Golf Nazionale

Golf Nazionale

I det böljande landskapet nordväst om Rom, nära den etruskiska byn Sutri, hittar vi Golf Club Nazionale. Denna makalösa golfbana är hemvist för det Italienska golfförbundet och rankas som en av Italiens toppbanor. Naturen, miljön och skönheten får du på köpet.

Det finns en hel uppsjö av små mysiga byar att besöka inom 10-15 minuter från Golf Nazionale så vår rekommendation är att välja en hyrbil om man är här en vecka. Den lilla byn Sutri är i sig själv väl värd ett besök. Att åka in till Rom är givetvis en självklar utflykt då man besöker Le Querce. Rom ligger cirka 50 km från Golf Nazionale. Det är lätt att promenera mellan alla sevärdheter i centrala Rom eftersom själva centrum är förhållandevis litet. Forum Romanum, Fontana di Trevi, Spanska trappan och Colosseum är givna besöksplatser.

Fakta

Avstånd flygplats Rom-Fiumicino ca 70 km

Väder just nu

11.4℃

Golf Nazionale

Golf Club Nazionale, även känd som Le Querce, är en golfupplevelse utöver det vanliga. Banan är Italiens kronjuvel och vårdas ömt av Italienska Golfförbundet som också har sitt utbildningscenter på anläggningen.

Golf Club Nazionale är en modern bana som utmanar proffsen men samtidigt underhåller alla spelare. En pärla i en underbart lantlig miljö inte långt ifrån Rom. Den välkände arkitekten Tom Fazio, fick i uppdrag av det Italienska Golfförbundet att rita Italiens nationalbana. Vi känner inte till Mr. Fazios budget, men vi vet att han blev överväldigad när han såg platsen för den blivande banan. Raviner, mjuka sluttningar och porlande bäckar förenas i en naturens symfoni, varsamt dirigerad av banarkitekten. Från backtee är hålen långa och svåra och kräver sin spelare, från klubbtee är banan klurig men inte alltför svår, bitvis är greenerna stora och bunkrarna djupa. Italienska golfklubbar har generellt ganska få medlemmar då golfen ända tills för några år sedan inte var en sport för alla. Det innebär att vi på veckodagarna ofta möter ganska tomma banor medan medlemmar brukar dyka upp i sina sportbilar på helgerna.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6362 6052 5662 5305
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 36
Bandesign Tom Fazio (1990)

Foresteria Golf Nazionale

Foresteria Golf Nazionale är ett litet enkelt hotell med 23 rum i direkt anslutning till klubbhuset. Varför inte njuta en stund framför den öppna brasan eller med ett parti biljard innan det är dags för nästa runda? Klubben har naturligtvis en restaurang, dessutom med lite bättre priser än vad man erbjuds på golfanläggningarna närmare Rom. Önskar man en fin utflykt rekommenderas naturligtvis närliggande staden Sutri.

Fakta

Läge Intill klubbhuset och första tee på Golf Nazionale
Rum 23 st. Dusch/bad, TV, telefon, minibar
Rumstyper Standard dubbelrum och trippelrum
Faciliteter Restaurang, bar, gym

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället