Château Des Vigiers

Château Des Vigiers

Château des Vigiers grundades 1597 och ligger mitt i hjärtat av vindistrikten i Dordogne. Regionen är känd för sin skönhet, historia men också för kulinariska smakupplevelser. Att det dessutom finns en golfbana designad av Donald Steele, gör inte denna plats mindre intressant.

Château des Vigiers erbjuder mängder av spännande och intressanta aktiviteter med fokus på golf, gourmet, vin och kultur. Välj mellan att besöka de världsberömda vinodlingarna i Saint-Emilion, besök marknaden i Bergerac, spela några rundor golf, njut på spa, ät underbar mat, allt tillagat på lokala råvaror samt drick vin från den egna vinproduktionen. Detta och mer därtill hittar du på Château des Vigiers.

Fakta

Avstånd flygplats Bordeaux ca 95 km
Närmsta stad Bergerac ca 25 km

Väder just nu

10℃

Château des Vigiers Golf

Anläggningen är designad av Donald Steele och har idag tre stycken 9-hålsslingor, Wine Course, Lake Course och Valley Course, alla med varsin egen karaktär. Det är en park- och skogsbana, där hålen spelas mellan plommonträd, ekar, vattenhinder och vinodlingar. Hål 9 och 18 är signaturhålen och greenerna ligger precis framför slottet. Banan invigdes 1992, då var det  en 18-hålsbana (Wine & Lake), men ytterligare 9 hål (Valley) har färdigställts på 2000-talet och även dessa är designade av Donald Steel. De nya hålen är ett perfekt komplement till den gamla 18-hålsbanan och idag blandar man slingorna för en ännu större variation i golfspelet på Château des Vigiers.

Förutom detta finns det utmärkta övningsområden med bl.a. en 6-håls korthålsbana.

Fakta

Antal hål 27 (3x9)
Bankaraktär Park- & skogsbana
Banfakta Wines, par 36,  3083 2891 2647 2543
Lake, par 35,  2937 2827 2607 2442
Valley, par 36,  3112 2971 2692 2580
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Wines- & Lake Course Donald Steel (1991)
Valley Course, Donald Steel (2008)

Château Des Vigiers Hotel

Château des Vigiers som också har kallats ”Lilla Versailles” renoverades och byggdes om i början av 90-talet och är idag ett charmigt och lyxigt 4-stjärnigt hotell i genuin slottsmiljö. Vid ombyggnationen lades även grunden för slottets egen vinproduktion och den trevliga och utmanande golfbanan ritad av Donald Steel.

Förutom detta finns det en fantastisk gourmetrestaurang, ett mysigt brasserie, ett spa, ett par tennisbanor och en utomhuspool.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Ute på landet bland berömda vingårdar
Rum Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, gratis WiFi
Rumstyper Classic, Deluxe, Prestige, Suites
Faciliteter Restaurang, bar pool, soldäck, spa, gym
Internet Gratis WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället