Golf du Médoc Resort

Golf du Médoc Resort

Bara en kvart från flygplatsen i Bordeaux hamnar man mitt i det lummiga vinlandskapet på den berömda golfklubben Le Château med sina två banor i spetsen. Här finner man den optimala golfresorten, Golf du Médoc, som erbjuder en utsökt kombination av golf, mat och vin.

Ett besök på Médoc är inte bara golf. Endast några minuter från banorna hittar man den första vingården där en provning är ett måste. Även för den som vill kombinera sin vistelse med en riktigt trevlig stad har hittat rätt då det är endast en mil in till Bordeaux.

Fakta

Avstånd flygplats Bordeaux ca 20 km

Väder just nu

14.3℃

Golf du Médoc

Golf du Médoc erbjuder 2 fantastiskt fina 18-hålsbanor vars främsta storhet ligger i dess tekniskt utmanande designs. Båda banorna ligger bland de 100 bästa i kontinentala Europa och är ofta värd för internationella stortävlingar. Tillsammans täcker de, året runt minutiöst skötta greenerna, en yta om 3,8 hektar.

Châteaux Championship Course

Châteaux Course mäter 6 316 meter från back tee med par 71 och är ritad av amerikanen Bill Corre som designade ett stort antal banor tillsammans med Pete Dye redan på 70-talet. Med Châteaux Course har han fått till en bana som påminner om det skotska hedlandet där breda fairways kantas av ljung och ginst vilket ger en mycket inbjudande känsla. Snabba greener och påverkan av Atlantens vindar tillsammans med de tekniska svårigheterna i layouten gör denna mästerskapsbana till en ständig utmaning. Flertalet storspelare har varit på besök eller vad sägs om Ben Crenshaw, Severiano Ballesteros, Sam Torrance, José Maria Olazabal, Sergio Garcia, Colin Montgomerie, Ian Woosnam, Trevor Immelman, Angel Cabrera, Constantino Rocca … och många andra.

The Vignes Course

The Vignes Course mäter 6 220 meter från back tee också den med par 71. Denna bana är designad av Rod Whitman (Kanada) och ligger i ett typiskt landskap för regionen. Fullvuxna tallar ramar in flera av hålen och några långa och strategiska par femmor fastnar direkt på näthinnan. Den stora variationen av hålen kommer mer än väl att uppfylla den mest kräsnes förväntningar. Här har det också spelats ett flertal tävlingar som bland annat Challenge Tour Finaler.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Châteaux Course; parkbana med linkskaraktär
Vignes Course; skogs- & parkbana
Banfakta Châteaux, par 71,  6261 5720 5053 4829
Vignes, par 71,  5704 4672
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Châteaux Course, Bill Corre (1989)
Vignes Course, Rod Whitman (1991)

Golf du Médoc Resort

Golf du Médoc Resort ligger strax norr om Bordeaux och öppnades 1989. Resorten har en mycket fräsch arkitektur i trä och glas och de 79 rummen och sviterna ligger i direkt anslutning till de bägge 18 hålsbanorna, Château & Vignes. Rummen är generösa med balkong eller uteplats och domineras av naturliga och behagliga toner som smälter in i den vackra omgivningen. Att äta gott när man är på en golfresort är ett signum i Frankrike och Médoc är definitivt inget undantag. På restaurangen får man en riktigt minnesvärd matupplevelse på bästa plats framför den 18:e greenen på Château Championship Course. Restaurangen är prisad för sina suveräna grillrätter och här hittar man självklart en meriterad kökschef. Restaurangen erbjuder ett stort utbud av närproducerad mat och naturligtvis de bästa vinerna från den prestigefyllda Médocregionen. God mat & dryck serveras även på klubbhuset som ligger inbäddat i mellan banorna och erbjuder en fantastisk atmosfär före, efter eller mellan golfrundorna…

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Mitt emellan sina två fina golfbanor strax norr om Bordeaux
Rum 79 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi
Rumstyper Classic, Golf View, Terrace, Superior, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, spa med pool, gym, uteplats
Internet WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället