Golfresa Baltikum

Golfresa Baltikum

tre länder i en resa

Var med och upptäck golfen hos våra grannar på andra sidan Östersjön. I vår erbjuder vi en kanonmöjlighet att under en och samma resa uppleva tre vackra huvudstäder i tre olika länder och tre riktigt bra golfbanor. Följ med på en annorlunda tur inte så långt hemifrån till denna oförtjänt okända golfdestination.

Baltikum är som sagt kanske inte mest känt för sin golf men här har man satsat otroligt mycket på att skapa förstklassiga banor och med det locka till sig även golfare i större utsträckning. Vi på Out Of Bounds vill gärna hjälpa till att sätta Baltikum på golfkartan för här finns flertalet mycket fina banor och det är tre intressanta länder, alla med sin speciella historia. Vi åker från norr till söder och börjar i det mer välkända och kanske mest besökta landet av de tre, Estland, för att avsluta i det mer okända Litauen.

Fakta

Datum 23-28 maj 2019
Reslängd 6 dagar, 5 nätter
Flyg Direktflyg Norwegian
Min/Max antal 10/20 personer

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 13.995:-

Flyg från Stockholm t/r
Golfbag ombord
All transfer enligt program
1 natt i Tallinn, Estland
1 natt i Pärnu, Estland
2 nätter i Riga, Lettland
1 natt i Vilnius, Litauen
Frukostpension
3 st tre-rättersmiddagar med måltidsdryck
2x 18 hål på Pärnu Bay Golf Links, Estland
1x 18 hål på Ozo Golf Club, Lettland
2x heldagsgreenfee på The V Golf Club, Litauen
City sightseeing i Vilnius
Färdledare med på resan
Boka

Möjliga tillägg/val
Enkelrum: 2 695 kr
Avbeställningsförsäkring: 6% av resans pris
Reseförsäkring: fr 237 kr/person

Flyg med Norwegian inkl 2 bagage á 20 kg.
23 maj Arlanda-Tallinn 2110-2310, 28 maj Vilnius-Arlanda 2200-2215

Väder just nu

21.2℃

Program

Torsdag 23 maj

Avresa från Stockholm på kvällen. Vid ankomst Estland och Tallinn hämtas vi och åker direkt till vårt hotell för incheckning och en natts god sömn.

 • 1 natt på Three Crowns Hotel med frukost

Fredag 24 maj

För den morgonpigge finns det lite tid att ta en skön morgonpromenad i Tallinns gamla stad innan bussen tar oss söder ut, till Pärnu och Pärnu Bay Golf  Links för vår första golfrunda på resan. Resan tar runt 2,5 timme och innan rundan finns lite tid att äta en sen lunch. Efter golfen åker vi direkt till vårt hotell och äter välkomstmiddag tillsammans.

 • Pärnu Bay Golf Links
 • 1 natt på Strand Hotel med frukost
 • Välkomstmiddag

Lördag 25 maj

Utcheckning och returmatch på Pärnu Bay Golf Links efter frukost. När vi är klara och ätit en bit lämnar vi Estland för Lettland och Riga. Det tar ca 3 timmar att köra längs kusten söderut. Vi stannar och sträcker på benen men försöker komma fram så fort som möjligt utan att stressa. Hotellet ligger inne i Rigas gamla stad och ni har kvällen på egen hand att upptäcka Riga.

 • Golf på Pärnu Bay Golf Links
 • 2 nätter på Roma Hotel med frukost

Söndag 26 maj

Frukost och sedan en kort transfer till Ozo Golf som är Lettlands första 18-hålsbana och ägs av den lettiske f.d. NHL-hockeyspelaren Sandis Ozolinsh. Till kvällen gemensam middag ute på stan.

 • Golf på Ozo Golf
 • Middag

Måndag 27 maj

Efter frukost checkar vi ut och lastar bussen för att åka till vårt tredje land på resan, Litauen. Bussresan till Vilnius Grand Resort tar ca 4 timmar, inklusive bensträckare. Det blir eftermiddagsgolf på The V Golf Club och sedan har ni kvällen fri för egna aktiviteter.

 • Golf på The V Golf Club
 • 1 natt på Vilnius Grand Resort

Tisdag 28 maj

Sista dagen på resan bjuder också på vår sista golfrunda, det blir en tidig morgon och spel på The V Golf Club. Vi checkar ut innan golfen och när bussen är färdiglastad efter rundan åker vi in till Vilnius stad och får en kort sightseeing innan vi äter en tidig gemensam middag på stan. Transfer till flygplatsen runt 20.00 och flyget går 22.00.

 • Golf på The V Golf Club
 • City sightseeing Vilnius
 • Middag

Pärnu Bay Golf Links

Bara en mil söder om kuststaden Pärnu i ett vackert naturområde ligger Pärnu Bay Golf Links. Banan är designad av den Finske arkitekten Lassi Pekka Tilander och till sin hjälp hade han Mick McShane som “lead shaper”. Tilander är en kreatör ut i fingerspetsarna och McShane har tidigare lagt sin hand på storheter som St. Andrews Castle Course och Kingsbarns Golf Links.

Pärnu Bay Golf Links är precis som namnet skvallrar om en äkta linksbana som i sin ordning sätter spelaren på en hel del prov. Banan är dock uppskattad av alla typer av spelare och till skillnad från många skotska linksbanor erbjuder den en något kortare sträckning då den kan spelas från 4500 upp till 6200 meter beroende på valda tees. Efter avslutad runda är det lätt att trivas i klubbhuset där man förutom god mat bjuds på en härlig 360-graders vy över skog, hav och golfbana. Även om banan först öppnades för spel i september 2015 så är den redan en av “måste” banorna i norden.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72,  6155 5685 5235 4510
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Lassi Pekka Tilander (2015)

Ozo Golf Club

Ozo Golf Club är den första 18-hålsbanan i Lettland och ligger strax utanför Riga. Klubben ägs och har fått sitt namn av den, för hockeyintresserade, välkända lettiska NHL-spelaren Sandis (Ozo) Ozolinsh (tidigare lagkamrat med Foppa Forsberg i Colorado).

Från back tee är banan 6400 meter lång och överraskar med sin variation. Designern har tagit tillvara på naturen och här finns 16 dammar och 50 bunkrar, alla strategiskt placerade så klart. Landskapet skiftar ganska ordentligt mellan skog- och parkmiljö intill en stor sjö vilket gör banan rolig och omväxlande. Det är ganska kuperat och önskar man golfbil bör den förbokas då antalet är begränsat.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6000 5827 5000 4802
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Rob Swedberg ()

The V Golf Club

Golfbanan V Club anses vara en av de bästa banorna i Baltikum. En riktigt rolig bana med omväxlande hål och härligt ondulerade greener i toppklass. Layouten är modern och inspirerad av både skotsk links och amerikansk design. En hel del faror lurar i form av vattenhinder och man gör klokt i att tänka igenom sina slag. Banan växer för varje rond och blir bara roligare och roligare.

Vill man spela andra banor går det också att ordna på t.ex. Capital GC eller European GC.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6312 5943 5638 5175
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Bob Hunt (2009)

Three Crowns Residents

Ett bekvämt och modernt hotell med lång historia och känt för sin mysiga atmosfär och hemtrevnad. Ett trevligt inslag är den fina innergården med en snygg väggmålning föreställandes en soluppgång. Hotellet ligger med perfekt läge på en av huvudgatorna i Tallinns gamla stad. Huset byggdes för över 700 år sedan men totalrenoverades 2015. Det gamla är dock bevarat i mångt och mycket och sätter sin prägel.

Fakta

Läge I Tallinns gamla stad
Rum allmänt Dusch, hårfön, TV, telefon, värdeskåp, minibar
Rumstyper Standard
Faciliteter Restaurang, bar
Internet Gratis WiFi

Strand SPA & Conference Hotel

Med fint läge mitt i Pärnu stad, bara 8 minuters promenad från stranden och den trevliga strandpromenaden ligger detta postmodernistiska hotell från tidigt 80-tal. Hela hotellet har renoverats och moderniserats mellan 2015-2017 och är nu en skön plats för avkoppling på södra Estlands Riviera. Rumen är smakfult inredda med alla bekvämligheter och merparten har balkong och havsutsikt.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Mitt i Pärnu stad
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, minibar, kaffe & te
Rumstyper 187 rum. Standard, Marine Deluxe, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, spa, pool, bastu, gym, minigolfbana inomhus, parkering
Internet Gratis WiFi

Hotel Roma

Hotellet ligger i Rigas gamla stad med gångavstånd till alla populära attraktioner.

Rummen är trevlig inredda i ljusa varma färger på detta hotell med anor från tidigt 1900-tal.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I Rigas gamla stad
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp
Rumstyper Standard, Business, Luxury, President Suite
Faciliteter Restaurang, bar, bastu
Internet Gratis WiFi

Vilnius Grand Resort

Vi erbjuder boende på exklusiva Vilnius Grand Resort. En härlig get-away inte långt hemifrån. Trots att det bara är ca 20 minuter till huvudstaden Vilnius ligger resorten ute på landsbygden i en härlig miljö med både skog och vatten. Hotellet är stort med 185 härliga rum. Är man två som reser tillsammans rekommenderar vi att man bor i ett Superior rum. För ett mycket rimligt tillägg får man ett rymligt rum med härlig utsikt över sjön. Efter golfen kan man slappna av i hotellets SPA innan man tar hotellets shuttleservice (gratis) till centrala Vilnius för ett besök på någon av alla trevliga restauranger. Vill man hellre ta det lugnt finns det en bra restaurang på hotellet.

Viktig information – Spaavdelningen undergår renovering och är stängd 1 maj-31 juli 2018. I början av 2019 öppnas ett helt nytt SPA-center.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Inbäddat mellan skogen och två sjöar, 20 min från Vilnius
Rum allmänt Dusch/bad, TV, telefon, AC, WiFi
Rumstyper 185 rum. Classic, Superior, Executive, Family, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, lounge, trädgård, soldäck, spa med pool, bastu, gym
Internet Gratis WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället