Sydafrika för finsmakare!

Golfresa för finsmakare

med Sydafrikansk guide

Resan tar sin start i Western Cape och de lummiga dalarna öster om Taffelberget. På The Vineyard Hotel finns lugnet och skönheten men samtidigt Kapstaden, havet och härlig golf inom räckhåll.

Resan fortsätter sedan till paradiset för golfare – Fancourt Resort. Det är inte utan anledning Fancourt vunnit priser för att vara landets allra bästa golfresort. Efter tre härliga dagar här med golf och traditionell Braaimiddag (Sydafrikansk barbecue) får du chansen att utmana Pinnacle Point, även kallad Pebble Beach på steroider! Efter den rundan kan det vara skönt med lugn och ro vilket man finner på närliggande och otroligt vackra Gondwana Game Reserve. De kommande två dygnen bjuder på safari och trevliga middagar innan resan avslutas i hjärtat av vindistrikten utanför Stellenbosch.

Fakta

Datum 14-26/28 mar 2019
Rovos Rail 25-27 mar 2019
Reslängd 13 dagar, 12 nätter
Rovos Rail 3 dagar, 2 nätter
Flyg Ekonomiklass
Avreseort STO, GOT, CPH
Min/Max antal 10/10 personer

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 35.500:-

Flyg från Skandinavien till Sydafrika t/r i ekonomiklass
Flygskatter
All transfer enligt program
3 nätter på The Vineyard Hotel
3 nätter på Fancourt Hotel
2 nätter på Gondwana Game Reserve
2 nätter på Spier Hotel
Frukostpension
Välkomstmiddag på The Vineyard Hotel (exkl. dryck)
Braai buffet på Fancourt (exkl. dryck)
2 middagar på Gondwana Game Reserve (exkl. dryck)
Avslutningsmiddag på Spier Hotel (exkl. dryck)
18-hålsgreenfee Clovelly GC
18-hålsgreenfee Fancourt Montagu Course
18-hålsgreenfee Fancourt Outeniqua Course
18-hålsgreenfee Pinnacle Point GC
18-hålsgreenfee De Zalze Golf Club
Förbokade starttider
3 Game Drives på Gondwana Game Reserve
Sydafrikansk guide med på resan enligt program
Boka

Resan har endast 10 platser och all transfer sker i modern 17 seats sprinter. Med andra ord ett perfekt tillfälle att få njuta i fulla drag och samtidigt lära känna landet lite bättre genom den Sydafrikanska guiden som är med vid alla transfers, incheckningar och golfrundor (dock ej på Fancourt eller i Gondwana där deras egen personal tar hand om gruppen).
Out Of Bounds reserverar sig för justeringar i programmet som står utom vår kontroll.

Möjliga tillägg/val
Avbeställningsförsäkring: 6% av resans pris
Reseförsäkring: fr. 767 kr/person
Enkelrumstillägg: 8 995 kr

Avbokningsregler
Anmälningsavgift 7 500 kr återbetalas ej
Avbokning 80-60 dagar före avresa: 40% av resans pris
Avbokning 59-31 dagar före avresa: 75% av resans pris
Avbokning mindre än 31 dagar före avresa: 100% av resans pris

Väder just nu

27.5℃

Program

14 mars

Utresa från Skandinavien. Nattflyget tillsammans med minimal tidsomställning gör att man kommer fram överraskande hyfsat utvilad redan från start.


15 mars

Ankomst till Kapstaden. Välkomstmiddag till kvällen på The Vineyard Hotel.

  • 3 nätter på The Vineyard Hotel i Courtyard Deluxe Room med frukost

16 mars

En dag att ta det lugnt och njuta, alternativt aktivera sig och uppleva något av allt som Western Cape har att erbjuda. Kanske en tur upp på det magnifika Taffelberget eller ett besök till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad? Kanske lockar vingårdarna kring Stellenbosch och hjärtat av the Winelands eller en tur till Godahoppsudden? Vi kan förboka samtliga utflykter.


17 mars

Äntligen golf! Spel på Clovelly Golf Club strax söder om Kapstaden.


18 mars

Utcheckning och vidare färd österut mot George till himmelriket för alla golfare – Fancourt Golf Estate. Kvällen bjuder också på en härlig Sydafrikansk Braai-middag.

  • 3 nätter på Fancourt Hotel i Classic Room med frukost

19 mars

På Fancourt spenderas dagarna med att njuta och spela på deras underbara banor Outeniqua och Montagu. Denna dag blir det spel på den förstnämnda av dem.


20 mars

Ännu en härlig dag på underbara Fancourt, idag spelar vi Montagu Course.


21 mars

Vi lämnar Sydafrikas golfmecka Fancourt och på väg till Gondwana stannar vi för golf på dramatiska Pinnacle Point Golf Estate inklusive del i buggy. Banan ligger precis väster om Mosselbay och några av hålen hänger praktiskt taget ut med klipporna. Banan har omnämnts som Pebble Beach på steroider! Efter golfen blir det lugn och ro i Sydafrikas underbara natur och detta på närliggande Gondwana Game Reserve. Gemensam middag på kvällen.

  • 2 nätter på Gondwana Game Reserve i Fynbos Villa med helpension

22 mars

Safaridag, det blir två sk ”game drives” med lokal guide, en på morgonen och en på eftermiddag/kväll. Njut av mat och dryck i sagolik natur. Gemensam middag på kvällen.


23 mars

Morgonen bjuder på en sista spännande safari innan utcheckning och transfer till Spier utanför Stellenbosch.

  • 2 nätter på Spier Hotel i Signature Room med frukost

24 mars

Golf på De Zalze Golf Estate. Banan är designad av sydafrikanen Peter Matkovich och har ett underbart läge längs Blaauwklippen River omgärdad av vinrankor.


25 mars

Hemresa eller förlängning med tre dagar ombord på Rovos Rail.


26 mars

Hemma igen, eller sitter du kanske ombord på Rovos Rail och njuter i fulla drag?

Förlängning med Rovos Rail

Efter en underbar resa i Sydafrika kan man fråga sig om det kan bli bättre? Svaret är faktiskt ja! Till denna resa kan du nämligen boka en förlängning där tre dagar spenderas mellan Kapstaden och Pretoria ombord på Rovos Rail – The most luxurious train in the world!


25 mars – Matjiesfontein

Utcheckning och transfer till Cape Town Station där ni blir varmt mottagna i Rovos lounge. Tåget avgår under förmiddagen och lunchen avnjuts ombord. Under eftermiddagen når tåget Worcester i Hex River Valley innan klättringen uppåt påbörjas. Lagom innan afternoon tea serveras är naturen dramatisk och man närmar sig de mäktiga tunnlarna. Framme i Matjesfontein har man möjlighet att promenera genom den historiska byn. Av särskilt intresse är museet på plattformen som har en samling historiska bilar och järnvägsvagnar. Middag serveras i matsalvagnarna på väg till Kimberley.

  • 3 nätter ombord på Rovos Rail med All Inclusive

26 mars – Kimberley

Njut av en skön förmiddag innan tåget anländer till Kimberley. Ta en rundtur i staden, för den som vill finns Diamond Mine Museum och Big Hole. Strax efter att tåget lämnat Kimberley passeras en sjö där det vid de flesta tillfällen finns spektakulära flockar av flamingos (cirka 23 000 häckar där). Middag serveras i matsalarna på väg till Klerksdorp.


27 mars – Pretoria

Frukost serveras i matsalarna under resan som går nordost genom guldfälten i Witwatersrand. Tåget anländer vid resans slut till Rovos Rail’s privata tågstation Capital Park i Pretoria. Här väntar er transfer som tar er till flygplatsen i Johannesburg för hemresa.


28 mars

Hemma igen om ni valde denna fantastiska förlängning.

 

Clovelly Country Club

Clovelly är en klassisk bana som ligger innästlad i Silvermine Valley nära Fish Hoek sydost om Kapstaden. Trots närheten till staden råder här en rofull, nästan familjär stämning och banan har beskrivits som ett vin som bara blir mognare och bättre med åren. Detta har gjort banan mycket populär både bland medlemmar och besökare och något man inte bör missa när man stannar i Kap-området.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 5883 5534 5225
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, caddies, restaurang,
Bandesign Charles Molteno Murray (1934)

Fancourt Golf

Fancourt är Sydafrikas största golfresort med tre högt rankade mästerskapsbanor, samtliga designade av ikonen Gary Player. Banorna är reserverade för spel för medlemmar och hotellgäster. På området finns förstås ett förstklassigt träningsområde och ett Taylor Made Performance Lab för den som inte vill skylla på utrustningen i framöver. Det var i början av 90-talet som de dåvarande 27 hålen utökades till två 18 hålsbanor, Outeniqua och Montagu. Trots att de idag är fullt mogna är man noga med kontinuerliga förbättringar och idag räknas de till landets bästa parkbanor.

The Links

Denna bana är utan tvekan en av de mest imponerande banorna i Sydafrika, rankad som nummer 1. Fancourts ägare, Dr Hasso Plattner, satte ihop ett designteam med Gary Player i spetsen som tillbringade månader med att studera klassiska linksbanor i Skottland och Irland för att sedan, med inspiration från dessa, börja den ambitiösa uppgiften att skapa The Links på platsen som en gång var ett flygfält. Resultatet är imponerande och har fått beröm från flera av världens bästa golfare. Banan har stått värd för många stora mästerskap genom åren. Endast ett fåtal starttider per dag accepteras på The Links och dessa går enbart till medlemmar eller hotellets gäster.

Montagu

Designad av Gary Player har Fancourt’s Montagu Course utvecklats till en av de finaste parkbanor landet har att erbjuda. Den är rankad som nr 6 i Sydafrika. Utsökt planerad för att vara en skön utmaning med trädkantade hål i en varierad och kuperad terräng. Montagus hål 17 och 18 hör till de mest fotograferade.

Outeniqua

Rankad som nr 16 i Sydafrika är Fancourt’s Outeniqua Golf Course mycket väl skräddad parkbana som erbjuder alla golfare en behaglig runda. Det är en relativt lättspelad bana men det finns utmaningar, bland annat i form av vattenhinder på mer än hälften av hålen. Banan är designad av Gary Player och har fått sitt namn från bergskammen som omger banan och skapar makalöst vackra vyer.

 

 

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Linksbana & parkbanor
Banfakta Links: Par 73,  6930 6477 5721 5205
Montague: Par 72,  6714 6324 5669 5188 4947
Outeniqua: Par 72,  6312 5986 5603 5194 4954
Faciliteter Links: Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, shop, omklädningsrum
Montagu: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Outeniqua: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Bandesign Gary Player

Pinnacle Point Golf Club

Nära Mossel Bay med utsikt över Indiska Oceanen ligger denna mästerskapsbana designad av Peter Matkovich. Detta är en av världens mest unika och natursköna banor med sitt läge på klipporna ovanför havet. Layouten är utmanande och helt anpassad efter miljön. Här finns 7 kilometer fairway, 80 bunkrar och bara ett vattenhinder – Indiska Oceanen. 2016 utsågs Pinnacle Point till Sydafrikas bästa bana i de årliga World Golf Awards.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside parkbana
Banfakta Par 72,  6469 6099 5725 5332 4800
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Peter Matkovich (2006)

De Zalze Golf Club

En förträfflig golfbana designad av geniet Peter Matkovich. Här har han verkligen tagit tillvara på den vackra naturen. Banan ligger i Stellenbosch allra frodigaste vinlandskap där Blaauwklippen River slingrar sig fram. Det är en fin parkbana där de många vattenhindren är den största svårigheten. Här spelades World Amateur Championship under oktober 2006 och klubbhuset i sig är värt ett besök där man kan sitta i timmar och njuta av den fantastiska maten.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6369 5937 5120
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovich

The Vineyard

The Vineyard, med över 200 års historia inom sina väggar, ligger i en stor park i den lummiga förorten Newlands. Nära floden Liesbeek, med bekvämt gångavstånd till köpcentrat Cavendish och bara 10 minuter från det populära Victoria & Alfred Waterfront är det en bra bas i Kapstaden. Den vackra anläggningen är Lady Anne Barnards ursprungliga hem vars sovrum designats om av de välrenommerade arkitekterna Jack Barnett och Revel Fox. Här finns allt från enkelrum till familjesviter med vyer mot både berg och gård och rummen pryds av verk från många ledande sydafrikanska konstnärer. The Vineyard har två utmärkta restauranger och erbjuder utöver det sina gäster två pooler – en utomhus, omgiven av solstolar och en uppvärmd inomhuspool, ett Fitness Center och ett internationellt spa. The Vineyard har åtagit sig att “leva grönt” och har tagit ett miljömässigt och socialt ansvar för att säkerställa att en hållbar utveckling införlivas i hela hotellet. Hotellet är känt för sin varma och effektiva service, och är porten till alla läckerheter i större Kapstaden.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge 10 minuter från Waterfront
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, kaffe/te, minibar
Rumstyper 180 rum. Courtyard standard/deluxe, Mountain standard/deluxe, Suites, Lägenheter
Faciliteter Restaurang, bar, pool, gym, spa, trädgård, joggingspår, parkering
Internet Gratis WiFi

Fancourt Hotel & Manor House

Boendet här förenar gammaldags charm med modern lyx. Det ska dock betonas att det råder en mycket avslappnad och skön känsla över hela resorten. Trots att Fancourt 2009 röstades fram till Afrikas bästa Golf Resort vid World Travel Awards, så genomfördes 2010 en omfattande restaurering för att befästa platsen som en av världens bästa golfresorter. Man är också medlem i ”The Leading Hotels of the World” och ”Great Golf Resorts of the World”.

The Fancourt Hotel

Hotellet på Fancourt är mycket luxuöst med alla tänkbara bekvämligheter men håller en, för plånboken, snällare nivå än The Manor House. Rumen är utspridda på resorten och alla har fin utsikt över träningsområdet, Montagu Golf Course eller den fina trädgården. Oavsett utsikt kan man njuta den från sin balkong.

The Manor House

Hotellets äldre del, “The Manor House”, byggt 1859, har förädlats till ett exklusivt boutiquehotell med luxuösa sviter och mängder av bekvämligheter som exempelvis personlig butlerservice. Det här är Fancourts kronjuvel och här bor man extra ståndsmässigt i sviter från 60-155 kvm. Här saknas inget som ni kan förstå och samtliga sviter har privat balkong eller uteplats. Inga barn under 16 år kan bokas på The Manor House.

 

Fancourt erbjuder flera restauranger som med råge tillfredsställer både gourmand och vrålhungrig golfare. Ett exempel är Henry White’s som står för riktig hög kvalitet i den kulinariska konsten. Den chica konstnärliga inredningen visar upp spännande konstverk, fantastisk mat och en gedigen vinlista. Efter en runda på Montagu avslutar man med fördel på The Club Lounge där det serveras amerikansk ”club style food”. Sitt inne eller ute, svalka dig med en drink och titta kanske på något sportevenemang på TV’n. Monet’s ligger med utsikt över första tee på Outeniqua och här äter man med ögat. Upplägget är viktigt liksom råvarorna som är lokala och säsongsbetonade. Njut av fräscha delikatesser. På La Cantina serveras italiensk mat i en skön och avslappnad miljö – självklart av en Italiensk köksmästare!

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Mitt på Garden Route, Sydafrikas berömda kuststräcka
Hotel 115 rum. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, balkong
Rum Classic, Luxury, One-Bedroom Suite, Two-Bedroom Suite
Manor 18 sviter. Alla tänkbara faciliteter inkl egen butlerservice
Sviter Homewood Suite, Oakland Suite, Master Bedroom Suite
Faciliteter på resorten Restauranger, barer, spa med pool, bastu och jacuzzi, trädgård, 4 pooler, tennis, cyklar och ett gym
Internet WiFi finns

Gondwana Game Reserve

Vill man inte ta sig ända bort till Eastern Cape så kan man faktiskt uppleva safari på närmare håll. Gondwana ligger längs Garden Route, några mil väster om George, ca 35 mil från Kapstaden och erbjuder en unik möjligheten att se Big 5 i den här delen av Sydafrika.

Kwena Logde

Moderna men mysiga varianter av klassiska Afrikanska lodger. Varje svit har öppen planlösning med 180-graders vy, eldplats och härliga badkar för att hålla sig varm efter den sena game driven. De gemensamma ytorna innefattar en stor infinity-pool och en öppen bar & lounge, även den utrustad med en härlig eldplats och stort däck för att sitta och njuta av en riktig ”sundowner”.

Fynbos Villa

Villorna ligger strax intill Kwena Lodgerna, har 3 sovrum vardera med tillhörande badrum med badkar, separat dusch och dubbla handfat. Planlösningen är öppen med fullt utrustad köksdel, sällskapsrum med eldstad och dubbeldörrar leder ut till trädäcket där det finns en inbyggd grillplats (Braai). Sovrumen har en sittyta, privata trädäck utanför och eldstäder på gas. Villorna är placerade för att ge avskildhet och hänförande vyer över landskapet.

Fakta

Läge I hjärtat av klassiska Garden Route
Rum Badrum med dusch och badkar, twin beds eller dubbelsäng, eldplats
Rumstyper Kwena Lodge, Villas, Tented Camp
Faciliteter Restaurang, bar, lounge, pool, soldäck

Spier Hotel

Spier Hotel är ett magnifikt komplex som ligger bredvid Eerfloden och mitt i hjärtat av the Winelands.

Kanske mest känt för sina viner och mycket riktigt finns här alla chanser i världen att provsmaka deras breda utbud. Förutom alla viner finns här ett trevligt hotell i en design som påminner om en blandning av Bo-Kaap och Medelhavsstil vilket skapar en mysig bykänsla. I området finns också hela åtta restauranger med bland annat deras The Spier Farm Kitchen där man får en korg och handlar sina fräscha varor i en speceriaffär för en härlig picknick i parken utanför. Här finns också en craft market, spa och naturligtvis en välsorterad vinbutik som gör vinprovningar.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Mitt i the Winelands Stellenbosch
Rum allmänt Dusch & bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe
Rumstyper Garden, Garden Terrace, Riverside Terrace, Suites
Faciliteter Restauranger, bar, pool, soldäck, trädgård, spa, konferensrum
WiFi Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället