Golf- och fotoresa till Lofoten Links

Golf- & fotoresa

med Jacob Sjöman

Har du ett brinnande intresse för både golf och fotografering är denna resa nog bland det bästa du kan uppleva. Följ med oss och internationellt erkända golffotografen Jacob Sjöman på en magisk resa och vässa både dina golf- och fotokunskaper i en unik miljö.

Det finns inte många vackrare platser i världen att både spela golf och fotografera på. På ön Lofoten har fisket alltid varit själva livsnerven. Men under senare år har det magiska landskapet och de mäktiga fjälltopparna, tillsammans med det faktum att Hurtigrutens båtar angör här, bidragit till en växande aptit från turister att upptäcka ön. Nu har vi dessutom fått ytterligare ett skäl – Lofoten Golf Links. Detta är det mest spännande som har hänt inom nordisk golf på många år och med sitt förföriska läge precis intill Atlanten har banan förutsättningar att bli ett av golfvärldens mest exotiska inslag. Rent fotomässigt har Lofoten varit ett drömmotiv för många sedan länge…

Vi kommer att varva golfspel på Lofoten Links med spännande och utvecklande fotosessions under ledning och guidning av Jacob Sjöman. Vi bor på Lofoten Links trevliga lodger med havet och den underbaraste av natur direkt utanför dörren.

Med på resan följer förutom Jacob Sjöman en färdledare från Out Of Bounds.

English description of the trip>>

Fakta

Datum 12-15 september
Reslängd 4 dagar/3 nätter
Flyg Flyg med SAS i Go-klass
Avreseort Stockholm
Min/Max antal 12/24

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 17.995:-

Flyg Arlanda-Evenes t/r (via Oslo)
1x 23 kg incheckat bagage + 1x 10 kg handbagage
All transfer i programmet
3 nätter på Lofoten Links Lodges
Frukostpension
3 middagar på Lofoten Links (exkl. dryck)
Fri greenfee på Lofoten Links
Färdledning och fotosessioner med Jacob Sjöman
Färdledare från Out Of Bounds
Boka

I paketet ovan ingår flyg med SAS från Stockholm (via Oslo) till Narvik Evenes. Det går dock bra att boka resan utan flyg och då få ett avdrag på -3000 SEK alternativt att vi bokar flyg med annan avreseort. En mycket viktig detalj om man köper resan med annat flyg är att resan tar sin start på Narvik Evenes flygplats den 12 sep kl.10.15, samt att den avslutas den 15 sep med en transfer från Lofoten Lodges på morgonen för att hinna med flyget som går kl.09.50.

Resan kräver minimum 10 resenärer och har ett max på 24.

Flyg i paketet:
Utresa 12 sep SK481 ARN-OSL 0610-0705, SK4082 OSL-EVE 0840-1015
Hemresa 15 sep SK4083 EVE-OSL 1020-1200, SK868 OSL-ARN 1240-1335

Väder just nu

7.5℃

Program

Torsdag 12 sep

Morgonflyg från Stockholm till Evenes (via Oslo). Transfer till Lofoten Links där vi sedan spelar lite golf eller fotograferar. Vi avslutar dagen med en gemensam middag och genomgång av programmet kommande dagar.


Fredag 13 sep

Vi samlas tidigt på morgonen för en första fotosession (natur och landskap). Frukosten tar vi med oss ut i de vackra omgivningarna och avnjuter på plats. Därefter är det dags för golf och senare på eftermiddagen fotosession nr 2 (golf och porträtt). Till kvällen äter vi gemensam middag med en genomgång av dagen och avslutar kanske med en kvällsfotografering om förhållandena är gynnsamma.


Lördag 14 sep

Efter frukost beger vi oss till mysiga Henningsvær för att strosa runt och fotografera lite på förmiddagen. Väl tillbaka på Lofoten Links blir det golf och därefter avslutas dagen med gemensam middag och genomgång av dagen. Om förhållande tillåter kör vi även en fotosession med tema mörkerfotografering ute på golfbanan.


Söndag 15 sep

Tidig avresa hemmåt med våra kameror laddade med fantastiska bilder och huvudena fulla av nya kunskaper.


Vår fotoguru Jacob Sjöman kommer att vara tillgänglig under hela resan för att svara på frågor och ge tips och inspiration till hur du kan utveckla dig. Tveka inte att nyttja hans kunskaper och passa på att pumpa honom på så mycket som möjligt.

 

 

Lofoten Golf Links

Lofoten Links 18-hålsbana ligger naturligtvis på ön Lofoten med Atlanten som närmaste granne. Att få spela linksgolf i denna miljö är en upplevelse utöver det vanliga.

Banan öppnades först 1998, då med 6 hål. År 2010 var 9 hål spelklara och under 2014 var det ståtliga verket, signerat banarkitekten Jeremy Turner, färdigställt med 18 hål. Dessa fick gro till sig innan den officiella invigningen skedde den 1 juli 2015. Här är havet ständigt närvarande och stör bitvis fokuset med sin skönhet. Det fungerar som naturliga vattenhinder, liksom sandstränderna blir naturliga bunkrar. Det är helt enkelt makalöst vackert och liknar ingenting annat. Redan under debutåret nominerades banan som en av de tre bästa nya banorna i världen på World Golf Awards och förutom den läckra designen har du möjlighet att uppleva såväl kaskelottval som havsörn under ronden.

Lofoten Links sköts av Troon Golf som är världens största operatör inom golf och det borgar alltid för bästa möjliga finish. Varmt välkommen till en magisk upplevelse, det är knappt att superlativerna räcker till här!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside links
Banfakta Par 71,  6092 5499 4804 4216
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang
Bandesign Jeremy Turner (1998)

Lofoten Links Lodges

De nybyggda Lofoten Links Lodges ligger med nordlig panoramavy över Norska havet och Hovsvika bara en kilometer från golfbanan.

Lodgerna har tre dubbelrum vardera, alla med egen toalett och dusch. Det finns ett gemensamt kök/vardagsrum med ett gigantiskt fönsterparti som vetter mot havet. Det går att öppna dubbeldörrar ut till ett stort trädäck, med bord och stolar, som går nästan runt hela huset. Här kan man sitta och njuta medans solen går ner på en färgsprakande himmel. Även sovrummen har en altandörr ut till ett gemensamt trädäck där ni antingen kan njuta morgon- eller kvällssol.

Lodgerna bygger på självhushåll och det ingår städartiklar och toalettpapper. I övrigt ingår inget ät- eller drickbart, utan vad som finns i skåpen beror på vad tidigare gäster lämnat efter sig. Det finns inga butiker inom gångavstånd och det är som sagt en kilometer till golfbanan där restaurangen/klubbhuset ligger så för den händelse man blir sugen på något när man är i stugan rekommenderar vi att man själv har med sig lite lämpligt smått och gott som te, kaffe, annan dryck, kex, snacks mm.

Om vädret tillåter rekommenderas en promenad ner till stranden för ett härligt uppfriskande dopp. Det är inte ofta man stöter på vatten av den kalibern och stranden är riktigt fin. Det går en gångväg rakt ner från Lodgerna till en liten strandremsa strax till vänster om den stora stranden vid campingen.

Transfer från Lodgerna till klubbhuset finns på förutbestämda tider, men vill man gå tar det ca 15 minuter och det är en trevlig promenad med hästhagar och små fina havsvikar längs vägen.

Fakta

Läge 1 km från klubbhuset med havsutsikt
Storlek 3 sovrum med tillhörande toalett/dusch, kök, vardagsrum, terrass
Självhushåll Fullt utrustat kök - ta med egen mat/dryck efter behov

Jacob Sjöman

 

Jacob är mycket uppskattad hos sina kunder mycket beroende på hans förmåga att skapa konst i varje bild. Oavsett om han fotar skyskrapor på Manhattan, porträtt i Paris eller vackra landskap i Norge lyckas han fånga skönheten och ljuset vi andra ofta inte lyckas med.

Han har vunnit flera internationella priser och har på bara några år blivit en av världens bästa på att fota golfbanor. På meritlistan finns kunder så som Golf Digest, Volvo och SAS. Svensk TV har noterat hans skicklighet och hans bilder figurerar regelbundet i tidningar världen över.

Ni hittar Jacobs bilder på bland annat Folio Bildbyrå & Getty Image men även andra globala partners säljer hans bilder.

Övrig info

För vem

Oavsett om du är ett proffs på fotografering men nybörjare i golf, eller tvärtom, så är denna resan perfekt för dig. Självklart kan du också vara både nybörjare och proffs på både och. Det viktiga är ditt intresse för både golf och foto. Jacob kommer att anpassa sig efter din nivå så att du ska få ut så mycket som möjligt av denna resa.


Utrustning

Du tar med dig din egen utrustning. Oavsett om du vill fotografera med din mobil eller med egen digital systemkamera så fungerar det. För att få ut så mycket som möjligt rekommenderar vi dock en systemkamera. Om du väljer en mobilkamera är det viktigt att kameran är bra – mest för din egen skull.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället