Temaresa Lofoten 16-20 juli 2020

Lofoten

midnattsgolf i magisk miljö

Återigen styr vi kosan till Lofoten Links – det mest spännande som har hänt nordisk golf på riktigt länge! Den vilda banan på en av jordens vackraste öar måste bara spelas! Ta chansen att hänga med Out Of Bounds och Svensk Golf på en unik läsarresa som även innefattar Bodö, Hurtigruten och härliga Björkliden.

På ön Lofoten har fisket alltid varit själva livsnerven. Men under senare år har det magiska landskapet och de mäktiga fjälltopparna, tillsammans med det faktum att Hurtigrutens båtar angör här, bidragit till en växande aptit från turister att upptäcka ön. Nu har vi dessutom fått ytterligare ett skäl – Lofoten Golf Links . Detta är det mest spännande som har hänt inom nordisk golf på många år och med sitt förföriska läge precis intill Atlanten har banan förutsättningar att bli ett av golfvärldens mest exotiska inslag. I juli, när skicket är som bäst och midnattssolen lyser, har du chansen att följa med Svensk Golf och Out Of Bounds på en läsarresa till Lofoten. Vi startar i den norska kuststaden Bodö där vi stannar i ett dygn som avrundas med golf och lunch innan vi kliver på Hurtigruten till Lofoten. Allt detta är en upplevelse i sig men resan har bara börjat! Vi bor på Lofoten Links nybyggda lodger med havet och den underbaraste av natur direkt utanför dörren. Här ges det möjlighet att spela golf på unika Lofoten Links, ja en hel del om man vill. Vi har fri greenfee och solen går i princip aldrig ner… Då hemresan går från Kiruna finns det inget bättre tänkbart stopp än på Björkliden och dess charmiga bana med vyer över Torneträsk och Lapporten som font.

Med på resan följer personal från Svensk Golf och Out Of Bounds.

Fakta

Datum 16-20 juli 2020
Reslängd 5 dagar, 4 nätter
Flyg Flyg med SAS i Go-klass
Avreseort Stockholm (andra orter på förfrågan)
Min/Max antal 10/28 personer

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 17.995:-

Flyg Arlanda–Bodö
Flyg Kiruna–Arlanda
1x23 kg bagage + handbagage
All transfer i programmet
Hurtigruten Bodö-Stamsund
1 natt på Clarion Collection Hotel Grand i Bodö
2 nätter på Lofoten Links Lodges
1 natt på Lapland Resort
Frukostpension
2 middagar på Lofoten Links
1 middag på Lapland Resort
18 hålsgreenfee på Bodö Golfpark
Fri greenfee på Lofoten Links under vistelsen på Hov
9 hålsgreenfee på Björkliden GK
Färdledare från Out Of Bounds & Svensk Golf
Boka

16 juli: SK849 Arlanda-Olso 11.05-12.00, SK4112 Oslo-Bodö 13.05-14.30
20 juli: SK1047 Kiruna-Arlanda 16.10-17.40

Väder just nu

-8℃

Program

16 juli

Flyg från Stockholm Arlanda via Oslo till Bodö. Kort transfer in till den gemytliga kuststaden Bodö där vi njuter av en skön kväll.

  • I natt på Clarion Collection Hotel Grand Bodö med frukost

17 juli

Efter frukost och utcheckning blir det transfer till Bodö Golfklubb för en skön runda golf i en unik miljö. Banans två slingor har helt olika karaktär och bjuder på fantastiska vyer. Efter rundan serveras lunch i klubbhuset. På eftermiddagen väntar en härlig tur med Hurtigruten från Bodö till Stamsund. När vi anländer till Stamsund väntar vår transfer som tar oss genom ett fantastiskt vackert landskap till Hov där vi checkar in på Lofoten Links Lodges. Vi samlas sen för middag i klubbhuset.

Midnattsgolf på Lofoten Links för den som önskar (högst frivilligt)

  • 2 nätter på Lofoten Links Lodges med halvpension

18 juli

Dagen spenderas efter eget önskemål. För den som önskar finns det flera förslag på aktiviteter;

  • Golf på Lofoten Links på morgonen/förmiddagen
  • Busstur till Henningsvær för att spendera några timmar – pris beroende på antal deltagare
  • Ribbtur som utgår från Henningsvær – pris beroende på antal deltagare
  • Guidad tur på Islandshäst – pris beroende på antal deltagare
  • Stanna i Hov och vandra, bada eller bara vara

På kvällen serveras det middag i “Låven” på Hov följt av spel på Lofoten Links, shotgunstart ca 20:00.


19 juli

Vi börjar dagen med en sista golfrunda på Lofoten Links innan det är dags att checka ut och åka vidare till Lapland Resorts i Björkliden (ca 5 timmar). Efter incheckning samlas vi för att äta middag tillsammans. För den som vill finns det troligen möjlighet att redan nu gå ut 9 hål på Björkliden och än en gång njuta av golf under midnattssolen (denna rundan ingår ej och betals i så fall på plats).

  • 1 natt på Lapland Resorts med en middag exkl. dryck och frukost

20 juli

Resans sista golfrunda blir 9 hål på Björkliden på morgonen. Efter frukost och utcheckning tar vi oss uppför den branta backen till första tee. Tänk på att det är bärbag som gäller här (se info om banan). Efter rundan väntar vår transfer för vidare färd till Kiruna och eftermiddagsflyget till Stockholm Arlanda.

Salten Golf Club

Salten Golf Club bildades 1992 och är en kombinerad links- och skogsbana.

De första nio hålen (links) ligger i gammalt kulturlandskap längs sjön och det är fantastiskt vackert. Här ligger en gammal vikingagrav och en gammal jaktstuga som båda delvis är i spel, men mest är det två intressanta inslag i miljön. Vyerna mot havet är magnifika och kontrasterna mellan det vilda blå havet och de gröna fairwaysen får alla att häpna. Håll tungan rätt i mun och ta det säkra före det osäkra annars är du garanterat i vattnet med bollen. När du lämnar de första 9 hålen och passerar klubbhuset mot 10:ans tee förändras lanskapet helt och lummig grön skog tar över. 10:an går ganska brant uppåt och vi rekommenderar att ni vänder er om när ni nått green och stannar upp en kort stund för att insupa vyn ut över havet. Även under de sista 9 hålen är det precision som gäller då skog äter lika mycket boll som vatten. Men spela och njut, låt resultatet komma i andra hand.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Links- och skogsbana
Banfakta Par 69, 5007 4251
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign (1992)

Lofoten Golf Links

Lofoten Links 18-hålsbana ligger naturligtvis på ön Lofoten med Atlanten som närmaste granne. Att få spela linksgolf i denna miljö är en upplevelse utöver det vanliga.

Banan öppnades först 1998, då med 6 hål. År 2010 var 9 hål spelklara och under 2014 var det ståtliga verket, signerat banarkitekten Jeremy Turner, färdigställt med 18 hål. Dessa fick gro till sig innan den officiella invigningen skedde den 1 juli 2015. Här är havet ständigt närvarande och stör bitvis fokuset med sin skönhet. Det fungerar som naturliga vattenhinder, liksom sandstränderna blir naturliga bunkrar. Det är helt enkelt makalöst vackert och liknar ingenting annat. Redan under debutåret nominerades banan som en av de tre bästa nya banorna i världen på World Golf Awards och förutom den läckra designen har du möjlighet att uppleva såväl kaskelottval som havsörn under ronden.

Lofoten Links sköts av Troon Golf som är världens största operatör inom golf och det borgar alltid för bästa möjliga finish. Varmt välkommen till en magisk upplevelse, det är knappt att superlativerna räcker till här!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside links
Banfakta Par 71,  6092 5499 4804 4216
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang
Bandesign Jeremy Turner (1998)

Björklidens Golf

Det började spelas golf i Björkliden redan under 1940-talet då de så kallade dollartågen med amerikanska turister stannade här. Men det dröjde ända till början av 90-talet innan det blev en ordentlig golfbana. Den Sune Linde-ritade niohålaren tar oss med på en ordentlig berg- och dalbanetur uppe på fjället och bjuder på de vackraste vyer som går att tänka sig.

De flesta minns framförallt det sjunde hålet då du slår bollen rakt ut mot Torneträsk och sedan väntar på landningen, 70 höjdmeter längre ned. Det krävs ett skarpt öga för att se landningen. När du har gått första varvet på den tjusiga 9-hålsbanan kan du lugnt gå ner för fjället och ta något att äta eller dricka i hotellets restaurang, innan det är dags för ett andra varv. Det är liten risk att du ska behöva vänta någon längre stund för ny starttid. Kö och trängsel är än så länge okända begrepp på Björklidenbanan. Kanske beror det på att du kan spela 24 timmar om dygnet under sommaren!

Notera att det inte finns några vagnar att hyra på denna bana då den korta banan är förbunden med smala stigar och helt enkelt inte anpassad för vagnar. Ett bra tips är att plocka ur en del klubbor och annat onödigt i bagen innan spel… Det finns till exempel inte några bunkrar så du kan definitivt lämna sandwedgen hemma – utanför fairway finns både dvärgbjörk och ljung och det kan vara svårt att hitta bollar som hamnat out of bounds, driver är inte alltid det bästa valet.

Banan har bara 9 hål men 18 olika utslagsplatser så det blir lite variation om man går två varv.

Fakta

Antal hål 9 (18 olika utslagsplatser)
Bankaraktär Kuperad skogsbana
Banfakta Par 34, 2238 1869
Faciliteter Inga faciliteter på banan, inga vagnar finns, bärbag krävs
Bandesign Sune Linde

Clarion Collection Hotel Grand Bodö

Clarion Collection Hotel Grand Bodø ligger mitt i centrum bara ett stenkast från hamnen. När du kommer in på hotellet möts du av en färgstark och modern miljö präglad av efterkrigsarkitektur och detaljer från stadens rika historia. I den trevliga lobbybaren kan du njuta goda förfriskningar om du inte hellre går på gymet, Det ena behöver kanske inte utesluta det andra dock…I hotellets “living room” tar du det lungt och provar goda smårätter med dryck till.

Missa inte att gå en runda på stan när du är här. Det är en gemytlig stad med ganska mycket folkliv. Har du tur kan du köpa färska räkor direkt från båtarna i hamnen och det är en fin promenad ut på piren till hamninloppet.

Fakta

Läge Mitt i centrum vid hamnen
Rum 97 st. Dusch/bad, TV, telefon
Rumstyper Standard, Superior, Deluxe
Faciliteter Restaurang, bar, gym,
Internet Gratis WiFi på rumen

Lofoten Links Lodges

De nybyggda Lofoten Links Lodges ligger med nordlig panoramavy över Norska havet och Hovsvika bara en kilometer från golfbanan.

Lodgerna har tre dubbelrum vardera, alla med egen toalett och dusch. Det finns ett gemensamt kök/vardagsrum med ett gigantiskt fönsterparti som vetter mot havet. Det går att öppna dubbeldörrar ut till ett stort trädäck, med bord och stolar, som går nästan runt hela huset. Här kan man sitta och njuta medans solen går ner på en färgsprakande himmel. Även sovrummen har en altandörr ut till ett gemensamt trädäck där ni antingen kan njuta morgon- eller kvällssol.

Lodgerna bygger på självhushåll och det ingår städartiklar och toalettpapper. I övrigt ingår inget ät- eller drickbart, utan vad som finns i skåpen beror på vad tidigare gäster lämnat efter sig. Det finns inga butiker inom gångavstånd och det är som sagt en kilometer till golfbanan där restaurangen/klubbhuset ligger så för den händelse man blir sugen på något när man är i stugan rekommenderar vi att man själv har med sig lite lämpligt smått och gott som te, kaffe, annan dryck, kex, snacks mm.

Om vädret tillåter rekommenderas en promenad ner till stranden för ett härligt uppfriskande dopp. Det är inte ofta man stöter på vatten av den kalibern och stranden är riktigt fin. Det går en gångväg rakt ner från Lodgerna till en liten strandremsa strax till vänster om den stora stranden vid campingen.

Transfer från Lodgerna till klubbhuset finns på förutbestämda tider, men vill man gå tar det ca 15 minuter och det är en trevlig promenad med hästhagar och små fina havsvikar längs vägen.

Fakta

Läge 1 km från klubbhuset med havsutsikt
Storlek 3 sovrum med tillhörande toalett/dusch, kök, vardagsrum, terrass
Självhushåll Fullt utrustat kök - ta med egen mat/dryck efter behov

Hotell Fjället - Lapland Resort

Placerat uppe på fjället, med restaurangens panoramaskådespel över Lapporten och Torneträsk som självklart huvudnummer. Själva rummen är inte så stora, men nyrenoverade och mycket fräscha. Resorten är verkligen gemytlig och ett perfekt ställe att avsluta en fantastisk resa på. Här finns alla faciliteter och det är en skön avkopplande plats.

Fakta

Läge Precis vid Björklidenbanan
Rum Små enkla rum med dusch och toalett samt gratis WiFi
Faciliteter Restaurang, bar, souvenirbutik, golfshop, lounge

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället