Sheraton Dubai Mall of Emirates

Sheraton Dubai Mall of Emirates

Att Dubai bjuder på golfbanor i världsklass är väl känt och i detta paket har vi samlat några av de allra bästa. Spel på hela 5 olika banor, till exempel Earth Course där Europatourens Race to Dubai avgörs sedan några år tillbaka.

I Dubai kan man göra allt och lite till. Om man vill hitta på något utanför golfbanan är möjligheterna många. Varför inte en guidad tur genom staden och se alla sevärdheter? Eller kanske en jeeptur på sanddynerna. Vi hjälper er att boka en spännande aktivitet om så önskas!

Missa inte musikvattenspelet utanför Dubai Mall. Fontäner, ljus och musik i en härlig komposition med perfekt vy över Burj Khalifa, världens högsta byggnad!

Fakta

Avstånd flygplats Dubai ca 25 km

Väder just nu

28.9℃

Arabian Ranches Golf Club

Banan gör ett seriöst försök att efterlikna en linksbana och ligger i ett trevligt område en bit utanför staden. Den är en utmaning även för riktigt långt slående då den mäter över 7000 meter från backtee. Hålen är designade för att passa in i miljön på ett naturligt sätt och trots att man befinner sig i ett ökenlandskap så är det förvånansvärt få bunkrar på denna bana. Full service råder på anläggningen och din golfbil är utrustad med GPS för att du ska veta exakt hur långt du har kvar. Inget att skylla på här inte! Arabian Ranches klubbhus känns mer ”normalt” än flera av sina grannars! Det är lite av en country club som inrymmer en engelsk pub och ett litet boutiquehotell.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksinspirerad
Banfakta Par 72,  7032 6452 5971 5031
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Ian Baker-Finch (2004)

Dubai Creek Golf & Yacht Club

På Dubai Creek Golf & Yacht Club bjuds man på ett riktigt spektakulärt klubbhus som likt ett segel reser sig över de gröna fälten. Här finns restauranger, barer, swimmingpool och en utomordentligt bra service. Skulle du bli lite sugen på något gott under rundan är det bara att missa fairway och smaka på de dadlar och kokosnötter som kantar fairways på vissa hål. Banan har för en tid sedan designats om av dansken Thomas Björn och drar till sig många glada besökare varje år. Här finns inte bara en golfbana utan även ett lyxhotell, villor och en marina där 155 större båtar kan lägga till. Banan är anpassad för att passa alla typer av golfare. Från utslagsplatserna längre fram blir banan betydligt lättare än från backtee. Designad med lummig omgivning är en tropisk känsla alltid närvarande trots närheten till Dubais skyskrapor.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71,  6370 6270 5790 4869
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Thomas Björn (1993)

The Els Club

Storspelaren Ernie Els har sannerligen all anledning att vara stolt over sin skapelse The Els Club. Han var mycket noga med att de naturliga sanddynerna skulle bevaras och har själv kallat banan för en ”desert links”. Man får säga att bilderna vackert fångar upp vad han menar. Även om banan är en rejäl utmaning från backtee där den mäter 7538 yards, så är den mycket spelbar från de andra utslagsplatserna och något som alla golfare garanterat kommer att njuta av. Anläggningen drivs av Troon Golf som är världens största operatör inom golf och de har tagit finish och service till en ny nivå.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Dessert Links
Banfakta Par 72,  6892 6244 5707 4885
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Ernie Els (2008)

Jumeirah Golf Estates

Jumeirah Golf Estates ligger i utkanten av Dubai vilket tillför ett lugn i sig. I dagsläget finns här banorna Fire- och Earth Course, men planer finns på att fullborda projektet med Water & Wind för få elementen kompletta.

Earth Course

Skapad av Greg Norman, influerad av de allra bästa parkbanorna i Europa och Amerika. Här möts man av böljande fairways och kritvita bunkrar i en enastående layout som gör varje hål till ett perfekt foto. Vem har inte sett Europatourfinalen Race to Dubai på TV och önskat att man någon gång ska få chansen att åtminstone göra ett par på det avslutande par 5-hålet?

Fire Course

Inramad av en mängd vackra växter nogrant utvalda för på ett naturligt sätt att passa in i naturen. Fire är i total harmoni med sin omgivning. Den böljande banan kräver en genomtänkt strategi men går det inte som planerat så kan du bara njuta av hur otroligt vacker den är. Tänk på att det inte alltid lönar sig att gå på flagg när du närmar dig green.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Earth Course, par 72,  7046 6441 5918
Fire Course, par 72,  6839 6457 5950
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Greg Norman (2008)

Emirates Golf Club

Emirates Golf Club är med sitt spektakulära klubbhus och två superbanor troligtvis den mest kända anläggningen i Dubai, och tillika värd för bland annat Europatouren och Omega Dubai Ladies Masters.

Majlis Course

Detta är klubbens flaggskepp och förmodligen den tuffaste utmaningen man kan hitta i Emiratet. Banan är designad av Floridabaserade arkitekten Karl Litten och när anläggningen öppnades 1988 var det den allra första banan med gräs i hela mellanöstern. Banan donerades av hans höghet General Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum och instruktionerna om att bevara den naturliga faunan var ett krav. Här spelades Dubai Desert Classic redan år 1989.

Faldo Course 

Klubbens andra mästerskapsbana, ursprungligen kallad The Wadi, fick sitt nuvarande namn Faldo Course när den nyöppnades 2016 efter att Nick Faldo designat om banan. Faldo Course ligger utlagd runt Majlis Course och i prinicp alla hål berörs av flera stora vattendrag på banan.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Majlis, par 72,  6619 6305 5972 5091
Faldo, par 72,  6719 6324 5670 4977
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Majlis; Karl Litten (1988)
Faldo: Nick Faldo (1996/2006)

Sheraton Dubai Mall of Emirates

Ett fullfjädrat Sheraton-hotell i direkt anslutning till världsberömda Mall of the Emirates. Sheraton Dubai Mall of the Emirates Hotel är en samlingsplats för affärsresenärer, turister, shoppare och nu också för golfare. Hotellet är centralt beläget och man når enkelt Jumeirah, Dubai Marina, Jebel Ali Free Zone, och Dubai World Trade Center. Det är också gångavstånd till Mall of the Emirates tunnelbanestation. Under din vistelse erbjuder köpcentret många avkopplande aktiviteter som exempelvis Ski Dubai, VOX Cinemas & Magic Planet. Samtliga rum är utrustade med Sheraton Sweet SleeperTM Beds för en härligt uppfriskande nattsömn.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Mitt i centrala Dubai med närhet till allt
Rum Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp
Rumstyper Classic, Superior City, Deluxe Skyline, Club, Suites
Faciliteter Restauranger, barer, lounge, pool, soldäck, takterrass, spa, gym
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället