Temaresa Englands golfkust

Englands golfkust

Vi har glädjen att presentera en riktigt fin Temaresa till hösten. Häng med till Englands västra kust den 24-28 september och spela golf i Liverpool på några av Storbritanniens bästa banor.

Nämn golfbanor i England så kanske du får tänka till innan du säger Formby, Hillside, West Lancashire. Men är du en links-konnässör känner du nog till namnen på dessa banor. Om inte kan det vara för att de kanske kommer lite i skymundan av sina grannar Royal Birkdale och Royal Liverpool. Men låter er inte luras, detta är banor av yppersta klass! Vi bor på fina Formby Hall, en golfresort av hög standard med alla tänkbara bekvämligheter och en bra  golfbana utanför dörren som vi också spelar.

Kvällarna spenderas på den trevliga golfresorten utanför Liverpool samtidigt som Ryder Cup avgörs i USA. När singlarna avgörs på söndagen kan vi följa upplösningen i Tommy Fleetwood Lounge på Formby Hall. Förhoppningsvis ser Europa till att bucklan stannar på rätt sida Atlanten!

Fakta

Datum 24-28 sep -20
Reslängd 4 nätter
Avreseort ARN & CPH
Min/Max antal 10/20 personer

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 18.495:-

Flyg Skandinavien-Manchester t/r
SAS Plus (fast track, lounge, priority checkin, mat ombord)
Transport av golfbag
Transfer flygplats-hotell t/r
4 nätter på Formby Hall, del i dubbelrum
18 hålsgreenfee Formby Golf Club
18 hålsgreenfee West Lancashire
18 hålsgreenfee Formby Hall GC
18 hålsgreenfee Hillside Golf Club
Transfer hotell-golfbanor t/r
Förbokade starttider
Boka

Vi har förbokade platser i SAS Plus

Från Stockholm:
24SEP SK2547 ARN-MAN 07.35-09.05
28SEP SK2548 MAN-ARN 09.45-13.05

Från Köpenhamn:
24SEP SK539 CPH-MAN 08.30-09.35
28SEP SK540 MAN-CPH 10.15-13.05

*Vid 14 eller fler bokade följer färdledare från Out Of Bound med på resan.

Väder just nu

10.7℃

Program

24 sep

Tidig avresa från Stockholm/Köpenhamn med ankomst till Manchester strax efter kl. 09.00. Gemensam transfer direkt till Formby Golf Club för första rundan med start kl.13.36. Efter denna formidabla utmaningen går transfern till Formby Hall Resort för incheckning.

 

25 sep

Efter frukost går bussen till den härliga linksbanan West Lancashire GC där första start är kl.10.26. Middag på Formby Hall (exkl. dryck) ingår på kvällen.

 

26 sep

Lugn förmiddag på hotellet såvida man inte klämmer in ett träningspass på rangen innan det är dags att gå ut på Formby Hall. Banan ligger på anläggningen och första start är kl.12.36.

 

27 sep

Vi avslutar i stil på magnifika Hillside.  Första start kl.12.16. Efter rundan tillbaka till hotellet för att från baren följa upplösningen av Ryder Cup!

 

28 sep

Dags för hemresa med förmiddagsflyg.

Formby Golf Club

Formby Golf Clubs emblem är en gran och den vane linksgolfaren kan tycka detta vara märkligt då linksbanor sällan har särskilt mycket träd. Men det finns på Formby, ett par hål som faktiskt kan karaktäriseras som skogshål.

Men att detta är en genuin linksbana är det ingen tvekan om. Komponenterna fasta greener, rullande fairways och sanddynor finns det gott om. En av många speciella detaljer med denna bana är att den inhyser en till bana. Formby Golf Club går i en cirkel runt Formby Ladies Golf Club som faktiskt är en helt oberoende bana och klubb.

Ett av alla spektakulära hål är 9:an där man står högt upp med vidunderlig utsikt över havet. Ett långt par fyra som kan vara tufft att nå på två. Särskilt om vinden gör sig påmind. Fairwayträff är av största vikt!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Links
Banfakta Par 72, 6328 6077 5840 5443
Faciliteter Puttgreen, vagnar, hyrklubbor, restaurang, bar, shop, omklädningsrum
Bandesig Wille Park (1912)

West Lancashire Golf

En härlig klassisk linksbana som hör till de 10 äldsta banorna i England, klubben grundades 1873. Banan är relativt platt och öppen men med gott om små kullar och onduleringar. Precis som en klassisk links ska vara alltså! Arrangör av 2020 års upplaga av The Amatueur Championship vilket kan översättas till British Open för amatörer. En stor ära för klubben och ett kvitto på banans kvalitéer.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72/71/74, 6133 5711 5349
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign CK Cotton

Formby Hall

The Old Course på Formby Hall erbjuder en rolig utmaning för golfare på alla nivåer.

Vatten är i spel på många hål och det gäller att se upp för bunkrarna. Banan är känd för sina fina fairways och välskötta greener. Det finns också en mycket spelvärd par 3 bana över 9 hål. Perfekt för att putsa på närspel och puttning!

Fakta

Antal hål 27 (18+9 håls par 3 bana)
Bankaraktär Parkbana (9-hålsbanan är av Linkskaraktär)
Banfakta Old Course Par 72, 6373 6150 5816 5026
Faciliteter Drivingrange, puttinggreen, närspelsområde, buggies/vagnar, academy, hyrklubbor, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Alex Higgins

Hillside Golf Club

Hillside Golf Club betraktas allmänt som en av de allra finaste brittiska golfbanorna som ännu inte arrangerat The Open. Kanske är det för att närmaste grannen heter Royal Birkdale! I vilket fall så var det ingen mindre än Greg Norman som en gång påstod att Hillsides sista nio var "de bästa i Storbritannien"!

Hillside ligger som sagt bara ett stenkast från Royal Birkdale, mitt bland sanddynerna i utkanten av Southport, och har många av sin grannes attribut. Starten domineras, liksom många linksbanor, av järnvägen som går parallellt med öppningshålen. De bakre nio designades om på 1960-talet och har en serie hål som sitter kvar på näthinnan långt efter besöket. Sedan omarbetningen har Hillside varit värd för flera stora evenemang och det var här Marcus Kinhult tog sin första Europatourseger när han under British Masters 2019 vann med ett slag före trion Eddie Pepperell, Robert MacIntyre och Matt Wallace.

Alan Hansen, den tidigare försvararen i Liverpool och Skottland och en golfare med lågt handikapp, sätter Hillside tillsammans med Augusta National som sin favoritbana i världen. “Jag kan inte tänka på en bättre bana,” sade han. “Jag kanske är partisk, genom att vara medlem, men det är verkligen en fantastisk layout och dess bakre nio är oöverträffade. “Jag spelar inte golf för skojs skull”, tillade han, “jag är för tävlingsinriktad för det. Hillside är verkligen ett rejält eldprov och jag älskar det.”

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Links
Banfakta Par 72/75,  6326 6164 5902 5544 5299
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, restaurang
Bandesign Fred Hawtree (omdesign 60-talet)

Formby Hall Golf Resort & Spa

Mitt emellan Formby och Southport ligger denna fina resort som utgör en perfekt bas för en vistelse på Englands golfkust. Dessutom har man resortens egna bana alldeles utanför dörren.

Förutom den fina golfbanan utanför dörren finns det en handfull linksbanor av högsta snitt bara runt hörnet. Hotellet håller hög standard och alla bekvämligheter för en riktig skön vistelse finns oavsett vilken rumstyp du väljer.

Vill man ha lite mer plats så är ett Deluxerum att föredra, då får man en extra sällskapsyta utöver sovrummet. Dessa rum har liksom Executiverummen lite tjusigare utsikt och kan fås med terrass. Vill man skämma bort sig ännu lite extra kan man välja “Loft” som tillägg på respektive rumstyp. Dessa rum ligger i en privat exklusiv del av hotellet med separat entré.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge På Englands västkust med The Irish Sea inpå knuten
Rum: 76 st Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, kylskåp, te & kaffe, vissa rum med terrass
Rumstyper Classic, Executive, Deluxe
Faciliteter Restaurang, bar, gym, pool, spa
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället