Golf Safari Sydafrika

Golf Safari Sydafrika

med svensktalande guide

Detta är den kompletta Sydafrikaresan som på bästa sätt kombinerar golf med allt det andra underbara man kan göra i landet. Under två veckor bor vi först i Kapstaden, sedan i vindistriktet utanför Stellenbosch. Den spännande resan avslutas i KwaZulu Natal med några dagar på en skön resort vid havet och finalen blir i en riktigt bra safaripark. Dagarna fylls av golf, utflykter och safari, allt under ledning av svensktalande licensierad guide.

Tillsammans med Sydafrikaresor anordnar vi golfsafaris i Sydafrika, alla med svensktalande guide. De första dagarna tillbringar vi i Kapstaden som anses vara en av världens vackraste städer. Kapstadens magnifika vyer och behagliga klimat gör staden till en av de absolut bästa golfdestinationerna i världen. Här spelar vi golf på Milnerton Golf Course, besöker spännande Godahoppsudden och har även tid till att själva utforska staden. Resan fortsätter sedan ut genom vinlandskapen till Stellenbosch där vi bor på en vingård med egen produktion och golfbana, De Zalze Golf Club. Här spelar vi även på Pearl Valley Golf Course som anses vara en av Sydafrikas absolut bästa banor. Utöver golfen så njuter vi av god mat och passar på att prova några av de viner som produceras i området. Slutligen flyger vi österut till zulufolkets KwaZulu-Natal där vi njuter av den vackra naturen och stränderna på Dolphin Coast och en eller annan golfrunda. Resan avslutas med två dagars spännande safari i en av landets bästa safariparker, Thanda Private Game Reserve.
På denna resa inkluderas många måltider (t ex helpension i safariparken) samt de mest populära aktiviteterna. Varje dag händer det något nytt och spännande! Resan är otroligt prisvärd och i programmet samt under ”Vad ingår i resan” ser ni vad som ingår.

Fakta

Datum 2019 26 okt
Datum 2020 11 jan, 30 jan, 6 mar
Reslängd 15 dagar/14 nätter (varav 2 på flyget)
Flygbolag Kan variera från resa till resa
Avreseort ARN & CPH. GOT på förfrågan
Min/Max antal 14/30 personer

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 37.595:-

Flyg från Skandinavien till Sydafrika t/r
Golfbag på flyget
Mat på flyget
Inrikesflyg Kapstaden-Durban
Svensktalande auktoriserad guide (ej på flygresan)
All transfer enligt program
4 nätter i Kapstaden
4 nätter i Stellenbosch
2 nätter i KwaZulu Natal
2 nätter i safaripark (all Inclusive)
Frukostpension alla dagar
Övriga måltider enl program
Golf på Milnerton GC
Golf på Pearl Valley GC inkl golfbil
Golf på De Zalze GC
Golf på Stellenbosch GC
Golf på Zimbali CC inkl golfbil
Kort stadstur i Kapstaden
Heldagstur till Godahoppsudden inkl. inträde till Boulders Beach och Cape Point
Besök i en kåkstad
1 brandyprovning & 1 vinprovning
Kort stadstur i Stellenbosch
Besök i Franschhoek
4 safariturer
Föreläsning om noshörningar
All dricks
Boka

Flygtider och flygbolag kan variera från avgång till avgång. Detsamma gäller hotell, golfbanor och måltider. Vi uppdaterar vartefter vi får information om eventuella renoveringar, banarbeten med mera. För mer information se programmet eller kontakta oss. Alla som redan bokat får löpande uppdateringar om något väsentligt förändras.

Möjliga tillägg/val
Avbeställningsförsäkring: 6% av resans pris
Reseförsäkring: från 756 kr/person
Enkelrumstillägg: från 7 600 kr
Avdrag för icke golfare: från - 2 500 kr

Avbokningsregler
Anmälningsavgiften återbetalas ej
Avbokning 80-60 dagar före avresa: 40% av resans pris
Avbokning 59-31 dagar före avresa: 75% av resans pris
Avbokning mindre än 31 dagar före avresa: 100% av resans pris

Väder just nu

19.4℃

Program 26 okt 2019

Nedan är det ordinarie programmet för Golf Safari Sydafrika. Avvikelser kan förekomma från resa till resa vad gäller utfärder, hotell, golf mm av orsaker vi ej kan styra över. 

Dag 1, 26 okt: Avresa

Nu börjar äventyret! Idag reser vi ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning sammanstrålar vi och flyger vidare till Kapstaden med nattflyg.

 • Middag på flyget

Dag 2, 27 okt: Kapstaden

På morgonen landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer, som ligger på Table Mountains sluttningar med havet nedanför. När vi landat möter vår guide oss och vi börjar med en kortare stadstur i Kapstaden. Första stoppet är Signal Hill, varifrån vi har en fin utsikt över staden. Rundturen fortsätter och vi ser sevärdheter som Houses of Parliament, City Hall, Castle of Good Hope och Slave Lodge. Som avslutning besöker vi de traditionella Malay-kvarteren med sina trånga gränder. Vi checkar sedan in på vårt centralt belägna hotell nere i V&A Waterfront och har tid att fräscha till oss, borsta av resdammet och kanske vila lite efter en lång resdag. Resten av dagen är ledig för egna aktiviteter. Vill man ta sig in till “downtown” Kapstaden och dess ”inneställen” på Bree-, Long- och Kloof Street är det en 10 minuters taxiresa från hotellet.

 • Frukost på flyget
 • Boende på Radisson Red i Kapstaden 4 nätter med frukost

Dag 3, 28 okt: Spel på Milnerton Golf Club

På förmiddagen spelar vi vår första golfrunda och det på Milnerton Golf Club. Banan ligger vid havet och är välkänd för sin underbara utsikt över Kapstaden med Table Mountain i bakgrunden. De flesta foton ni har sett över berget är tagna just härifrån. Då banan ligger vid havet kan det vara något blåsig men trots det är det en mycket populär golfbana i Kapstaden. Till middag rekommenderar vi GOLD Restaurant, en typisk afrikansk restaurang, där man får prova 14 olika rätter inspirerade från olika delar av kontinenten. En riktig ”matsafari” med livlig stämning, maten är mycket god och underhållningen väldigt bra! Börja gärna kvällen med en interaktiv trumsession.

 • Lätt lunch vid “halfway house”

Dag 4, 29 okt: Godahoppsudden

Idag går resan mot Godahoppsudden, Afrikas sydvästligaste spets. Vi åker den vackra kustvägen via Chapmans Peak till naturreservatet Cape Point på spetsen av udden. Vågar man titta ner för de branta stupen kan man här se valar och delfiner ibland. Sista biten ut till Cape Point kör vi slalom mellan babianerna som kantar vägen på jakt efter mat från turisterna. Vid Godahoppsudden ser det ut som Indiska Oceanens varma vatten möter Atlantens kalla (de möts egentligen ca 200 km söder om Cape Agulhas) och det bildas ibland en lång vit linje ut mot horisonten, magnifikt! Klipporna stupar 300 meter rakt ner, dramatiskt och vackert! Vi kör sedan till Simons Town där vi äter lunch nere vid stranden. Här ligger en underbar fiskrestaurang och naturligtvis smakar vi på havets läckerheter. Efter lunch besöker vi Boulders Beach där hundratals pingviner har sina häckningsplatser, otroligt roliga att se. Vi går in i den lilla angränsande nationalparken innan vi åker tillbaka till Kapstaden dit vi kommer på seneftermiddagen.

 • Lunch

Dag 5, 30 okt: Kapstaden

Dagen är ledig för egna aktiviteter. Varför inte boka en golfrunda på någon av Kapstadens vackra golfbanor? Ligg på en av de långa vita stränderna på Atlantsidan och njut av värmen eller fynda på marknaden vid Greenmarket Square som har öppet alla dagar. Vi rekommendera att ni tar linbanan upp för Table Mountain med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför. Vi föreslår även ett besök på Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse. Här får man möjlighet att se den lilla cell Nelson Mandela satt i och upplevelsen förstärks av att guiden själv är en före detta fånge. I det trendiga och fashionabla området Camps Bay nere vid havet ligger många av Kapstadens fina restauranger, varför inte inta en vällagad middag i närheten av denna halvmåneformade strand?


Dag 6, 31 okt: Kapstaden-Stellenbosch (ca 50 km)

Idag beger vi oss ut på nya äventyr. Dagen börjar med ett besök i en kåkstad där vi får träffa lokalbefolkningen och lära oss mer om deras liv. Vi lämnar Kapstaden och kör österut mot de vackra vindistrikten runt Stellenbosch. Här ligger vingårdarna tätt och det finns också gott om golfbanor. Vi börjar med ett besök på Van Ryns Brandy Distillery för en brandyprovning. Därefter gör vi en kortare stadstur med buss för att lära känna Stellenbosch, en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style. Staden är promenadvänlig med en mängd gallerior, marknader och restauranger. Här får vi några timmar att strosa runt och äta lunch på egen hand. Vårt boende i Stellenbosch härstammar från 1600-talet och har egen produktion av viner, Kleine Zalze, och ligger i anslutning till en fin golfbana. Lodgen är byggd i traditionsenlig gammal Dutch Colonial style, omgiven av vinodlingarna. På kvällen äter vi gemensam middag på Oppie Dorp Restaurant inne i Stellenbosch.

 • Boende på De Zalze Lodge 4 nätter med frukost
 • Middag

Dag 7, 1 nov: Spel på Pearl Valley Golf Course

Vi startar dagen med en golfrunda i vackra omgivningar på välkända och mycket uppskattade Pearl Valley Golf Course i Paarl. Banan öppnades officiellt i november 2003 och är designad av Jack Nicklaus. Här har man satsat mycket på avancerade dräneringssystem vilket möjliggör golfspel även efter större regn. Golfbanan är omgiven av vingårdar och ligger långt ifrån trafiken, så lugnet infinner sig snabbt. En lätt lunch på halfway house ingår. På kvällen har vi en härlig grillfest, eller ”braai” som det kallas i Sydafrika, runt hotellets pool.

 • Lätt lunch på “halfway house” & middag

Dag 8, 2 nov: Stellenbosch

Efter frukost kör vi ut i det vackra, lummiga landskapet för en dag full av vinupplevelser. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden. Morgonen börjar med ett besök på Spice Route, en vingård som erbjuder så mycket mer än bara vinprovning, här kan man även göra choklad-, öl-, grappa-, charkuteri- och kryddprovningar! Det finns flera utmärkta restauranger på gården samt mysiga små butiker som säljer alltifrån konst till handblåst glas. Vi gör en gemensam vinprovning och äter lunch tillsammans och får sedan tid att själva uppleva allt annat som erbjuds. Eftermiddagen fortsätter med ett besök i den mysiga staden Franschhoek, ”den franska hörnan”. Här har vi möjlighet att strosa runt och bekanta oss med det lilla samhället bland kapholländsk arkitektur, ombonade butiker och inte minst göra ett besök på den delikata choklaterian. Kvällen är fri och vi rekommenderar att ni åker in till Stellenbosch och provar någon av restaurangerna där. Vi kommer gärna med tips och guiden hjälper er att ordna transport.

 • Lunch

Dag 9, 3 nov: Spel på De Zalze Golf Club

Vi börjar dagen med en golfrunda på De Zalze Golf Club. De Zalze Golf Estate är ett relativt nytt tillskott till de många golfbanorna i området och kantas av vinrankor, vackra bäckar samt vattendrag och skyddas dessutom från vinden av Stellenbosch-bergen. Kvällens middag kan t.ex. intas på Terroir Restaurant som ligger på De Zalzes ägor. Restaurangen har fått många fina priser och har bland annat blivit utsedd till Sydafrikas bästa restaurang för ett par år sedan. Vi rekommenderar starkt att ni bokar i förväg för att säkert få plats.

 • Lätt lunch på “halfway house”

Dag 10, 4 nov: Spel på Stellenbosch Golf Club. Durban-Dolphin Coast (ca 20 km), 

Innan vi lämnar Kapdistriktet blir det en runda golf till, denna gång på Stellenbosch GC. Läget kunde inte bli bättre nedanför Helderberg Mountains strax utanför Stellenbosch. Vissa hål kantas av de många vinodlingarna området är känt för och vyerna är fantastiska. Det är en vacker parkbana som ramas in av mängder av riktigt gamla och stora träd. Lätt lunch på half-way-house ingår.

Efter rundan tar vi oss till flyplatsen för inrikesflyg till Durban som är en av Sydafrikas viktigaste hamnstäder. Vi tar oss till vår lyxiga lodge som ligger norr om Durban på KwaZulu-Natals Dolphin Coast. Lodgen håller femstjärnig standard och smälter på ett vackert sätt in i den omgivande skogen. Alla rum har privat balkong där man kan sitta och njuta av utsikten. Det finns ett utomordentligt spa, två svalkande utomhuspooler och även en strand med beachclub. Fairmont Zimbali Resort erbjuder flera mycket trevliga restauranger och en gratis shuttle kör er fram och tillbaka.

 • Boende på Zimbali Lodge 2 nätter med frukost
 • Lätt lunch på “halfway house”
 • Buffémiddag

Dag 11, 5 nov: Spel på Zimbali Country Club

På området finns den välkända golfbanan Zimbali Country Club och vi passar självklart på att spela lite golf. Zimbali är en miljömedveten golfbana och teerna har ofta lite knepiga lägen för att undvika miljöstörningar. De första elva hålen tar oss över böljande kullar, som bjuder på magnifika utsikter och under loppet av hål tolv till arton får vi chansen att utforska Zimbalis inhemska skog. Resten av dagen är ledig – slappa på stranden kanske?


Dag 12, 6 nov: Dolphin Coast-Thanda Private Game Reserve (ca 250 km)

Idag kör vi ca tre timmar norrut till safariparken Thanda Private Game Reserve. Thandas viltreservat är hela 14 000 hektar stort och ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson. Reservatet anses av många som en av Afrikas bästa privatägda safariparker. I boendet ingår helpension samt drycker under safariturer och till middagen (lokala öl och spritsorter samt husets röda och vita vin). Fyra safariturer i öppna Landrovers med utbildad guide och spårare samt en föreläsning om noshörningar ingår också. Här bor vi i safaritält i kolonialinspirerad stil. Lägret är inte inhägnat så det kan mycket väl hända att djuren stryker igenom på natten! Vi kommer fram lagom till en senare lunch (kallas high tea) och har under eftermiddagen vår första safari. Vi skall ut och spana efter ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning). Guiden berättar om allt vi ser, från smått till stort. Detta är för många en av resans höjdpunkter. Strax innan solnedgången stannar vi till mitt i parken och avnjuter en drink i solnedgången, sedan kör vi vidare med strålkastarna tända. Om vädret tillåter avslutar vi dagen med en välsmakande middag utomhus där vi sitter i en så kallad Boma med gnistrande stjärnor och rytande lejon i fjärran.

 • Boende på Thanda Tented Camp 2 nätter med helpension

Dag 13, 7 nov: Thanda Private Game Reserve

I soluppgången beger vi oss ut i parken för safari igen. Efter turen återvänder vi till lodgen för frukost och möjlighet att vila upp oss lite och kanske ta ett dopp i poolen. Under dagen kommer en noshörningsexpert att lära oss mer om noshörningar. Vi får bland annat lära oss att skilja på svarta och vita noshörningar samt hur man bestämmer ålder och kön. Han kommer också berätta om deras beteenden och hur man jobbar för att bevara noshörningen. Under eftermiddagen ger vi oss åter ut i det lummiga landskapet för att söka efter fler djur.  Det är nu när temperaturen börjar sjunka som djuren vaknar till liv och chansen att få se dem är betydligt bättre än under den heta dagen. Efter safarin åker vi tillbaka till lodgen för att äta en utsökt middag.


Dag 14, 8 nov: Safari och hemresa

Vi beger oss tidigt ut i parken för en avslutande safari och en sista chans att se “Big Five” om vi inte redan lyckats med det. När vi återvänder till lodgen njuter vi av den uppdukade frukosten och packar sedan ihop det sista och checkar ut. Vi avslutar resan i Umhlanga utanför Durban. Där äter vi en avslutande måltid tillsammans på en trevlig restaurang och får möjlighet att göra den sista shoppingen eller ta oss ner till stranden beroende på vad man känner för. Det bär sedan av med fullpackade resväskor och härliga minnen mot flygplatsen. Nattflyg hem till Sverige.


Dag 15, 9 nov: Hemkomst

Hemkomst till Skandinavien

Milnerton Golf Course

Milnerton Golf Club är en klubb med anor från 1913, då en 6-håls bana. 1995 totalrenoverades banan med ett mycket lyckat resultat som vi kan se idag. Milnerton ligger vid havet och är välkänd för sin underbara utsikt över Kapstaden med Table Mountain i bakgrunden. De flesta foton ni har sett över berget är tagna just härifrån. Då banan ligger vid havet kan den definitivt bli en riktig utmaning. Oftast har man vinden i ryggen på de första nio men här ligger också banans svåraste hål och inledningen är tuff, fyra par-4or i rad innan första korthålet. Det är vatten i spel på nästan alla hål och den som rutinmässigt drar snett åt fel hål kan få det lite jobbigt. Klubbhuset ligger vackert ut mot Milnerton Beach och det är en fröjd att avsluta på verandan där. Närheten till Kapstaden och havet gör Milnerton till en populär bana att både spela och bo intill.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksinspirerad
Banfakta Par 72,  6108 5771 5303 5081
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Golf Data

Pearl Valley Golf Estate

Jack Nicklaus skapelse ligger i en vacker dalgång mellan Franschhoek och Paarl. Golfbanan är omgiven av vingårdar och ligger långt ifrån trafiken, så lugnet infinner sig snabbt. Banan öppnades 2003 och det dröjde inte länge innan den omnämndes som den bästa banan i Western Cape. Sedan 2006 har den legat på topp-10 listan över Sydafrikas bästa banor enligt Golf Digest. På senare år har även Europatouren spelat här och servicenivån, liksom konditionen på banan är på topp. Signaturhålen är nr 4 och 13 som båda bjuder på majestätiska vyer över de omgivande bergen och sjöarna.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6397 5876 4685
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jack Nicklaus (2003)

De Zalze Golf Club

En förträfflig golfbana designad av geniet Peter Matkovich. Här har han verkligen tagit tillvara på den vackra naturen. Banan ligger i Stellenbosch allra frodigaste vinlandskap där Blaauwklippen River slingrar sig fram. Det är en fin parkbana där de många vattenhindren är den största svårigheten. Här spelades World Amateur Championship under oktober 2006 och klubbhuset i sig är värt ett besök där man kan sitta i timmar och njuta av den fantastiska maten.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6369 5937 5120
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovich

Stellenbosch Golf Club

2004 firade man 100 år på Stellenbosch GC som är Sydafrikas 4:e äldsta bana. Ursprungligen hade man bara 9 hål men är idag en fullfjädrad 18-håls mästerskapsbana.

Läget kunde inte bli bättre nedanför Helderberg Mountains strax utanför Stellenbosch. Vissa hål kantas av de många vinodlingarna området är känt för och vyerna är fantastiska. Det är en vacker parkbana som ramas in av mängder av riktigt gamla och stora träd.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72 5860 4908
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Okänd (1904/1953)

Zimbali Country Club

Zimbali Country Club ligger längs kusten strax norr om Durban och bjuder en otroligt vacker och omväxlande bana. De första elva hålen går över böljande kullar med fina vyer medans sista 7 tar er in i Zimbalis skogar. Konditionen är fantastiskt bra och Zimbali är en medelsvår golfbana som tillhör de allra bästa i området.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Links- och skogsbana
Banfakta Par 72,  6524 6052 5558 4964
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Tom Weiskopf (1998)

Radisson Red Cape Town

Mer i smeten kan man nästan inte bo. Radisson Red ligger i ett nytt område (Silo) i det pulserande och populära Waterfront, och det är nära tilll allt. Hotellet är helt nytt och konceptet är rött och modernt med fokus på konst, mode och musik. I de allmänna utrymmena kan man ofta se på tillfälliga konstutställningar och lyssna på levande musik. Riktigt läckert är takterrassen med Red Bar där utsikten över staden och Table Mountain är magnifik. Här uppe kan man både ta ett dopp, sola eller bara ta en drink och njuta av naturens skådespel.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I nya moderna Silo-området
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, kylskåp
Rumstyper Studios, Sviter
Faciliteter Restaurang, bar, takterrass, pool, soldäck
Internet Gratis WiFi

De Zalze Lodge

Denna vingård stammar från 1600-talet och ligger i hjärtat av Stellenbosch och tack vare en hängiven personal har man på kort tid gjort sig förtjänt av flera priser för sina viner. Läget precis utanför den historiska universitetsstaden Stellenbosch och närheten till Kapstaden gör det dessutom till en perfekt destination för er som vill koppla av men samtidigt ha stadens nöjesliv och shopping nära till hands. Gården odlar flera druvor, däribland Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Shiraz och Merlot och är känd för sina två vinserier, De Zalze Vineyard Selection och De Zalze Cellar selection både inom och utanför Sydafrika. De har även viner som lämpar sig mycket väl för lagring.

Lodgen är byggd i traditionsenlig gammal Dutch Colonial style. Ni är omgivna av vinodlingarna och vissa rum har utsikt över golfbanan och de magnifika bergen. Ni bor i modernt utrustade rum och sviter bestående av ett eller två rum. Samtliga rum har privat badrum, telefon, TV och minibar, vissa har även öppen spis och antingen balkong eller terrass med utsikt. På De Zalze finns den kända och populära restaurangen Terroir, där reservation är ett måste. I Stellenbosch centrum, dit ni har cirka 5 kilometer, är restaurangutbudet stort. Pool med solstolar och en lekplats för barnen finns också. Superior rum: Lite större rum med balkong/altan och en större säng.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I hjärtat av västra Kapprovinsen med dess vingårdar
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, kaffe/te, WiFi
Rumstyper 47 rum. Standard, Superior, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool, soldäck
Internet WiFi finns

Fairmont Zimbali Lodge

Strax norr om Durban ligger denna lyxiga lodge som håller femstjärnig standard. Rummen är inredda enligt klassisk afrikansk arkitektur som förstärks med interiörer i varma toner. Rummen smälter på ett vackert sätt in i den vackra naturen som omger lodgen. Alla rum har vacker utsikt antingen över havet, skogen eller resortens egna golfbana. Vidare har rummen lyxiga badrum med viktorianska bad och utvalda detaljer. Rummen är utrustade med luftkonditionering och privat balkong. På Zimbali Lodge finns en svalkande pool och även en strandklubb. Vill ni unna er något extra så har Zimbali Resort, som ligger alldeles i närheten, ett fantastiskt spa med stort utbud på behandlingar.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Ca 30 minuter norr om Durban
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te/kaffe, balkong/terrass
Rumstyper 78 rum; Fairmont, Fairmont View
Faciliteter Restaurang, bar, pool, spa, olika aktiviteter
Internet

Thanda Safari

Thanda Private Game Reserve ligger drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken som är privatägd har alla ”big five” och är hela 14 000 hektar stor. Den ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson och anses av många som en av Afrikas bästa privatägda safariparker och har vunnit pris för bästa safariupplevelse. Tack vare närheten till Indiska oceanen har området ett milt klimat året runt och ni kan med fördel kombinera safarivistelsen med sol och bad. Det finns till och med ett spa för den som vill skämma bort sig lite extra.

Luxury Tent (55m²)

Thanda Tented Camp är en lodge med safaritält i kolonialinspirerad stil som ingår i den prestigefyllda hotellkedjan Leading Hotels of the World. De inredda canvastälten har privata badrum med utom- och inomhusdusch eller badkar med utomhusdusch och en magnifik utsikt över reservatet, alla med egen terrass. Tälten ligger enskilt och utspridda på en sluttning utan att man kan se granntältet vilket förstärker Hemingwaykänslan. Tältcampen drivs av solpaneler så det går att ladda kamerabatterier och annat väsentligt men man bör undvika att slösa med elen. För övrigt är campen fri från elektricitet vilket ger en mer genuin Afrikansk safariupplevelse. Campen är inte inhägnad så det kan mycket väl hända att djuren stryker genom lägret på natten när lamporna slocknat.

Jabula Tent (75 m²)

Jabula Tent är lite större med ett separat ”vardagsrum” eller snarare en lounge och liten ”splash pool”.

Safari Logde (220 m²)

För den som vill uppgradera sig än mer och vill ha lite mer avskildhet kan en Safari Lodge vara ett alternativ. Med eget trädäck och “plunge-pool” saknas inget. Till och med middag kan serveras i den egna lodgen om man så önskar.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge På östkusten i KwaZulu Natal, ca 30 mil norr om Durban
Rum Dusch/bad, egen toalett, trädäck, takfläkt
Rumstyper 24 rum. Luxury Tent, Jabula Tent, Safari Lodge, Villa iZulu
Faciliteter Restaurang, bar, pool, spa, souvenirbutik
Internet Ja

Vår guide

Våra guider är lokaliserade i Sydafrika och följer inte med på själva flygresan utan möter er på plats när ni landar i Kapstaden.

Martin Klasson

Martin är auktoriserad av Sydafrikanska Turistmyndigheten och har stor erfarenhet av att guida grupper med fokus på golf. Genuin västgöte med bostad i Kapstaden. Martins fyra årstider är vår, sommar, vår och slutligen sommar. Att leva halva året i Sverige i husbil och andra halvan i en liten lägenhet i Sydafrika är perfekt. Speciellt med arbetskombinationen guide i Sydafrika och arbete på restaurang i Sverige. Natur, mat & vin samt golf är stora intressen. Några joggingrundor per vecka blir det också, strandpromenaden längs Kapstadens Atlantkust är en perfekt plats för löpning.

Avsnitt 5

– Golf i Sydafrika, Garden Route

I detta femte avsnitt av Golfresepodden får Johan klara sig utan sin vapendragare Anders som är på resande fot. Johan avslöjar att han jobbat i Sydafrika redan innan Mandela tog över som president i landet. Vår gäst Kerstin Klang berättar om fantastiska safariupplevelser men även ugglor och möss. Ola Sundqvist har varit på Robben Island och fått ta del av några av Mandelas tennistricks…

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället