Radisson Blu - Yas Island

Radisson Blu Yas Island

På några få år har Abu Dhabi etablerat sig som ett av de nya intressanta golfresemålen. Många av världens toppspelare förlägger sin vinterträning till regionen. På behagligt avstånd från varandra och från vårt hotell finns nu tre absoluta superbanor. Out Of Bounds ger dig här ett unikt golfpaket.

Vill man göra mer än spela golf så ligger spektakulära Ferrari World, som inrymmer världens största inomhusnöjesfält , bara på några minuters avstånd från vårt hotell. Där finns såklart världens snabbaste berg-och-dalbana, Formula Rosso, som toppar 240 km/h. Bredvid Ferrari World ligger nyöppnade Yas Waterland, som inte saknar något vad gäller vattenlekar och förströelse. En lite lugnare sysselsättning är att strosa fram längs Abu Dhabis grönskande strandpromenad Cornichen eller besöka något av de talrika köpcentra som finns på flera ställen i staden.

Fakta

Avstånd flygplats Abu Dhabi ca 8 km, Dubai ca 125 km
Avstånd city Abu Dhabi ca 30 km

Väder just nu

28.2℃

Abu Dhabi Golf Club

Fram till för ett par år sedan fanns här endast Abu Dhabi GC som i sig definitivt inte går av för hackor. Den bildsköna parkbanan är en av spelarnas favoriter på Europatouren och lockar de flesta i världseliten. Martin Kaymer sa efter sin tredje vinst på fyra år att han betraktar denna som sin hemmabana och att den högst sannolikt har världens bästa greener! Att få spela en parkbana av den här digniteten är verkligen en upplevelse för alla golfare och det är helt klart värt att åka hit bara därför.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6803 6147 5714 5285
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Harradine (2000)

Yas Links Golf Club

Yas Links, den första linksbanan i mellanöstern. Designad av Kyle Phillips som skapat skotska storheter som Kingsbarns och Dundonald Links borgar det för en utsökt kvalitet och finess – mer links än så här kan det inte bli. Hela banan sträcker ut sig längs det azurblå vattnet i Persiska viken och både storspelare som amatörer är lyriska. Upplevelsen blir inte sämre av att avsluta golfrundan med ett besök i klubbhuset där puben har en härlig uteservering mot 18:e hålets green och havet med mangroveträsken där bakom. Dessutom ligger vårt hotell bara några minuter bort.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72, 6779 6434 6045 5702 4968
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Kyle Phillips (2010)

Saadiyat Beach Golf Club

Den legendariske storspelaren, och nu även högt rankade designern, Gary Player, har satt sitt landmärke i Emiratet. Saadiyat Beach Golf Club är ett unikt projekt helt i egen stil och layout. Denna mästerskapsbana är en tvättäkta ”Ocean Course” där flera av hålen är strandnära med spektakulär utsikt över havets glittrande vatten kantat av vita sandstränder. Femte hålet, Dolphin View, gör skäl för namnet. Ofta ser man delfiner hoppa bland vågorna bakom greenen. Banan har visserligen bara 73 bunkrar, men den största är fyra km lång!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Ocean Course (öken/links)
Banfakta Par 72,  7137 6645 6456 5479 4837
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Gary Player (2010)

Radisson Blu Hotel, Abu Dhabi Yas Island

Radisson Blu Hotel ståtar med ett idealiskt läge på Yas Island, knappt 10 minuters resa från Abu Dhabis flygplats, en kvart ifrån Abu Dhabi city och ca 45 minuter från Dubai. Hotellet har 397 rum och sviter som åt ena hållet blickar ut över Persiska viken och Yas Links. Åt andra hållet ligger Yas Marina Circuit, hem för F1 Etihad Abu Dhabi Grand Prix, här ligger det ofta båtar som får en att ramla baklänges!

Hotellet har en riktigt härlig utomhuspool med tillhörande poolbar och ett fantastiskt spa. Några hundra meter från hotellet finns en strand med solstolar, uthyrning av vattensport samt servering av mat och dryck. Hotellet ordnar kostnadsfri transport till och från stranden. Inom hotellet finns också tre restauranger, alla med gedigen vin- och drinklista. I köket på Filini huserar den italienske kökschefen som erbjuder modern italiensk matlagning i kombination med en omfattande vinlista. På uteserveringen är det lätt att sitta och njuta när den ljumma brisen drar förbi och man vilar blicken på Yas Links dubbelgreen – hål 12 och 15 med havet i bakgrunden. Det finns en prisbelönt mexikansk restaurang och en med internationell buffé inklusive riktigt fina arabiska specialiteter. Inom gångavstånd från hotellet finns det dessutom många andra högklassiga restauranger med kök från världens alla hörn.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Ett stenkast från golfbanan och havet därefter
Rum 397 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, te & kaffe, WiFi
Rumstyper Standard, Business, Superior Sea View, Suites
Faciliteter Restauranger, barer, pool, soldäck, terrass, spa, gym, WiFi
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället