Guadalmina Resort

Guadalmina Resort

Hotel Guadalmina är ett av solkustens klassiska golfhotell i Andalusisk stil och ofta använt som en referens över hur ett lyckat sådant ska se ut. Med tanke på läget intill Medelhavets strand och 10:e hålet på Guadalmina South Course är detta föga förvånande – här är det enkelt att njuta!

Fakta

Avstånd flygplats Malaga ca 65 km
Nära stad Marbella ca 15 km

Vad ingår i resan?

Flyg till Malaga t/r
Golfbag ombord
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum
Fri uppgradering till Superior Sea View i mån av plats vid ankomst
Frukostpension
5 x18 hålsgreenfe på Guadalmina South, Guadalmina North, Rioreal, Alcadesia Links, Atalaya Old Course
Förbokade starttider

I vårt föreslagna veckopaket ligger det 5 greenfees med kombinationen Guadalmina South och North Courses, Rioreal, Alcadesia Links och Atalaya Old Course. Notera att vi kan justera detta efter önskemål genom att använda banorna Los Naranjos, Valle Romano, Almenara, Santa Clara och El Paraiso.
Detta är naturligtvis även ett perfekt resmål för en weekend eller kortvecka. Kontakta oss för offert på andra varianter än ovan paket.

Möjliga tillägg/val
Enkelrumstilägg: 2 795 kr
Superior Room: 1 590 kr/person
Junior Svit: 5 990 kr/person
Halvpension (frukost & middag): 2 995 kr/person

Väder just nu

10℃

Real Club de Golf Guadalmina

En vistelse på Hotel Guadalmina kan ge dig ett flexibelt golfande om så önskas. Förutom att de som enda hotell har access till Guadalmina South och North Course, vilka får anses självklara under ett besök, så kan du välja mellan att spela mer på dessa två eller bland ytterligare några andra banor! Exempelvis Almenara GC, Alcaidesa Links, Alcaidesa Heathland, Atalaya Old, Atalaya New, Valle Romano Golf, Doña Julia Golf, El Chaparral, El Paraiso, Santa Clara Golf och Cabopino G C.

Guadalmina South Course

Guadalmina South Course öppnades 1959 (renoverad 2002) och är den näst äldsta banan på Costa del Sol. Det är i grunden en privat medlemsbana men som gäst på Hotel Guadalmina är man inräknad i gemenskapen. Banan har en härlig layout och slingrar sig fram mellan mogna träd där hål 10 och 11 snuddar vid hotellet och stranden. Banan kännetecknas av sina böljande fairways och med solkustens mått är de breda och generösa. Klubbhuset ligger mellan South och North, och från hotellet är det bara några minuter i hyrbil eller taxi men för den som vill ha golfbil är det ännu enklare. Den kan man ta ut från Hotel Guadalminas egna lilla caddymaster och då kör man på separata buggytrails längs den södra banan. Värt att nämna är att vi ofta kommer åt hotellets ”golden slots” som är starttider under en timma på morgonen där hotellets gäster får starta den södra banan från hål 11. Det vill säga direkt utanför hotellet!

Guadalmina North Course

Guadalmina North är mer kuperad än den södra banan och mer teknisk med fler träd och vattenhinder. Detta till trots anses den vara ett snäpp enklare än sin systerbana. Floden Guadalmina, som namngett såväl banorna som hotellet, flyter genom banan och kommer in i spel på det 17:e hålet med det finns vattenhinder också på hål 7, 9, 11 och 18. Banan är designad av Folco Nardi och öppnades 1972.

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta South Course; Par 72,  6082 5820 5431 5031 4376
North Course; Par 72,  5600 5470 4795 4790
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, kafeteria, pool
HCP-gräns Herrar 27. Damer 35
Bandesign South Course (1959)
North Course: Folco Nardi (1972)

Atalaya Golf & Country Club

Atalaya skapades redan 1968, innan golfexplosionen på Solkusten startade, och är en charmig och vacker klubb. Skicklig personal inte bara underhåller klubbens två banor utan har under åren skapat en skön atmosfär runt hela anläggningen med vattenfontäner och inte minst flera färggranna blomsterrabatter. Med spektakulära Sierra Blanca i fonden ligger de två 18-hålsbanorna vackert utplacerade bland mogna eucalyptusträd, kaktusar och palmer. Rosa och vita azaleor fyller luften med en oförglömlig doft.

Atalaya Old Course

Den gamla banan på Atalaya bjuder på trivsam parkgolf, oavsett handicap, med generösa fairways och snabba, stora upphöjda greener. Utmaningarna består framförallt i välplacerade doglegs, flertaliga bunkrar med läcker vit marmorsand samt ett och annat vattenhinder. Man ska dock inte låta sig luras att tro att det blir en “walk-in-the-park”, även singelhandicaparen kan bjudas en god match här. Banan är elegant och “mogen” och bjuder på vackra vyer över bergen. En perfekt oas av lugn på den annars livliga Solkusten.

Atalaya New Course

Den nya banan ligger mer inne i landet men erbjuder spektakulära vyer över Medelhavet och Gibraltar och anses vara en av de mest naturliga banorna på kusten. Den har samma parkkänsla, försiktigt böljande fairways och stora, snabba greener. Man skulle kunna säga att den största utmaningen ligger i att upptäcka de hinder som inte upplevs som ett hinder när man blickar ut över hålen. Det krävs lite planering från tee och den som inte är varsam med sina slag hamnar snart i svårigheter. New Course kommer sakta men säkert ifatt Old Course när det gäller kvalitet och är ett bra prisvärt alternativ för semestergolfaren.

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Old Course Par 72,  6405 5872 5376 5055
New Course Par 71,  5325 5217 4510
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, omklädningsrum, restaurang & bar.
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36
Bandesign Old Course: Bernard von Limburger (1968)
New Course: Paul Krings (1990)

Valle Romano Golf

En enastående bana passande både för “fritidsgolfare”  och stora mästerskap. Med 5 olika tees, stora greener med många olika flaggpositioner och den underbara utsikten över havet är Valle Romano verkligen en bana att njuta av. Här är detaljerna viktiga och man gör allt för att skämma bort sina gäster. Bland annat finns det vid green på hål 8 en telefonkiosk och en meny så att du kan ringa in din beställning till fikastoppet efter hål 9 – coolt va?! Efter färdigspelad rond erbjuds du också klubbtvätt och skoputs – on the house!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6372 5997 5503 4993
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Cabell B. Robinson (2010)

Santa Clara Golf Club

En mycket fin bana som smälter in i den dramatiska terrängen. Layouten är gjord med respekt för omgivningen och anpassad utifrån befintligt djurliv och vegetation. Banan är tekniskt utmanande men ändå behaglig med breda fairways, inte så mycket ruff och öppna greener utan alltför mycket lutning. En bana du inte glömmer och gärna spelar igen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71/72, 5891 5523 5210 4831
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Enrique Canales Busquets (2001)

Hotel Guadalmina

Välkommen till en av solkustens klassiska golfresorter! Hotel Guadalmina har haft sin pole position längs Medelhavets strand i över 40 år och visst håller det än. Stilen är andalusisk och klassisk. Rummen är generösa i storlek och mycket på resorten är restaurerat i den stilen det byggdes. Det vill säga inte något naket och modernt utan förr lite rustikt och ytterst trevligt. Bar och restauranger ligger i den del av byggnaden som är närmare havet och här finns även en stor pool med inbjudande bar och fina vyer ut över Medelhavet. Man märker att det är ett golfhotell med rutin och tradition då de både har en egen golfconcierge och caddymaster. Unikt för Hotel Guadalmina är också att det är det enda hotellet med paket som ger starttider på de annars ganska privata Guadalmina South & North Courses. De har dessutom  alldeles egna ”golden slot” – starttider på morgonen där hotellets gäster får starta den södra banan från hål 11. Det vill säga direkt utanför hotellet!

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Strandnära strax söder om Marbella
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi, de flesta med balkong/terrass
Rumstyper Standard, Deluxe. Sviter
Faciliteter Reatauranger, bar, pool, soldäck, beach club, gym, parkering
Internet Gratis WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället