Temaresa Alfredsson & Hagmans Training Camp

Med bästa tänkbara läge på "Mallorcas balkong", bara 5 km från huvudstaden Palma, och med tre golfbanor ligger fantastiska Castillo Hotel Son Vida. Hotellet ingår i “The Luxury Collection of Marriott International”, vilket definitivt borgar för en vistelse av högsta kvalité. De tre banorna, Son Vida, Son Muntaner och Son Quint ligger inbäddade i Mallorcas allra vackraste landskap. Följ med golfprofilerna Jenny Hagman och Helen Alfredsson på en fantastisk resa!

Fakta

Avstånd flygplats Palma ca 18 km
Avstånd stad Palma ca 5 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 21.495:-

Flyg Stockholm – Palma t/r
1x23 kg incheckat bagage + 15kg golfbag
Privat transfer flygplats-hotell t/r
3x nätter på Castillo Hotel Son Vida
Frukost och middagar inkl. vin (ca 2 glas/person/middag)
3x 18 hålsgreenfee på Arabellas banor Son Vida & Son Muntaner
Förbokade starttider
Transfer till golfbana med hotellets shuttle enligt schema
Range & rangebollar
Träning med Jenny & Helen enligt program
Boka

Pris per person:
Del i dubbelrum Classic Window (endast dubbelsängar) 21 495 SEK/person

Valfria tillägg:
Uppgradering till Classic Terrace (dubbel eller twin): 995 SEK/person/vistelse
Uppgradering till Deluxe room: 2 995 SEK/person/vistelse
Enkelrumstillägg i Classic Window/Terrace: 4 500 SEK/person/vistelse

Observera:
• Minimum 12 resenärer för att både Jenny och Helen följer med på resan. Vid 8-11 resenärer reser endast Jenny med. Resan behöver min 8 för att bli av.
• Max 20 platser och tillgängligheten är löpande så länge platser finns kvar
• Både herrar och damer är välkomna att boka
• Bokning bekräftas med en del- och en slutbetalning. Delbetalningen är på 3500 SEK och ska göras inom 7 dagar ifrån man erhåller sin personliga bekräftelse alt. Omgående om vi bokar flyget. Slutbetalningen på resterande belopp ska vara gjord senast 40 dagar innan avresa.

Väder just nu

12.2℃

Son Vida Golf

Egentligen heter det Arabella Golf men namnet Son Vida är så inarbetat att vi refererar till det. De tre banorna ligger inbäddade i öns allra vackraste landskap. Samtliga är designade av internationellt kända banarkitekter som använt det naturliga och storslagna landskapet på bästa sätt. Alla banorna har var sitt träningsområde.

Son Vida

Den fantastiska Son Vida (Mallorcas äldsta bana) ritades av Fred Hawtree 1964 och renoverades sedan av den välkände arkitekten Kurt Rossknect 2001. Banan blev då uppdaterad för att bli en bättre utmaning för den moderna golfaren. Breda fairways sträcker ut i trädkantad natur med underbar vy mot Palmabukten. Men banan är kanske mest känd för sina svepande doglegs och dess dramatiska sista hål, en par-5 med ett andra slag över vatten som säkerligen kommer att locka fram djärva försök.

Son Muntaner

Banan är omgiven av magnifika pinje-, mandel- och olivträd där för övrigt det tusen år gamla “Sa Capitana” vid 15 hålets tee är det äldsta kända olivträdet på ön. Son Muntaner ligger inbäddad mellan kullarna i Son Vida och Palma, banan har stora greener och flera hål som går intill sjöar och spektakulära klippor. Golfaren är ett med naturen på denna 18-hålsbana som också hyser många arter av fåglar och Medelhavets flora. Redan på första hålet ställs man på prov. Inspelet slås mot en väl bunkerskyddad green och dessutom är det vatten i spel. Son Muntaner är teknisk och man belönas när man planerar sitt spel.

Son Quint

Son Quint är en formidabel bana som utan tvivel kommer att fastna på näthinnan. Designad av Ramon Espinosa sträcker sig banan genom ett kuperat mallorcanskt landskap med två spretande sjöar som ger ytterligare karaktär. Dess höga läge erbjuder fantastisk utsikt över det livliga Palmaområdet och känslan att slå ut på hål 8 med den vackra Palma Cathedral som bakgrund är mäktig. Golfentusiaster kommer garanterat bli förtjusta i böljande fairways och stora greener som erbjuder många utmanande flaggplaceringar.

Utöver dessa banor finns även Son Quint Pitch & Putt. Denna träningsbana har nio hål, mäter 655 meter och ligger intill Son Quint.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Parkbanor. Son Quint är något kuperad.
Banfakta Son Vida: Par 71, 5601 4738
Son Muntaner: Par 72, 6226 5968 5465 5170
Son Quint: Par 72, 6205 5929 5490 5119
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns 36
Bandesign Son Vida: Fred Hawtree (1964), Kurt Rossknect (2001)
Son Muntaner: Kurt Rossknect (2000)
Son Quint: Ramón Espinosa, Kurt Rossknect (2007)

Castillo Hotel Son Vida

Redan under 1300-talet byggdes borgen som blev ett slott, för att sedan 1961 öppna dörrarna i ny skepnad som ett lyxhotell. Efter flera restaureringar tillhör hotellet idag en exklusiv sammanslutning av lyxhotell i Marriott International "Luxury Collection". Och lyxigt är ordet, men samtidigt råder här en riktigt genuin känsla. Hotellet har flera olika rumskategorier, flera restauranger och barer, spa och pool. Limousineservice finns självfallet också!

Castillo Hotel Son Vida’s ädla historia går som sagt tillbaka till 1300-talet, då kung Jaume I förklarade kullarna bakom Palma stad, där hotellet ligger, för bördig jord. Det var dock inte förrän på 1600-talet, när Mateu Vida förvärvade den medeltida borg som nu rymmer hotellet, som byggnaden döptes. Slottets senare ägare, den aristokratiska Desmás och Truyols familjer, behöll slottets särskiljande namn och markerade början på ett stolt arv. Nära sekelskiftet 1900 genomförde Fernando Truyols och Despuig omfattande och extravaganta renoveringar som en gåva till sin hustru, Magdalena Villalonga. Resultatet blev en villa med utseende av en borg, komplett med torn och allt. Drygt 50 år senare sålde Truyols familjens privata Son Vida egendom till Steve Krusak, grundaren av “Urbanización Son Vida” och den 23 juni 1961 öppnade slottet sina dörrar som ett lyxhotell. Tre år senare invigdes öns allra första golfbana, Son Vida Golf. 1995 köptes hotellet av Schörghubergruppen och 2005 stängdes hotellet för renovering och ombyggnad.

2017 renoverades alla Classic-rooms och 2018 öppnade ett nytt Castillo Hotel Son Vida Spa på hela 900 m². Detta är ett i samlingen av världens mest ovanliga och unika lyxhotell och resorts. Hotellet ligger på “Mallorcas balkong” den enda platsen på ön med helt fri panoramavy över kustlinjen. Idag ståtar Castillo Hotel Son Vida med ett rikt arv och historia med inflytelserika gäster från hela världen. Politiker och kändisar som valt Castillo Hotel Son Vida på sin Mallorcavistelse inkluderar Prins Rainer av Monaco och Grace Kelly, Aristoteles Onassis, Maria Callas, Anthony Quinn, Pedro Almodóvar, Claudia Schiffer, och många fler

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Högt ovanför Palma inbäddat i vacker grönska med magisk utsikt från "Mallorcas balkong"
Rum - 164st Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar
Rumstyper Classic Window: 26-32 m², garden/park view, connecting rooms finns
Classic Terrace: 26-32 m², garden/park view, balkong
Deluxe: 36-42 m², fönster/balkong, garden/park/bay view
Grand Deluxe: 46-50 m², balkong, bay/golf view
Suites: 56-132 m², 1-2 sovrum, balkong, resort/bay/sea view
Facliteter Restauranger, barer, spa, gym, inomhuspool, utomhuspool, terrass
Internet WiFi finns

Program

Dag 1: fredag ​​29 maj

 • Ankomst till Palma flygplats kl. 09.50
 • Transfer till hotellet
 • Lämna väskor och byta om på Castillo Hotel Son Vida
 • Shuttle till golfbanan enligt schema nedan
 • Golf på Son Muntaner Course, första start kl.13.04
 • 3-rätters middag på Castillo Hotel Son Vida
 • Vinpaket eller ½ flaska vin per person

 

Dag 2: lördag 30 maj

 • Yoga kl.07.00 (frivillig)
 • Frukost
 • Shuttle till golfbanan enligt schema nedan
 • Greenfee at Son Vida GC, första start kl.09.37
 • Träning med Jenny och Helen 15.00–17.00
 • Föreläsning “Mental styrka” innan middagen kl.19.00-20.00
 • 3-rätters middag på Castillo Hotel Son Vida
 • Vinpaket eller ½ flaska vin per person

 

Dag 3: söndag 31 maj

 • Yoga kl.07.00 (frivillig)
 • Frukost
 • Shuttle till golfbanan enligt schema nedan
 • Greenfee at Son Vida GC, första start kl.09.37
 • Träning med Jenny och Helen 15.00–17.00
 • 3-rätters middag på Castillo Hotel Son Vida
 • Vinpaket eller ½ flaska vin per person

 

Dag 4: måndag 1 juni

 • Frukost
 • Transfer till flygplatsen för att ta flyget klockan 11.50

Coacher

Helen Alfredsson

Helen är en av Sveriges främsta kvinnliga golfproffs genom tiderna. Hon har spelat på både LPGA och Europatouren i många år. Hon har vunnit flera tävlngar på både LPGA och Europatouren, bland annat Women’s British Open, Nabisco Dinah Shore och hon har bland annat vunnit Evian Masters 3 gånger. Helen var med i Solheim Cup laget 8 gggr och var kapten 2007. Helen var som ung med i landslaget och tog en examen i international business ifrån United States International University 1988.

Helen började spela som proffs 1989 och spelar idag på det som heter the Legends Tour.  Under 2017 deltog hon i Senior LPGA Championship där hon delade en 3:e plats. Under 2018 kom Helen 6:a i US Women’s Senior Open och hon kommer att spela aktivt på samma tour under 2019. Helen jobbar idag också som tränare och coach, bland annat för Sandra Carlborg och deltar I olika tränings event runt om I världen. Helen kombinerar ett boende i Göteborg och i USA.

 

Jenny Hagman 

Jenny Hagman är fd golfproffs och har jobbat som tränare och coach i över 20 år.  Jenny har synts i tidningen Svensk Golf under flera år och nu senast i den del som heter Topp form. Jenny har även arbetat som vd och marknadschef inom näringslivet och idag är hon föreläsare, mental tränare och coach inom idrott-och ledarskap. Jenny har en bakgrund som Mindfulness-och MediYoga instruktör och väver ofta ihop träning för både kropp och sinne i sin träning både för golfare och icke-golfare. Jenny driver också podden Idrott- och ledarskapspodden och har under 2018 släppt sin första träningsbok ”Stolt, stark & säker – en bok om helhetsträning för golfare”.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället