Golfpasset Gran Canaria

Golfpasset Gran Canaria

unna dig en riktigt bra golfupplevelse

Det är sannerligen ett privilegium att spela golf på Gran Canaria. Här finns allt från gamla fina ”Bandama” till extrema och påkostade Anfi Tauro. Varför inte prova på ett Gran Canaria Golfpass – en veckoresa med spel på upp till fem banor och läckert boende ovanför hamnen i Puerto Rico.

Det finns ett stort utbud av hotell på Gran Canaria och vi kan boka även andra än Marina Bay View som presenteras nedan.

Fakta

Avstånd flygplats till Marina Bayview ca 45 km

Väder just nu

18.4℃

Salobre Golf

Det finns två golfbanor på Salobre Golf - Old Course och New Course. Som sig bör på en 36-håls anläggning skiljer sig de båda banorna en hel del från varandra och det ger lite extra krydda till golfupplevelsen på Salobre.

Old Course

En parkbana som mjukt slingrar sig fram över området. Banan är inte alltför svår, men utmanar såväl medelgolfaren som låghandicaparen. Vissa hål kräver precision medan andra ger utrymme för lite mer spridning, och då framförallt på utslagen. Det går att gå runt banan om man vill det och vill du gå bara 9 hål är denna bana att rekommendera då det är lätt att gå av efter 9 hål när man är tillbaka hos startern.

New Course

Helt klart en utmaning som kan kännas tuff för nybörjaren. Men den är definitivt värd ett besök och efter en runda vill de flesta tillbaka och få revansch när man vet hur banan ser ut och kan planera sitt spel därefter. Här är landskapet kargt och på sina håll påminner banan något om en s.k. Arizonabana där fairways ligger som en grön matta i ett kuperat ökenlandskap. Här gäller det att ha god precision på sina slag och flera hål bjuder på hisnande utsikt. Golfbil är obligatorisk och man kommer inte tillbaka in efter 9 hål utan befinner sig då längst bort med 9 härligt utmanande hål kvar att avverka på vägen tillbaka.

 

Efter avslutad runda rekommenderas en stunds avkoppling på härliga “hål 19” som ligger strax intill golfshopen vid huvudentrén till hotellet. Här kan ni njuta av solen och en härlig panoramautsikt över stora delar av banan, ner mot havet, samtidigt som ni svalkar er med en kall dryck och belönar er med något gott i magen.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Old Course: Parkbana
New Course: Kuperad "Arizonabana"
Banfakta Old Course, par 71, 5825 5338 5081 4502
New Course, par 70, 5239 5014 4633 4368
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, omklädningsrum, restaurang
Bandesign Old Course: Roland Favré (1999)
New Course: Ron Kirby

Anfi Tauro Golf

Anfi Tauro Golf ligger på Gran Canarias soliga sydvästkust väster om välkända Playa del Inglés. Arkitekterna Robert von Hagge, Smelek & Baril står för designen och det märks att banan har ritats med välvässade pennor. I dramatisk natur breder den spektakulära banan ut sig som en grönskande matta där flera av hålen har magnifik utsikt över Atlanten. Nästan varje tee bjuder på upphetsande vyer då hålen slingrar sig fram mellan lodräta klippväggar och stup. Åttan är till exempel en kort par fyra med en green som bokstavligt talat är mejslad ur berget. Hålet sägs ha varit det dyraste att bygga någonsin i Spanien. Tolvan är ett fascinerande korthål där både tee och green klänger på kanten av berget, som på en liten hylla. Detta är bara två av arton exempel på spektakulära hål så den bästa uppmaningen är helt enkelt – åk dit och njut.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad Arizonabana (golfbil rekommenderas)
Banfakta Par 72,  6275 5843 5459 4640
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang.
Bandesign von Hagge, Smelek & Baril (2006)

Real Club de Golf de Las Palmas (Bandama)

De flesta känner nog igen den klassiska golfbanan Real Club de Golf de Las Palmas, under smeknamnet “Bandama” som kommer ifrån området där banan ligger. Detta är en av Spaniens allra äldsta golfklubbar (bildad 1891) och även banan är rätt gammal (på sin nuvarande plats sedan 1957) och därmed av ett annat snitt än mer moderna banor. Den kan beskrivas som en kuperad parkbana, och läget högt uppe i bergen intill en vulkankrater är enastående. Utsikten är mäktig från många av hålen men man bör hålla ögonen på banan; fairways är bitvis relativt smala, ravinerna flera och greenerna små. Rundan är dock en garanterad njutning och titta lite extra när du är på green på hål 2, där står du på randen till vulkankratern Caldera de Bandama! För att undvika att hamna out of bounds här bör du planera ditt inspel väl.

Klubbhuset, med shopen i bottenplanet, ligger precis intill banan och drivingrangen, här serveras mycket god och vällagad mat.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad parkbana
Banfakta Par 71, 5915 5666 5220
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, klubbhyra, shop, restaurang.
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Mackenzie Ross (1891)

Lopesan Meloneras Golf

Meloneras Golf ligger på den södra spetsen av ön och är förmodligen den dyraste golfbana som byggts på Gran Canaria. Detta har med läget att göra, banan  går längs havet där man annars bara bygger hotell och lyxvillor på Gran Canaria. Banan är skönt komponerad och växer ju mer man spelar. Första nio, en oas av palmer och sjöar, öppnar med ett relativt lättspelat par 4-hål som säkrar självkänslan inför resten av rundan. På elfte hålet skruvas dock svårighetsgraden upp och därefter gäller det att hålla tungan rätt i munnen. Vissa anser att de sista nio, som ligger utmed havet, är den bästa 9-hålsslingan på hela Gran Canaria.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park/Seasidebana
Banfakta Par 71, 5946 5347 4928 4491
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, shop, omklädningsrum, restaurang, bar
Bandesign Ron Kirby (2006)

Maspalomas Golf

Maspalomas Golf var platsen där golfscenerna i Sällskapsresan spelades in men de flesta ska nog slippa samma frustration; banan är platt och anses vara lättspelad av de flesta tack vare sina breda fairways. Helt enkelt en klassisk spansk parkbana i god kondition med palmer och ljumma vindar. Från banans sista nio har man utsikt över Maspalomas sanddyner och efter spel rekommenderas klubbhusets restaurang – en ren fröjd!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Platt parkbana
Banfakta Par 73, 6389 5953 5265
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar.
Bandesign Mackenzie Ross (1968)

Marina Bay View Apartments

Välkommen till charmiga Marina Bay View Apartments. En liten pärla, endast för vuxna, i Puerto Rico. Här möts man med värme och bor i ett mindre och kanske mysigare sammanhang än på många av de stora resorterna. Alla lägenheter har ett litet kök kombinerat med vardagsrum samt balkong eller terrass med utsikt över poolen, hamnen och havet. Välj att bo direkt intill poolen eller lite mer ostört en bit ifrån och bara njut av en utsikt man aldrig tröttnar på. Det serveras frukost och lunch i den lilla restaurangen intill poolen och det finns en minimarket där man kan köpa det viktigaste att fylla kylen med under semestern. Middag äter man på stan och det finns mängder med restauranger nere i hamnområdet. Inte långt bort finns också en trevlig sandstrand för den som hellre badar i havet än i poolen.

Fakta

Läge Med bästa läge och underbar utsikt över hamnen i Puerto Rico
Rum Dusch/bad, hårfön, fullt utrustat kök, vardagsrum, TV, AC, värdeskåp (mot avgift), balkong/terrass, WiFi
Rumstyper Balcony, Terrace, Select, Deluxe, Villa, Villa Serendipity
Faciliteter Hiss, restaurang, bar, pool, soldäck, minimarket, internethörna, biljard, gym
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället