Regnum Carya

Regnum Carya

lyxigast i Belek

Det senaste nytillskottet till Beleks digra utbud av lyxiga golfanläggningar tar en klar tätposition. Bästa banan i Belek har nu fått en förstklassig hotellanläggning som matchar kraven från de kräsnaste golfresenärerna. Regnum Carya Golf & Spa Resort gör Belek till ett av de lyxigaste av alla Europas golfresmål. En mycket smakfull anläggning med alla tänkbara faciliteter för gäster i alla åldrar och med allsköns intressen. Carya Golf Course har snabbt skaffat sig ett rykte som ”banan man måste spela”.

Det ska väl sägas att golfen definitivt är huvudsyftet för att åka till Belek. Men starka bidrag är även havet, stränderna och vädret. Sannerligen inga dåliga ingredienser för en lyckad semester. Den som vill se något mer bör dock inte missa ett besök till Antalya. Den gamla delen är mycket vacker och har bra restauranger. Här lär den köpsugna få sitt vare sig det är äkta vara eller kopia man prutar på. Ett par mil nordväst om Antalya ligger ruinerna av staden Termessos som klart uppfyller kvoten för den kulturintresserade.

Fakta

Avstånd flygplats Antalya ca 25 km
Närmsta stad Belek ca 5 km

Väder just nu

26.3℃

Carya Golf Course

Banan öppnades 2008 och är av många ansedd som den absolut bästa i Turkiet. Liksom på många andra banor längs den Turkiska Rivieran har man tagit karakteristiska drag från andra delar av världen och använt som tema för sin egen skapelse. Designern Peter Thomson hämtade inspiration för layouten från hedlandskapen i Surrey söder om London. Fairways som rullar fram över mjuka sanddyner och stora bunkrar med svårforcerade bunkerkanter skall påminna om klassiska hedbanor som Sunningdale och Walton Heath. Inget lämnas åt slumpen i Turkiet. Vid byggandet av Caryas golfbana anlades en plantskola där närmare en miljon ljungplantor odlades för att förstärka banans hedkaraktär. Att man ändå befinner sig vid Medelhavet märks inte minst på de många pinjeträd som ramar in de flesta fairways. Man har också sitt eget ”Amen Corner” vid hål 14, 15 och 16 där banan vänder med tre tuffa vattenhål att klara av innan man kan börja spela hem mot klubbhuset igen. Carya har byggts på en väl tilltagen yta och det är en lång bana, nästan 7200 meter som längst. En stor variation av tees, noggrant utplacerade, med rejäla avståndsskillnader gör dock banan spelbar och njutbar för alla kategorier av golfare.

Hela banan är belyst vilket tillåter nattgolf för den som inte får nog om dagarna.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Hedland
Banfakta Par 72,  6605 6149 5750 4862
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36
Bandesign Thomson, Perrett & Lobb (2008)

National Golf Course

När National Golf Course öppnade 1994 var det Beleks första golfklubb. Det är en 27-håls anläggning av hög klass med stor drivingrange och fina träningsmöjligheter. Det är en fin bana varsamt utmejslad i naturens böljande landskap. De snötäckta Taurusbergen är en vacker fond speciellt när solen skiner vilket den gör mest hela året. Det är en utmanande men rättvis bana med 64 bunkrar och 10 sjöar som gör sitt för scoren och upplevelsen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Hedland
Banfakta Par 72,  6429 5966 5486 5024
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36
Bandesign David Feherty & David Jones (1994)

Montgomerie Maxx Royal

Designad av storspelaren Colin Montgomerie själv och en av de absolut bästa banorna i golftäta Belek. Redan när man kommer till klubbhuset, med det karakteristiska tornet som ger en härlig panoramautsikt, känner man ett betydligt större lugn än på de flesta andra banor i området. Montgomerie Maxx Royal är också den enda banan med en restriktion på ett maxantal om 160 spelare per dag vilket också ofta märks när man spelar. Banan löper förstås genom den pinjeskog som finns längs hela kusten men här är, trots det, känslan av en mer öppen parkbana övertygande. Colin har också låtit flera vackert inramade dammar komma i spel på ett antal hål. Avslutningshålet, en par 5:a med klubbhuset som riktmärke, är majestätiskt. Men när man kommit så långt har man redan önskat att rundan aldrig ska ta slut ett flertal gånger…

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park/skogsbana
Banfakta Par 72,  6522 5862 5527 4922
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, shop, vagnar/buggies, hyrklubbor, restaurang
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36
Bandesign Colin Montgomerie

Faldo Course

På denna 27-håls anläggning finns något för varje golfare. Det är den världsberömde Nick Faldo som designat banan och det har han gjort med all den kunskap han samlat på sig under sina år som tourspelare. Banan är, som de flesta i Belek, en mix av park och skog där layouten bjuder på en del doglegs och utslag som sätter precisionen på prov. Par 3-hålen är vackra och omväxlande, långa som korta och med roliga greenområden. Om du känner för att testa din golf så föreslår vi att du ställer dig på back-tee och försöker spela som Nick. Det är inte lätt och är en utmaning även för Nick själv…

De tre 9-hålsslingorna bildar tre alternativa bansträckningar: King Course hål 1-18, Queen Course: hål 10-27, Prince Course: hål 19-27+1-9

Fakta

Antal hål 27 (3x9)
Bankaraktär Skog/parkbana
Banfakta King, par 72, 6373 5969 5538 4929
Queen, par 72,  6411 6027 5632 5091
Prince, par 72,  6324 5912 5468 4904
HCP-krav Herrar 28. Damer 36
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Nick Faldo

Regnum Carya

Regnum Carya är verkligen en komplett semesteranläggning. Här finns alla sorters sportaktiviteter, såväl till lands som till havs. Egna fotbollsplaner, stort tenniscenter, eget vattenland, inomhuspooler, utomhuspooler och möjlighet att ta en kurs i allt från kickboxning till magdans. Naturligtvis finns också en förstklassig spaanläggning med ett brett utbud av behandlingar. Även för matupplevelsen erbjuder Regnum Carya det lilla extra. Utöver bufférestaurangen finns fyra à la carterestauranger med olika teman som skaldjur/fisk, turkiskt, italienskt och fjärran östern. Om det finns ork kvar när mörkret lägger sig så väntar ett flertal barer, och en nattklubb med underhållning varje kväll.

Man kan bo i huvudbyggnaden i allt från standardrum på 62m² som kallas Luxury Rooms till fina sviter, alla med med varierande utsikt. Golfare kan välja att bo lite närmare banan i Carya Golf Residence. Dessa rum och villor har alla tillgång till en egen eller delad pool och ligger i markplan.

Alla Regnum Caryas gäster har också gratis entré till Antalays största nöjespark, Land of the Legends, som ligger några minuter bort.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt vid stranden strax utanför Belek
Rum 553 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, balkong/terrass
Rumstyper En mängd olika alternativ med olika utsikter att välja på
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, soldäck, spa, gym, aktiviteter
Internet WiFi finns

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället