Park Hotel San Jorge

Park Hotel San Jorge

Vid den vackraste kusten i Costa Brava har hotellet haft sitt majestätiska läge ända sedan 50-talet. En idyll i sig och samtidigt ett alldeles perfekt golfresmål! Vanligast är att man bokar hyrbil till detta resmål men det finns paket som inkluderar all transfer under vissa perioder. Kontakta oss för mer information.

Fakta

Avstånd flygplats Barcelona ca 130 km
Nära stad Girona ca 35 km
Rekommendation Egen hyrbil

Väder just nu

12.7℃

Club Golf d'Aro Mas Nou

Club Golf d’Aro Mas Nou är en av de äldsta golfbanorna i Costa Brava. Med ett superbt läge, mer än 300 meter över havet och panoramautsikt över havet och de omgivande bergen, bjuds man på en unik upplevelse. Redan vid millenniumskiftet röstades Costa Brava fram till den ”bästa golfdestinationen” av IAGTO (The Global Golf Tourism Organisation) och Club Golf d’Aro Mas Nou är en juvel bland alla bra banor som finns i regionen. Denna bana är den som ligger närmast Silken Park Hotel San Jorge (ca 6 km).

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana/Skogsmark
Banfakta Par 72, 6218 6004 5240 5031
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, klubbhyra, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Ramón Espinosa (1990)

Empordà Golf Course

Arbetet började redan 1989 då man satte spaden i marken på det 125 hektar stora området och skapade 18 hål. Dessa var uppdelade på nio med links- och nio med skogskaraktär. Efter ett par år byggde man ut anläggningen med två ytterligare niohålsslingor av varsin karaktär, samt ett trevligt klubbhus med restaurang och bar. Redan i slutet av 1990-talet rankades Empordà bland topp 10 i Spanien. Få golfanläggningar kan erbjuda ett så pass trevligt och omväxlande koncept. Känslan av att spela linksgolf i varma smäktande vindar ena dagen för att nästa ge sig på en skogsbana av absolut högsta klass är fantastisk. Och inte blir det sämre av att däremellan njuta god mat och dryck eller bara sitta på balkongen och blicka ut över den vattenkantade greenen på linksbanans hål 9 och tänka; imorgon, då är det jag som bestämmer.

Empordà Links

Banan slingrar sig fram mellan sanddyner, sjöar och strategiskt placerade bunkrar. Speciellt stolt är man över det 18:e hålet som omges av en sjö och har en green på 300 kvm!!! Hål 6 är en utmaning om du drar för mycket till höger… längs hela fairway går en jättebunker men har du tur landar du på någon av de gröna öarna där i.

Empordà Forest

En lite snällare bana utlagd i, en för medelhavsregionen, traditionell pinjeskog som skyddar spelarna när vinden ligger på. Även denna har dock sin beskärda del av vatten och sand så slappna inte av för mycket. De naturliga omgivningarna ger en skön känsla av lugn och ro medans du tränar på den nobla golfsporten.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Links- och skogsbanor
Banfakta Links, par 71, 6304 5791 5583 5311 5060 4639
Forest, par 72, 6165 5866 5515 5244 4959 4637
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chipping, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, omklädningsrum.
Bandesign Robert von Hagge (1989)

PGA Catalunya

Stadium Course

Det finns många bra banor i Spanien men The Stadium Course är en av de bästa. Sedan den öppnades har den prenumererat på en top 10 plats bland Europas bästa banor, och är en ren njutning. Redan på hål 3 åker kameran fram för att föreviga den 461 meter långa par femman som går mjukt nerför mot en smal green som utgör en halvö i ett av flera vackra vattendrag. Men se upp – låt inte allt det vackra störa ditt fokus, det kommer synas i scorekortet. Träd kantar fairways, bunkrarna är strategiskt placerade och vatten är i spel på flera av de svåraste hålen.

Tour Course

Detta är också en mycket trevlig bekantskap, något kortare än sin systerbana. Den anses också som något lättare, utan att för den delen vara en ”walk in the park”. Fairways är bredare men även här är bunkrarna strategiskt placerade och det är mycket vatten i spel.

PGA Catalunya har även fina träningsområden och ett trevligt klubbhus med gott om plats att avnjuta allt det som 19:e hålet har att erbjuda.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Båda banorna är en blandning av park- och skogsbana.
Banfakta Stadium, par 72, 6686 6563 6104 5719 5089
Tour, par 72, 6000 5863 5476 5080 4681
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36. (gäller båda banorna)
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, shop, vagnar/buggies, hyrklubbor, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Neil Coles & Angel Gallardo (1999 Stadium Course, 2005 Tour Course)

Park Hotel San Jorge

Ett rum med utsikt! Ja tack!

Park Hotel San Jorge ligger i en vacker del av Costa Brava, högt över två vikar fyllda med kristallklart vatten. Hotellet har anor från slutet av 50-talet men naturligtvis har de totalt 121 rummen renoverats och uppdaterats för att ge sina gäster bästa möjliga bekvämlighet. Värt att nämna är att samtliga rum i våra golfpaket har havsutsikt och vi rekommenderar verkligen dessa rum även om ni inte bokar ett färdigt paket.

Hotellets uteplats är som en liten mysig piazza med poolen centrerad i mitten. Här finns ett spa med allt vad det innebär och en härlig terrass från vilken man kan njuta solnedgången. Precis nedanför hotellet ligger en härlig strand men det finns också en pool om man föredrar det.

Det utmärkta läget nära flera av de bästa golfbanorna i provinsen Girona, tillsammans med ett härligt klimat som tillåter golf året om, gör detta till en unik plats. Här kan du både koppla av, spela golf, göra andra fritidsaktiviteter och njuta av naturen. Dessutom är det gångavstånd (ca 15 min) till Platja d’Auro, en mysig kuststad vid stranden som lever året runt. Här finns allt för en bra semester – butiker av alla dess slag, restauranger och barer.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Med havet som närmsta granne och flera golfbanor inom 30 minuters resa. Högt läge med underbar utsikt över havet.
Rum 121 st. De flesta rum har balkong/terrass och havsutsikt. Dusch/bad, hårfön, vattenkokare, TV, telefon.
Rumstyper Comfort, Sea, Lookout, Club Silken, Family Suite, Supreme Suite
Faciliteter Två restauranger, café, solterrass, pool, strand, spa, gym, parkering, roomservice, tvättmöjligheter
Internet WiFi finns

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället