Golf på Mallorca Palma

Zafiro Palace Palma

kalasgolf på södra Mallorca

Ta en paus på underbara Mallorca. Zafiro Hotels har flera hotell här och vi har valt detta i Palma Stad. Golf kan bokas helt enligt era önskemål, ni når flertalet banor inom ca 30 minuter. De närmaste banorna i Palma är Son Vida, Santa Ponsa, Bendinat och Puntiro.

Fakta

Avstånd flygplats Palma ca 25 km

Paketförslag 1 vecka

Flyg till Palma t/r
Hyrbil 8 dagar
7 nätter, del i dubbelrum
Frukostpension
18 håls greenfee på Son Vida
18 håls greenfee på Santa Ponsa
18 håls greenfee på Bendinat
18 håls greenfee på Puntiro
Förbokade starttider

Ovan är ett förslag på en vecka till Alcudia. Självklart kan ni sätta ihop paketet precis som ni själva vill vad gäller andra golfbanor, hur mycket golf ni vill spela, andra rumskategorier, hyrbil eller transfer, mer eller mindre mat mm.

För prisoffert på ovan paket klicka på FÖRFRÅGAN så återkommer vi med en offert. Vill du ha någon ändring i vårt föreslagna paket ange det i kommentarsfältet vid förfrågan.

Väder just nu

27.2℃

Zafiro Palace Palmanova

Välkommen till ett mycket trevligt och fräscht 5-stjärnigt hotell i Palma Nova, bara en kort bilresa från centrala Palma. Här bor man bekvämt i rymliga rum med stort poolområde och härligt spa.

Hotellet genomgick en renovering under 2017 och är bra beläget nära folklivet i Palma Nova, och med behändigt läge bara cirka 15 min bilresa från Palma stad. Hotellet har fina rymliga rum med ljus inredning med privat balkong eller terrass (poolutsikt mot tillägg). Hotellet har fem restauranger, och bokar ni halvpension ingår även middag i temarestaurangerna; medelhavstema, italiensk, grill och internationellt kök. Spa med inomhuspool och möjlighet att boka behandlingar finns på hotellet. Till stranden promenerar man på ca 10 minuter.

https://www.zafirohotels.com/en/hotels/zafiro-palace-palmanova/

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Bara 15 minuter från centrala Palma
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, terrass/balkong
Rumstyper 240 rum. Sviter för 2-4 personer
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, spa, gym,
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Son Vida Golf

Egentligen heter det Arabella Golf men namnet Son Vida är så inarbetat att vi refererar till det. De tre banorna ligger inbäddade i öns allra vackraste landskap. Samtliga är designade av internationellt kända banarkitekter som använt det naturliga och storslagna landskapet på bästa sätt. Alla banorna har var sitt träningsområde.

Son Vida

Den fantastiska Son Vida (Mallorcas äldsta bana) ritades av Fred Hawtree 1964 och renoverades sedan av den välkände arkitekten Kurt Rossknect 2001. Banan blev då uppdaterad för att bli en bättre utmaning för den moderna golfaren. Breda fairways sträcker ut i trädkantad natur med underbar vy mot Palmabukten. Men banan är kanske mest känd för sina svepande doglegs och dess dramatiska sista hål, en par-5 med ett andra slag över vatten som säkerligen kommer att locka fram djärva försök.

Son Muntaner

Banan är omgiven av magnifika pinje-, mandel- och olivträd där för övrigt det tusen år gamla “Sa Capitana” vid 15 hålets tee är det äldsta kända olivträdet på ön. Son Muntaner ligger inbäddad mellan kullarna i Son Vida och Palma, banan har stora greener och flera hål som går intill sjöar och spektakulära klippor. Golfaren är ett med naturen på denna 18-hålsbana som också hyser många arter av fåglar och Medelhavets flora. Redan på första hålet ställs man på prov. Inspelet slås mot en väl bunkerskyddad green och dessutom är det vatten i spel. Son Muntaner är teknisk och man belönas när man planerar sitt spel.

Son Quint

Son Quint är en formidabel bana som utan tvivel kommer att fastna på näthinnan. Designad av Ramon Espinosa sträcker sig banan genom ett kuperat mallorcanskt landskap med två spretande sjöar som ger ytterligare karaktär. Dess höga läge erbjuder fantastisk utsikt över det livliga Palmaområdet och känslan att slå ut på hål 8 med den vackra Palma Cathedral som bakgrund är mäktig. Golfentusiaster kommer garanterat bli förtjusta i böljande fairways och stora greener som erbjuder många utmanande flaggplaceringar.

Utöver dessa banor finns även Son Quint Pitch & Putt. Denna träningsbana har nio hål, mäter 655 meter och ligger intill Son Quint.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Parkbanor. Son Quint är något kuperad.
Banfakta Son Vida: Par 71, 5601 4738
Son Muntaner: Par 72, 6226 5968 5465 5170
Son Quint: Par 72, 6205 5929 5490 5119
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns 36
Bandesign Son Vida: Fred Hawtree (1964), Kurt Rossknect (2001)
Son Muntaner: Kurt Rossknect (2000)
Son Quint: Ramón Espinosa, Kurt Rossknect (2007)

Santa Ponsa Golf

Golf Santa Ponsa öppnades 1977 och blev den första golfbanan i Calvià kommun och den andra på Mallorca. Anläggningen har ett härligt läge med vacker utsikt över Puig Galatzó och har varit värd för European Tour hela sex gånger. Här har spelare som Severiano Ballesteros, Bernard Langer, José Mª Olazábal, Miguel A. Jiménez, Jesper Partnevick, Lee Westwood, Colin Montgomerie, Ian Woosnam, Vijay Singh med flera krigat om pokalerna. Klubben har idag ytterligare två banor i Golf Santa Ponsa II & III, dessa är dock endast för medlemmar.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6543 6219 5617 5250
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Folco Nardi (1977)

Puntiro Golf

Golf Park Mallorca Puntiró är en mycket trevlig parkbana som smälter fint in i naturen öster om huvudstaden Palma. Banan öppnades för spel 2006 och för layouten står Jack Nicklaus Design Team. Man bjuds på breda fairways leder fram till skyddade greener och det finns gott om bunkrar som kantar banorna. Anläggningen har dessutom bra träningsmöjligheter för dig som önskar finslipa svingen och dessutom ett inbjudande klubbhus med en bra restaurang.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71,  6047 5546 5074 4530
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Jack Nicklaus (2006)

Bendinat Golf

Golf de Bendinad bjuder på den perfekta kombinationen mellan skönhet och läge. Banan designades av Martin Hawtree 1986 och belägen 7 km väster om Palma i en omfattande trädbevuxen dal i hjärtat av Bendinat Urbanisation. Det är en kuperad 18 hålare (Par 70) där man har den perfekta kombinationen av skönhet och natur med spektakulär utsikt över Palmabukten, Cabrera och Bendinat slott.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 70,  5657 4990
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Martin Hawtree (1986)

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället