The Open 2019 - Royal Portrush

The Open 2019

Royal Portrush

Följ med till Nordirland och se The Open avgöras på Royal Portrush vilket är blott andra gången i turneringens 148- åriga historia som den spelas utanför Skottland eller England. Som uppvärmning får du dessutom själv svinga loss, först på en sagolik parkbana följt av två av de allra bästa linksbanorna.

Fakta

Datum 18-22 juli 2019
Reslängd 5 dagar, 4 nätter
Flyg Direktflyg med SAS i plusklass
Avreseort Stockholm
Min/Max antal 10/19 personer

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 19.995:-

Flyg till Dublin t/r
Golfbag ombord
Fast track & tillgång till SAS lounge
Alla transfers enligt program
4 nätter på Belfray Country Inn
Frukostpension
18 håls greenfee på Slieve Russel Golf Club
18-håls greenfee på Portstewart Golf Club
18-håls greenfee på Ballyliffin Glashedy Course
Finaldagen på The Open
Färdledare på resan
Boka

Väder just nu

12.1℃

Program

Dag 1, torsdag 18 juli

Direktflyg från Arlanda till Dublin flygplats med SAS (0925-1110). Gruppen är bokad i SAS Plus så passa på att njuta av frukost i loungen innan flyget lyfter. Vid ankomst bär det av norrut till Irlands inland där vi strax innan gränsen mot Nordirland hittar en av landets bästa parkbanor, Slieve Russell GC. Här väntar en skön eftermiddagsrunda innan vi åker in i Nordirland, till staden Derry.

  • 4 nätter på Belfray Inn Hotel, Derry med frukost

Dag 2, fredag 19 juli

Dags för fantastisk linksgolf, denna morgon på Portstewart GC.


Dag 3, lördag 20 juli

Golf på Ballyliffin Glashedy Course. Ytterligare en drömbana när det kommer till den bästa linksgolfen.


Dag 4, söndag 21 juli, The Open på Royal Portrusch

Heldag att följa upplösningen av the Open som åskådare på Royal Portrush.


Dag 5, måndag 22 juli

En lugn morgon för att checka ut och smälta alla intryck innan transfern tar oss till Dublin för direktflyget hem (1520-1855).

Slieve Russell Golf Club

Här i hjärtat av Irland på en magnifik 300 hektar stor egendom nära gränsen till Nordirland möts man av lummig natur, vackra sjöar och en av Irlands högst rankade parkbanor – Slieve Russell Golf Club. Här har man huserat flera Irländska PGA-event och även North West of Ireland Open in 2001 & 2002. Banan är sannerligen värd ett besök i sig, men på denna resa är det bara en uppvärmning på vad som komma skall.

Portstewart Golf Club

Efter öppnandet av Portstewart Old Course 1894 tog det inte längre än till 1907 innan en generalförsamling klubbade igenom skapandet av en linksbana väster om staden och redan året efter spelades den första tävlingen på Portstewart Strand Course. Genom åren har vissa justeringar gjorts och idag räknas Portstewart Strand Course, även kallad ”the sleeping giant” som en av de bättre linksbanorna.

Ballyliffin Golf Club

Ballyliffin Golf Club består av två utmärkta banor och för vänner av linksgolf utgör detta en av de finaste golfanläggningarna som överhuvudtaget existerar. Old Course har fått en uppfräschning av ikonen Nick Faldo och bjuder på härliga panoramavyer. Den lite nyare Glashedy Links är ett mästerverk, av Pat Ruddy och Tom Craddock, som utformats på de ljuvliga sanddynorna som omger kusten. Oavsett vilken man spelar kommer man garanterat att njuta i fulla drag men just Glashedy Course är banan där mästerskapen ägt rum och den som anses vara en av de absolut bästa tillgängliga linksbanorna.

Belfray Inn Hotel

Belfray är ett litet gemytligt hotell på landsbygden strax utanför centrala Derry. Sköna omgivningar, bra service och trevlig personal gör detta till en bra bas för golf i den här delen av i Nordirland

Golf på Nordirland

I detta avsnitt av Golfresepodden så har vi besök av Martin Dahlström som är en riktig ”linkslover”. Det görs jämförelse mellan både skotska och irländska jättar och whisky. Hur kommer det sig att flera toppbanor inte har någon drivingrange och en mängd blinda utslag? Det diskuteras en hel del om British Open och den första upplagan som bara hade åtta deltagare, konkurrensen har ökat till 2019 års avgörande på Royal Portrush. Slutkommentaren om golf på Nordirland är att det finns lika bra men inte bättre…

Portstewart Golf Club

Slieve Russell Golf Club

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället