Spain's Finest Courses

Spain's Finest Courses

banor utöver det vanliga

Här är drömpaketet för alla soltörstande golfare som verkligen vill uppleva något extra! Tjusigt boende vid hamnen i Sotogrande och spel på storheter som La Reserva, San Roque Old Course, Finca Cortesin och självaste Valderrama.

Fakta

Avstånd flygplats Malaga ca 100 km

Paketförslag 1 vecka

Lägsta pris: 22.795:-

period sep-dec 2019

Flyg till Malaga t/r
Golfbag ombord beroende på flygbolag
Del i hyrbil 8 dagar (2 personer)
7 nätter, del i dubbel, standard på Club Maritimo Sotogrande
Frukostpension
Golfpass - Spains Finest x5
Real Club Valderrama, La Reserva, Finca Cortesin, San Roque & Real Club Sotogrande
Förbokade starttider och golfbil

Ovan är ett förslag på en vecka till Malaga med spel på 5 av Spaniens finaste banor.
För prisoffert på ovan paket klicka på FÖRFRÅGAN så återkommer vi med en uppdaterad offert. Vill du ha någon ändring i vårt föreslagna paket ange det i kommentarsfältet vid förfrågan.

Väder just nu

13.3℃

Real Club Valderrama

Det här är en av världens alla golfbanor som ofta står med på en hängiven golfares lista över ”once in a lifetime”! Banan designades 1974 av Robert Trent Jones Sr, en av de riktigt stora arkitekterna. Banan blev först känd som Las Aves (Sotograndes nya…) men 1985 förvärvade Mr Jaime Ortiz-Patiño banan och åtog sig att föra den till en nivå som aldrig tidigare skådats i Europa. Robert Trent Jones engagerades villigt att komma tillbaka för att omforma den ursprungliga layouten han skapat tio år tidigare. När jobbet var avklarat döptes banan om till Valderrama efter den antika gården där fastigheten ligger. Valderrama har sedan stigit i Golf Worldrankings till att bli Nr.1 på det europeiska fastlandet, en position som stolt hållits sedan 1989. Valderrama är till största delen en ren medlemsklubb, men som gäst får man starttider mellan 12.00–13.30 på vardagar.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6392 5921 5520 5071 5322 4874
HCP-gräns Herrar 24. Damer 32.
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, klubbhyra, shop, restaurang, bar
Bandesign Robert Trent Jones Sr (1974, 1985)

La Reserva Golf Club

Golfbanan La Reserva de Sotogrande öppnade 2003 och ritades av den prestigefyllda amerikanska golfdesignern Cabell B. Robinson. Banan nämn ofta som Valderramas systerbana och är en fantastisk utmaning för alla golfspelare – både proffs och amatörer. Dels tack vare flera tee-alternativ och imponerande snabba greener som möjliggör en mängd olika pinnplaceringar. Utan tvekan en spektakulär upplevelse inbäddad på en unik egendom där man kan njuta av en magnifik utsikt över bergen och havet. Dessa omgivningar åtföljs av ett inte mindre majestätiskt klubbhus där både medlemmar och besökare kan njuta av en mängd bekvämligheter, utmärkt service och en attraktiv meny i en miljö som inspirerar till lugn.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 7053 6721 6048 5590 5104
HCP-gräns Herrar 24. Damer 32.
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, omklädningsrum, restaurang & bar.
Bandesign Cabell B. Robinson (2003)

Finca Cortesin

Här har bandesignern Cabell B. Robinson tillsammans med landskapsarkitekten Gerald Huggan gjort ett fantastiskt jobb. Med sina 7 482 meter från back tee (det finns 5 tees) och med fler än 100 bunkrar rankas Finca Cortesin som en av Spaniens bästa banor enligt Golf Digest. Finca Cortesin har varit värd för Volvo World Match Play Championship upprepade gånger, vilket är en av världens mest prestigefyllda golfturneringar på professionell nivå. Som golfare möts man av en sällsynt välmanikurerad bana och en anläggning med stuns utöver det vanliga. Intill banan ligger det 5-stjärniga hotellet som är av minst samma kaliber som banan.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6736 6351 5884 5215 4852
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, restaurang
Bandesign Cabell B. Robinson

The San Roque Club

San Roque Club på den varma solkusten är en golfdestination i sig. Här finns boende och två banor av olika karaktär som erbjuder härlig golf i ett mycket vackert parklandskap.

Old Course

Den mest berömda banan är San Roque Old Course. Banan skapades 1990 av Dave Thomas men alla bunkrar gjordes senare om av Seve Ballesteros och det är en fantastisk skapelse som flera gånger varit värd för Europatourkvalet. Den påminner lite om närliggande Valderrama, men anses vara ett snäpp mer anpassad för ”vanliga” golfare. Banan slingrar sig vackert fram bland korkekar och olivträd i ett mycket avkopplande landskap. San Roque Old Course är till största delen en ren medlemsklubb, men som gäst får man starttider mellan 12.00–13.30 på vardagar.

New Course

New Course skapades 2003 av Perry Dye. Den ligger i en vacker naturlig terräng med många fina vyer. Den skiljer sig från Old Course främst genom sina stora djupa bunkrar, större grenner och många “järnvägs-sleepers”. Den påminner bitvis om en Links-bana men är en parkbana.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Old Course, Par 72,  6508 6144 5558 5174
New Course, Par 72,  6497 6079 5565 5010 4593
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, shop
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Old Course, Dave Thomas (1990)
New Course, Perry Dye (2003)

Club Maritimo de Sotogrande

Detta tjusiga hotell ligger med bästa läge vid marinan i semesterorten Sotogrande. Hotellet har en storslagen vy utöver Medelhavet och Gibraltar, ja ända ner till Marocko. Club Maritimo de Sotogrande har endast 43 rum (alla med utsikt mot havet och marinan). De minsta rummen är på minst 35 kvm. Inredningen är modern men ändå mysig och skapar en inbjudande miljö att vila och koppla av i. Hotellet ligger en knapp timme från flygplatsen i Malaga och inom bekvämt räckhåll från både Marbella och Gibraltar. Här finns två restauranger, varav den ena serverar snacks och tapas, medan den andra serverar läckra medelhavsrätter. Från Sotogrande hamn går det båtar till bland annat Gibraltar vilket är en mycket trevlig utflykt om man kan hålla sig från golfen en dag.

Fakta

Läge Precis intill Medelhavet och en härlig marina
Rum 41 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värme, värdeskåp, minibar, internet
Rumstyper Dubbelrum och sviter
Faciliteter Restauranger, bar, lounge, skönhetssalong,
Internet WiFi finns

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället