Golf Garden Route med safari

Golf Garden Route med safari

med svensktalande guide

Golfresan längs Garden Route, som börjar i Kapstaden och avslutas i Port Elizabeth är en av de mest njutbara golfresor man överhuvudet taget kan göra. Resan innefattar flera av kustens pärlor med Fancourt som kronan på verket. Som om det inte vore nog ingår ett par dagars safari innan det är dags för hemresa!

Tillsammans med Sydafrikaresor anordnar vi denna exklusiva nyårsgolfresa med svensktalande guide. Resan börjar i Kapstaden för at sedan färdas längs den vackra kuststräckan Garden Route och avslutas med två oförglömliga safarinätter vid Kenton-on-Sea, utanför Port Elizabeth.

Garden Route är en av de absolut bästa golfdestinationerna i världen tack vare det behagliga klimatet och magnifika vyer. Alla golfbanor som vi spelar på rankas på Sydafrikas ”Topp 20”! De första dagarna tillbringar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer där vi besöker Godahoppsudden och även har tid till att själva utforska staden. Resan fortsätter till Hermanus, en vacker och pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Utöver golfen så njuter vi av god mat och passar på att prova några av de viner som produceras i området.

Vårt nästa stopp är en av resans höjdpunkter! Fancourt är ansedd som en av Sydafrikas absolut främsta golfanläggningar och här spelar vi på två av Fancourts tre banor, Montagu och Outeniqua. I Knysna fanns tidigare Afrikas största ostronodling och självklart provar vi dessa havets läckerheter! Vi åker även båt över Knysna-lagunen till Featherbed Nature Reserve. Här bor vi på vackra Simola Golf and Country Estate.

Vi avslutar vårt äventyr på Kariega Private Game Reserve. Här upplever vi två morgon- och två kvällssafaris i öppna Landrovers – tillsammans med våra kunniga guider kommer vi riktigt nära de vilda djuren i The Big Five!

Varje dag händer det något nytt och spännande! I programmet samt under ”Vad ingår i resan” ser ni vad som ingår mer i detalj. För er som själva inte spelar golf men som ändå vill följa med er partner på denna spännande resa erbjuder vi 6 000 kr i rabatt och då ingår allt enligt programmet, utom själva golfen.

Fakta

Avresor 2020 15 feb & 26 dec
Reslängd 14 nätter (varav 2 på flyget)
Flygbolag Emirates
Avreseort ARN & CPH. GOT på förfrågan
Min/Max antal 14/30 personer

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 46.995:-

Flyg från Skandinavien till Sydafrika t/r
Golfbag på flyget
Mat på det internationella flyget
Inrikesflyg Port Elizabeth-Johannesburg
Svensktalande auktoriserad guide (ej på flygresan)
All transfer enligt program
3 nätter i Kapstaden
2 nätter i Hermanus
3 nätter på Fancourt
2 nätter i Knysna
2 nätter i safaripark med helpension
Golf på Erinvale GC
Golf på Arabella GC
Golf på Fancourt Montague
Golf på Fancourt Outeniqa
Golf på Simola GC
Del i golfbil och half way-lunch ingår på samtliga banor
Kort stadstur i Kapstaden
Heldagstur till Godahoppsudden inkl. inträde till Boulders Beach och Cape Point
Lunch på Seaforth Restaurant
Nyårsaftonsmiddag med dryckespaket i Hermanus
Vinprovning på Creation Wines i Hermanus
Lunch på Bientang´s Cave Restaurant & Wine Bar inkl. ett glas vin/öl i Hermanus
Övriga måltider enligt program
Båttur och inträde till Featherbed Nature Reserve i Knysna
4 safariturer i Kariega Private Game Reserve
Dricks till guiden
Dricks på restauranger och utflykter samt till hotellpersonal, busschaufförer, bärarna på flygplatsen
Boka

Flygtider och flygbolag kan variera från avgång till avgång. Detsamma gäller hotell och golfbanor. Vi uppdaterar vartefter vi får information om eventuella renoveringar, banarbeten med mera. För mer information se programmet eller kontakta oss. Alla som redan bokat får löpande uppdateringar om något väsentligt förändras.

Möjliga tillägg/val
Avbeställningsförsäkring: 6% av resans pris
Reseförsäkring: från 717 kr/person
Enkelrumstillägg: från 10 400 kr
Avdrag för icke golfare: - 6 000 kr

Avbokningsregler
Anmälningsavgift återbetalas ej
Avbokning 80-60 dagar före avresa: 40% av resans pris
Avbokning 59-31 dagar före avresa: 75% av resans pris
Avbokning mindre än 31 dagar före avresa: 100% av resans pris

Väder just nu

10.4℃

Program 26 dec 2020

Nedan är det ordiniarie programmet för Golf Garden Route med safari. Avvikelser kan förekomma  från resa till resa vad gäller utfärder, hotell och golf mm av orsaker vi ej kan styra över. 

Lör 26 dec: Avresa

Nu börjar äventyret! Idag reser vi ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning sammanstrålar vi och flyger vidare till Kapstaden med nattflyg.

 • Middag på flyget

Sön 27 dec: Kapstaden – stadstur

På morgonen landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer som ligger på Taffelbergets sluttningar med havet precis nedanför. Här möter vår guide oss och vi tar oss direkt till utsiktsplatsen Signal Hill. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över Kapstaden – välkommen till Afrika! Vår stadstur fortsätter sedan med buss och vi får se sevärdheter som Houses of Parliament, City Hall, Castle of Good Hope och Slave Lodge samt de traditionella Malay-kvarteren med sina trånga gator och moskéer.

Vi checkar sedan in på vårt trendiga hotell som är centralt beläget i V & A Waterfront-området med gångavstånd till de otaliga restaurangerna, affärer och småbutikerna. Resten av dagen är ledig och vi har troligtvis en tidig kväll efter resan.

 • Frukost på flyget
 • 3 nätter på Radisson Red Cape Town med frukost

Mån 28 dec: Godahoppsudden

Idag åker vi den vackra kustvägen via Chapmans Peak mot Afrikas sydvästligaste spets, Godahoppsudden. Målet är spetsen av udden, naturreservatet Cape Point. Vägen dit är kantad av branta stup och vågar man titta ner kan man ibland se valar och delfiner i havet nedanför. Vid Cape Point stupar klipporna dramatiskt rakt ner ca 300 meter och det ser ut som Atlantens kalla vatten möts med Indiska Oceanens varma eftersom det bildas en lång vit linje ut mot horisonten. Stället där de egentligen möts är Cape Agulhas!

Vi kör sedan till Simons Town, en mysig liten stad som även fungerar som flottbas. Här äter vi lunch bestående av klassiska fish & chips på en underbar fiskrestaurang nere vid stranden. Vi besöker sedan Boulders Beach nationalpark, där hundratals av de stora Afrikanska pingvinerna har sina häckningsplatser. Otroligt roliga att se!

Efter en härlig dag med många intryck rekommenderar vi att ni förgyller dagen ytterligare med en interaktiv trumsession och en ”matsafari” på GOLD Restaurant. Här erbjuds 14 rätter från olika delar av Afrika – maten och stämningen håller hög klass!

 • Frukost och lunch på Seaforth Restaurant ingår

Tis 29: Kapstaden

Idag har vi en helt ledig dag som vi kan fylla med precis vad vi vill. Kapstaden har otroligt mycket att erbjuda, men vi rekommenderar Robben Island och Taffelberget. Varför inte ta båten till fängelseön Robben Island för att uppleva den lilla cell som Nelson Mandela satt fängslad i 18 år eller ta den roterande linbanan upp för Taffelberget som sträcker sig 1000 meter över havet?

Kapstaden har många vackra golfbanor, fina långa vita stränder på Atlantsidan, mysiga småbutiker och marknader – vi kan tipsa om Greenmarket Square som har öppet alla dagar.

Många av Kapstadens fina restauranger ligger i det trendiga och fashionabla området Camps Bay med sin halvmåneformade strand, passa på att äta en vällagad middag här!

 • Frukost ingår

Ons 30 dec: Kapstaden – Hermanus (ca 150 km) – spel på Erinvale Golf Club

Idag beger vi oss ut på nya äventyr och spelar vår första golfrunda på Erinvale Golf Club i Somerset West som ligger sydost om Kapstaden omringad av Helderbergs naturreservat och False Bay. Erinvales mästerskapsbana öppnades 1995 och rankas idag som nr. 19 i landet. Banan är designad av Gary Player och de sista 9 hål utgör en stor utmaning med kuperad terräng. Här finns några av de bästa greenerna i landet med fantastiska panoramavyer över vindistrikten samt kuststräckan.

Vi fortsätter sedan längs den vackra kustvägen till Hermanus, en pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Delfiner och valar kan dock beskådas året om. I den gamla delen av Hermanus finns små gallerior, marknader, souvenirbutiker, restauranger och affärer.

Här checkar vi in på vårt hotell som har gångavstånd till Grotto Beach, en av de fem ”Blue flag” stränderna i Western Cape. Stranden sträcker sig flera mil och är perfekt för långa promenader.

 • Frukost ingår
 • 2 nätter på Baleens Hotel Hermanus

Tor 31 dec: Spel på Arabella Golf Club

Idag spelar vi på vad som enligt rankingen är Sydafrikas 9:e bästa mästerskapsbana! Arabella Golf Club är designad av Peter Matkovich och har vunnit flera priser och passar både proffs och amatörer. Banan omges av magnifika berg och tre av hålen ligger längs med den vackra lagunen. Alla 18 hål har sin tjusning och några är extra spektakulära. Det tredje hålet kallas Sydafrikas tuffaste par fyra medan sista hålet är så vackert att man blir tårögd!

 • Frukost ingår

Fre 1 jan: Hermanus-Fancourt (ca 350 km)

Vi som är morgonpigga kan passa på att strosa runt eller slå oss ner på en uteservering för att spana ut över klipporna och det mäktiga havet. Har man tur är det en alldeles förtrollande syn att se lekfulla delfiner och med lite tur även majestätiska valar som visar upp sig i det virvlande vattnet.

Vi samlas innan lunch för att göra ett besök på Creation Wines, en prisbelönad vingård i den vackra Hemel-En-Aarde Valley dalen. Lunch intas på Bientang´s Cave Restaurant & Wine Bar, en trevlig fisk & skaldjursrestaurang som är insprängd i klipporna vid stranden och här njuter vi av utsikten över havet. Mätta och glada beger vi oss mot golfarnas mecka, Fancourt. Sedan öppningen 1991 har Fancourt Hotel & Country Club Estate etablerat sig själva som en av Sydafrikas främsta golfanläggningar. Vi checkar in på ett av Sydafrikas lyxigare boenden. Hotellet är en fin blandning av modern lyx och klassisk elegans men här råder ändå en avslappnad stämning. Här finns mycket att göra – butiker, tennisbanor, ett gym, en inomhus-och en utomhuspool, spa samt en mängd restauranger.

 • Frukost och lunch på Bientang´s Cave Restaurant & Wine Bar ingår
 • 3 nätter på Fancourt

Lör 2 jan: Spel på Fancourt Montagu Golf Course 

Idag spelar vi på Fancourt Montagu. Banan kan titulera sig som nr. 8 i Sydafrika och lever utan tvekan upp till det. Gary Player är hjärnan bakom designen och här spelar vi golf i en mycket vacker och varierande miljö och terräng. En lätt ”half way-lunch” ingår.

 • Frukost och lätt ”half way-lunch” ingår

Sön 3 jan: Spel på Fancourt Outeniqua Golf Course

Idag spelar vi golf i vackra omgivningar på Fancourts välkända och mycket uppskattade bana, Fancourt Outeniqua, rankad som nr. 14 i Sydafrika. Banan har fått namnet efter bergskedjan med samma namn och är magnifik året runt. Här finns en mängd olika tees att utgå ifrån vilket gör det lättare, oberoende av spelskicklighet, att hitta en nivå som passar. En lätt lunch ingår även här.

 • Frukost och lätt ”half way-lunch” ingår

Mån 4 jan: Fancourt-Knysna (ca 70 km)

Idag fortsätter vi till Knysna, en kuststad belägen där Knysnafloden mynnar ut i den Indiska oceanen. Efter Fancourts lyx och elegans kommer det vara svårt att matcha denna hotellstandard, i Knysna bor vi på ytterligare en golfresort, Simola Golf and Country Estate, med otroligt vackra vyer över Knysna, lagunen i Knysna samt den Indiska Oceanen i horisonten.

Vi börjar med lite ledig tid för att kunna strosa runt i centrala Knysna och äta lunch på egen hand. Här finns mängder av mysiga caféer, restauranger, småbutiker och den lilla marknaden i Waterfront där man kan handla kuriosa samt diverse handgjorda souvenirer.

Efter lunch åker vi ut över Knysnas lagun med båt till Featherbed Nature Reserve. Här åker vi upp till Knysna Heads i en jeep med släp. Knysna Heads är namnet på de sandstensklipporna som kantar lagunens öppning. Här uppifrån tar vi oss sedan ner igen till fots tillsammans med en specialutbildad guide. Vi kan unna oss en välförtjänt drink under de stora milkwoodträden när vi kommer ner!

Efter båtturen tillbaka till Knysna tar vi oss till Knysnas Waterfront där vi sköljer ner ett glas mousserande vin tillsammans med några färska ostron. Knysna var tidigare Afrikas största ostronproducent och det skulle vara dumt att missa dessa läckerheter från havet.

 • Frukost ingår
 • 2 nätter på Simola Hotel, Country Club & Spa

Tis 5 jan: Spel på Simola Golf Course

Idag spelar vi golf på Simola Golf Course rankad som nr. 20 i Sydafrika. Att hålla ner huvudet och fokusera på bollen kan bli en svår uppgift eftersom banan är oerhört naturskön med spektakulära scenerier. Jack Nicklaus, som ligger bakom designen, insåg vikten av att bevara den naturliga miljön i så hög utsträckning som möjligt. Golfbil och en lättare lunch ingår.

 • Frukost och lätt ”half way-lunch” ingår

Ons 6 jan: Knysna-Kariega Private Game Reserve (ca 390 km)

Idag upplever vi en av resans höjdpunkter – safari på Kariega Private Game Reserve, ett privatägt reservat på ca 10 000 hektar. I boendet ingår helpension samt fyra safariturer i öppna Landrovers. Vi kommer fram lagom till lunch och har under eftermiddagen vår första safaritur. I varje fordon finns en specialutbildad guide som berättar om djuren och allt vi ser på vägen, från smått till ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel). Hela tiden har bilarna radiokontakt med varandra så om den ena bilen ser något spännande kan de anropa varandra. Efter safarin åker vi tillbaka till lodgen för att äta en utsökt middag.

 • Frukost och lätt lunch ingår
 • 2 nätter på Kariega Game Reserve – Main Lodge

Tor 7 jan: Kariega Private Game Reserve

Dagen börjar med att vi väcks tidigt av våra guider för att åka ut på morgonsafarin. Vi samlas i huvudbyggnaden, får lite kaffe och te med rusks (söta skorpor) och beger oss sedan ut på safari. Detta är tiden då djuren är som mest aktiva, chanserna att se dem är störst på tidig morgon och sen eftermiddag. Efter ca 3 timmar återvänder vi till lodgen och den uppdukade frukostbuffén.

Vi har nu ett par timmar ledigt fram till lunch. En del av parken har inga rovdjur, i denna del finns det t.ex. antiloper, zebror, giraffer och andra djur. Här kan ni paddla kanot, cykla på mountainbike eller promenera med guide.

Inför kvällens safari samlas vi på nytt och bege oss ut på nästa äventyr i parken. Efter safarin ges det lite tid till att duscha och göra sig i ordning inför middagen. På kvällen somnar vi sedan med ljudet av bushen som bakgrundsmusik.

 • Frukost, lunch och middag ingår

Fre 8 jan: Kariega Private Game Reserve-Port Elizabeth (ca 130 km) & hemresa

Med solens uppgång beger vi oss tidigt ut i parken för en avslutande safari i Kariegas viltreservat. När vi återvänder till lodgen njuter vi av frukostbuffén och packar sedan ihop det sista och checkar ut. Det bär sedan av med fullpackade resväskor och härliga minnen mot Port Elizabeths flygplats, därifrån flyger vi först till Durban och sedan vidare hem.

 • Frukost och middag (flyg) ingår

Lör 9 jan: Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Erinvale Golf Club

Vid foten av Helderbergen mellan anrika vingårdar och naturreservat får man en varierad golfrunda då Erinvales bägge 9-hålsslingorna är ganska olika. De första nio slingrar sig med smala fairways längs tjusiga hus och smälter fint in i omgivningen. De andra nio flyter fram längs foten av Helderbergen och möjligen med en av de vackraste vyer som går att få över False Bay omgivet av vingårdar, olivlundar och Helderbergs naturreservat. Greenerna är stora och bevakade av välplacerade bunkrar och inslag av vatten. Det finns många pinnplaceringar att välja på…

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Resortbana
Banfakta Par 72  6440 6052 5643 5110
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Bandesign Gary Player (1995)

Arabella Golf Club

Arabella Golf Club har från starten rankats bland de bästa banorna i regionen. Tack vare omfattande förbättringsarbeten och en viss redesign under de senaste åren räknas den nu bland de bästa i landet. Kvalitetskänslan är total både vad gäller banans skick, personligt bemötande och den tekniska nivån. Vad sägs till exempel om möjligheten att beställa mat via GPS:en i golfbilen? Bankaraktären är mästerskapsbana med en del ganska långa och tuffa hål, men om du väljer de främre utslagsplatserna är den klart beskedligare. Artonde hålet, par fem, 488 meter, är ett mästerligt avslutningshål, så vackert att man blir tårögd. Oavsett ditt resultat gör det att du genast vill ut igen för en ny chans.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6734 6299 6004 5504
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovich (1999)

Fancourt Golf

Fancourt är Sydafrikas största golfresort med tre högt rankade mästerskapsbanor, samtliga designade av ikonen Gary Player. Banorna är reserverade för spel för medlemmar och hotellgäster. På området finns förstås ett förstklassigt träningsområde och ett Taylor Made Performance Lab för den som inte vill skylla på utrustningen i framöver. Det var i början av 90-talet som de dåvarande 27 hålen utökades till två 18 hålsbanor, Outeniqua och Montagu. Trots att de idag är fullt mogna är man noga med kontinuerliga förbättringar och idag räknas de till landets bästa parkbanor.

The Links

Denna bana är utan tvekan en av de mest imponerande banorna i Sydafrika, rankad som nummer 1. Fancourts ägare, Dr Hasso Plattner, satte ihop ett designteam med Gary Player i spetsen som tillbringade månader med att studera klassiska linksbanor i Skottland och Irland för att sedan, med inspiration från dessa, börja den ambitiösa uppgiften att skapa The Links på platsen som en gång var ett flygfält. Resultatet är imponerande och har fått beröm från flera av världens bästa golfare. Banan har stått värd för många stora mästerskap genom åren. Endast ett fåtal starttider per dag accepteras på The Links och dessa går enbart till medlemmar eller hotellets gäster.

Montagu

Designad av Gary Player har Fancourt’s Montagu Course utvecklats till en av de finaste parkbanor landet har att erbjuda. Den är rankad som nr 6 i Sydafrika. Utsökt planerad för att vara en skön utmaning med trädkantade hål i en varierad och kuperad terräng. Montagus hål 17 och 18 hör till de mest fotograferade.

Outeniqua

Rankad som nr 16 i Sydafrika är Fancourt’s Outeniqua Golf Course mycket väl skräddad parkbana som erbjuder alla golfare en behaglig runda. Det är en relativt lättspelad bana men det finns utmaningar, bland annat i form av vattenhinder på mer än hälften av hålen. Banan är designad av Gary Player och har fått sitt namn från bergskammen som omger banan och skapar makalöst vackra vyer.

 

 

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Linksbana & parkbanor
Banfakta Links: Par 73,  6930 6477 5721 5205
Montague: Par 72,  6714 6324 5669 5188 4947
Outeniqua: Par 72,  6312 5986 5603 5194 4954
Faciliteter Links: Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, shop, omklädningsrum
Montagu: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Outeniqua: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Bandesign Gary Player

Simola Golf

Det unika läget, i bergen ovanför Knysna med en fantastisk vy över lagunen och Knysna Heads, inspirerade golflegenden Jack Nicklaus att designa en magnifik golfbana. Trots att banan ligger högt är den skyddad från vinden som så ofta plågar många kustbanor. Simola erbjuder utmanande och belönande golf till spelare på alla olika handicapnivåer.

Nu är detta inte bara en toppbana utan här finns både hotell och ett helt Estate som kombinerar hälsa och skönhetsbehandlingar med state-of-the-art motion och fitnessfaciliteter. Promenadstråk, löpning, ridning och cykelleder uppmuntrar till fysiskt, mentalt och andligt välbefinnande. Dessutom är det endast en kvart ner till Knysna stad.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6033 5189 4595
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jack Nicklaus

Radisson Red Cape Town

Mer i smeten kan man nästan inte bo. Radisson Red ligger i ett nytt område (Silo) i det pulserande och populära Waterfront, och det är nära tilll allt. Hotellet är helt nytt och konceptet är rött och modernt med fokus på konst, mode och musik. I de allmänna utrymmena kan man ofta se på tillfälliga konstutställningar och lyssna på levande musik. Riktigt läckert är takterrassen med Red Bar där utsikten över staden och Table Mountain är magnifik. Här uppe kan man både ta ett dopp, sola eller bara ta en drink och njuta av naturens skådespel.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I nya moderna Silo-området
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, kylskåp
Rumstyper Studios, Sviter
Faciliteter Restaurang, bar, takterrass, pool, soldäck
Internet Gratis WiFi

Baleens Hotel Hermanus

Baleens Hotel Hermanus är ett strålande exempel på hur charmiga Sydafrikas små hotell kan vara!

Baleens Hotel Hermanus är ett privatägt litet mysigt hotell med 21 rum som ger sina gäster en vänlig och personlig service. Hotellet har ett fantastiskt läge med utsikt över stranden och Klein Riviersvlei-lagunen. Lämna dina skor i rummet och gå ner till stranden (bara 100 meter bort) för att njuta av fågellivet som lever i flodmynningen. Gå sedan vid kanten av de brytande vågorna i Walker Bay så långt du vill längs det vackra kuststräckan ända fram till Gansbaai.

Fakta

Standard starstarstar
Läge Hermanus
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, kylskåp, kaffe & te
Faciliteter Bar & Restaurang
Internet Fri WiFi

Fancourt Hotel & Manor House

Boendet här förenar gammaldags charm med modern lyx. Det ska dock betonas att det råder en mycket avslappnad och skön känsla över hela resorten. Trots att Fancourt 2009 röstades fram till Afrikas bästa Golf Resort vid World Travel Awards, så genomfördes 2010 en omfattande restaurering för att befästa platsen som en av världens bästa golfresorter. Man är också medlem i ”The Leading Hotels of the World” och ”Great Golf Resorts of the World”.

The Fancourt Hotel

Hotellet på Fancourt är mycket luxuöst med alla tänkbara bekvämligheter men håller en, för plånboken, snällare nivå än The Manor House. Rumen är utspridda på resorten och alla har fin utsikt över träningsområdet, Montagu Golf Course eller den fina trädgården. Oavsett utsikt kan man njuta den från sin balkong.

The Manor House

Hotellets äldre del, “The Manor House”, byggt 1859, har förädlats till ett exklusivt boutiquehotell med luxuösa sviter och mängder av bekvämligheter som exempelvis personlig butlerservice. Det här är Fancourts kronjuvel och här bor man extra ståndsmässigt i sviter från 60-155 kvm. Här saknas inget som ni kan förstå och samtliga sviter har privat balkong eller uteplats. Inga barn under 16 år kan bokas på The Manor House.

 

Fancourt erbjuder flera restauranger som med råge tillfredsställer både gourmand och vrålhungrig golfare. Ett exempel är Henry White’s som står för riktig hög kvalitet i den kulinariska konsten. Den chica konstnärliga inredningen visar upp spännande konstverk, fantastisk mat och en gedigen vinlista. Efter en runda på Montagu avslutar man med fördel på The Club Lounge där det serveras amerikansk ”club style food”. Sitt inne eller ute, svalka dig med en drink och titta kanske på något sportevenemang på TV’n. Monet’s ligger med utsikt över första tee på Outeniqua och här äter man med ögat. Upplägget är viktigt liksom råvarorna som är lokala och säsongsbetonade. Njut av fräscha delikatesser. På La Cantina serveras italiensk mat i en skön och avslappnad miljö – självklart av en Italiensk köksmästare!

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Mitt på Garden Route, Sydafrikas berömda kuststräcka
Hotel 115 rum. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, balkong
Rum Classic, Luxury, One-Bedroom Suite, Two-Bedroom Suite
Manor 18 sviter. Alla tänkbara faciliteter inkl egen butlerservice
Sviter Homewood Suite, Oakland Suite, Master Bedroom Suite
Faciliteter på resorten Restauranger, barer, spa med pool, bastu och jacuzzi, trädgård, 4 pooler, tennis, cyklar och ett gym
Internet WiFi finns

Simola Hotel Country Club & Spa

Varmt välkommen till Simola, Knysnas premium resort med Nicklaus golfbana utanför dörren.

Detta tjusiga Estate på mäktiga 325 hektar ligger högt uppe i bergen ovanför Garden Route och charmiga Knysna (Sydafrikanernas favorit-semester-stad). Simola Golf & Country Estate är en liten värld för sig och man känner sig nästan som hemma fast man är så långt borta. Från sitt höga läge har man en spektakulär panoramavy över hela Knysna Lagun med havet i fonden. På denna stillsamma plats kan du njuta av 5* boende, välsmakande mat, välgörande spabesök och såklart högklassig golf.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Längs Garden Route, i bergen ovan för Knysna
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, fullt utrustat kök, vardagsrum, TV, AC, balkong/terrass, WiFi
Rumstyper Standardrum, Luxury suite & Executeive suite
Faciliteter Restauranger, barer, gym, trädgård, soldäck, pool både inne & ute, spa
Internet Gratis WiFi

Kariega Private Game Reserve

Kariega är en familjeägd safaripark i Eastern Cape öster om Port Elizabeth. Här möts man av 10 000 hektar afrikansk vildmark, malariafritt dessutom.

Två stora floder korsar reservatet och här finns de mäktiga Big Five (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel) tillsammans med alla de andra vilda djuren så som sebror, antiloper och giraffer mm. Safariturerna genomförs i öppna jeepar för bästa sikt och det är en härlig känsla att fara fram med vinden i håret och spana efter djur. För den som önskar går det även att ta en kvällskryssning på floden och se djuren komma ner till vattnet för att dricka. En del av parken har inga rovdjur, men det finns antiloper, zebror, giraffer och andra djur. Där går det att göra s.k. walking safaris och i delar av reservatet kan ni även paddla kanot och cykla på mountainbike. Dagen kan antingen spenderas vid poolen eller vid havet! Det är bara cirka 15 km till stranden vid Kent on Sea, en vacker, pittoresk kuststad.

Main Lodge är ett bra boende där varje hus har flera sovrum med privata badrum. Mitt i huset finns en lounge med utgång till ett stort trädäck med utsikt över reservatet. All mat ingår och middagarna intas antingen ute på terrassen eller inne i den mysiga restaurangen.

Bor man på Kariega Main Lodge bidrar man med R130 till Kariega Foundation och deras kamp mot tjuvjakt.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge På östsidan inte långt från Port Elizabeth
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, AC, telefon, TV, te & kaffe, utedäck
Lodger Main Lodge, Ukhozi Lodge, River Lodge, Settlers Drift, The Homestead
Faciliteter Restarurang, bar, pool, spa, strand, takterrass, värdeskåp i receptionen
Internet I huvudbyggnaden

Vår guide

Våra guider är lokaliserade i Sydafrika och följer inte med på själva flygresan utan möter er på plats när ni landar i Kapstaden.

 

Jennifer Ntombifuth Martin

Jennifer är Swazi och född i Kapstaden men familjen flyttade tillbaka till Swaziland när hon var tre år gammal. Som 11-åring vann hon ett stipendium för att komma till Sverige och studera vilket hon gjorde på St Hansskolan på Gotland i fem år. Hon läste sedan vidare på universitet i Kapstaden. Efter att ha bott och jobbat utomlands i bland annat USA, Tyskland och England återvände hon till Swaziland för att undervisa i idrott på en internationell skola. Jennifer älskar att resa, möta nya människor, läsa och vandra.

Förlängning

The Oyster Box Hotel

Vi erbjuder möjligheten till en förlängning med boende på lyxhotellet The Oyster Box Hotel, vackert beläget i badorten Umhlanga strax norr om Durban. Kombinationen av kolonial charm, tropiska trädgårdar och en hisnande miljö precis vid havet gör hotellet till ett paradis.

Förlängningen inkluderar

 • senare flygresa hem
 • 3 nätter på 5-stjärniga The Oyster Box med frukost
 • transfer flygplats t/r

Tillkommer eventuellt

 • enkelrumstillägg
 • extra flyg för resor som inte avslutas i Durban
 • eventuell ombokningskostnad av ordinarie flyg till Skandinavien

Pris från 5 900 kr/person

Max 12 personer/resa, utöver det på förfrågan.


Dag 1: Incheckning på lyxhotellet Oyster Box Hotel

The Oyster Box Hotel ligger i den lilla badorten Umhlanga, ca 15 km norr om Durban. Från det att hotellet öppnade sina dörrar i mitten av 1950-talet har det blivit ett av Afrikas mest älskade och framstående hotell. Hotellet har varsamt renoverats för att erbjuda gästerna ett modernt boende, samtidigt som man varit mån om att bevara känslan och nostalgin från en svunnen tid. Läget vid den dramatiska kusten med utsikt över den berömda fyren kunde inte bli bättre. Era rum har havsutsikt och balkong och naturligtvis alla andra faciliteter som ett 5-stjärnigt boende bör ha. Hotellet har en pool med vacker havsutsikt samt tre barer med olika inriktningar. För de matintresserade finns även flera restauranger av högsta klass.

 

Dag 2 & 3: Sol, bad, shopping eller varför inte SPA?

Här skräddarsyr ni ert eget program. Ni njuter av allt hotellet har att erbjuda och gör så lite eller så mycket som ni önskar. När stranden och solen inte längre lockar hittar ni kanske lite skugga i hotellets trädgårdar, fitnesscentret, biblioteket eller i deras lilla biosalong. Varför inte boka en av de många SPA-behandlingarna som erbjuds eller frossa på en utsökt “afternoon tea”? Från hotellet har ni också väldigt nära till restaurangerna och barerna som finns i samhället Umhlanga. Hotellet erbjuder en gratis shuttle till en närliggande shoppingcenter och vill ni ta er in till Durban för lite shopping och högre tempo tar det endast 15 minuter med taxi. Vi hjälper gärna till att boka in en halvdags stadsrundtur i Durban eller en heldagstur till Sani Pass i Lesotho för de som är intresserade.

Dag 4: Hemresa

Idag ges sista chansen till egna aktiviteter innan det är dags att packa resväskorna. Under eftermiddagen hämtar en transferbuss er för färd till Durbans flygplats för flyg hem till Europa och Skandinavien.

Dag 5: Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället