11 och 18. Klubbhuset är mycket bekvämt och en idealisk plats att sitta och analysera rundan på – eller dränka sina sorger. Varför inte passa på att njuta av en matbit av högsta kvalitet på Roca Viva Restaurant, med en härlig utsikt över banan.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 5847 5589 5066 4773
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Dan Maples (1991)

Golf Son Servera

Golf Son Servera är Mallorcas enda medlemsklubb men gäster är varmt välkomna. Banan ligger vackert nedanför pinjeklädda berg med underbara vyer över Cala Millor Bay. Både nybörarje och vana golfare kan njuta av banan som har flera vattenhinder och bunkrar.

Det är en lite kuperad parkbana med generösa fairways och en ruff klippt i lagom höjd för att hitta förlupna bollar. Det svåraste på banan är alla träd som gärna blockerar vägen mot hål om du inte håller dig på banan. Den svåraste delen är hål 3-7 så klarar du dem bör resten gå galant.

Greenerna består av fint maskerade onduleringar som kräver lite extra uppmärksamhet när du tar ut din linje. Sex av greenerna ligger med angränsande vatten men det finns alltid en “säker” väg in…

Bergen skyddar banan och spelarna från de värsta vindarna och blomsterprakten är fantastisk när Oleander och Bougainvillea blommar. Vacker, utmanande, rättivs och rolig – Son Servera är en bana för alla.

Efter avslutad rond är klubbhusets restaurang en perfekt plats för avkoppling där du kan njuta väl tillagad lokal mat med utsikt över 18:e hålet och havet.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6050 5844 5177 4937
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, shop, vagnar/buggies, restaurang
Bandesign John Harris & Francisco López Segalés (1967)

Vanity Hotel Golf

Med tanke på namnet skulle man kunna tro att det är ett renodlat golfhotell, men så är inte fallet. Vanity Hotel Golf erbjuder en unik och exklusiv upplevelse för vuxna (minimiåldern är 18 år på hotellet) som söker en annorlunda och speciell semester på Mallorca. En upplevelse baserad på en passion för elegans och välbefinnande. Läget kan knappast bli bättre – direkt vid stranden med fantastisk utsikt över Alcudia-bukten och den gamla hamnen. Hotellet är nyligen renoverat med klass och komfort som sitt signum i allt från sin trädgård med pool, solterrass med balinesiska solstolar till sin eleganta bar och restaurang. Vanity Hotel Golf har 117 rum i olika typer, allt för att tillfredsställa smak och behov för varje gäst. Lyxigaste rummet är Royal Terrace sviterna med privat terrass, uppvärmd jacuzzi och härliga solsängar. Alla rum har balkong/terrass, telefon, musikanläggning, TV, luftkonditionering, badrock, hårtork, minibar, te och kaffe, WiFi-anslutning och elektroniskt kassaskåp med plats för en bärbar dator.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Direkt vid stranden med fantastisk utsikt över Alcudia-bukten och den gamla hamnen
Rum 117 st. Dusch/bad, hårfön, TV, AC, minibar, värdeskåp, kaffe/te, balkong
Rumstyper Superior Double utan eller med delvis havsutsikt, Premium Superior Double med havsutsikt
Faciliteter Restauranger, bar, pool, trädgård, terrass, spa, bastu, gym, hyrcyklar mm
Internet Gratis WiFi
Övrigt Endast för vuxna, åldersgräns 18 år.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället