Spain's Finest Courses

Spain's Finest Courses

banor utöver det vanliga

Här är drömpaketet för alla soltörstande golfare som verkligen vill uppleva något extra! Tjusigt boende vid hamnen i Sotogrande och spel på storheter som La Reserva, Real Club de Sotogrande, Finca Cortesin och självaste Valderrama.

Fakta

Avstånd flygplats Malaga ca 100 km

Paketförslag 1 vecka

Lägsta pris: 20.995:-

prisindikation 2020

Flyg till Malaga t/r
Golfbag ombord beroende på flygbolag
Del i hyrbil 8 dagar (2 personer)
7 nätter, del i dubbel, standard på Club Maritimo Sotogrande
Frukostpension
Golfpass - Spains Finest x4
Real Club Valderrama, La Reserva, Finca Cortesin & Real Club Sotogrande
Förbokade starttider och golfbil

Ovan är ett förslag på en vecka till Malaga med spel på fyra av Spaniens finaste banor.
Priset kan variera beroende på vecka och flygkostnad. För prisoffert på ovan paket klicka på FÖRFRÅGAN så återkommer vi med en uppdaterad offert. Vill du ha någon ändring i vårt föreslagna paket ange det i kommentarsfältet vid förfrågan.

Väder just nu

12.2℃

Real Club Valderrama

Det här är en av världens alla golfbanor som ofta står med på en hängiven golfares lista över ”once in a lifetime”! Banan designades 1974 av Robert Trent Jones Sr, en av de riktigt stora arkitekterna. Banan blev först känd som Las Aves (Sotograndes nya…) men 1985 förvärvade Mr Jaime Ortiz-Patiño banan och åtog sig att föra den till en nivå som aldrig tidigare skådats i Europa. Robert Trent Jones engagerades villigt att komma tillbaka för att omforma den ursprungliga layouten han skapat tio år tidigare. När jobbet var avklarat döptes banan om till Valderrama efter den antika gården där fastigheten ligger. Valderrama har sedan stigit i Golf Worldrankings till att bli Nr.1 på det europeiska fastlandet, en position som stolt hållits sedan 1989. Valderrama är till största delen en ren medlemsklubb, men som gäst får man starttider mellan 12.00–13.30 på vardagar.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6392 5921 5520 5071 5322 4874
HCP-gräns Herrar 24. Damer 32.
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, klubbhyra, shop, restaurang, bar
Bandesign Robert Trent Jones Sr (1974, 1985)

La Reserva Golf Club

Golfbanan La Reserva de Sotogrande öppnade 2003 och ritades av den prestigefyllda amerikanska golfdesignern Cabell B. Robinson. Banan nämn ofta som Valderramas systerbana och är en fantastisk utmaning för alla golfspelare – både proffs och amatörer. Dels tack vare flera tee-alternativ och imponerande snabba greener som möjliggör en mängd olika pinnplaceringar. Utan tvekan en spektakulär upplevelse inbäddad på en unik egendom där man kan njuta av en magnifik utsikt över bergen och havet. Dessa omgivningar åtföljs av ett inte mindre majestätiskt klubbhus där både medlemmar och besökare kan njuta av en mängd bekvämligheter, utmärkt service och en attraktiv meny i en miljö som inspirerar till lugn.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 7053 6721 6048 5590 5104
HCP-gräns Herrar 24. Damer 32.
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, omklädningsrum, restaurang & bar.
Bandesign Cabell B. Robinson (2003)

Real Club de Sotogrande

Det här är Robert Trent Jones första design i Europa och den anses vara en av hans bästa. Enligt honom själv hör den till hans fem favoriter av över 500 han skapat världen över.

När Real Club de Sotogrande öppnade 1964 var Robert Trent Jones första design i Europa ett faktum. Och oj vilken bana han skapat! Det lummiga parkområdet och Sotograndes läge nära havet precis öster om Gibraltar var verkligen som gjort för att spela golf i. Då urbaniseringen på den tiden var minimal kunde Mr Jones varsamt välja den exakta platsen och banan var den första i Europa med både Bermudagräs och ett komplett bevattningssystem. Banan har genom åren haft ett antal större tävlingar och bitvis varit svår att få tillträde till för gäster. Numera är man dock välkommen på bestämda tider och till en hög prislapp. Ett besök till Real Club de Sotogrande ger dock valuta för pengarna. Under 2011 klubbades ett renoveringsförslag igenom och arkitekten Roger Rulewich, som i 35 år arbetade som Trent Jones högra hand, och av hans partner David Fleury, anlitades.

Projektet skapade större greener och man byggde in ett omfattande dräneringsnät och dessutom grundade man med 71 000 ton kiselhaltig sand. Golfbanan invigdes igen i juli 2016 och ingår i det förträffliga ”bucket list-paketet” Spain’s Finest.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6492 6305 5873 5427 5148
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Hcp-gräns 24 för herrar, 30 för damer
Bandesign Robert Trent Jones (1964), Rulewich & Fleury (2016)

Finca Cortesin

Här har bandesignern Cabell B. Robinson tillsammans med landskapsarkitekten Gerald Huggan gjort ett fantastiskt jobb. Med sina 6736 meter från back tee (det finns 5 tees) och med fler än 100 bunkrar rankas Finca Cortesin som en av Spaniens bästa banor enligt Golf Digest. Finca Cortesin har varit värd för Volvo World Match Play Championship upprepade gånger, vilket är en av världens mest prestigefyllda golfturneringar på professionell nivå. Som golfare möts man av en sällsynt välmanikurerad bana och en anläggning med stuns utöver det vanliga. Intill banan ligger det 5-stjärniga hotellet som är av minst samma kaliber som banan.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6736 6351 5884 5215 4852
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, restaurang
Bandesign Cabell B. Robinson

Club Maritimo de Sotogrande

Detta tjusiga hotell ligger med bästa läge vid marinan i semesterorten Sotogrande. Hotellet har en storslagen vy utöver Medelhavet och Gibraltar, ja ända ner till Marocko. Club Maritimo de Sotogrande har endast 43 rum (alla med utsikt mot havet och marinan). De minsta rummen är på minst 35 kvm. Inredningen är modern men ändå mysig och skapar en inbjudande miljö att vila och koppla av i. Hotellet ligger en knapp timme från flygplatsen i Malaga och inom bekvämt räckhåll från både Marbella och Gibraltar. Här finns två restauranger, varav den ena serverar snacks och tapas, medan den andra serverar läckra medelhavsrätter. Från Sotogrande hamn går det båtar till bland annat Gibraltar vilket är en mycket trevlig utflykt om man kan hålla sig från golfen en dag.

Fakta

Läge Precis intill Medelhavet och en härlig marina
Rum 41 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värme, värdeskåp, minibar, internet
Rumstyper Dubbelrum och sviter
Faciliteter Restauranger, bar, lounge, skönhetssalong,
Internet WiFi finns

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället