Sardinien runt

Sardinien runt

Att resa runt på Sardinien är ett sant privilegium. Förutom att ön är omgiven av Medelhavets turkosaste vatten, har oändligt mycket kultur och historia att berätta finns här också tre fina golfbanor. Ni får chansen att uppleva alla tre, samtidigt som ni tar del av allt annat som bara Italien och framförallt Sardinien kan erbjuda.

Sardinien är enligt många, inte minst Italienarna själva, Medelhavets allra vackraste ö och nu erbjuder vi en härlig golfresa hit! Resan tar sin start i underbara Costa Smeralda i norr och forsätter till den outforskade västkusten innan veckan avslutas med klassiska Is Molas i söder. Naturligtvis spelas det också golf och det på tre olika banor i fantastiska miljöer.

Fakta

Datum 17-24 okt 2020
Reslängd 7 nätter
Flyg Direktflyg Norwegian
Avreseort Stockholm
Min/Max antal 10/20 personer

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 19.995:-

Flyg Stockholm-Olbia t/r
Flygskatter
Golfbag ombord t/r
All transfer enligt program
2 nätter i Costa Smeralda
3 nätter på Is Arenas
2 nätter på Is Molas Resort
Frukostpension på Luci di Muntagna
Halvpension på Is Arenas (exkl dryck)
Halvpension på Is Molas (exkl dryck)
1x 18 hål på Pevero GC
2x heldagsgreenfee på Is Arenas GC
2x heldagsgreenfee på Is Molas GC
Stadstur i Alghero
Kustvägen Alghero-Bosa
Vinprovning i Bosa
Stopp i Cagliari på hemresedagen
Färdledare på resan
Boka

Möjliga tillägg/val
Enkelrum: 2295 kr
Uppgradering Is Molas: 750 kr/person
Avbeställningsförsäkring: 6 % av resans pris
Reseförsäkring: fr från 294 kr/person

Preliminära flygtider med Norwegian
17 okt; Arlanda-Olbia 16.25-19.40 -- 24 okt: Olbia-Arlanda 20.20-23.30
Då det går direktflyg från Stockholm är det den smidigaste lösningen att flyga från just Stockholm oavsett var man bor i landet.

Väder just nu

7.8℃

Program

Lördag 17 okt

Utresa från Stockholm med direktflyg till Olbia (16.45–19.40). Vid ankomst blir det transfer (ca 3 mil) till Cervo i hjärtat av Costa Smeralda.

  • 2 nätter på Hotel Luci di La Muntagna med frukost

Söndag 18 okt

Spel på Pevero Golf Club som är känd för sina enastående vyer över smaragdkustens turkosa hav. Transfern lämnar hotellet kl 09.00 och första start är kl 10.00. Resan tar ca 15 minuter. Banan är kuperad och golfvagn ingår. Vill man ha golfbil eller el-vagn så finns det att hyra.


Måndag 19 okt

Heldagstur från Cervo och Costa Smeralda över till den nordvästra delen av ön och staden Alghero, även kallad ”lilla Barcelona”. Här blir det en guidad stadstur följt av egen tid för lunch. Resan går sedan vidare längs den ikoniska kuststräckan mellan Alghero och Bosa. Inte världens rakaste väg men ack så vacker! Framme i Bosa blir det stopp i en vinbutik för att smaka Malvasiavinet. Naturligtvis blir det även en liten stadstur i vackra Bosa innan vi fortsätter ner till Is Arenas.

  • 3 nätter på Is Arenas med frukost

Tisdag 20 okt

Golf på Is Arenas som är en relativt okänd bana med en desto kändare arkitekt då den är ritad av Robert von Hagge, Han har bland annat skapat Le Golf National där Ryder Cup just spelades. Sannerligen en gömd pärla som ligger i tät pinjeskog nära havet. Kvällen bjuder på en klassisk Sardisk festmiddag.

  • Middag

Onsdag 21 okt

Revansch på Is Arenas. Den riktigt spelsugne kan glädjas över att det ingår heldagsgreenfee. På kvällen serveras middag i restaurangen som ligger nära Foresteria degli Ulivi. Kvällens middag ingår inte men det kommer att finnas en härlig meny med val av kött, fisk eller vegetarisk som huvudrätt.


Torsdag 22 okt

Avfärd söderut till Is Molas Resort som ligger några mil söder om huvudstaden Cagliari (ca 12 mil). Vid ankomst till Is Molas väntar en skön golfrunda.

  • 2 nätter på Is Molas Resort med frukost och middag (exkl dryck)

Fredag 23 okt

Spel på Is Molas. Även här är det heldagsgreenfee så man har chans att utnyttja anläggningens 27-hål till max om man önskar.


Lördag 24 okt

Utcheckning och avresa från Is Molas. Det blir ett stopp i huvudstaden Cagliari för egen tid att strosa runt i gränderna och äta lunch innan resan fortsätter norrut. Flyget från Olbia avgår kl 20.20.

Pevero Golf Club

Banan är ritad av Robert Trent Jones och fyller med råge de krav man kan ställa på en golfbana i lyxiga Costa Smeralda. I juli och augusti spelar den italienska gräddan här medan det övrig tid av året är stillsamt och bara bedårande vackert. Banan är mycket omväxlande och flertalet utslag är högt placerade med en spektakulär utsikt över Cala di Volpe – kom ihåg kameran! Efter en spelad rond är det nästan omöjligt att inte sjunka ner på klubbhusets terrass och bara njuta.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  5858 5099
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Robert Trent Jones (1978)

Is Arenas Golf Club

Is Arenas är sannerligen en ”hidden gem” ritad av den välkände amerikanske designern Robert Von Hagge. Historien berättar att Von Hagge blev synnerligen begeistrad av de förnäma förutsättningar marken gav honom i byggandet. Banan är en skog/seasidebana där de flesta hål kantas av pinjeskog men ett antal väl tilltagna ”waste areas” ger en viss linkskänsla. Banan har 18 hål, par 72 och är en härlig upplevelse. Landskapet är böljande och flera hål är så vackra att de känns som ett vykort. Kronan på verket är hål 17, en par 4 dogleg där man från tee ser ut över Sardiniens västra kust och de ”spanska tornen” som finns längs kustbandet. Trots att banan är så pass bra är medlemsantalet mycket lågt och det är alltid lätta att komma ut och spela. Det är en fröjd att gå banan men det finns golfbil för den som önskar.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside/skogsbana
Banfakta Par 72,  6317 5947 5460 5460 4889 4494
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, restaurang
Bandesign Robert Von Hagge (1999)

Is Molas Golf Club

Is Molas är en klassiker som stått värd för Italian Open vid flera tillfällen. Trots att denna parkbana är vad man brukar kalla för en mästerskapsbana så är den designad på så sätt att alla typer av spelare kan njuta av ronden. Den ursprungliga 18-hålsbanan är relativt flack och lätt att gå. Några av hålen är långa och ganska tuffa medan andra premierar ett taktiskt tänkande och placering av slagen. Den senast tillkomna 9-hålsslingan, som invigdes 2001, är mer kuperad och höjdskillnaderna gör den ganska spektakulär.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6383 6131 5524
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, pool
Bandesign Cotton, Pennink & Partners, Piero Mancinelli, Franco Piras (1975)

Luci di La Muntagna

I juli till augusti trängs fotbollsspelare och fotomodeller här, medan det övrig tid på året är lugnt och skönt. Hotel Luci di la Muntagna är ett av de första hotellen som byggdes i Costa Smeralda och ligger således med ett förträffligt läge i Porto Cervo. Nära havet men ändå gångavstånd till stadens lilla centrum. Dess typiska medelhavsarkitektur förtrollar besökaren vid första anblicken och här råder en riktigt skön atmosfär. Samtliga rum renoverades under 2014.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Mitt i Porto Cervo
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar
Rumstyper Comfort, Superior, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool, terrass
Internet Gratis WiFi

Is Arenas Lodging

Is Arenas Golf & Country Club består av några mindre residens som ligger utspridda över området. Dessa är Foresteria Degli Ulivi (4 rum), intilliggande Residenza la Palma (2 rum), Foresteria la Colonna (6 rum) och några villor som kallas Ville I Ginepri sul golf. Dessa ”foresterior” är av lite enklare standard men ett unikt boende olikt allt annat och med hög trivselfaktor. De sköts om av golfbanan som också har en shuttle som service i området.

Foresteria Degli Ulivi (4 rum)

Ett charmerande och elegant boende omgivet av pinjeskog och olivträd. Det ligger nära första tee och bara 800 m från havet. Foresterian är byggd i lokala material enligt gamla traditioner och känns väldigt genuin. Alla rum är unika och har AC, TV, minbar, värdeskåp, och WiFi.

Residenza La Palma (2 rum)

Ett litet annex till Degli Ulivi med två dubbelrum som delar kök och matrum men har varsin privat terrass ut i trädgården. Ett riktigt “home away from home” som garanterat kommer stanna i minnet länge.

Foresteria La Colonna (6 rum)

Här ser man ut över Is Arenas 5:e hål. Det finns ett gemensamt “dining room” där frukost serveras var dag och huset ligger i en vacker trädgård. Några av rummen har tillgång till en privat uteplats i denna trädgård.

Ville I Ginepri Sul golf

Villorna ligger lite längre ifrån havet, består av ett eller två sovrum, kök, vardagsrum och privat trädgård. Här finns AC, TV, telefon, minibar, värdeskåp och WiFi. Inredningen är typiskt sardinsk. Frukost äter man i Foresteria La Colonna och man har tillgång till en golfbil för att lätt ta sig runt på området.

Klicka här för mer information om Is Arenas olika boendealternativ. Önskemål om vilket boende man föredrar kan lämnas men vi kan inte garantera att de kan tillgodoses.

Is Molas Golf Hotel

Klassiska Is Molas Golf Resort har numera ett antal år på nacken men har ändå tagits om hand om på ett godkänt sätt med bibehållen charm. Golfhotellet har en trivsam restaurang och här ingår det halvpension och de sardinska middagarna avnjuts i hotellets restaurang med utsikt över poolen. De flesta rum har balkong eller terrass men eftermiddagssolen avnjuter man bäst vid poolen. Hotellet har en trevlig lobby med bridgerum och bar. Ca 300 m bort ligger klubbhuset och 27-hålsbanan.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Med vackra vyer över havet
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, balkong/terrass
Rumstyper 75 rum. Classic, Superior, Sea View, Family, Suite
Faciliteter Restarurang, bar, pool, trädgård
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället