Golf i Italien

När du tänker på Italien är nog det första som kommer upp kultur, fotboll och mat. Det italienska köket är välkänt och det är så mycket mer än pizza och pasta. Varje regions kulturella och gastronomiska traditioner gör landet till ett av de mest intressanta resmålen i Europa.

God stil och smak har länge varit honnörsord i Italien och det märker man även inom golfen. Landet är ännu relativt outforskat av golfare vilket gör att det finns en hel del pärlor och ofta gott om plats på banorna. Golfen i Italien skiljer sig också väsentligt från Spanien och Portugal då merparten är medlemsklubbar och inte kommersiella golfresorter för turister. Merparten av totalt närmare 250 banor ligger i ett bälte från Rom och norrut. Det finns bara ett 10-tal golfbanor på fastlandet söder om Rom och både Sicilien och Sardinien ståtar med ett antal banor vardera. Välkommen till La Dolce Vita!

Italien, Milano

Biella Le Betulle

Nordost om Turin, i Piemonteregionen, finner man en bana som ofta rankas som den bästa i Italien. Golf Club Biella Le Betulle är en magnifik parkbana som ligger naturskönt en bit upp i bergen. Att få spela en golfrunda här är en dröm som går i uppfyllelse.

Italien, Milano

Bogogno Golf Resort

Få hotell har en riktigt bra golfbana utanför dörren. Bogogno har två! Lägg där till läget mitt i ett av Piemontes härliga vindistrikt och närheten till skönheten kring Lake Maggiore. Detta borde göra Bogogno till en stark aktör över ”måsten” på en livsnjutande golfares lista.

Italien, Milano

Castelconturbia Golf Club

Not possible - members only. Det svaret har många fått som vill boka starttid på exklusiva Castelconturbia. Nu är vi mycket glada över att kunna erbjuda det som tidigare varit nästintill omöjligt. Denna pärla, som är något utöver det vanliga, ligger strax nordväst om Milano.

Italien, Milano

Le Robinie Golf Resort

Le Robinie erbjuder boende i bekväma hotellrum eller lägenheter, sobert inredda med balkong eller terrass och utsikt över golfbanan - Jack Nicklaus natursköna mästerverk! Allt detta inramat av alpernas mäktiga bergstoppar i norr.

Italien, Rimini

Riviera Golf Resort

Att njuta av golf och italiensk mat när den är som allra bäst är dominerande teman på Riviera Golfresort i Marignano (Rimini). En oas av lugn och ro men samtidigt en sportanläggning med ett hälsocenter och golfbana bara några minuter från attraktionerna vid Adriatiska havet.

Italien, Rom

Castelgandolfo Golf Club

Upplev en härlig resa till Rom och spela den gamla Italien-open banan Castelgandolfo. Välj mellan flera olika boenden beroende på vad du föredrar. Det är lätt att ta sig med tåg (ca 30 min) in til centralal Rom från alla hotellen.

Fr. 19.995 KR

Italien, Rundresa

Sardinien Runt

13 okt 2018

Att resa runt på Sardinien är ett sant privilegium. Förutom att ön är omgiven av Medelhavets turkosaste vatten har oändligt mycket kultur och historia att berätta finns här också tre golfbanor av högsta klass. Ni får chansen att uppleva alla tre, samtidigt som ni tar del av allt annat som bara Italien och framförallt Sardinien kan erbjuda.

Italien, Sicilien

Verdura Golf & Spa Resort

Verdura Resort ligger ca 2 timmar söder om Siciliens huvudstad Palermo och är en magnifik anläggning. Här finns allt så passa på att njuta av lite lyx, masa golf, azurblåa vyer och genuint lugn på underbara Sicilien!

Italien, Venedig

Venedig, Asolo Golf

Trots närheten till Venedig är Asolo Golf Club en gömd pärla som alla golfare borde besöka. Beläget i ett bedårande vackert och avkopplande landskap erbjuder Asolo 27 hål av yppersta kvalitet och tre olika boenden alldeles intill banan.