Rovos Rail Golf Safari - Western Cape

Rovos Rail Golf Safari

med Western Cape

Upplev Sydafrika ombord på Rovos Rail – The Pride of Africa. Vagnarna är återskapade i elegant 30-talsstil och omtalas som den lyxigaste tågresan som överhuvudtaget går att göra. Lita på att maten, vinet och servicen håller toppklass! Endast fyra gånger per år går en speciell golfsafari och vi är stolta över att vara deras självklara partner. Ombord på tåget möter man ett entusiastiskt team som verkligen värnar om sina gäster. Maten i allmänhet, och middagarna i synnerhet, har rejäl omtanke och är en viktig del i Rovos prestige.

Under resan med Rovos ingår en mycket lyxig och komplett helpension. Varje morgon bjuds en frukost som skulle få Marie Antoinette att rodna; kallskuret kött, croissanter, bakelser, färsk frukt, yoghurt, juice, bröd, ett otal sorters ostar och så vidare och så vidare. Till lunch och middag serveras givetvis en förrätt innan man väljer huvudrätt bland fisk, kött eller vegetariskt innan den förföriska desserten anländer. Till detta väljer du självklart bland ett stort utbud av Sydafrikanska många fina viner. Vissa golfdagar äter man lunchen på golfklubben som även den ingår.

Ett lysande förslag är att under färd slå sig ner i vagnen längst bak som är helt öppen! Den varma vinden fläktar skönt i ansiktet när man smakar av “dagens bubbel” och låter sig hänföras av utsikterna som avlöser varandra.

 

Fakta

Datum 2019 24 jan, 15 feb, 22 mar, 27 sep, 8 nov
Datum 2020 23 jan, 14 feb, 20 mar, 25 sep
Reslängd 16 dagar/15 nätter
Avreseort ARN, CPH, GOT

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 64.995:-

Flyg från Skandinavien till Kapstaden
Flyg från Johannesburg till Skandinavien
Flygskatter
Mat på flygresan
Bemötande vid ankomst
All transfer enligt program
2 nätter i Kapstaden
2 nätter i Stellenbosch
1 natt i Pretoria
Frukostpension
8 nätter ombord på Rovos Rail
Helpension inklusive drycker på Rovos Rail
18-hålsgreenfee De Zalze Golf Club
18-hålsgreenfee på Gary Player CC
18-hålsgreenfee på Champagne Sports Resort
18-hålsgreenfee på Durban Beachwood Coutry Club
18-hålsgreenfee på Royal Swazi Club
18-hålsgreenfee på Leopard´s Creek GC
1 vinprovning
1 safaritur
Dagsutflykt Godahoppsudden
Boka

Flygtider och flygbolag kan variera från avgång till avgång. Detsamma gäller hotell och golfbanor. Vi uppdaterar hela tiden vartefter vi får information om eventuella renoveringar, banarbeten med mera. För mer information se dag-för-dag programmen eller kontakta oss. Alla som redan bokat får löpande uppdateringar om något förändras.

Väder just nu

31℃

Program

Programändring!!!

Resan med avgång från Skandinavien den 8 november 2019 har fått ändrat program pga en stor golftävling på Sun City. Det påverkar innehållet i dagarna ombord på Rovos Rail. Kontakta oss för mer information.

 

 

Dag 1: Avresa

Avresa från Skandinavien till Kapstaden.


Dag 2: Kapstaden

Vid ankomst till Kapstaden blir ni varmt välkomnade av vår lokala guide och transporterade till ert hotell i Waterfront.

 • 2 nätter på V&A Hotel med frukost

Dag 3: Kapstaden

En skön dag att njuta av Kapstaden ”The mother city” på egen hand. Alternativen är många – det finns möjligheter att ta sig upp på det magnifika Taffelberget eller kanske en guidad tur till Robben Island locka?


Dag 4: Stellenbosch

Utcheckning följs av en oförglömlig tur till Godahoppsudden. Resan fortsätter mot Stellenbosch för incheckning.

 • 2 nätter på Majeka House eller Oude Werf med frukost

Dag 5: Golf på Pearl Valley alt. De Zalze GC

Denna dag bjuder på en härlig golfrunda. Antingen blir den på Pearl Valley som ligger fint inbäddad i dalen mellan Franschhoek och Paarl. Eller så blir det på De Zalze Golf Club som ligger strax utanför Stellenbosch. Oavsett vilken blir det vinprovning på någon av de många vingårdarna efter spel.


Dag 6: Stellenbosch – Pretoria

Utcheckning och transfer till flygplatsen för inrikesflyget till Johannesburg. När ni landar blir ni mötta av er chaufför som tar er till det charmiga boutiquehotellet 131 on Herbert Baker utanför Pretoria för att på bästa sätt ladda batterierna för de kommande 9 dygnen ombord på Rovos Rail.

 • 1 natt på 131 on Herbert Baker med frukost

Dag 7: Rovos Rail – avgång

Utcheckning och transfer till Rovos Rail’s privata tågstation Capital Park i Pretoria. Här blir ni härligt mötta med bubbel och snittar i loungen innan avresan mot Koster.

 • 8 nätter ombord på Rovos Rail med helspension

Dag 8: Golf på Sun City

Efter en härlig frukost ombord på Rovos kommer denna dag spenderas i Sun City med spel på antingen Lost City GC eller Gary Player Country Club. Detta följs av en lunch på klubben. Se till att hinna bli hungrig innan den fantastiska middagen!


Dag 9: Rovos Rail

Efter ett nattstopp i Heidelberg går tåget vidare mot Estcourt via Ladysmith. Det är en skön dag för avkoppling ombord där man med fördel kan sitta och njuta på tågets sista vagn som är helt öppen mot naturen.


Dag 10: Golf på Champagne Sports Resort 

När ni vaknar denna morgon gör ni det vid foten av Drakensbergen där det blir golf på fridfulla Champagne Sports Resort med minst sagt är storslagna vyer.


Dag 11: Golf på Durban Country Club

Dags att lufta klubborna igen, denna gång på Durban Country Club.


Dag 12: Safari i Hluhluwe Game Reserve

En tidig morgonsafari väntar i Afrikas äldsta safaripark, Hluhluwe Game Reserve, som ligger i hjärtat av Zululand. Här möts ni av ett otroligt rikt djurliv. Gissa om middagen blir god denna kväll!


Dag 13: Golf på Royal Swazi Spa Golf Course 

När det är dags för frukost är ni redan i Swaziland. En spännande runda väntar på den mycket vackra Royal Swazi Spa Golf Course i Ezulwini Valley. Framåt kvällen glider tåget söderut mot KwaZulu Natal.


Dag 14: Leopard Creek Golf Course 

Leopard Creek Golf Club ligger nära Malelane i hjärtat av Mpumalanga och den södra gränsen av Kruger National Park. Denna åtråvärda bana är högst rankad i landet och normalt sett mycket svår att få tillgång till då det bara är medlemmar och få utvalda gäster som får chansen att njuta på denna spektakulära bana. Förutom enastående layout mellan Crocodile River och Kruger National Park har man ofta vilda djur som åskådare.

För resorna i okt-nov spikas tävlingsschemat på Leopard Creek ca 6 månader innan avresa. Om banan inte är tillgänglig spelas istället White River Golf Course eller Leopard Creeks fina par-3 bana med avslutande lunch i det ikoniska klubbhuset. Det går även att välja safari i Krugerparken istället om man önskar.


Dag 15: Pretoria – hemresa

Njut av en sista frukost ombord innan tåget vid 10-tiden rullar in på Capital Park Station i Pretoria och denna fantastiska del av resan är avverkad. Här väntar er chaufför som tar er till flygplatsen i Johannesburg. Beroende på avgångstiden kan det finnas utrymme för en halvdagsutflykt eller guidad tur. Kontakta oss för mer info.


Dag 16: Hemma

Hemma igen.

Pearl Valley Golf Estate

Jack Nicklaus skapelse ligger i en vacker dalgång mellan Franschhoek och Paarl. Golfbanan är omgiven av vingårdar och ligger långt ifrån trafiken, så lugnet infinner sig snabbt. Banan öppnades 2003 och det dröjde inte länge innan den omnämndes som den bästa banan i Western Cape. Sedan 2006 har den legat på topp-10 listan över Sydafrikas bästa banor enligt Golf Digest. På senare år har även Europatouren spelat här och servicenivån, liksom konditionen på banan är på topp. Signaturhålen är nr 4 och 13 som båda bjuder på majestätiska vyer över de omgivande bergen och sjöarna.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6397 5876 4685
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jack Nicklaus (2003)

De Zalze Golf Club

En förträfflig golfbana designad av geniet Peter Matkovich. Här har han verkligen tagit tillvara på den vackra naturen. Banan ligger i Stellenbosch allra frodigaste vinlandskap där Blaauwklippen River slingrar sig fram. Det är en fin parkbana där de många vattenhindren är den största svårigheten. Här spelades World Amateur Championship under oktober 2006 och klubbhuset i sig är värt ett besök där man kan sitta i timmar och njuta av den fantastiska maten.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6369 5937 5120
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovich

Sun City Golf

Sun City Resort är en av Sydafrikas främsta golfdestinationer. Resorten är hem för två 18-hålsbanor designade av den legendariska sydafrikanen Gary Player. Båda banorna är designade för att maximera utmaningen för golfare av alla handicap.

Lost City GC

Denna imponerande bana ligger vida utspridd på 100 hektar och bankaraktären varierar från ökenlandskap, via bergskaraktär till parkbana. Här finns massor med vatten och det mest kända vattenhindret är det vid hål 13, där det sägs att Nilkrokodiler huserar.

Gary Player Country Club

Med sitt läge i en gammal slocknad vulkankrater är detta en mycket smart designad bana med fantasifullt placerade bunkrar och flera tees för att tillfredsställa alla handicap. Det är en av världens längsta banor och kan fresta på både fysiskt och psykiskt. När det är som jobbigast tänk då på att du går i många av de bästas fotspår, Jack Nicklaus, Gary Player, Ernie Else och Tiger Woods är några. Detta är troligen den mest kända banan i Sydafrika då den ofta står värd för stora tävlingar. Nionde hålets ö-green är nog det man kommer ihåg bäst.

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Lost City, kuperad ökenkaraktär
Gary Player CC; parkbana
Banfakta Lost City; Par 72,  6730 6220 5041
Gary Player CC; Par 72,  6535 5881 5004
Faciliteter Lost City; Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Gary Player CC; puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum, 5 km löparspår, gym och spa
Bandesign Gary Player (Gary Player CC 1979, Lost City 1993)

Champagne Sports Resort

Denna mästerskapsbana designad av Hugh Baiocchi lämnar ingen oberörd. Omgiven av den friska rena luften från Drakensbergen är detta besök en lisa för själen. Vyerna längs med banan är enastående. 84 väl utplacerade och skulpterade bunkrar väntar på att du ska få känna på sanden hämtad från Bronkhorstspruit. Fairways är breda och kantade av en lätt ruff men riktiga snedslag kan straffa sig rejält. Oavsett hur rundan gått så väntar 19:e hålet med mat och dryck och är en plats att fortsatt njuta av utsikten över Drakensbergen på.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6694 6203 5632 4757
Faciliteter Vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Hugh Baiocchi (1997)

Durban Country Club

Durban Country Club har två banor, Durban Country Club och Durban Country Club Beachwood. Officiellt öppnade klubben 1922 då med endast Durban Country Club. 1990 tog man över det som nu är Durban Country Club Beachwood.

Huvudbanan, Durban Country Club, är en av de mest välkända golfbanorna i vårt program. Här har flera stora tävlingar avgjorts och det är lätt att förstå varför. Banan är av förhållandevis flack parkkaraktär och klurig att spela med smala fairways och ondulerade greener. Den anses ganska svår men är otroligt vacker med sin växtlighet, vackra sanddyner och vyerna mot Indiska Oceanen. Ett tips är att ligga lite lågt med drivern de första hålen, som är ganska smala, så kan du kanske lura till dig en hygglig score. Konditionen är i topptrim och banan är väl värd sitt goda rykte och ett besök oavsett handicap.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Durban CC, par 72/73,  6157 5910 5250
Beachwood, par 72/73,  6016 5883 5308
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign George Waterman (1922)

Royal Swazi Spa Golf Course

Det är inte varje dag man får chansen att spela golf i Swaziland! Denna praktfulla bana ligger i Ezulwini Valley och lockar spelare från hela världen. Den tilltalar spelare av alla typer och nivåer. Första nio är förhållandevis plana medan sista nio påverkas av de intilliggande bergen och är lite mer kuperade. Den utmanar med glittrande sjöar, växtklädda åsar, en del out-of-bounds och elaka bunkrar (en är så brant att man fått bygga in en trappa i bunkerväggen). Det är en mycket vacker golfupplevelse att spela här där naturen kryper nära inpå fairway med sina träd, buskar och sjöar.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-, skogsbana
Banfakta Par 72,  6872 6166 5258
Faciliteter Puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, bar, omklädningsrum
Bandesign (1966)

Leopard Creek Country Club

Leopard Creek Country Club är begåvad med två mycket bra banor av väldigt olika sort. Den mest välkända är den fina mästerskapsbanan, Championship Course men man har också en grymt bra par 3 bana som är något utöver det vanliga.

Anläggningen som spänner över 360 hektar ligger längs Crocodile River och gränsar till de södra delarna av Krügerparken.

Leopard Creek Championship Course

Denna åtråvärda bana är högst rankad i landet och normalt sett mycket svår att få tillgång till då det bara är medlemmar och få utvalda gäster som får chansen att njuta här. Förutom enastående layout mellan Crocodile River och Kruger National Park har man ofta de vilda djuren som åskådare. Hål 13 anses vara signaturhålet där greenen ligger direkt vid kanten till Crocodile River  men 32 meter ovanför vattenytan. Vyerna in i Krügerparken är magiska och man glömmer inte denna plats i första taget. Banan är en utmaning med stora höjdskillnader, smart utplacerade bunkrar och oändligt många vattenhinder men låt det inte hindra dig. Att spela här är få förunnat och en verklig upplevelse.

Leopard Creek Par 3 Golf Course

Leopard Creek har även uppdaterats med vad som kan vara världens bästa Par 3-bana. Den har använts flitigt när mästerskapsbanan varit stängd på grund av renoveringar eller för att prepareras inför kommande tävlingar. Detta med strålande betyg från gästerna som tycker att de får en mycket hanterbar bana att spela i en unik miljö. Spelet avrundas med en rejäl lunch i det ikoniska klubbhuset.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Leopard Creek, Par 72,  6728 6689 6047 5027
Faciliteter vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, omklädningsrum
Övrigt Strikt dresscode
Bandesign Gary Player (1996)

Victoria & Alfred Hotel

Detta förstklassiga boende i traditionell kolonialstil ligger i hjärtat av Kapstadens populära Waterfront. Den höga standarden på service och den vänliga atmosfären har gett hotellet prestigefyllda utmärkelser som mycket få hotell i landet har fått. Hotellet består av 68 rum som ståtar med fantastisk utsikt över Taffelberget, hamnen och den pulserande Victoria & Alfred Waterfront. Rummen är stora och har en fantastisk finish. Varje rum har badkar och separat dusch, fullt utrustad privat bar och King size säng. Här bor man bara ett stenkast från några av Kapstadens hetaste butiker och hyllade restauranger.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vid vattnet i Waterfront
Rum Dusch och bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, kaffe & te
Rumstyper 94 rum. Piazza, Mountain, Loft
Faciliteter Restaurang, bar, trädgård, spa, gym, parkering
Internet Gratis WiFi

Majeka House

Majeka House är sannerligen en pärla med vänlig service av absolut bästa slag som bara måste upplevas. Hotellet med endast 22 rum är noga genomtänkt in i minsta detalj, väldesignat men ändå väldigt trivsamt. Allt ligger i en prunkande trädgård med en stor pool. Läget strax utanför Stellenbosch är perfekt med närhet till berömda vingårdar och golfbanorna De Zalze och Stellenbosch GC. Hotellets restaurang lämnar ingen oberörd, våra gäster har lovordat deras mat och hit tar sig även de lokala invånarna när de vill äta något utöver det vanliga. Stilen i restaurangen går heller inte av för hackor. Allt är designat av inredningsgurun Etienne Hanekom som skapat en elegant, modern inredning med hjälp av en smart blandning av reproducerade och återvunna möbler som kompletteras med det moderna.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Strax utanför centrala Stellenbosch
Rum Dusch och bad, hårfön, TV, telefon, AC, kaffe & te, balkong/terrass
Rumstyper 22 rum. Premier, Garden View, Mountain View, Poolside
Faciliteter Restaurang, bar, trädgård, pool, spa
Internet Gratis WiFi

131 Herbert Baker

Det lilla boutiquehotellet 131 Herbert Baker ligger i den lummiga förorten Groenkloof med en härlig panoramavy över Pretoria. Hotellet har ett magnifikt kök och de 5-stjärniga förväntningarna överträffas gång på gång. Ursprungligen byggdes det som en privatbostad men förvandlades snart till ett enastående hotell med uppmärksamhet på varje detalj och oklanderlig service som snabbt har gett 131 on Herbert Baker ett gott rykte.

För kulinariska läckerheter och en spektakulär utsikt över staden, är hotellets exklusiva restaurang öppen dagligen. 131 Herbert Baker är en upplevelse i sig men också den perfekta starten för dig som ska resa med Rovos Rail.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge I Greonkloof intill ett naturreservat
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, kaffe&te, WiFi
Rumstyper 8 rum. Pool view Rooms, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool
Internet Gratis WiFi

Rovos Rail

De omgjorda sovvagnarna har lyxig modern komfort och är varsamt renoverade för att behålla atmosfären från en svunnen tid. När du stiger ombord i de träpanelinredda vagnarna möts du av en romantisk och magisk känsla i en avslappnad och elegant miljö.

Royal Suite

Royal Suites tar upp en halv vagn och är väldigt rymliga och eleganta. Med 16 m² har de en egen loungearea och badrum med badkar och dusch.

De Luxe Suite

Dessa är något rymligare än Pullman Suites. 11 m² stora med egen loungearea och här kan man välja mellan twin-beds eller dubbelsäng.

Pullman Suite

Detta boende erbjuder 7 m² stora hytter med badrum. Antingen väljer man twin-beds ovanpå varandra eller dubbelsäng som under dagarna kan göras om till soffa.

 

 

Fakta

Kupéerna Samtliga hytter har luftkonditionering, värdeskåp, minibar och badrum med dusch & hårtork m.m. Det finns ett internet telefonsystem för att kontakta personal ombord. TV saknas dock helt avsiktligt då ingen lär sakna den..
Faciliteter Restaurangvagn (helpension inkl dryck). Öppen utsiktsvagn längst bak. Loungevagn. Det finns böcker, tidningar, brädspel och kortlekar att låna ombord. Souvenirbutik som säljer bland annat vykort och frimärken.
Diverse Kreditkort föredras ombord, annars gäller Sydafrikanska Rand. Adapter behövs och finns att låna. Tvättmöjligheter finns om något oförutsett inträffar. Användadet av teknisk utrustning som mobiler och datorer hänvisas till er kupé för att inte störa andra gäster.
Internet Inget internet ombord.

Bra att veta

Currency

In South Africa – Rands only. We accept all major credit cards on the train.

Outside of South Africa – Any off-train expenses or excursions booked while on the train are to be paid with US Dollars. Hotels and major dealers accept credit cards except in the Sudan.

US Dollars printed before year 2001 won’t be accepted. Low denominations recommended for shopping/gratuities. Larger denominations recommended for exchanging money to local currency (especially in Tanzania) as you get a better rate. The Gift Shop on board might exchange money if currency is available – it is not normally catered for

Cuisine

Meals are served in one sitting only in the charming Victorian atmosphere of the dining cars and are complemented by a selection of fine South African wines. Breakfast: 07h00-10h00 • Lunch: 13h00 • Tea: 16h30 • Formal Dinner: 19h30. All meals are served at these times unless otherwise stated in the timetable. A gong heralds lunch and dinner.

Dietary Requirements

We will do our best to cater for dietary requirements provided a detailed request has been made on the Reservation Form. If a special request has not been made, the chefs will endeavor to prepare suitable meals with the ingredients available on board. We regret we are unable to provide meals requiring strict religious observance in the preparation.

Dress

For days on the train dress is smart casual. Evening attire is more formal – for the gentlemen a jacket and tie is a minimum requirement while for ladies we suggest cocktail/evening dresses or suits. Please include warm clothing for cold mornings and evenings. With regard to off-train excursions, we strongly recommend comfortable walking shoes, sun lotion and hats as well as warm clothing for the game drives, which are on open vehicles and can get very cold.

Dress code on the golf courses

Acceptable clothing:
 • Shirts with collars and sleeves must be tucked in
 • Traditional long or short golf trousers
 • Short trousers with knee-length stockings or short white socks
 • Ladies skirts or culottes must be knee-length
 • Golf hats or peaks worn with peak forward
 • Golf shoes with soft spikes (most clubs)
Not acceptable:
 • T-shirts, vests or sleeveless shirts
 • Denim jeans
 • Sweatpants or cargo pants
 • Drawstring shorts
 • Shoes without socks
 • Cross-trainer sports shoes

Electrical Current and Adaptors

220V AC 50Hz 3-point round-pronged wall plugs, 110V/220V 2-pin plugs for shavers. International adaptors available.

Gift Shop

There is a small gift shop on the train and at Rovos Rail Station. Due to the varying exchange rates, credit cards are preferred. The host/ess on duty has a basic First Aid Kit and personal essentials (toothbrushes, razors, earplugs etc.). He/she will also fulfill any administrative requirements and check your onward arrangements. Stamps are available for sale and postcards may be posted in the post box at the entrance to the Observation Car or at Rovos Rail Station.

Gratuities

Gratuities for the staff are at your discretion. If you wish to show your appreciation in this manner, there is a suitably marked envelope in your suite that you can hand directly to the Train Manager who will distribute any amounts on a pro-rata basis amongst the staff on board. An amount between US$10 and US$20 per person per night is suggested.

Laundry

There is a limited laundry service on board comprising household washers, dryers and steam irons. The turnaround is 48 hours so we are not able to handle a week’s worth of washing. Please note that while we are providing a complimentary service we cannot be held responsible for items that may be damaged or lost in the process. There are no dry-cleaning facilities en route or on board the train.

Luggage

Each suite has a luggage rack that runs its length providing ample space for storage. On selected annual journeys, guests are provided with a Rovos Rail tog bag that can be used for overnight trips or hand luggage on aircraft. On the Cairo journey, luggage will be limited to the requirements of each aircraft – enquire with reservations@rovos.co.za.

Locomotion

Use of steam has become increasingly difficult over the years as more and more water and coaling facilities have been scrapped. Diesel or electric locomotives are used while steam is used in and around the area of Rovos Rail Station.

Mobile Devices and Internet

In maintaining the spirit of travel of a bygone era, there are no radios or television sets on board. The use of mobile phones, laptops and essentially anything that has the ability to disturb other passengers is confined to the privacy of your suites only. The reception is poor while the train is moving. It is advised to contact your service provider to ensure the correct settings for network services are activated. Internet is available at our Cape Town Lounge, Rovos Rail Station, Tau Game Lodge and Victoria Falls Hotel and at most of the accommodation used on the Cairo journey.

Safes

An electronic safe is provided in the cupboard in each suite.

Smoking

On board the train, smoking is allowed in the Club Lounge only. Please note on the Reservation Form provided if you are smoking or non-smoking so that the appropriate room might be requested at the hotels. Smoking is allowed in the privacy of your suite, but please be mindful that the train is generally made up of wood; please don’t throw flammable items such as cigarette or cigar butts off the train as bush fires in Africa are a constant and dangerous hazard.

Special Occasions

We would like to celebrate your special occasion with you. Upon boarding the train, please advise the Train Manager. Books, Magazines and Games There are board games, playing cards, a card table (dependent), books and magazines available for your use in the Lounge and Observation Cars whilst on board the train.

Telephone

There is an internal telephone system on board. Numbers are listed on the provided Guest List.

Temperature and Air-conditioning

All public cars are fitted with gas-filled air-conditioning systems. Each suite has an individual air-conditioner with individual temperature controls that can also be set to heat mode. Fresh-air intake is solved by opening a window. Windows should be closed while operating the air-conditioning unit. Electric under-blankets are fitted on the bed.

The Track

The track over which we travel is inconsistently maintained. If you wake at night imagining the train is travelling at high speed, be assured it is the state of the track below that is creating that impression. We restrict the train to 60km/h and over the bad sections reduce speed to as little as 20km/h. If you find it noisy, earplugs are available.

Avsnitt 5

– Golf i Sydafrika, Garden Route

I detta femte avsnitt av Golfresepodden får Johan klara sig utan sin vapendragare Anders som är på resande fot. Johan avslöjar att han jobbat i Sydafrika redan innan Mandela tog över som president i landet. Vår gäst Kerstin Klang berättar om fantastiska safariupplevelser men även ugglor och möss. Ola Sundqvist har varit på Robben Island och fått ta del av några av Mandelas tennistricks…

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället