Reunion Resort

Reunion Resort

möt legenderna Palmer, Watson & Nicklaus

Orlando är en osannolik stad, eller snarare region. Ett utdikat träskområde har under de senaste 40 åren vuxit till en miljonstad för nöjen, rekreation och särskilt golf. Ingen annan region i USA har fått så många nya golfbanor under de senaste fem åren. Oavsett vilket hotell man bor på i Orlando, finns det 20 bra golfbanor inom en kvart med bil. Inom en lite vidare radie finns 168 stycken, de flesta av bästa kvalitet. En av de bästa och mest expansiva golfanläggningarna heter Reunion Resort & Golf. Närheten till Orlando är slående och avståndet är även kort till bland annat Walt Disney World Resort och Nasa Space Center.

Fakta

Avstånd flygplats Orlando ca 45 km
Avstånd flygplats Fort Lauderdale ca 360 km

Väder just nu

23.1℃

Reunion Golf

Reunion Resort är en av Floridas mest kompletta golfresorter och lockar golfare från hela världen. Utsträckt på 2300 hektar ryms inte mindre än tre mästerskapsbanor ritade av Arnold Palmer, Tom Watson och Jack Nicklaus, tre av golfens mest kända namn. Detta kommer att vara en höjdpunkt på din golfsemester i Florida.

Palmer Course

Detta är självaste Arnold Palmers egen ”signature course”, en böljande skapelse som tänder vilken golfare som helst. Hålen är klart varierade och flera har tendensen ”risk and reward”. Är man mer strategisk så finns det dock breda och ganska förlåtande fairways att landa på. Höjdskillnaderna kan vara ganska stora, runt 15 meter på sina håll och det finns bunkrar på alla hål.

Watson Course

Den här banan är utstakad av den gamla storspelaren Tom Watson som chockade omvärlden med sitt spel i 2009 års British Open på Turnberry. Här får man chans att prova på hans färdigheter som barnarkitekt och det lär inte lämna någon besviken. Även om den mäter ca 6 500 meter från back tee så kräver den en sund strategi, helt i Watsons anda. De otaliga bunkrarna skapar en igenkännande karaktär men banan har bitvis breda fairways och generösa greener.

Nicklaus Course

Variationen på Reunion Resort garanteras “Nicklaus Course”. Denna är betydligt flackare än sina grannbanor men flera tees och greener är upphöjda. Layouten inbjuder hela tiden till att utmana sina färdigheter till max. Har man en riktigt bra dag kan det också betala sig riktigt bra. Om inte annat får man njuta av vyerna med en hel del inslag av vatten. Banan är lika bedräglig som vacker.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Park-/Stadiumbanor
Banfakta Palmer, par 72  6324 5870 5539 5056 4385
Watson,, par 72  6542 6126 5752 5415 4832
Nicklaus, par 72 6601 4283 5582 4602
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Arnold Palmer, Tom Watson, Jack Nicklaus

Reunion Resort

Denna lyxiga resort erbjuder en unik semesterupplevelse med exklusiva bekvämligheter och mycket personlig service. Här bor man som en kung i vackert inredda lägenheter eller villor med allt från ett upp till åtta sovrum.

One Bedroom Villa.

Dessa fantastiska villas har ett “master bedroom” med balkong eller uteplats samt stort badrum, vardagsrum och fullt utrustat kök. Vidare finns TV i både sovrum och vardagsrum, DVD spelare och internet anslutning.

 

One Bedroom Reunion Grande Suites.

Dessa är kronjuvelerna på Reunion och de allra lyxigaste lägenheterna intill klubbhuset i hjärtat på resorten. De är lika välutrustade som Villas och det finns även two, three & four Bedroom Villas vilket är ett enastående alternativ för dem som reser i större sällskap.


En del av upplevelsen är förstås att äta gott och på Reunion finns en rad av bra alternativ. På restaurang Forté är det stor chans att man får vistelsen allra bästa smakupplevelse. Här råder en familjär italiensk känsla där de finaste kötträtterna varvas med fisk & skaldjur och självfallet de godaste handgjorda pizzorna. Här finns även ett mycket generöst utbud av viner med över 250 sorter från olika delar av världen. Eleven, erbjuder den perfekta platsen för cocktails, en härlig blandning av en ny värld och asiatisk mat serverad på tapasliknande tallrikar i en avslappnad miljö på toppen av Reunion Grande. Utöver detta finns fler alternativ samt klubbhusets restaurang där det serveras allt från frukost på morgonen till casual dining hela dagen.

På en resort av den här digniteten finns förstås massor av möjligheter att aktivera sig vid sidan om golfen. Spa, gym, tennisbanor och cyklar är bara några exempel och i Floridavädret kommer verkligen den fem hektar stora vattenparken till sin rätt. Här kan man göra allt från att lugnt flyta ner längs ”lazy river” eller mer fartfyllt kasta sig i den slingrande vattenrutschbanan. Vill man inte bada kan man ta en promenad längs den trädäckade promenaden för att sedan slå sig ner och njuta av något gott intill “Seven Eagles Pool Pavilion”.

Till allt detta ska man förstås nämna närheten till Orlando stad och alla ”Theme parks” som finns där omkring. Disney World, Wet’n wild, Water World och Kennedy Space center bara för att nämna några.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Drygt 30 minuter från Orlando
Rum Dusch/bad, TV, telefon, AC, kök, vardagsrum, balkong/terrass
Rumstyper Villor och lägenheter i olika storlekar
Faciliteter Restauranger, barer, spa, gym, pooler, golf, vattenpark, tennis
Internet Gratis WiFi

18/36 hål

Reunion är en riktig golfresort och golfen på de tre banorna ingår i priset. Välj mellan ett Classic Golf Package med 18 hål/dag (ej resdagar) och golfbil, eller ett Unlimited Golf Package med 36 hål/dag samt 18 hål/dag på resdagar och golfbil.

Classic Golf Package

 • 18 hål/dag inkl golfbil (ej på resdagarna)
 • förbokade starttider
 • obegränsad tillgång till träningsområdet
 • klubbförvaring och tillgång till omklädningsrum
 • obegränsad tillgång till gymet

Unlimited Golf Package

 • 36 hål/dag, inkl golfbil (ej på resdagarna)
 • 18 hål/dag på resdagarna
 • förbokade starttider
 • obegränsad tillgång till träningsområdet
 • klubbförvaring och tillgång till omklädningsrum
 • obegränsad tillgång till gymet

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället