Golfpasset Gran Canaria

Golfpasset Gran Canaria

unna dig en riktigt bra golfupplevelse

Det är sannerligen ett privilegium att spela golf på Gran Canaria. Här finns allt från gamla fina ”Bandama” till extrema och påkostade Anfi Tauro. Varför inte prova på ett Gran Canaria Golfpass – en veckoresa med spel på upp till fem banor,
Det finns ett stort utbud av hotell på Gran Canaria, här nedan har vi gjort ett trevligt urval med något för alla.

Fakta

Avstånd flygplats till Salobre Resort ca 40 km
Avstånd flygplats till Villa del Conde ca 40 km
Avstånd flygplats till Bandama ca 25 km
Avstånd flygplats till Marina Bayview ca 45 km

Väder just nu

16℃

Salobre Golf

Det finns två golfbanor på Salobre Golf - Old Course och New Course. Som sig bör på en 36-håls anläggning skiljer sig de båda banorna en hel del från varandra och det ger lite extra krydda till golfupplevelsen på Salobre.

Old Course

En parkbana som mjukt slingrar sig fram över området. Banan är inte alltför svår, men utmanar såväl medelgolfaren som låghandicaparen. Vissa hål kräver precision medan andra ger utrymme för lite mer spridning, och då framförallt på utslagen. Det går att gå runt banan om man vill det och vill du gå bara 9 hål är denna bana att rekommendera då det är lätt att gå av efter 9 hål när man är tillbaka hos startern.

New Course

Helt klart en utmaning som kan kännas tuff för nybörjaren. Men den är definitivt värd ett besök och efter en runda vill de flesta tillbaka och få revansch när man vet hur banan ser ut och kan planera sitt spel därefter. Här är landskapet kargt och på sina håll påminner banan något om en s.k. Arizonabana där fairways ligger som en grön matta i ett kuperat ökenlandskap. Här gäller det att ha god precision på sina slag och flera hål bjuder på hisnande utsikt. Golfbil är obligatorisk och man kommer inte tillbaka in efter 9 hål utan befinner sig då längst bort med 9 härligt utmanande hål kvar att avverka på vägen tillbaka.

 

Efter avslutad runda rekommenderas en stunds avkoppling på härliga “hål 19” som ligger strax intill golfshopen vid huvudentrén till hotellet. Här kan ni njuta av solen och en härlig panoramautsikt över stora delar av banan, ner mot havet, samtidigt som ni svalkar er med en kall dryck och belönar er med något gott i magen.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Old Course: Parkbana
New Course: Kuperad "Arizonabana"
Banfakta Old Course, par 71, 5825 5338 5081 4502
New Course, par 70, 5239 5014 4633 4368
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, omklädningsrum, restaurang
Bandesign Old Course: Roland Favré (1999)
New Course: Ron Kirby

Lopesan Meloneras Golf

Meloneras Golf ligger på den södra spetsen av ön och är förmodligen den dyraste golfbana som byggts på Gran Canaria. Detta har med läget att göra, banan  går längs havet där man annars bara bygger hotell och lyxvillor på Gran Canaria. Banan är skönt komponerad och växer ju mer man spelar. Första nio, en oas av palmer och sjöar, öppnar med ett relativt lättspelat par 4-hål som säkrar självkänslan inför resten av rundan. På elfte hålet skruvas dock svårighetsgraden upp och därefter gäller det att hålla tungan rätt i munnen. Vissa anser att de sista nio, som ligger utmed havet, är den bästa 9-hålsslingan på hela Gran Canaria.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park/Seasidebana
Banfakta Par 71, 5946 5347 4928 4491
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, shop, omklädningsrum, restaurang, bar
Bandesign Ron Kirby (2006)

Anfi Tauro Golf

Anfi Tauro Golf ligger på Gran Canarias soliga sydvästkust väster om välkända Playa del Inglés. Arkitekterna Robert von Hagge, Smelek & Baril står för designen och det märks att banan har ritats med välvässade pennor. I dramatisk natur breder den spektakulära banan ut sig som en grönskande matta där flera av hålen har magnifik utsikt över Atlanten. Nästan varje tee bjuder på upphetsande vyer då hålen slingrar sig fram mellan lodräta klippväggar och stup. Åttan är till exempel en kort par fyra med en green som bokstavligt talat är mejslad ur berget. Hålet sägs ha varit det dyraste att bygga någonsin i Spanien. Tolvan är ett fascinerande korthål där både tee och green klänger på kanten av berget, som på en liten hylla. Detta är bara två av arton exempel på spektakulära hål så den bästa uppmaningen är helt enkelt – åk dit och njut.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad Arizonabana (golfbil rekommenderas)
Banfakta Par 72,  6275 5843 5459 4640
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang.
Bandesign von Hagge, Smelek & Baril (2006)

Real Club de Golf de Las Palmas (Bandama)

De flesta känner nog igen den klassiska golfbanan Real Club de Golf de Las Palmas, under smeknamnet “Bandama” som kommer ifrån området där banan ligger. Detta är en av Spaniens allra äldsta golfklubbar (bildad 1891) och även banan är rätt gammal (på sin nuvarande plats sedan 1957) och därmed av ett annat snitt än mer moderna banor. Den kan beskrivas som en kuperad parkbana, och läget högt uppe i bergen intill en vulkankrater är enastående. Utsikten är mäktig från många av hålen men man bör hålla ögonen på banan; fairways är bitvis relativt smala, ravinerna flera och greenerna små. Rundan är dock en garanterad njutning och titta lite extra när du är på green på hål 2, där står du på randen till vulkankratern Caldera de Bandama! För att undvika att hamna out of bounds här bör du planera ditt inspel väl.

Klubbhuset, med shopen i bottenplanet, ligger precis intill banan och drivingrangen, här serveras mycket god och vällagad mat.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad parkbana
Banfakta Par 71, 5915 5666 5220
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, klubbhyra, shop, restaurang.
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Mackenzie Ross (1891)

Maspalomas Golf

Maspalomas Golf var platsen där golfscenerna i Sällskapsresan spelades in men de flesta ska nog slippa samma frustration; banan är platt och anses vara lättspelad av de flesta tack vare sina breda fairways. Helt enkelt en klassisk spansk parkbana i god kondition med palmer och ljumma vindar. Från banans sista nio har man utsikt över Maspalomas sanddyner och efter spel rekommenderas klubbhusets restaurang – en ren fröjd!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Platt parkbana
Banfakta Par 73, 6389 5953 5265
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar.
Bandesign Mackenzie Ross (1968)

El Cortijo Country Club

El Cortijo GC är en parkbana strax utanför Las Palmas och kanske den som turisterna har svårast att hitta till. Men ge inte upp även om det känns som om ni kört fel. Detta är det en riktigt bra golfbana med en hel del vatten, palmer och bunkrar att parera. Dessutom måste spelaren ta hänsyn till vinden som kommer in från havet. Europatouren spelades här 2003.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6241 5785 5259 4607
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, restaurang & shop.
Bandesign Blake Stirling & Marco Martín

Salobre Hotel Resort & Serenity

Salobre Resort är ett av få utpräglade golfhotell på Gran Canaria. Här är tempot lugnare och mer avkopplande än på många av de traditionella strandhotellen på ön. Man bor ståndaktigt i mycket fina rum som alla har balkong med mer eller mindre golfutsikt.

Med ett utmärkt strategiskt läge mellan de två 18-hålsbanorna på Salobre Golf ligger det förnämliga hotellet Salobre Hotel Resort & Serenity. Här är det enkelt att skämma bort sig under vistelsen – hotellet håller toppklass och erbjuder service och faciliteter som kan förväntas av ett riktigt lyxigt hotell. Det finns flera utomhuspooler i olika storlekar. Den mest spektakulära, Sunset Pool som endast är för vuxna, ligger högst upp på 11:e våningen med en fantastisk vy över landskapet där man kan njuta av solnedgången, mäktigt! Mot tillägg går det även att få tillgång till den härliga spaavdelningen som erbjuder olika behandlingar. Restaurangutbudet är mycket bra med flera restauranger och barer att välja på. Huvudrestaurangen där frukost och middag serveras är ett s.k. Open Kitchen och mycket av maten lagas på beställning där och då. Det serveras både lokala läckerheter och internationell mat. Nyligen öppnade en “snack bar” på det 19:e hålet, intill golfreceptionen, där man med glädje varvar ner efter rundan och njuter av solen och utsikten över den vackra banan.

Golfreceptionen och shopen är förlagd till entréområdet på hotellet och härifrån erbjuder man en kort shuttle (2 min) till första tee om man inte har egen buggy.

I entréområdet har man skapat en mysig plats för umgänge med levande ljus och dämpad belysning. Här kan man vissa kvällar njuta av levande musik från den intilliggande restaurangen och det är nästan alltid fullt med folk som kopplar av före middagen eller avslutar och summerar dagen efter middagen.

Det är inte direkt strandläge på Salobre men man har en egen “beach point” på fina Meloneras Beach. Dit går det en gratis shuttle enligt daglig tidtabell. Här finns det förutom stranden också en pool och utrymmen för ombyte och uppfräschning.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Mitt emellan sina två golbanor
Rum 313 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, minibar & balkong.
Rumstyper Deluxe standard, Deluxe golf view, trippelrum, familjerum, Suites
Faciliteter Restauranger, barer, flera pooler, gym, spa, löpspår, minimarket.
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Bandama Golf Hotel.

Bandama Golf Hotel ligger på toppen av Gran Canaria alldeles intill Bandama Golf Club och Bandamakratern som gett namn till området och många platser där. Det lilla hotellet har drygt 30 rum och håller en ganska enkel standard och det finns en pool. Att det överhuvudtaget går att uppleva ett sådant lugn på Gran Canaria, som man gör här, tror nog ganska få ens är möjligt. Detta ett perfekt utgångsläge om man vill ha lugn och ro men huvudstaden Las Palmas ligger endast en kvart bort om suget efter lite mer puls skulle infinna sig. På den centrala och högre delen av ön är det både grönare och frodigare än längs kusten.

Fakta

Läge Precis vid första tee på Bandama Golf
Rum 33 st. Dusch/bad, hårfön, TV. De flesta rum har balkong
Rumstyper Dubbelrum och enkelrum
Faciliteter Restaurang, pool, bastu, gym, golfkanaler på TV i allmänna utrymmen
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Lopesan Villa del Conde

Ett av tre Lopesan-hotell, det lyxigaste, i Meloneras på Gran Canarias sydkust. Hotellet har ett utmärkt läge vid strandpromenaden i Costa Meloneras. Det är ett stilfullt och mycket elegant hotell som andas en klassig och högtidlig atmosfär. På håll tror många att hotellet är en katedral med sina två torn och domen i mitten. Känslan består när man kommer in i receptionen, som är en kopia av en av de äldsta kyrkorna på ön, det är verkligen som att kliva in i ett kyrkorum, otroligt häftigt och oväntat. En gigantisk ljuskrona är det naturliga blickfånget och drar blickarna vidare upp mot det vackra taket med sina utsmyckade valv. Rumen är smakfullt inredda och här finns flera mycket bra restauranger. Gården innanför receptionen påminner om en mindre spansk stad med sitt centrala torg, trädgårdar och haciendaliknande träbalkonger som hänger utanpå byggnaderna. På poolområdet finns både sandstrand, stenar och palmer.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge I Meloneras, precis vid havet på den södra delen av ön.
Rum Dusch/bad, hårfön, AC, TV, telefon, minibar, värdeskåp (mot avgift), WiFi, balkong
Rumstyper Double Standard, Double Standard View, Double Deluxe View, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool, badhanddukar, gym, reception 24h,
Internet WiFi mot avgift

Marina Bay View Apartments

Välkommen till charmiga Marina Bay View Apartments. En liten pärla, endast för vuxna, i Puerto Rico. Här möts man med värme och bor i ett mindre och kanske mysigare sammanhang än på många av de stora resorterna. Alla lägenheter har ett litet kök kombinerat med vardagsrum samt balkong eller terrass med utsikt över poolen, hamnen och havet. Välj att bo direkt intill poolen eller lite mer ostört en bit ifrån och bara njut av en utsikt man aldrig tröttnar på. Det serveras frukost och lunch i den lilla restaurangen intill poolen och det finns en minimarket där man kan köpa det viktigaste att fylla kylen med under semestern. Middag äter man på stan och det finns mängder med restauranger nere i hamnområdet. Inte långt bort finns också en trevlig sandstrand för den som hellre badar i havet än i poolen.

Fakta

Läge Med bästa läge och underbar utsikt över hamnen i Puerto Rico
Rum Dusch/bad, hårfön, fullt utrustat kök, vardagsrum, TV, AC, värdeskåp (mot avgift), balkong/terrass, WiFi
Rumstyper Balcony, Terrace, Select, Deluxe, Villa, Villa Serendipity
Faciliteter Hiss, restaurang, bar, pool, soldäck, minimarket, internethörna, biljard, gym
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Villa Bandama Golf

Den svenske hotelldirektören och tillika duktige golfaren Leif Svensson har uppfyllt sin dröm att öppna ett litet boutiquehotell på toppen av Gran Canaria. Det lilla hotellet, med bara 5 rum, ligger på höjderna ovanför golfbanan Bandama och bjuder på majestätiska vyer. Här möts man, bokstavligen, av personlig service på högsta nivå och trots att Las Palmas ligger bara en kvart bort är detta en plats att njuta av fullständig lugn och ro. Då detta tidigare var en privatbostad är alla rum unika, de har dock den magiska utsikten gemensamt. Koppla av på verandan, ta ett dopp i den lilla poolen, värm dig i bastun, om det mot förmodan skulle behövas, eller stärk dig i gymet. För riktiga golfnördar finns det såklart golfkanaler att titta på i alla rum.

Till banans klubbhus är det bara en kort shuttle, som  ordnas av hotellet, och på klubbhuset serveras även middagarna som ingår i paketet. Frukost dukas upp på hotellet och det är Leif själv som står i köket. Inte långt från boendet ligger en välrenommerad lokal restaurang för den som vill prova något annat.

Även den som är här för lugnet kanske kan lockas av en tur ner till huvudstaden Las Palmas endast en kvart bort. Här finns den härliga strandpromenaden Las Canteras som bjuder på folkliv och fantastiska stränder mitt i staden.

Fakta

Läge Högt uppe på ett berg med utsikt över golfbanan
Rum 5 st, alla med individuell inredning.
Faciliteter Samlingsrum, bar, pool, bastu, gym, gratis WiFi och golfkanaler på TV.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället