Lofoten Links 5-9 aug 2018

Lofoten

midnattsgolf i magisk miljö

Återigen styr vi kosan till Lofoten Links – det mest spännande som har hänt nordisk golf på riktigt länge! Den vilda banan på en av jordens vackraste öar måste bara spelas! Ta chansen att hänga med Out Of Bounds och Svensk Golf på en unik läsarresa dit som även innefattar Bodö, Hurtigrutten och härliga Björkliden.

På den norska ön Lofoten har fisket alltid varit själva livsnerven. Men under senare år har det magiska landskapet och de mäktiga fjälltopparna, tillsammans med det faktum att Hurtigrutens båtar angör här, bidragit till en växande aptit från turister att upptäcka ön. Nu har vi dessutom fått ytterligare ett skäl att göra det. Lofoten Golf links är det mest spännande som har hänt inom nordisk golf på många år och med sitt förföriska läge precis intill Atlanten har banan förutsättningar att bli ett av golfvärldens mest exotiska inslag.
I början av augusti, när solen nästan är uppe hela dygnet, så har du chansen att följa med Svensk Golf och Out Of Bounds på en unik läsarresa till Lofoten. Programmet tar sin start i den norska kuststaden Bodö där vi stannar ett dygn som avrundas med golf och lunch innan vi kliver på Hurtigrutten som tar oss vidare till Lofoten. Sannerligen en upplevelse i sig men denna resa har bara börjat! Vi bor på Lofoten Links nybyggda lodger med havet och den underbaraste av natur direkt utanför dörren. Här ges det möjlighet att spela golf på unika Lofoten Links, ja en hel del om man vill. Vi har fri greenfee och det är ljust nästan dygnet runt… Då hemresan går från Kiruna finns det inget bättre tänkbart stopp än på Björkliden och dess charmiga bana med vyer över Torneträsk och Lapporten som font.

Med på resan följer redaktör från Svensk Golf och färdledare från Out Of Bounds.

Vad ingår i resan?

Flyg Arlanda–Bodö, via Oslo
Flyg Kiruna–Arlanda
1x23 kg bagage + handbagage
All transfer i programmet
Hurtigruten Bodö-Stamsund
1 natt på Clarion Collection Hotel Grand i Bodö
2 nätter på Lofoten Links Lodges
1 natt på Lapland Resort
Frukostpension
1 middag på Clarion Hotel Bodö
2 middagar på Lofoten Links
1 middag på Lapland Resort
18 hålsgreenfee på Bodö Golfpark
Fri greenfee på Lofoten Links under vistelsen på Hov
18 hålsgreenfee på Björkliden GK
Färdledare från Out Of Bounds & Svensk Golf
Boka

5 augusti: SK867 ARN-OSL 1530-1625, SK4122 OSL-BOO 1725-1850
9 augusti: SK1047 KIR-ARN 1625-1755

Väder just nu

10.6℃

Program

Söndag 5 augusti

Flyg från Stockholm Arlanda till Oslo för byte och ett kort hopp till Bodö. Transfer in till den gemytliga kuststaden Bodö där vi njuter av en skön kväll.

  • I natt på Clarion Collection Hotel Grand Bodö

Måndag 6 augusti

Efter frukost transfer till Bodö Golfklubb för en skön runda golf i unik miljö innan lunchen serveras i klubbhuset. På eftermiddagen väntar en härlig tur med Hurtigrutten från Bodö till Stamsund där transfer väntar för att ta oss till Hov och Lofoten Links Lodges. Midnattsgolf på Lofoten Links för den som önskar (högst frivilligt)

  • 2 nätter på Lofoten Links Lodges

Tisdag 7 augusti

Frukost på Lofoten Links. Dagen spenderas efter eget önskemål. För den som önskar finns det flera bra förslag till aktivitet;

  • Busstur till Henningsvær för att spendera några timmar – ca 800 NOK/person (beroende på antal)
  • Ribbtur från Henningsvær – ca 1600 NOK/person (beroende på antal)
  • Guidad ridtur på Islandshäst – ca 650 NOK/person (beroende på antal)
  • Golf på Lofoten Links på morgonen/förmiddagen – 0 NOK/person
  • Spendera eftermiddagen i lugn och ro på Hov

På kvällen serveras det middag i båthuset på Hov följt av spel på Lofoten Links, shotgunstart ca kl.20:00.


Onsdag 8 augusti

Frukost på Lofoten Links följt av en golfrunda på Lofoten Links. Vi checkar ut och åker vidare till Lapland Resorts i Björkliden (ca 5 timmar). Här äter vi middag tillsammans till kvällen.

  • 1 natt på Lapland Resort

Torsdag 9 augusti

Resans sista golfrunda blir 9 hål på Björkliden på morgonen. Tänk på att det är bärbag som gäller här (se info om banan). Därefter utcheckning och transfer till Kiruna (ca 1 timma) för hemresa. Eftermiddagsflyg hem från Kiruna till Stockholm Arlanda.

Salten Golf Club

Salten Golf Club bildades 1992 och är en kombinerad links- och skogsbana. De första nio hålen (links) ligger i gammalt kulturlandskap längs sjön. Här ligger en gammal vikingagrav och en gammal jaktstuga som båda delvis är i spel, men mest är det två intressanta inslag i miljön. Vyerna mot havet är magnifika, inte minst när det är midnattssol och kontrasterna mellan det vilda blå havet och de gröna fairwaysen får alla att häpna.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Links- och skogsbana
Banfakta Par 69, 5007 4251
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, restaurang
Bandesign (1992)

Lofoten Links

Lofoten Links 18-hålsbana ligger naturligtvis på ön Lofoten med Atlanten som närmaste granne. Att få spela linksgolf i denna miljö är en upplevelse utöver det vanliga. Banan öppnades först 1998, då med 6 hål. År 2010 var 9 hål spelklara och under 2014 var det ståtliga verket, signerat banarkitekten Jeremy Turner, färdigställt med 18 hål. Dessa fick gro till sig innan den officiella invigningen skedde den 1 juli 2015. Lofoten Links sköts av Troon Golf som är världens största operatör inom golf och alltid borgar för bästa möjliga finish.

Havet är ständigt närvarande och fungerar som naturliga vattenhinder, liksom sandstränderna blir naturliga bunkrar. Det är helt enkelt makalöst vackert.

Redan under debutåret nominerades banan som en av de tre bästa nya banorna i världen på World Golf Awards och förutom den läckra designen har du möjlighet att uppleva såväl kaskelottval som havsörn under ronden.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside links
Banfakta Par 71,  6092 5499 4804 4216
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang
Bandesign Jeremy Turner (1998)

Björklidens Golf

Det började spelas golf i Björkliden redan under 1940-talet då de så kallade dollartågen med amerikanska turister stannade här. Men det dröjde ända till början av 90-talet innan det blev en ordentlig golfbana. Den Sune Linde-ritade niohålaren tar oss med på en ordentlig berg- och dalbanetur uppe på fjället och bjuder på de vackraste vyer som går att tänka sig. De flesta minns framförallt det sjunde hålet då du slår bollen rakt ut mot Torneträsk och sedan väntar på landningen, 70 höjdmeter längre ned. När du har gått första varvet på den tjusiga 9-hålsbanan kan du lugnt gå ner för fjället och ta något att äta eller dricka i hotellets restaurang, innan det är dags för ett andra varv. Det är liten risk att du ska behöva vänta någon längre stund för ny starttid. Kö och trängsel är än så länge okända begrepp på Björklidenbanan. Kanske beror det på att du kan spela 24 timmar om dygnet under sommaren!

Notera att det inte finns några vagnar att hyra på denna bana då den korta banan är förbunden med smala stigar och helt enkelt inte anpassat för vagnar. Ett bra tips är att plocka ur en del klubbor och annat onödigt i bagen innan spel… Det finns till exempel inte några bunkrar så du kan definitivt lämna sandwedgen hemma – utanför fairway finns både dvärgbjörk och ljung och det kan vara svårt att hitta bollar som hamnat out of bounds, driver är inte alltid det bästa valet.

Fakta

Antal hål 9
Bankaraktär Kuperad skogsbana
Banfakta Par 34, 2238 1869
Faciliteter Inga faciliteter på banan, inga vagnar finns, bärbag krävs
Bandesign Sune Linde

Clarion Collection Hotel Grand Bodö

Clarion Collection Hotel Grand Bodø ligger mitt i centrum bara ett stenkast från hamnen. När du kommer in på hotellet möts du av en färgstark och modern miljö präglad av efterkrigsarkitektur och detaljer från stadens rika historia. I den trevliga lobbybaren kan du njuta goda förfriskningar om du inte hellre går på gymet, Det ena behöver kanske inte utesluta det andra dock…I hotellets “living room” tar du det lungt och provar goda smårätter med dryck till.

Fakta

Läge Mitt i centrum vid hamnen
Rum 97 st. Dusch/bad, TV, telefon
Rumstyper Standard, Superior, Deluxe
Faciliteter Restaurang, bar, gym,
Internet Gratis WiFi på rumen

Lofoten Link Lodges

Boendet är på denna resa förlagt till de alldeles nybyggda Lofoten Links Lodges som ligger med nordlig panoramavy bara en kilometer från golfbanan och Hov hästgård. Lodgerna inhyser tre dubbelrum vardera som i sin tur har toalett och dusch. Det finns också ett gemensamt kök/vardagsrum med ett gigantiskt fönsterparti som vetter mot havet.

Hotell Fjället

Placerat uppe på fjället, med restaurangens panoramaskådespel över Lapporten och Torneträsk som självklart huvudnummer. Själva rummen är inte så stora, men nyrenoverade och mycket fräscha. Resorten är verkligen gemytlig och ett perfekt ställe att avsluta en fantastisk resa på.

Förfrågan

Kontaktinformation

Read more about privacy policy
loading Förfrågan skickad Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Read more about privacy policy
loading Förfrågan skickad Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället