Nyår i Sydafrika 2019-2020

Nyår i Sydafrika 2019-2020

med Sydafrikansk guide

Vi har glädjen att erbjuda en riktigt härlig golfresa till Sydafrika över nyår.

Resan tar sin start i Western Cape på klassiska Erinvale som bjuder på avkoppling, golf och besök hos vinproducenten Vergelegen Winery. Nyårshelgen spenderas på Gondwana Game Reserve och bjuder på safari i en underbar miljö och på självaste nyårsaftonen blir det middag under bar himmel (om vädret tillåter) ute på savannen. Resan fortsätter sedan till paradiset för golfare – Fancourt Resort, på vägen dit får du chansen att utmana Pinnacle Point, även kallad Pebble Beach på steroider! Det är inte utan anledning Fancourt vunnit priser för att vara landets allra bästa golfresort. Efter tre härliga dagar med golf och en avslutande traditionell Braaimiddag (Sydafrikansk barbecue) bär det slutligen av till Kapstaden där resan avslutas. Det blir en liten grupp som får uppleva handplockade hotell och suveräna golfbanor under ledning av en Sydafrikansk guide.

Fakta

Datum 27 dec 2019-8 jan 2020
Reslängd 13 dagar, 12 nätter
Flyg Ekonomiklass
Avreseort STO, GOT, CPH, OSL
Min/Max antal 10/26 personer

Vad ingår i resan?

Flyg från Skandinavien med Qatar Airways t/r i ekonomiklass
30 kg incheckat bagage + handbagage
Flygskatter
All transfer enligt program
3 nätter på Erinvale Hotel
2 nätter på Gondwana Game Reserve
3 nätter på Fancourt Hotel
2 nätter på Radisson Red Cape Town
Frukostpension
Välkomstmiddag på Erinvale Hotel (exkl. dryck)
1 lunch & 2 middagar på Gondwana Game Reserve (exkl. dryck)
Braai buffet på Fancourt (exkl. dryck)
18-hålsgreenfee De Zalze Golf Club
18-hålsgreenfee Erinvale GC
18-hålsgreenfee Pinnacle Point GC
18-hålsgreenfee Fancourt Outeniqua Course
18-hålsgreenfee Fancourt Montagu Course
Förbokade starttider
Safariturer på Gondwana Game Reserve
Sydafrikansk guide under resan enligt program
Boka

Resan kräver minimum 10 resenärer och har ett max på 26. Ett perfekt tillfälle att få njuta i fulla drag och samtidigt lära känna landet lite bättre genom den sydafrikanska guiden som är med vid alla transfers, incheckningar och golfrundor (dock ej på Fancourt eller i Gondwana där deras egen personal tar hand om gruppen).
Out Of Bounds reserverar sig för justeringar i programmet som står utom vår kontroll.

Möjliga tillägg/val
Avbeställningsförsäkring: 6% av resans pris
Reseförsäkring: fr. 767 kr/person
Enkelrumstillägg: 8 995 kr

Avbokningsregler
Anmälningsavgift återbetalas ej
Avbokning 90-61 dagar före avresa: 25% av resans pris
Avbokning 60-41 dagar före avresa: 75% av resans pris
Avbokning mindre än 40 dagar före avresa: 100% av resans pris

Väder just nu

21.4℃

Program

27 dec

Utresa från Skandinavien med Qatar Airways. Nattflyget tillsammans med minimal tidsomställning gör att man kommer fram överraskande utvilad redan från start.

 

28 dec

Ankomst till Kapstaden. Transfer till Erinvale och incheckning på hotellet. Välkomstmiddag på Erinvale Hotel på kvällen.

  • 3 nätter på Erinvale Hotel med frukost
  • Välkomstmiddag

 

29 dec

Äntligen golf! Denna morgon blir det spel på Erinvale Golf Club. Efter rundan blir det ett besök på Vergelegen Winery för att smaka på deras excellenta viner.

 

30 dec

Golf på De Zalze Golf Estate. Banan är designad av sydafrikanen Peter Matkovich och har ett underbart läge längs Blaauwklippen River omgärdad av vinrankor.

 

31 dec

Utcheckning och vidare färd österut för att njuta av Sydafrikas underbara natur. Detta gör man som allra bäst på Gondwana Game Reserve där nyårsmiddagen serveras i Kwena Lodge.

  • 2 nätter på Gondwana Game Reserve i Fynbos Villa inklusive Game Drives med frukost
  • lunch och nyårsmiddag exkl dryck

 

1 jan

Safaridag, det blir två sk ”game drives” med lokal guide, en på morgonen och en på eftermiddag/kväll. Njut av mat och dryck i sagolik natur.

  • Middag exkl dryck

 

2 jan

Utcheckning. Golf på dramatiska Pinnacle Point (inklusive del i buggy). Banan ligger precis väster om Mosselbay och några av hålen hänger praktiskt taget ut med klipporna. Banan har omnämnts som Pebble Beach på steroider! Efter golfen bär det av till Fancourt Golf Estate.

  • 3 nätter på Fancourt Hotel i Classic Room med frukost

 

3 jan

På Fancourt spenderas dagarna med att njuta och spela på deras underbara banor Outeniqua och Montagu. Denna dag blir det spel på den förstnämnda av dem.

 

4 jan

Ännu en härlig dag på underbara Fancourt, idag spelar vi Montagu Course. Kvällen bjuder också på en härlig sydafrikansk Braai-middag.

  • Braaimiddag exkl.dryck

 

5 jan

Utcheckning och transfer till Kapstaden.

  • 2 nätter på Radisson Red i Kapstaden med frukost

 

6 jan

Denna dag tar Gavin med er på en tur runt i Kapstaden. Om vädret tillåter ingår även en tur upp på det magnifika Taffelberget.

 

7 jan

Hemresa med Qatar Airways, avresa kl.12.35.

Erinvale Golf Club

Vid foten av Helderbergen mellan anrika vingårdar och naturreservat får man en varierad golfrunda då Erinvales bägge 9-hålsslingorna är ganska olika. De första nio slingrar sig med smala fairways längs tjusiga hus och smälter fint in i omgivningen. De andra nio flyter fram längs foten av Helderbergen och möjligen med en av de vackraste vyer som går att få över False Bay omgivet av vingårdar, olivlundar och Helderbergs naturreservat. Greenerna är stora och bevakade av välplacerade bunkrar och inslag av vatten. Det finns många pinnplaceringar att välja på…

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Resortbana
Banfakta Par 72  6440 6052 5643 5110
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Bandesign Gary Player (1995)

De Zalze Golf Club

En förträfflig golfbana designad av geniet Peter Matkovich. Här har han verkligen tagit tillvara på den vackra naturen. Banan ligger i Stellenbosch allra frodigaste vinlandskap där Blaauwklippen River slingrar sig fram. Det är en fin parkbana där de många vattenhindren är den största svårigheten. Här spelades World Amateur Championship under oktober 2006 och klubbhuset i sig är värt ett besök där man kan sitta i timmar och njuta av den fantastiska maten.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6369 5937 5120
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovich

Pinnacle Point Golf Club

Nära Mossel Bay med utsikt över Indiska Oceanen ligger denna mästerskapsbana designad av Peter Matkovich. Detta är en av världens mest unika och natursköna banor med sitt läge på klipporna ovanför havet. Layouten är utmanande och helt anpassad efter miljön. Här finns 7 kilometer fairway, 80 bunkrar och bara ett vattenhinder – Indiska Oceanen. 2016 utsågs Pinnacle Point till Sydafrikas bästa bana i de årliga World Golf Awards.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside parkbana
Banfakta Par 72,  6469 6099 5725 5332 4800
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Peter Matkovich (2006)

Fancourt Golf

Fancourt är Sydafrikas största golfresort med tre högt rankade mästerskapsbanor, samtliga designade av ikonen Gary Player. Banorna är reserverade för spel för medlemmar och hotellgäster. På området finns förstås ett förstklassigt träningsområde och ett Taylor Made Performance Lab för den som inte vill skylla på utrustningen i framöver. Det var i början av 90-talet som de dåvarande 27 hålen utökades till två 18 hålsbanor, Outeniqua och Montagu. Trots att de idag är fullt mogna är man noga med kontinuerliga förbättringar och idag räknas de till landets bästa parkbanor.

The Links

Denna bana är utan tvekan en av de mest imponerande banorna i Sydafrika, rankad som nummer 1. Fancourts ägare, Dr Hasso Plattner, satte ihop ett designteam med Gary Player i spetsen som tillbringade månader med att studera klassiska linksbanor i Skottland och Irland för att sedan, med inspiration från dessa, börja den ambitiösa uppgiften att skapa The Links på platsen som en gång var ett flygfält. Resultatet är imponerande och har fått beröm från flera av världens bästa golfare. Banan har stått värd för många stora mästerskap genom åren. Endast ett fåtal starttider per dag accepteras på The Links och dessa går enbart till medlemmar eller hotellets gäster.

Montagu

Designad av Gary Player har Fancourt’s Montagu Course utvecklats till en av de finaste parkbanor landet har att erbjuda. Den är rankad som nr 6 i Sydafrika. Utsökt planerad för att vara en skön utmaning med trädkantade hål i en varierad och kuperad terräng. Montagus hål 17 och 18 hör till de mest fotograferade.

Outeniqua

Rankad som nr 16 i Sydafrika är Fancourt’s Outeniqua Golf Course mycket väl skräddad parkbana som erbjuder alla golfare en behaglig runda. Det är en relativt lättspelad bana men det finns utmaningar, bland annat i form av vattenhinder på mer än hälften av hålen. Banan är designad av Gary Player och har fått sitt namn från bergskammen som omger banan och skapar makalöst vackra vyer.

 

 

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Linksbana & parkbanor
Banfakta Links: Par 73,  6930 6477 5721 5205
Montague: Par 72,  6714 6324 5669 5188 4947
Outeniqua: Par 72,  6312 5986 5603 5194 4954
Faciliteter Links: Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, shop, omklädningsrum
Montagu: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Outeniqua: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Bandesign Gary Player

Erinvale Estate Hotel & Spa

Erinvale Estate Hotel & Spa ligger i en historisk omgivning vid foten av de majestätiska Hottentots Holland Mountains och angränsar till den magnifika Erinvale Golf Course. Här erbjuds en lugn och minnesvärd vistelse. Dess läge i “hjärtat av Helderberg” är elegant bland privata trädgårdar, kullerstensgator och vackra ekar bara 20 minuter från den historiska staden Stellenbosch.
Hotellets restaurang, Seventeen07, erbjuder kulinariska läckerheter och Skelligs pub erbjuder mer traditionell pubmat och naturligtvis en uppsjö av goda drycker. Erinvale Estate Hotel & Spa ligger perfekt för golfentusiasten i närheten av Gary Player-designade Erinvale Golf Course. Efter en dag på banan är ett bra tips att njuta på Erinvale Spa.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Somerset West
Antal rum 56
Rumstyper Classic, Luxury, Premium och Sviter
Faciliteter Restauranger, bar, lounge, pool, nära the wine route och Erinvale Golf

Gondwana Game Reserve

Vill man inte ta sig ända bort till Eastern Cape så kan man faktiskt uppleva safari på närmare håll. Gondwana ligger längs Garden Route, några mil väster om George, ca 35 mil från Kapstaden och erbjuder en unik möjligheten att se Big 5 i den här delen av Sydafrika.

Kwena Logde

Moderna men mysiga varianter av klassiska Afrikanska lodger. Varje svit har öppen planlösning med 180-graders vy, eldplats och härliga badkar för att hålla sig varm efter den sena game driven. De gemensamma ytorna innefattar en stor infinity-pool och en öppen bar & lounge, även den utrustad med en härlig eldplats och stort däck för att sitta och njuta av en riktig ”sundowner”.

Fynbos Villa

Villorna ligger strax intill Kwena Lodgerna, har 3 sovrum vardera med tillhörande badrum med badkar, separat dusch och dubbla handfat. Planlösningen är öppen med fullt utrustad köksdel, sällskapsrum med eldstad och dubbeldörrar leder ut till trädäcket där det finns en inbyggd grillplats (Braai). Sovrumen har en sittyta, privata trädäck utanför och eldstäder på gas. Villorna är placerade för att ge avskildhet och hänförande vyer över landskapet.

Fakta

Läge I hjärtat av klassiska Garden Route
Rum Badrum med dusch och badkar, twin beds eller dubbelsäng, eldplats
Rumstyper Kwena Lodge, Villas, Tented Camp
Faciliteter Restaurang, bar, lounge, pool, soldäck

Fancourt Hotel & Manor House

Boendet här förenar gammaldags charm med modern lyx. Det ska dock betonas att det råder en mycket avslappnad och skön känsla över hela resorten. Trots att Fancourt 2009 röstades fram till Afrikas bästa Golf Resort vid World Travel Awards, så genomfördes 2010 en omfattande restaurering för att befästa platsen som en av världens bästa golfresorter. Man är också medlem i ”The Leading Hotels of the World” och ”Great Golf Resorts of the World”.

The Fancourt Hotel

Hotellet på Fancourt är mycket luxuöst med alla tänkbara bekvämligheter men håller en, för plånboken, snällare nivå än The Manor House. Rumen är utspridda på resorten och alla har fin utsikt över träningsområdet, Montagu Golf Course eller den fina trädgården. Oavsett utsikt kan man njuta den från sin balkong.

The Manor House

Hotellets äldre del, “The Manor House”, byggt 1859, har förädlats till ett exklusivt boutiquehotell med luxuösa sviter och mängder av bekvämligheter som exempelvis personlig butlerservice. Det här är Fancourts kronjuvel och här bor man extra ståndsmässigt i sviter från 60-155 kvm. Här saknas inget som ni kan förstå och samtliga sviter har privat balkong eller uteplats. Inga barn under 16 år kan bokas på The Manor House.

 

Fancourt erbjuder flera restauranger som med råge tillfredsställer både gourmand och vrålhungrig golfare. Ett exempel är Henry White’s som står för riktig hög kvalitet i den kulinariska konsten. Den chica konstnärliga inredningen visar upp spännande konstverk, fantastisk mat och en gedigen vinlista. Efter en runda på Montagu avslutar man med fördel på The Club Lounge där det serveras amerikansk ”club style food”. Sitt inne eller ute, svalka dig med en drink och titta kanske på något sportevenemang på TV’n. Monet’s ligger med utsikt över första tee på Outeniqua och här äter man med ögat. Upplägget är viktigt liksom råvarorna som är lokala och säsongsbetonade. Njut av fräscha delikatesser. På La Cantina serveras italiensk mat i en skön och avslappnad miljö – självklart av en Italiensk köksmästare!

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Mitt på Garden Route, Sydafrikas berömda kuststräcka
Hotel 115 rum. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, balkong
Rum Classic, Luxury, One-Bedroom Suite, Two-Bedroom Suite
Manor 18 sviter. Alla tänkbara faciliteter inkl egen butlerservice
Sviter Homewood Suite, Oakland Suite, Master Bedroom Suite
Faciliteter på resorten Restauranger, barer, spa med pool, bastu och jacuzzi, trädgård, 4 pooler, tennis, cyklar och ett gym
Internet WiFi finns

Radisson Red Cape Town

Mer i smeten kan man nästan inte bo. Radisson Red ligger i ett nytt område (Silo) i det pulserande och populära Waterfront, och det är nära tilll allt. Hotellet är helt nytt och konceptet är rött och modernt med fokus på konst, mode och musik. I de allmänna utrymmena kan man ofta se på tillfälliga konstutställningar och lyssna på levande musik. Riktigt läckert är takterrassen med Red Bar där utsikten över staden och Table Mountain är magnifik. Här uppe kan man både ta ett dopp, sola eller bara ta en drink och njuta av naturens skådespel.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I nya moderna Silo-området
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, kylskåp
Rumstyper Studios, Sviter
Faciliteter Restaurang, bar, takterrass, pool, soldäck
Internet Gratis WiFi

Vår guide

Gavin kommer ursprungligen från Johannesburg men med sin passion för Sydafrika och dess natur bestämde han sig för att flytta till ”The Mother City” (Kapstaden). Han har över 20 års erfarenhet inom turism och gästfrihet, som inkluderar event och färdledning för högprofilerade kunder. Han har också jobbar för ett par av de största kryssningsföretagen i världen. Gavin älskar att träffa nya människor från hela världen och se till att de har en fantastisk upplevelse när de är på turné med honom!

 

Fancourt

Gondwana Game Reserve

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället