Donnafugata Golf Resort

Donnafugata Golf Resort

för golfentusiaster och livsnjutare

Lyx och komfort i en drömlik miljö för alla golfare, Italienälskare eller livsnjutare! Donnafugata Golf Resort & Spa är ett 5-stjärnigt hotell med bra läge i ett område av stort historiskt intresse och orörda stränder. För golfentusiaster har Donnafugata Golf Resort & Spa två exklusiva 18-hålsbanor och utmärkta träningsområden för upp till 70 personer. Här finns väl kvalificerade och flerspråkiga PRO’s att tillgå. Platsen har också ett idealiskt klimat för golf - torrt på vintern och brisande vind på sommaren – vilket gör det till den perfekta destinationen för en oförglömlig golfupplevelse.

Donnafugata är en fantastisk utgångspunkt för att upptäcka attraktioner och kulturella platser som finns i området. De närliggande städerna Ragusa Ibla, Modica, Noto och Scicli ingår alla i UNESCO:s världsarvslista som bevarar många rester av den sicilianska barockstilen i en unik atmosfär. Önskar ni besöka en vingård med provsmakning och kanske en lunch? Inga problem, hotellets concierge hjälper er gärna att ordna diverse utflykter. För den som vill njuta av den Italienska matglädjen utanför resorten så finns många alternativ.

Fakta

Avstånd flygplats Catania ca 115 km
Nära stad Ragusa ca 25 km

Väder just nu

32.1℃

Donnafugata Golf

För golfentusiaster är Donnafugata Golf Resort & Spa perfekt! Här finns två exklusiva 18-hålsbanor och utmärkta träningsområden för upp till 70 personer. Behöver du slipa på svingen finns väl kvalificerade och flerspråkiga PRO’s att tillgå.

The Parkland Course – Gary Player signature course

The Parkland Course är designad av Gary Player, en levande legend i golfvärlden. Den gamle storspelaren är numera en av de mest kända formgivarna i världen, med mer än 200 designprojekt på alla beboeliga kontinenter. Banan är mycket underhållande att spela och väldigt fint konstruerad. Hålen har integrerats så varsamt i terrängen att man har svårt att skilja det konstgjorda från det naturliga. Att platsen är historisk blir man ofta påmind om. Några av hålen flankeras av typiska sicilianska stenväggar och bredvid det 18:e kan du besöka en arkeologisk plats. Dessutom kan man, endast 100 meter från tee på hål sex, hitta en grekisk begravningsplats med anor från sjätte århundradet före Kristus. Det är vad man kan kalla golf, natur och historia allt i ett!

The Links Course

En mäktig golfbana designad av den Italienska arkitekten Franco Piras. Hålen är utlagda runt två stora böljande dalar som lugnt välkomnar spelarna varje dag. Från flera punkter på banan kan man se Malta vid horisonten en klar dag. Flera vattendrag skapar en stark karaktär och banan inramas ofta av flyttfåglar som har strandkanten som sin naturliga ”stopover” på väg söderut. Vinden är förstås en faktor som påverkar slutsumman i scorekortet. En annan kan vara årstiden då banan bjuder på generöst rull under den torra och varma tiden på året, medan exempelvis den tidiga våren bjuder på ett frodigt gräs med lite broms i. Mellan hål 9 och 18 finns det en naturlig amfiteater.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbana, Linksbana
Banfakta Parkland, Par 72, 6530 6175 5805 5395 5052
Links, Par 72, 6673 6342 5973 5656 5272
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Parkland Course, Gary Player
Links Course, Franco Piras

Donnafugata Golf Resort & Spa

Resorten har knappt 200 rum elegant inredda och med alla bekvämligheter, t ex trådlöst internet, TV, hårfön, minibar, värdeskåp och kaffebryggare. Deluxe- och Superior-rummen är på 38 kvm, alla med terrass eller balkong med utsikt över trädgården, landskapet eller golfbanan. Om man önskar guldkant på tillvaron och vill breda ut sig lite finns det sviter på 77 kvm med tillhörande terrass om 44 kvm där man kan sitta och titta ut över hål 18.

Det finns fem restauranger och fem barer som erbjuder en stor variation av rätter tillagade av högsta kvalitet av lokala produkter som kreativt presenteras och serveras tillsammans med perfekta viner. Börja dagen med en härlig och välsorterad frukostbuffé. Den är väl värd ett besök bara för nöjet att smaka på riktigt gott kaffe med hemgjorda croissanter. Allt som serveras här har en arom av Sicilien. Lunch äts kanske bäst i klubbhuset som serverar en fräsch barmeny med allt från enklare snacks och lyxiga paninis till färsk fisk. Till middag är det bara att välja och vraka bland restaurangalternativen på resorten. I vinkällaren finns ett stort urval från de finaste sicilianska vingårdarna och vinbaren, som ni inte får missa, är som gjord för en god vinprovning. Efter golfen kan ett besök på resortens spa vara behövligt eller så har du inte fått nog av aktivitet och väljer att besöka gymmet. Det finns pool både inomhus och utomhus.

Fakta

Standard
Läge På södra Sicilien, ca 30 minuter från Ragusa
Rum 195 st. Dusch/bad, hårför, TV, telefon, AC, värdeskåp, vattenkokare, minibar, balkong
Rumstyper Deluxe, Premium, Superior och Suites
Faciliteter Restauranger, barer, pool, solterrass, spa, gym
Internet Gratis WiFi på rummen