Dolce Chantilly Resort

Dolce Chantilly Resort

Dolce Chantilly är en riktigt bra golfresort i närheten av Paris. Här erbjuds det en vacker golfbana, ett mycket ståtligt hotell och restauranger som gör det franska köket stolt. Allt detta i ett grönskande landskap bara 25 minuter från flygplatsen Charles de Gaulle.

Kultur finns det hur mycket som helst av. Slottet Chantilly visar upp en enorm konstsamling samt en intressant historia. Annars befinner du dig i hästens huvudstad, vilken man blir påmind om bl.a. då man kör in på området eller då du spelar golf. Ett av hålen går mer eller mindre bredvid en galoppbana. Här finns givetvis ett hästmuseum och ett av världens vackraste stall. Räcker inte detta så har man Paris inom räckhåll…

Fakta

Avstånd flygplats Paris Charles de Gaulle ca 40 km

Väder just nu

5℃

Garden Golf Forêt de Chantilly

Det här är en uppskattad resortbana och stilen växlar mellan park- och hedbana. Några av de 18 hålen spelas genom vad som skulle kunna vara en vacker fransk trädgård medan de andra ger en känsla av att spela i ett hedlandskap där allt omringas av en mycket vacker lövskog. Tillgängligheten på banan är oftast mycket god och det är en bana för golfare på alla nivåer.

Nästgårds ligger den privata klubben Golf de Chantilly som ståtar med 36 hål. Ett stenkast bort hittar man även Apremont GC som verkligen kan rekommenderas för lite variation.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park- och hedbana
Banfakta Par 72,  6181 5740 5311 4674
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Michel Gayon (1998)

Golf de Chantilly

Golf de Chantilly är en privat medlemsklubb där gäster är välkomna på vardagar. Klubben har två fina 18-hålsbanor, The Longeres Course och The Vineuil Course. Banorna har funnits sedan före 2:a världskriget men hålen har varierat och det är inte originalbanorna som spelas idag. Till exempel innehåller Longeres Course flera hål från den gamla Vineuil Course.

The Longeres Course

Denna bana har en ovanlighet, det finns bara finns tre stycken par 3:or här, men som kompensation är flera av par 4:orna lite kortare än normalt. Donald Steel designade om banan 1980 och den har ett modernare snitt än sin systerbana.

The Vineuil Course

The French Open har spelats här 10 gånger genom åren och fortfarande spelas en del nationella mästerskap på banan. Det är en bana med en äldre traditionell layout och den är nästan intakt sedan starten. Här finns elaka bunkrar och med skogen ständigt närvarande är det en bana som testar även den bästa golfaren. Det krävs precision för att inte tappa bort sig bland träden.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Longeres Course; park- & skogsbana
Vineuil Course; park-, skog- & linksbana
Banfakta Longeres, par 72,  6350 6169 5729 5218 4780
Vineuil, par 72,  6399 6005 5671 5256 4907
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Tom Simpson (1909), Donald Steel (1988 Longeres)

Apremont Golf Club

Bara en knapp timme från Paris ligger denna trevliga bana med breda fairways inbäddad i en magnifik skog. Banan är ganska lång och lite utmanande men utan allt för många hinder, endast två vatten finns på banan. Inspelen bör dock vara väl avvägda. De första 9 har flera doglegs medans du på de sista 9 kan sträcka ut din sving lite mer. Par 3:orna på hål 8 och 16 anses vara lite extra minnesvärda. En bana som passar både nybörjare och mer rutinerade spelare.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Skogsbana
Banfakta Par 72,  6395 5804 5354 5061
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, shop, restaurang
Bandesign John Jacobs (1992)

Golfhotell Dolce Chantilly

I den historiska regionen Chantilly hittar man Dolce Chantilly, en resort anpassad för konferensgäster, stora evenemang och givetvis golfresenärer. Det fyrstjärniga hotellet erbjuder 200 eleganta rum och sviter med utsikt över golfbanan eller naturreservatet.  Kring hotellet huserar inte mindre än 3 restauranger där du kan inta à la carte middagar, rikliga lunchbufféer eller mindre tilltugg. För övriga aktiviteter förutom golf rekommenderas någon av inomhus- eller utomhuspoolerna, bastun, ångbadet, fitnesscentret, tennisbanorna eller varför inte pianobaren “Donatello” med sin avslappnade atmosfär.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I den historiska Chantilly Forest bara 25 minuter från Charles de Gaulle Airport
Rum 200 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, minibar, värdeskåp, strykjärn, WiFi
Rumstyper Classic, Superior, Terrace, Suites
Faciliteter Restauranger, bar, pooler, park/trädgård, bastu, gym
Internet WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället