Villa Baro

Villa Baro

ett svenskt golfpaket av högsta rang

Underbara Villa Baro utanför Åtvidaberg erbjuder dig avkopplande elegans med god mat och en av Sveriges vackraste golfbanor. Passa på att uppleva Villa Baro i sommar genom detta specialerbjudande.

Golfpaket

Lägsta pris: 3.300:-

2 nätter på Villa Baro
2x frukost
2x trerättersmiddagar exklusive dryck
2x greenfees per person

Paket 1:
2 nätter B&B med 2 middagar och 2x golf per person
Vardag del i dubbelrum 3 300 kr i Gamla flygeln alt. 4 100 kr i Nya flygeln.
Helg del i dubbelrum 3 700 kr i Gamla flygeln alt. 4 700 kr i Nya flygeln

Paket 2:
2 nätter B&B med 2 middagar och 3x golf per person
Vardag del i dubbelrum 3 700 kr i Gamla flygeln alt. 4 500 kr i Nya flygeln.
Helg del i dubbelrum 4 200 kr i Gamla flygeln alt. 5 200 kr i Nya flygeln

Paketen ovan gäller för vistelse under säsongen 2021 och bokas direkt med Villa Baro (www.villabaro.se).
OBS: Uppge ”OUT OF BOUNDS” vid bokning.


Väder just nu

-1.3℃

Åtvidabergs golfklubb

Villa Baro i Åtvidaberg ligger på en av Sveriges vackraste golfbanor.

Villa Baro i Åtvidaberg ligger på en av Sveriges vackraste golfbanor. En naturskön parkbana som leder dig längs Bysjöns kant. Hålen löper genom ett böljande landskap, kantat av mäktiga ekar. Vid Bysjöns glittrande vatten ligger ett av landets mest omtalade golfhål. Långa sjö är en par 5:a där fairway, från tee till green, löper längs strandkanten. Detta Åtvidabergs 11:e hål brukar alltid placera sig högt när Sveriges bästa golfhål ska utses.

Banan består av 18 hål med par 71. Den ursprungliga banan ritades av Douglas Brasier. Dagens bana, vars arkitekt heter Peter Nordvall, togs i bruk säsongen år 2000.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana i eklandskap
Banfakta 5812 5499 5065 4712
Hcp-gräns 54
Bandesign Douglas Brasier 1954, Peter Nordvall 2000

Villa Baro

Gamla flygeln
Å ena sidan sjöutsikt, å andra sidan möjlighet att slipa på svingen. Lägg till charm och en stolt historia så har du Gamla flygelns signum. Den lilla byggnaden har ett förflutet som lärarbostad, från den tid då det var trädgårdsskola på våra marker. Bor du i Gamla flygeln har du bara några meter till driving range så för dig med golfen i fokus är det här det perfekta boendet.

Nya flygeln
Den nya flygeln byggdes 2019. Visionen var att skapa en känsla av samvaro och lugn. Här finns stora ljusinsläpp, noga utvalda material och utsikt mot Bysjön. Istället för tv på rummen finns en miljö som inbjuder till umgänge och att bara finnas till. Alltid med naturen inom räckhåll. Här ryms både sviter och dubbelrum som ger vistelsen en ombonad inramning.

Under eken med Villa Baro

I det första avsnittet träffar Villa Baros vd Anders Scharp livsnjutaren Ola Sundqvist, operation manager på Out Of Bounds Golfresor. Det blir ett samtal om golf, resor och längtan till våren.

Vi får också veta att det var Villa Baros nuvarande ägare Gustaf Adelswärds farfar som fick upp ögonen för golfen på 40-talet. Han byggde några hål i Adelsnäsparken för att träna och introducera sporten till vänner i grannskapet.