Riviera Golf Resort

Riviera Golf Resort

Att njuta av golf och italiensk mat när den är som allra bäst är dominerande teman på Riviera Golf Resort i Marignano (Rimini). En oas av lugn och ro men samtidigt en sportanläggning med ett hälsocenter och golfbana bara några minuter från attraktionerna vid Adriatiska havet.

Riviera Golf Resort har ett suveränt läge med direkt närhet till det mesta. Oavsett om man vill shoppa italienska märkeskläder i butiker eller på outlets, besöka romerska ruiner eller njuta av Adriatiska havets skönhet så finns det inom tio minuter. Nära ligger även det lilla landet San Marino, klart värt ett besök i sig!

För de motorintresserade så finns det gott om intressanta platser att besöka. Vad sägs om att besöka ett museum – Ferrari eller Maserati? Söker ni ännu mer action tar ni er sydost om Bologna till Imola där drömbilarna testas rejält.

För den kulturintresserade är Ferrara en mycket charmig och uppskattad medeltida by med ett historiskt centrum som är mycket välbevarat.

Självfallet ska Bologna nämnas där det finns ett oändligt utbud av all man kan önska sig under en vistelse i Italien.

Fakta

Avstånd flygplats Milano Linate ca 345 km,
Bologna ca 145 km
I närheten San Marino ca 30 km

Väder just nu

6.3℃

Riviera Golf Course

Klubbhuset på Riviera Golfresort lyser tjusigt vitt i det lummiga landskapet och man inser snabbt att detta är en uppdaterad anläggning både vad det gäller service och finess. Golfbanan ligger intill floden Conca i ett enastående vackert naturområde. De första nio hålen ritades av den italienska banarkitekten Luigi Rota Caremoli och 2010 kompletterades dessa med ytterligare nio hål, skapade av Kanadensaren Graham Cook. De äldre hålen är lite mer intima och man känner verkligen att man är i Italien. De senare, som numera utgör hål 7 till 15, är lite mer av amerikanskt snitt med större greener och fler vattenhinder. De olika layouterna ger rundan variation och helhetsintrycket på banan är mycket bra. Här får alla chansen att njuta av riktigt trevlig golf! Anläggningen har försetts med nya träningsområden och det finns en 9-håls ”pitch & putt” för den som vill slipa lite extra på närspelet.

Önskar du spela fler banor under din vistelse så ligger uppfräschade Rimini Golf Club och Adriatic Golf Club Cervia i regionen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72,  6412 5904 5586 5178
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum, pool
Bandesign Luigi Rota Caremoli & Graham Cook (2004)

Adriatic Golf Club Cervia

Denna 27-hålsanläggning slingrar sig genom pinjeskog och saltsjöar i närheten av Adriatiska havet. De första 9 hålen byggdes i skotsk linksanda medan nästa 9-hålsslinga är inspirerad av amerikanska banor med många vattenhål. Den sista 9-hålsslingan öppnades 2004 och har en modern och mycket underhållande design.

Fakta

Antal hål 27 (3x9)
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Röd slinga, Par 36, 3234 3129 2824 2684
Blå slinga, Par 36, 3038 2908 2698 2504
Gul slinga, Par 35, 3093 2915 2667 2507
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Marco Croze (röd/blå 1986/1987), Alvise Rossi (gul 2004)

Rimini Verucchio Golf Club

Denna bana hittar du i det frodiga Valmarecchia Park. Rimini Verucchio Golf Club är en vacker parkbana ritad av amerikanen Brian M. Silva. Härifrån har man en makalös vy över San Marino, Mount Carpegna och slotten “Land of Liberty”. Det är en amerikanskinspirerad bana med försiktigt “rullande” fairways, bunkrar och vatten i spel på nästan alla hål. Allt detta gör att spelet hela tiden är intressant och tilltalar alla golfentusiaster. Att spela denna bana är verkligen en lisa för själen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6145 5745 5120 5407 5120
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 54
Bandesign Brian M. Silva (1993)

Rivera Golf Resort

Riviera Golf Resort består av 32 helt unika sviter som är skapade av en ensemble av hela 14 olika designers. Sviterna är utplacerade i den härliga trädgården och utrustade med alla bekvämligheter man kan önska. När man blir hungrig märker man snart att man hamnat helt rätt! På restaurangen serverar man lokalproducerad mat tillagad av suveräna italienska kockar. Här finns typiska rätter för regionen och den som gillar fisk blir dessutom snart påmind att man har nära till havet. I våra paket ingår det trerättersmiddagar! När det blir dags att slappna av efter en dag på banan finns alla möjligheter. Inomhuspoolen har en slinga med hydromassage, perfekt för spända muskler. Här finns förstås även gym, bastu, spa och en 80 meter lång utomhuspool. Entré till Riviera Beauty & Spa tillkommer.

Fakta

Läge Inbäddad i grönska, långt från biltrafik, med golfbanan som närmsta granne
Rum 32 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, trädgård/balkong/terrass
Rumstyper 32 helt unika sviter
Faciliteter Restaurang, bar, pool, terrass, gym, spa
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället