Golf Garden Route Sydafrika

Golf Garden Route Sydafrika

med svensktalande guide

Golfresan längs Garden Route, som börjar i Kapstaden och avslutas i Port Elizabeth är en av de mest njutbara golfresor man överhuvudet taget kan göra. Resan innefattar flera av kustens pärlor med Fancourt som kronan på verket. Som om det inte vore nog är samtliga banor på denna resa rankade inom topp 20 i Sydafrika!
Totalt 14 dagar/13 nätter varav 2 på flyget.

Tillsammans med Sydafrikaresor anordnar vi golfresor med svensktalande guide längs den vackra kuststräckan Garden Route, som börjar i Kapstaden och avslutas i Port Elizabeth. Garden Route är en av de absolut bästa golfdestinationerna i världen tack vare det behagliga klimatet och magnifika vyer. De första dagarna tillbringar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer där vi har tid till att själva utforska staden, men vi besöker även Godahoppsudden och vindistriktet Constantia m.m. Resan fortsätter till Hermanus, en vacker och pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Utöver golfen så njuter vi av god mat och passar på att prova några av de viner som produceras i området. Vårt nästa stopp är en av resans höjdpunkter! Fancourt är ansedd som Sydafrikas absolut främsta golfanläggning och här spelar vi på två av Fancourts tre banor, Montagu och Outeniqua. I Knysna spelar vi golf på Simola med frodiga och spektakulära scenerier samt på Pezula som ligger intill Indiska Oceanen, ovanför Knysnas lagun. I Knysna fanns tidigare Afrikas största ostronodling och självklart provar vi dessa havets läckerheter! Vi åker även båt över Knysna-lagunen till Featherbed Nature Reserve.

Varje dag händer det något nytt och spännande! I programmet samt under ”Vad ingår i resan” ser ni vad som ingår.

Vi har listat alla olika hotell som vi bor på under samtliga avgångar, i programmet har vi noterat för respektive avgång vilka hotell som gäller.

Avresor 2018: 26 dec

Avresor 2019: 14 feb

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 33.495:-

Flyg från Skandinavien till Sydafrika t/r
Inrikesflyg Port Elizabeth-Johannesburg
Flygskatter
Golfbag ombord
Mat på det internationella flyget
Svensktalande auktoriserad guide (ej på flygresan)
All transfer enligt program
3 nätter i Kapstaden
2 nätter i Hermanus/Stellenbosch
3 nätter på Fancourt/Pinnacle Point
3 nätter i Knysna
Frukostpension
7 luncher
Nyårsmiddag på nyårsresan
5 golfrundor med transfer
Kort stadstur i Kapstaden
Heldagstur till Godahoppsudden inkl. inträde till Boulders Beach och Cape Point
2 vinprovningar
Inträde till Featherbed Nature Reserve i Knysna
Ostron med mousserande vin
All dricks
Boka

Flygtider och flygbolag kan variera från avgång till avgång. Detsamma gäller hotell och golfbanor. Vi uppdaterar vartefter vi får information om eventuella renoveringar, banarbeten med mera. För mer information se programmet eller kontakta oss. Alla som redan bokat får löpande uppdateringar om något väsentligt förändras.
Flyg från Göteborg på förfrågan.

Möjliga tillägg/val
Avbeställningsförsäkring: 6% av resans pris
Reseförsäkring: fr. 717 kr/person
Enkelrumstillägg: 6 120 kr
Avdrag för icke golfare: - 3 500 kr

Avbokningsregler
Anmälningsavgift 3 500 kr återbetalas ej
Avbokning 80-60 dagar före avresa: 40% av resans pris
Avbokning 59-31 dagar före avresa: 75% av resans pris
Avbokning mindre än 31 dagar före avresa: 100% av resans pris

Väder just nu

26℃

Program

Nedan är det ordiniarie programmet för Golf Garden Route Sydafrika. Avvikelser kan förekomma  från resa till resa vad gäller utfärder, hotell och golf mm av orsaker vi ej kan styra över. 

Programmet varierar dagarna 5-10 för de olika avgångarna. Se noteringar i olika färger efter respektive dag nedan.


Dag 1: Avresa

Nu börjar äventyret! Idag reser vi ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning sammanstrålar vi och flyger vidare till Kapstaden med nattflyg.

 • Middag på flyget

Dag 2: Kapstaden

På morgonen landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer som ligger på Taffelbergets sluttningar med havet precis nedanför. Här möter vår guide oss och vi tar oss direkt till utsiktsplatsen Signal Hill. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över Kapstaden – välkommen till Afrika! Vår stadstur fortsätter och vi ser sevärdheter som Houses of Parliament, City Hall, Castle of Good Hope och Slave Lodge samt de traditionella Malay-kvarteren med sina trånga gator och moskéer. Vi checkar sedan in på vårt centralt belägna hotell och har tid att fräscha till oss, borsta av resdammet och kanske vila lite efter en lång resdag. Resten av dagen är ledig för egna aktiviteter. Hotellet ligger perfekt nere i trevliga Waterfront och det är enkelt att ta en taxi in till Kapstadens ”inneställen” på Bree, Long och Kloof Street. Här kan vi äta gott och shoppa loss!

 • Frukost på flyget
 • Boende på Radisson Red Cape Town 3 nätter

Dag 3: Godahoppsudden

Idag åker vi den vackra kustvägen via Chapmans Peak mot Afrikas sydvästligaste spets, Godahoppsudden. Målet är spetsen av udden, naturreservatet Cape Point. Vägen dit är kantad av branta stup och vågar man titta ner kan man ibland se valar och delfiner i havet nedanför. Vid Cape Point stupar klipporna dramatiskt rakt ner ca 300 meter och det ser ut som Atlantens kalla vatten möter Indiska Oceanens varma eftersom det bildas en lång vit linje ut mot horisonten. Stället där de egentligen möts är Cape Agulhas som ligger en bra bit längre söderut! Vi kör vidare till Simons Town, en mysig liten stad som även fungerar som flottbas. Här äter vi lunch på en underbar fiskrestaurang nere vid stranden. Vi besöker Boulders Beach nationalpark, där hundratals av de stora Afrikanska pingvinerna har sina häckningsplatser, otroligt roliga att se! På väg tillbaka till hotellet gör vi en vinprovning på en välrenommerad vingård i vindistriktet Constantia.

 • Frukost & lunch

Dag 4: Kapstaden

En helt ledig dag att fylla med precis vad vi vill. Kapstaden har otroligt mycket att erbjuda, men vi rekommenderar Robben Island och Taffelberget. Varför inte ta båten till fängelseön Robben Island för att uppleva den lilla cell som Nelson Mandela satt fängslad i 18 år eller ta den roterande linbanan upp för Taffelberget som sträcker sig 1000 meter över havet? Kapstadens har många vackra golfbanor, fina långa vita stränder på Atlantsidan, mysiga småbutiker och marknader. Vi kan tipsa om Greenmarket Square som har öppet alla dagar. Många av Kapstadens fina restauranger ligger i det trendiga och fashionabla området Camps Bay med sin halvmåneformade strand, passa på att äta en vällagad middag här!

 • Frukost

Dag 5: Kapstaden-Hermanus/Stellenbosch (ca 150 km), spel på Arabella Golf Club

Vi lämnar Kapstaden för nya äventyr och kör den vackra kustvägen mot Hermanus, en vacker och pittoresk hamnstad vid Walker Bay. Här spelar vi vår första golfrunda på Sydafrikas 9:e bästa mästerskapsbana, Arabella Golf Club. Den är designad av Peter Matkovich och har vunnit flera priser och passar både proffs och amatörer. Banan omges av magnifika berg och tre av hålen ligger längs med den vackra lagunen. Alla 18 hål är spektakulära, tredje hålet kallas Sydafrikas tuffaste par fyra medan sista hålet är så vackert att man blir tårögd!

Hermanus är mest känt för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Delfiner och valar kan dock beskådas året om.  Vi checkar in på vårt hotell som ligger vackert ovanför hamnområdet i den gamla delen av Hermanus med gångavstånd till alla små gallerior, marknader, souvenirbutiker, restauranger och affärer.

Stellenbosch är en mysig liten stad i vindistriktet med samma namn. Vi bor på en mysig lodge i traditionsenlig gammal Dutch Colonial style omgivna av vinodlingar. Det är inte långt in till stadskärnan med allt som erbjuds där.

 • Frukost
 • Boende på Auberge Burgundy Guest House i Hermanus 2 nätter (avgång 2019-02-14)
 • Boende på De Zalze Lodge i Stellenbosch 2 nätter (avgång 2018-12-26)

 

Dag 6: Hermanus (avgång 2019-02-14)

Förmiddagen är ledig för att utforska Hermanus på egen hand. Varför inte boka en vithajsdykning i Gaansbaii som ligger strax utanför Hermanus, (det behövs inget dykcertifikat för att göra detta). Från båten sänks en bur ner i vattnet, de mäktiga bestarna glider förbi och man väljer själv när man vill doppa huvudet under ytan och se sanningen i vitögat! Frukost och lunch ingår i turen. Vill ni prova vin kan vi rekommendera en tur mellan de utmärkta vingårdarna som ligger i dalen Hemel-En-Aarde Valley. För er som föredrar öl finns även ett mikrobryggeri att besöka. I Hermanus finns flera fina stränder och vi rekommenderar bland annat Grotto Beach och Onrust. Det finns även möjlighet att boka valsafari samt kajak- och kanotpaddling. Vi samlas lagom till lunch, som vi äter på Bientang´s Cave Restaurant & Wine Bar, en trevlig fisk & skaldjursrestaurang insprängd i klipporna vid stranden, och njuter av utsikten över havet. Vi avslutar lunchen med ett besök på en vingård i Hemel-En-Aarde Valley dalen.

 • Frukost & lunch

Dag 6: Stellenbosch (avgång 2018-12-26)

Förmiddagen är ledig för egna aktiviteter i vinlandskapet. Slappa vid poolen, läs en god bok i skuggan eller bara njut av de vackra omgivningarna. Varför inte ta en tur in till Stellenbosch? Staden är en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style och är promenadvänlig med en mängd gallerior, marknader och restauranger. Lagom till lunch åker vi till Boschendal Wine Estate, en av de äldsta vinproducenterna i Sydafrika (med anor från 1685!). Här intar vi en härlig picknicklunch under de hundraåriga ekarna omgärdade av vinrankor

 • Frukost, picknicklunch & nyårsmiddag med dryckespaket

Dag 7: Stellenbosch/Hermanus-Fancourt (ca 400/350 km)

Tidig avresa mot golfarnas mecka, Fancourt. Sedan öppningen 1991 har Fancourt Hotel & Country Club Estate etablerat sig själva som en av Sydafrikas främsta golfanläggningar. Vi checkar in på ett av Sydafrikas lyxigaste boenden. Hotellet är en fin blandning av modern lyx och klassisk elegans och här finns både spa och en mängd restauranger. Här finns mycket att göra, det finns butiker, tennisbanor, ett gym samt en inomhus-och en utomhuspool.

 • Frukost
 • Boende på Fancourt 3 nätter

Dag 8: Spel på Fancourt Outeniqua Golf Course 

Idag spelar vi golf i vackra omgivningar på Fancourts välkända och mycket uppskattade bana, Fancourt Outeniqua, rankad som nr. 16 i Sydafrika. Banan har fått namnet efter bergskedjan med samma namn och är magnifik året runt. Här finns en mängd olika tees att utgå ifrån, vilket gör det lättare, oberoende av spelskicklighet, att hitta en nivå som passar den enskilde golfaren.

 • Frukost & lunch

Dag 9: Spel på Fancourt Montagu Golf Course 

Idag spelar vi på Fancourt Montagu. Banan kan titulera sig som nr. 6 i Sydafrika och lever utan tvekan upp till det. Gary Player är hjärnan bakom designen och här spelar vi golf i en mycket vacker och varierande miljö och terräng.

 • Frukost & lunch

Dag 10: Fancourt-Knysna (ca 70 km)

Idag fortsätter vi till Knysna, en kuststad belägen där Knysnafloden mynnar ut i den Indiska oceanen. Vi börjar med lite tid på egen hand för att strosa runt och äta lunch i Knysna. Här finns mängder av mysiga caféer, restauranger, småbutiker och den lilla marknaden i Waterfront där man kan handla kuriosa samt diverse handgjorda souvenirer.
Efter lunch åker vi ut över Knysnas lagun med båt till Featherbed Nature Reserve. Här åker vi upp till Knysna Heads i en jeep med släp. Knysna Heads är namnet på de sandstensklippor som kantar lagunens öppning. Här uppifrån tar vi oss sedan ner till fots tillsammans med en specialutbildad guide. Vi kan unna oss en välförtjänt drink under de stora milkwoodträden när vi kommer ner! Efter båtturen beger vi oss till 34 Degrees South, en restaurang i Knysnas Waterfront, där vi njuter av några färska ostron och ett glas mousserande vin. Det skulle vara en synd att missa dessa läckerheter eftersom Knysna tidigare var Afrikas största ostronodling och skeppade ostron till alla världens hörn.

 • Frukost & lunch
 • Boende på Premier Hotel The Moorings 3 nätter

Dag 11: Spel på Simola Golf Course

Idag spelar vi golf (golfbil ingår) på Simola Golf Course rankad som nr. 17 i Sydafrika. Att hålla ner huvudet och fokusera på bollen kan bli en svår uppgift eftersom banan är oerhört naturskön med spektakulära scenerier. Jack Nicklaus, som ligger bakom designen, insåg vikten av att bevara den naturliga miljön i så hög utsträckning som möjligt.

 • Frukost & lunch

Dag 12: Spel på Pezula Championship Golf Course

Idag spelar vi golf (golfbil ingår) på den omtalade Pezula Championship Golf Course som ligger intill Indiska Oceanen, ovanför Knysnas lagun och sträcker sig över ett grönt och böljande landskap, med skogar och höga berg i omgivningen. Banan är rankad som nr. 19 i Sydafrika och erbjuder en komplett golfupplevelse för spelare på alla nivåer.

 • Frukost & lunch

Dag 13: Knysna-Port Elizabeth (ca 275 km), hemresa

Tidig avresa till Port Elizabeths flygplats, vi flyger först till Johannesburg och sedan vidare hem.

 • Frukost & middag på flyget

Dag 14: Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Arabella Golf Club

Arabella Golf Club har från starten rankats bland de bästa banorna i regionen. Tack vare omfattande förbättringsarbeten och en viss redesign under de senaste åren räknas den nu bland de bästa i landet. Kvalitetskänslan är total både vad gäller banans skick, personligt bemötande och den tekniska nivån. Vad sägs till exempel om möjligheten att beställa mat via GPS:en i golfbilen? Bankaraktären är mästerskapsbana med en del ganska långa och tuffa hål, men om du väljer de främre utslagsplatserna är den klart beskedligare. Artonde hålet, par fem, 488 meter, är ett mästerligt avslutningshål, så vackert att man blir tårögd. Oavsett ditt resultat gör det att du genast vill ut igen för en ny chans.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6734 6299 6004 5504
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovich (1999)

Fancourt Golf

Fancourt är Sydafrikas största golfresort med tre högt rankade mästerskapsbanor, samtliga designade av ikonen Gary Player. Banorna är reserverade för spel för medlemmar och hotellgäster. På området finns förstås ett förstklassigt träningsområde och ett Taylor Made Performance Lab för den som inte vill skylla på utrustningen i framöver. Det var i början av 90-talet som de dåvarande 27 hålen utökades till två 18 hålsbanor, Outeniqua och Montagu. Trots att de idag är fullt mogna är man noga med kontinuerliga förbättringar och idag räknas de till landets bästa parkbanor.

The Links

Denna bana är utan tvekan en av de mest imponerande banorna i Sydafrika, rankad som nummer 1. Fancourts ägare, Dr Hasso Plattner, satte ihop ett designteam med Gary Player i spetsen som tillbringade månader med att studera klassiska linksbanor i Skottland och Irland för att sedan, med inspiration från dessa, börja den ambitiösa uppgiften att skapa The Links på platsen som en gång var ett flygfält. Resultatet är imponerande och har fått beröm från flera av världens bästa golfare. Banan har stått värd för många stora mästerskap genom åren. Endast ett fåtal starttider per dag accepteras på The Links och dessa går enbart till medlemmar eller hotellets gäster.

Montagu

Designad av Gary Player har Fancourt’s Montagu Course utvecklats till en av de finaste parkbanor landet har att erbjuda. Den är rankad som nr 6 i Sydafrika. Utsökt planerad för att vara en skön utmaning med trädkantade hål i en varierad och kuperad terräng. Montagus hål 17 och 18 hör till de mest fotograferade.

Outeniqua

Rankad som nr 16 i Sydafrika är Fancourt’s Outeniqua Golf Course mycket väl skräddad parkbana som erbjuder alla golfare en behaglig runda. Det är en relativt lättspelad bana men det finns utmaningar, bland annat i form av vattenhinder på mer än hälften av hålen. Banan är designad av Gary Player och har fått sitt namn från bergskammen som omger banan och skapar makalöst vackra vyer.

 

 

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Linksbana & parkbanor
Banfakta Links: Par 73,  6930 6477 5721 5205
Montague: Par 72,  6714 6324 5669 5188 4947
Outeniqua: Par 72,  6312 5986 5603 5194 4954
Faciliteter Links: Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, shop, omklädningsrum
Montagu: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Outeniqua: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Bandesign Gary Player

Simola Golf

Det unika läget, i bergen ovanför Knysna med en fantastisk vy över lagunen och Knysna Heads, inspirerade golflegenden Jack Nicklaus att designa en magnifik golfbana. Trots att banan ligger högt är den skyddad från vinden som så ofta plågar många kustbanor. Simola erbjuder utmanande och belönande golf till spelare på alla olika handicapnivåer.

Nu är detta inte bara en toppbana utan här finns både hotell och ett helt Estate som kombinerar hälsa och skönhetsbehandlingar med state-of-the-art motion och fitnessfaciliteter. Promenadstråk, löpning, ridning och cykelleder uppmuntrar till fysiskt, mentalt och andligt välbefinnande. Dessutom är det endast en kvart ner till Knysna stad.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6033 5189 4595
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jack Nicklaus

Pezula Championship Course

Denna hisnande och prisbelönta 18-hålsbana, designad av David Dale och Ronald Fream, är en oöverträffad golfupplevelse. Med sitt läge och design är det en ultimat bana som passar alla golfare. Belägen på toppen av Knysna Heads som utgör infarten till lagunen så kan vyerna gärna inte bli annat än spektakulära och banan har fått utmärkelser att vara en av de mest natursköna golfbanor i världen. Golfbil är obligatoriskt och ingår i priset.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6355 5963 5630 5195 4592
Faciliteter Puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 24. Damer 36
Bandesign David Dale & Ronald Fream (2001)

Radisson Red Cape Town

Mer i smeten kan man nästan inte bo. Radisson Red ligger i ett nytt område (Silo) i det pulserande och populära Waterfront, och det är nära tilll allt. Hotellet är helt nytt och konceptet är rött och modernt med fokus på konst, mode och musik. I de allmänna utrymmena kan man ofta se på tillfälliga konstutställningar och lyssna på levande musik. Riktigt läckert är takterrassen med Red Bar där utsikten över staden och Table Mountain är magnifik. Här uppe kan man både ta ett dopp, sola eller bara ta en drink och njuta av naturens skådespel.

Fakta

Läge I nya moderna Silo-området
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, kylskåp
Rumstyper Studios, Sviter
Faciliteter Restaurang, bar, takterrass, pool, soldäck
Internet Gratis WiFi

Auberge Burgundy Guest House

Auberge Burgundy Guest House ligger ovanför den pittoreska gamla hamnen i det historiska hjärtat av Hermanus (navet i den berömda Whale Route). Det är ett charmigt pensionat i provensalsk stil med doftande innergårdar och terrasser i sten. Auberge Burgundy erbjuder bekvämt boende, vänlig service och är omgivet av restauranger, hantverksmarknaden, butiker, konstgallerier och köpcentrum.

Fakta

Standard starstarstar
Läge Strax intill hamnen i Hermanus
Rum Dusch, hårfön, TV, telefon, kyl, kaffe/te, balkong/uteplats
Rumstyper 18 rum. Standard, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool, trädgård, parkering
Internet Gratis WiFi

De Zalze Lodge

Denna vingård stammar från 1600-talet och ligger i hjärtat av Stellenbosch och tack vare en hängiven personal har man på kort tid gjort sig förtjänt av flera priser för sina viner. Läget precis utanför den historiska universitetsstaden Stellenbosch och närheten till Kapstaden gör det dessutom till en perfekt destination för er som vill koppla av men samtidigt ha stadens nöjesliv och shopping nära till hands. Gården odlar flera druvor, däribland Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Shiraz och Merlot och är känd för sina två vinserier, De Zalze Vineyard Selection och De Zalze Cellar selection både inom och utanför Sydafrika. De har även viner som lämpar sig mycket väl för lagring.

Lodgen är byggd i traditionsenlig gammal Dutch Colonial style. Ni är omgivna av vinodlingarna och vissa rum har utsikt över golfbanan och de magnifika bergen. Ni bor i modernt utrustade rum och sviter bestående av ett eller två rum. Samtliga rum har privat badrum, telefon, TV och minibar, vissa har även öppen spis och antingen balkong eller terrass med utsikt. På De Zalze finns den kända och populära restaurangen Terroir, där reservation är ett måste. I Stellenbosch centrum, dit ni har cirka 5 kilometer, är restaurangutbudet stort. Pool med solstolar och en lekplats för barnen finns också. Superior rum: Lite större rum med balkong/altan och en större säng.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I hjärtat av västra Kapprovinsen med dess vingårdar
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, kaffe/te, WiFi
Rumstyper 47 rum. Standard, Superior, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool, soldäck
Internet WiFi finns

Fancourt Hotel & Manor House

Boendet här förenar gammaldags charm med modern lyx. Det ska dock betonas att det råder en mycket avslappnad och skön känsla över hela resorten. Trots att Fancourt 2009 röstades fram till Afrikas bästa Golf Resort vid World Travel Awards, så genomfördes 2010 en omfattande restaurering för att befästa platsen som en av världens bästa golfresorter. Man är också medlem i ”The Leading Hotels of the World” och ”Great Golf Resorts of the World”.

The Fancourt Hotel

Hotellet på Fancourt är mycket luxuöst med alla tänkbara bekvämligheter men håller en, för plånboken, snällare nivå än The Manor House. Rumen är utspridda på resorten och alla har fin utsikt över träningsområdet, Montagu Golf Course eller den fina trädgården. Oavsett utsikt kan man njuta den från sin balkong.

The Manor House

Hotellets äldre del, “The Manor House”, byggt 1859, har förädlats till ett exklusivt boutiquehotell med luxuösa sviter och mängder av bekvämligheter som exempelvis personlig butlerservice. Det här är Fancourts kronjuvel och här bor man extra ståndsmässigt i sviter från 60-155 kvm. Här saknas inget som ni kan förstå och samtliga sviter har privat balkong eller uteplats. Inga barn under 16 år kan bokas på The Manor House.

 

Fancourt erbjuder flera restauranger som med råge tillfredsställer både gourmand och vrålhungrig golfare. Ett exempel är Henry White’s som står för riktig hög kvalitet i den kulinariska konsten. Den chica konstnärliga inredningen visar upp spännande konstverk, fantastisk mat och en gedigen vinlista. Efter en runda på Montagu avslutar man med fördel på The Club Lounge där det serveras amerikansk ”club style food”. Sitt inne eller ute, svalka dig med en drink och titta kanske på något sportevenemang på TV’n. Monet’s ligger med utsikt över första tee på Outeniqua och här äter man med ögat. Upplägget är viktigt liksom råvarorna som är lokala och säsongsbetonade. Njut av fräscha delikatesser. På La Cantina serveras italiensk mat i en skön och avslappnad miljö – självklart av en Italiensk köksmästare!

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Mitt på Garden Route, Sydafrikas berömda kuststräcka
Hotel 115 rum. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, balkong
Rum Classic, Luxury, One-Bedroom Suite, Two-Bedroom Suite
Manor 18 sviter. Alla tänkbara faciliteter inkl egen butlerservice
Sviter Homewood Suite, Oakland Suite, Master Bedroom Suite
Faciliteter på resorten Restauranger, barer, spa med pool, bastu och jacuzzi, trädgård, 4 pooler, tennis, cyklar och ett gym
Internet WiFi finns

Premier Hotel Knysna - The Moorings

Det är inte den lättaste uppgiften att hitta ett boende värdigt efter vistelsen på Fancourt, men här har vi gjort en ansträngning för att få ut det bästa av Knysna.
Vi bor på detta hotell på avgången 2018-11-24

Premier Hotel Knysna – The Moorings ligger idylliskt vid den östra banken av Knysnalagunen ett par kilometer från centrum. Det är modernt och alla nödvändiga bekvämligheter finns. Hotellet erbjuder sina gäster en rejäl frukostbuffé och har en bra restaurang. Vill man koppla av vid poolen så serveras goda fruktdrinkar där från poolbaren. Om man ändå önskar utforska Knysnas Waterfront och centrum för att äta middag så tar en taxi bara några få minuter.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge På stranden i Knysna Lagun
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, kaffe/te, balkong eller uteplats
Rumstyper 64 rum. Standard, Suites, Waterfront Villas
Faciliteter Restaurang, bar, pool, poolbar, soldäck, parkering
Internet Gratis WiFi

Våra guider

Våra guider är lokaliserade i Sydafrika och följer inte med på själva flygresan utan möter er på plats när ni landar i Kapstaden. Ni ansvarar alltså själva för att hålla koll på tiderna och på eventuella ändringar under resans gång

Martin Klasson

Martin är auktoriserad av Sydafrikanska Turistmyndigheten och har stor erfarenhet av att guida grupper med fokus på golf. Genuin västgöte med bostad i Kapstaden. Martins fyra årstider är vår, sommar, vår och slutligen sommar. Att leva halva året i Sverige i husbil och andra halvan i en liten lägenhet i Sydafrika är perfekt. Speciellt med arbetskombinationen guide i Sydafrika och arbete på restaurang i Sverige. Natur, mat & vin samt golf är stora intressen. Några joggingrundor per vecka blir det också, strandpromenaden längs Kapstadens Atlantkust är en perfekt plats för löpning.


Jennifer Ntombifuth Martin

Jennifer är Swazi och född i Kapstaden men familjen flyttade tillbaka till Swaziland när hon var tre år gammal. Som 11-åring vann hon ett stipendium för att komma till Sverige och studera vilket hon gjorde på St Hansskolan på Gotland i fem år. Hon läste sedan vidare på universitet i Kapstaden. Efter att ha bott och jobbat utomlands i bland annat USA, Tyskland och England återvände hon till Swaziland för att undervisa i idrott på en internationell skola. Jennifer älskar att resa, möta nya människor, läsa och vandra.

Avsnitt 5

– Golf i Sydafrika, Garden Route

I detta femte avsnitt av Golfresepodden får Johan klara sig utan sin vapendragare Anders som är på resande fot. Johan avslöjar att han jobbat i Sydafrika redan innan Mandela tog över som president i landet. Vår gäst Kerstin Klang berättar om fantastiska safariupplevelser men även ugglor och möss. Ola Sundqvist har varit på Robben Island och fått ta del av några av Mandelas tennistricks…

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället