Spain's Finest Courses

Spain's Finest Courses

banor utöver det vanliga

Här är drömpaketet för alla soltörstande golfare som verkligen vill uppleva något extra! Välj boende i natursköna Sotogrande och spela storheter som La Reserva, Real Club de Sotogrande, Finca Cortesin, nyrenoverade San Roque Old och självaste Valderrama.

Fakta

Avstånd flygplats Malaga ca 100 km
Golfbil Ingår på alla rundor
Hcp krav Herrar 24, damer 32
Caddie krav Endast forecaddie på Valderrama, kostnad €60 betalas på plats

Vad ingår i resan?

Flyg till Malaga t/r
Golfbag ombord beroende på flygbolag
Del i hyrbil under vistelsen (2 personer)
7 nätter, del i dubbelrum på valt hotell
Frukostpension
18 hålsgreenfee på Real Club Valderrama
18 hålsgreenfee på La Reserva
18 hålsgreenfee på Finca Cortesin
18 hålsgreenfee på Real Club Sotogrande
Del i golfbil ingår
Förbokade starttider

Ovan är ett förslag på en vecka till Malaga med spel på fyra av Spaniens bästa golfbanor under perioden vi har förbokade veckoflyg till Malaga.
Önskar man 5 golfrundor under veckan är det från hösten 2021 möjligt att lägga till spel på anrika och nyrenoverade San Roque Old Course och även om man vill hålla kvar vid 4 rundor så kan vi byta in San Roque mot någon av de andra.
Valderrama har krav på forecaddie (ca €60 som betalas på plats) och gäster spelar mellan kl.12:00-14:00 på vardagar.
För att få större valfrihet har vi ett par olika hotell knutna till paketet Span's Finest Courses att välja emellan.
Om du önskar paket annan period eller kortare/längre vistelse, klicka på FÖRFRÅGAN så återkommer vi med en skräddarsydd offert.

Väder just nu

13.1℃

Real Club Valderrama

Det här är en av världens alla golfbanor som ofta står med på en hängiven golfares lista över ”once in a lifetime”! Banan designades 1974 av Robert Trent Jones Sr, en av de riktigt stora arkitekterna. Banan blev först känd som Las Aves (Sotograndes nya…) men 1985 förvärvade Mr Jaime Ortiz-Patiño banan och åtog sig att föra den till en nivå som aldrig tidigare skådats i Europa. Robert Trent Jones engagerades villigt att komma tillbaka för att omforma den ursprungliga layouten han skapat tio år tidigare. När jobbet var avklarat döptes banan om till Valderrama efter den antika gården där fastigheten ligger. Valderrama har sedan stigit i Golf Worldrankings till att bli Nr.1 på det europeiska fastlandet, en position som stolt hållits sedan 1989. Valderrama är till största delen en ren medlemsklubb, men som gäst får man starttider mellan 12.00–13.30 på vardagar.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6392 5921 5520 5071 5322 4874
HCP-gräns Herrar 24. Damer 32.
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, klubbhyra, shop, restaurang, bar
Bandesign Robert Trent Jones Sr (1974, 1985)
Övrigt Besökare spelar mån-fre 12:00-14:00
Krav på en fore caddie per boll, betalas på plats (ca €60)

La Reserva Golf Club

Golfbanan La Reserva de Sotogrande öppnade 2003 och ritades av den prestigefyllda amerikanska golfdesignern Cabell B. Robinson. Banan nämn ofta som Valderramas systerbana och är en fantastisk utmaning för alla golfspelare – både proffs och amatörer. Dels tack vare flera tee-alternativ och imponerande snabba greener som möjliggör en mängd olika pinnplaceringar. Utan tvekan en spektakulär upplevelse inbäddad på en unik egendom där man kan njuta av en magnifik utsikt över bergen och havet. Dessa omgivningar åtföljs av ett inte mindre majestätiskt klubbhus där både medlemmar och besökare kan njuta av en mängd bekvämligheter, utmärkt service och en attraktiv meny i en miljö som inspirerar till lugn.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 7053 6721 6048 5590 5104
HCP-gräns Herrar 24. Damer 32.
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, omklädningsrum, restaurang & bar.
Bandesign Cabell B. Robinson (2003)

Real Club de Sotogrande

Det här är Robert Trent Jones första design i Europa och den anses vara en av hans bästa. Enligt honom själv hör den till hans fem favoriter av över 500 han skapat världen över.

När Real Club de Sotogrande öppnade 1964 var Robert Trent Jones första design i Europa ett faktum. Och oj vilken bana han skapat! Det lummiga parkområdet och Sotograndes läge nära havet precis öster om Gibraltar var verkligen som gjort för att spela golf i. Då urbaniseringen på den tiden var minimal kunde Mr Jones varsamt välja den exakta platsen och banan var den första i Europa med både Bermudagräs och ett komplett bevattningssystem. Banan har genom åren haft ett antal större tävlingar och bitvis varit svår att få tillträde till för gäster. Numera är man dock välkommen på bestämda tider och till en hög prislapp. Ett besök till Real Club de Sotogrande ger dock valuta för pengarna. Under 2011 klubbades ett renoveringsförslag igenom och arkitekten Roger Rulewich, som i 35 år arbetade som Trent Jones högra hand, och av hans partner David Fleury, anlitades.

Projektet skapade större greener och man byggde in ett omfattande dräneringsnät och dessutom grundade man med 71 000 ton kiselhaltig sand. Golfbanan invigdes igen i juli 2016 och ingår i det förträffliga ”bucket list-paketet” Spain’s Finest.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6492 6305 5873 5427 5148
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Hcp-gräns 24 för herrar, 30 för damer
Bandesign Robert Trent Jones (1964), Rulewich & Fleury (2016)
Övrigt Besökare spelar mån-fre 10:54-12:06

Finca Cortesin

Här har bandesignern Cabell B. Robinson tillsammans med landskapsarkitekten Gerald Huggan gjort ett fantastiskt jobb. Med sina 6736 meter från back tee (det finns 5 tees) och med fler än 100 bunkrar rankas Finca Cortesin som en av Spaniens bästa banor enligt Golf Digest. Finca Cortesin har varit värd för Volvo World Match Play Championship upprepade gånger, vilket är en av världens mest prestigefyllda golfturneringar på professionell nivå. Som golfare möts man av en sällsynt välmanikurerad bana och en anläggning med stuns utöver det vanliga. Intill banan ligger det 5-stjärniga hotellet som är av minst samma kaliber som banan.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6736 6351 5884 5215 4852
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, restaurang
Bandesign Cabell B. Robinson

San Roque Old Course

En nyrenoverad golfklassiker som når helt nya höjder!

Banan skapades 1990 av Dave Thomas och blev snabbt mycket populär bland både semestergolfare och proffs. Bara det faktum att Seve Ballesteros och Tony Jacklin köpte sig residens på anläggning och spelade banan för eget nöje borde vara ett toppbetyg om något. Det var även här både Europas- och USAs lag valde att bo när Ryder Cup avgjordes på Valderrama 1997. Banan har alltid varit värd ett besök men med ny spenderingsvillig ägare sedan några år tillbaka öppnades San Roque Old i ett helt nytt ljus under hösten 2021. De lyckliga som hunnit provspela vittnar om en bana av absolut världsklass. Vid sidan om denna har man också sin andrabana, San Roque New Course.

Fakta

Antal hål 18 (+18 hål på San Roque New Course)
Bankaraktär Klassisk parkbana
Banfakta Par 72,  6311 6026 5562 4874
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, shop
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Dave Thomas (1990)

So Sotogrande

So Sotogrande är det gamla klassiska golfhotellet Almenara som fått en helt ny skrud och slår upp sina portar sommaren -21. Få, om ens något, går att känna igen när man kommer till detta smakfullt dekorerade hotell efter sin grundliga renovering.

Något som är sig likt är dock det unika läget direkt intill klubbhuset på Almenaras 27 håls golfbana, för övrigt på samma gata som självaste Valderrama. So Sotogrande säger sig ha en modern touch av lokal tradition vilket i vår tolkning blir nytt och mycket fräscht där man tänkt på detaljer. Rummen med de mysiga namnen So Cosy, So Comfy, So Suite osv har alla terrass eller balkong, mestadels med fönster från golv till tak, ett överdådigt badkar och separat regndusch. Här finns restauranger och barer. Under 2022 öppnar man även en fine dining. Likaså ligger Almenaras klubbhus vägg i vägg där man även kan ta en god bit mat eller en drink före/efter maten. Naturligtvis har man också satsat på ett härligt Spa och wellness center där det även finns pool. So Sotogrande är definitivt ett resmål i sig men vi rekommenderar även detta som en utsökt bas för paketet Spains Finest.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Intill Almenaras 27 håls golfbana några kilometer från Stotgrandes hamn
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe, balkong/terrass
Rumstyper 152 rum. SO Cosy, SO Comfy, SO Studio, SO Suite, SO Lofty, SO Two
Faciliteter Restauranger, barer, pool, terrass, trädgård, Spa & wellness center
Internet Ja
Avstånd Malaga Airport ca 110 km, Almenara Golf 0,2 km, Valderrama 3 km, La Reserva GC 5 km, Golf La Cañada 7 km, Real Club de Sotogrande 7 km, San Roque 8 km, Finca Cortesin 23 km

Elba Estepona Gran Hotel & Thalasso Spa

Njut av 5-stjärniga Elba Estepona Gran Hotel & Thalasso Spa direkt intill Medelhavet.

Elba Estepona Gran Hotel & Thalasso Spa är ett härligt 5-stjärnigt hotell direkt intill stranden som bjuder på rymliga rum med balkong. Här råder en avslappnande atmosfär med ett lite avskilt läge men ändå nära Estepona stad och naturligtvis aldrig långt till golf. Hotellet har allt som behövs för en riktigt skön vistelse med bland annat flera pooler och en rejäl SPA-avdelning. På Arena Beach restaurant sitter man och blickar ut över havet när man njuter av sin frukost (med eller utan champagne) eller kvällens dignande buffet. Gran Hotel Elba Estepona har även två välrenommerade a la carte-restauranger. Bland de totalt 204 rummen finns det 138 deluxe med Garden- eller Sea view, samt 43 Junior suites och 21 Suites. Gran Hotel Elba Estepona är en perfekt bas för dig som spelar olika banor under din vistelse.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Intill Medelhavet några kilometer söder om Estepona och nära Sotograndes bästa golfbanor.
Rum 204 st, Dusch/bad, balkong, mini-bar, coffee & tea, hårfön, AC, telefon, TV, safe mm
Rumstyper Deluxe garden view, Deluxe Sea View, Family Standard, Junior Suite, Suite, Presidential Suite
Faciliteter Flera restauranger, strand, pooler, Thalasso Spa, parkering
Internet Ja
Avstånd Malaga Airport ca 80 km, Estepona stad ca 6 km, Finca Cortesin ca 6 km, La Reserva GC  ca 20 km, Valderrama ca 22 km, Real Club de Sotogrande ca 22 km, San Roque ca 32 km, Valle Romano Golf  ca 4 km, Estepona Golf ca 3 km.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället