Temaresa Skottland med Mackmyra Whisky

Är golf, whisky och Skottland saker som får din puls att höjas måste du bara ta chansen att följa med på denna unika golfresa!

I mitten av september tar resan sin start i Sverige och en helkväll på Mackmyra Whiskyby med destilleribesök och middag. Dagen därpå blir det golf på Gävle GK innan bussen går till Arlanda för flyg till Skottland. De kommande fem dygnen går i inslagen stil och bjuder på härligt boende i både East Lothian och St Andrews. Det blir god mat, besök på destillerier och riktigt bra linksgolf – skål!

 

Fakta

Datum 17-23 september -22
Reslängd 6 nätter
Avreseort Stockholm, övriga på förfrågan
Min/Max antal 10/16 personer
Hcp krav Officiellt Hcp

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 29.995:-

All transfer enligt program
Långtidsparkering på Arlanda
Destilleribesök på Mackmyra
Middag på Mackmyra Whiskyby
Whiskyprovning av Mackmyras mest exklusiva produkter*
1 natt på hotel i Gävle med frukost
18 hålsgreenfee på Gävle GK
Flyg med SAS Plus med Fast track, SAS lounge på Arlanda, mat & dryck ombord
2x23 kg bagage plus handbagage
2 nätter på Marine Hotel, frukost och middagsvoucher på £50
18 hålsgreenfee på The Glen
18 hålsgreenfee på Gullane 2
Destilleribesök på Glenkinchie Distillery med avsmakning
3 nätter på Fairmont St Andrews, frukost och middagsvoucher på £60
18 hålsgreenfee på Torrance Golf Course
18 hålsgreenfee på St Andrews New Course
Privat Distillery Tour & Dining Experience på Kingsbarns Distillery inkl. femrättersmiddag
Boka

* 120 kr/person för whiskyn betalas på plats på Mackmyra. Detta p.g.a. den svenska alkohollagstiftningen.

Väder just nu

10.8℃

Program 17-23 sep

17 september
För den som önskar så startar resan redan på Arlandas långtidsparkering! Härifrån blir det transfer raka spåret upp till Mackmyra Whiskyby för en guidad rundvandring och whiskyprovning följt av middag. Senare på kvällen går det transfer in till Gävle för övernattning.

  • 1 natt på Clarion Winn Hotell i Gävle med frukost

18 september
Efter frukost går transfern till Gävle golfklubb för en skön runda på Avan Gävle GK. Efter golfen finns det tid för lunch innan det blir avfärd till Arlanda. Flyget med SAS till Edinburgh avgår kl.19.00 och landar lokal tid 20.15. Välkommen till Skottland! Här tar vår Skotska chaufför vid och kör er till East Lothian för incheckning på Marine Hotel.

  • 2 nätter med frukost och middagsvoucher på £50

19 september
Efter en skön natts sömn blir det en mycket kort transfer till klassiska The Glen alldeles utanför samhället North Berwick. Efter golfen blir det lite tid på hotellet innan det är dags för destilleribesök på Glenkinchie Distillery med avsmakning.


20 september
Utcheckning och transfer till Gullane No.2 (ca 10 minuter) för riktigt skön linksgolf. Efter golfen går transfern upp till St Andrews där vi checkar in på lyxiga Fairmont St Andrews.

  • 3 nätter med frukost och middagsvoucher på £60

21 september
Efter ännu en rejäl skotsk frukost är det bara en kort promenad till The Torrance Golf Course, banan som också är med på Europatourens program. På kvällen blir det en utflykt, nämligen Distillery Tour & Dining Experience på Kingsbarns Distillery. Naturligtvis med whiskysmakning som avrundas med en femrättersmiddag på destilleriet.


22 september
Efter frukost blir det kort transfer ner till St Andrews och spel på självaste New Course.


23 september
Tidig utcheckning och transfer ner till Edinburghs flygplats för hemresa. Flyget med SAS går kl.10.30 och landar lokal tid kl.13.40.

 

The Glen Golf Club

En riktig pärla som ligger direkt i utkanten av mysiga North Berwick. Banan öppnades 1895 med 9 hål och vid 1905 fick James Braid jobbet att bygga ut banan till 18 hål. Banan som mestadels är links bjuder på utmanande golf i en fantastisk miljö. Som på andra linksbanor möts man av djupa bunkrar, snabba greener och hårda fairways. The Glen bjuder på en riktigt minnesvärd golfrunda!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 70/73,  5738 5531 4391 5279
Faciliteter Puttgreen, chippning, buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Grundad 1894, James Braid & Ben Sayers (1906)

Gullane Golf Club

Det har spelats golf i Gullane i mer än 350 år. Idag är klubben en av de mest prestigefulla medlemsklubbarna i landet men gäster är välkomna. Utlagda i prima seaside landskap ligger 3 banor av högsta kvalitet där nr 1 är äldst och nr 3 är yngst.

Gullane No 1

Gullane no 1 har som bäst rankats på plats 17 över Skottlands bästa banor och är en klassisk linksbana. Varje hål har sin egen karaktär och hål nummer 3 har varit med bland världens 500 bästa golfhål. Banan har haft ett antal mästerskap och kvaltävlingar till The Open och tillhör tillsammans med Muirfield och North Berwick områdets bästa banor.  Arkitekten tros vara Harry S Colt men ingen vet bestämt. En riktig utmaning med 124 välplacerade bunkrar.

Gullane No 2

En favorit bland lokalbefolkningen, ritad av Willie Park Junior, är Gullane no 2 som ligger längs med sin systerbana Gullane No 1 och har varit kvalbana till The Open. Banan börjar relativt flack men likt Gullane no 1 klättrar den sedan upp längst ”Gullane Hill”. Inte heller här har man sparat på krutet… vi menar sanden, 107 bunkrar stoltserar Gullane No 2 med.

Gullane No 3

Gullane No 3 är den kortaste och den med vackrast vyer av de tre banorna i Gullane.  Här handlar det inte om att slå så långt du kan utan fokusera mer på var du vill att bollen ska landa. Banan har en hel del korta par 4 hål men låt er inte luras av banans korta längd, det är klurigt ändå.  Gullane no 3 brukar ha de bästa greenerna av anläggningens tre banor och är en trevlig linksbana till en jämförelsevis liten kostnad.

Fakta

Antal hål 57 (3x18)
Bankaraktär Linksbanor
Banfakta No 1, par 71/74,  6285 6020 5635 5398
No 2, par 71/73,  5839 5465 5090
No 3, par 68/69,  4809 4809 4499
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies/caddies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Gullane No 1 - herrar 24, damer 30
Bandesign Gullane No 1, Okänd (1884)
Gullane No 2, Willie Park Jr (1898)
Gullane No 3, Willie Park Jr (1910)

Fairmont St Andrews Golf

Fairmont strax söder om St Andrews erbjuder två riktigt bra banor med härliga vyer över kusten och den anrika staden.

The Torrance Course

Banan är designad av självaste Sam Torrance och här bjuds man på en traditionell mästerskapsbana i par 72 där de första 9 jobbar sig runt hotellet men flera gånger med St Andrews i blickfånget. Detta följs upp av golfhål som bjuder på makalösa vyer över havet, klassiska pottbunkrar och allt annat man kan förvänta sig av en riktigt fin skotsk golfbana. Varsamma renoveringar har dessutom gjort att den stigit som en raket i rankingen över golfbanor i landet. Det började med kvalet för 2010-års Open Championship och på senare år är nu The Torrance Course ett stående inslag på Europatouren.

The Kittocks Course

Originaldesigner Bruce Devlin har med hjälp av arkitekten Gene Sarazen lyckats med en mycket trevlig och omväxlande golfbana. Spelglädje är ledordet där hål med viss parkkänsla blandas med hisnande utslag mot den dramatiska kusten i Fife. Klubbhuset måste förstås nämnas som förutom en suverän meny bjuder på en utsikt som gör att man knappt vill gå tillbaka till hotellet…

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Linksbanor
Banfakta Torrance, par 71/74,  6611 6073 5533 4951
Kittocks, par 72/74,  6756 6174 5785 5398
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Torrance - Sam Torrance (2001)
Kittocks - Bruce Devlin (2002)

St Andrews New Course

Världens äldsta “nya bana”! Ja, det får man nog lugnt konstatera då legendaren Tom Morris andra bana i St Andrews öppnades redan år 1895! Namnet var dock säkerligen en självklarhet då Old Course, alldeles intill, redan var spelklar sedan länge. Banan ligger bitvis tätt intill Old Course och på ett par hål (3:an och 15:e) delar de till och med greener i och med de klassiska dubbelgreenerna. Även om Old Course i det närmaste är kultförklarad så är det många som i ärlighetens namn håller New Course som en bättre golfbana. Den är enligt dem lite mer förfinad och ett snäpp mer utmanande. Förutom vind och snabba greener finns det naturligtvis ärttörne och pottbunkrar som gör sitt till att göra rundan minnesvärd!

Photo Credit – St Andrews Links Trust

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 71/ 75, mått i yards 6625 6362 5992
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar, el-vagnar, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum, caddies.
Hcp-gräns 36
Bandesign Old Tom Morris 1895

Gävle GK

Gävle golfklubb är en sådan där genomtrevlig svensk landsortsklubb som alla golfare någon gång borde besöka. Anläggningen som har anor ända från 50-talet ligger nära både Gävles charmiga centrum och havsbadet. Den gamla banan är en charmig skogs- och parkbana i härlig natur som under 90-talet kompletterades med Avan. Den nyare parkbanan anses vara klubbens mästerskapsbana nära Gävlebuktens stränder där vinden kan vara en avgörande faktor.

Fakta

Antal hål 36 (2x18) Avan och Gamla banan
Bankaraktär Park- och skogsbanor
Banfakta 6303 5750 5313 4802
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Gamla banan 1951, Avan 1996

Clarion Hotel Winn

Mitt i hjärtat av Gävle ligger Clarion Hotel Winn. Hotellet, med sin restaurang Brasserie Absint, har blivit känt som stadens hotell och är en naturlig mötesplats för lokalbor och besökare. Ett stort utbud av konferens- och mötesrum, bar, restaurang, relaxavdelning med gym och pool lockar internationella besökare och har satt Gävle på kartan. Upplev allt som Gävle har att erbjuda från stadens hotell med närhet till shopping, sevärdheter och naturupplevelser!

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Centralt i Gävle
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp, minibar
Rumstyper Standard, Superior, Deluxe
Faciliteter Restaurang, bar, pool, gym, spa
Internet Gratis WiFi

Marine Hotel & Spa

Marine Hotel & Spa i North Berwick är känt för sin vackra kustnära miljö och härliga viktorianska arkitektur från 1800-talet. Dessutom perfekt beläget för att nå nära 20 fantastiska golfbanor i East Lothian med bland annat North Berwick Golf Club på gångavstånd. Hotellet har ett par barer samt den prisbelönta restaurangen Craigleith, där gästerna kan njuta av det finaste skotska köket med utsikt över Firth of Forth. Här finns även pool, gym och spa för hotellets gäster. Ett riktigt bra boende för de som söker det lilla extra.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Fantastiskt läge i North Berwick
Rum 83 st
Rumstyper Standard Twin/double, Four Poster, Sea View Double, Deluxe King, Super Deluxe Double, Deluxe Suite
Faciliteter Restaurang, bar, lounge, pool, gym, Spa, parkering
Internet Gratis WiFi

Fairmont St Andrews Resort

När man närmar sig den gamla universitetsstaden St Andrews bultar hjärtat lite extra förväntansfullt. Strax söder, efter bara någon kilometer, passerar man den nya Castel Course som även kallas det 7:e underverket. Lagom när man försökt att undvika nackspärr efter att ha spanat in den häftiga banan är det dags att svänga av i riktning mot havet till Fairmont St Andrews. Redan på infarten känner man lugnet och häpnas över det storslagna läget hotellet har. Högst upp på toppen av en spektakulär klippformation omgiven av sina två golfbanor och en vidunderlig utsikt över Tays flodmynning och Nordsjön. En liten bit bort anas silhuetten av St Andrews dit det går gratis shuttle bus om man vill göra ett besök. Fairmont St Andrews har en robust elegans och anses vara ett av de bästa boenden man hittar i Skottland.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Kustnära i Skottlands "golf-mecka" med flera härliga banor på behagligt avstånd
Rum 209 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, kaffe & te, WiFi
Rumstyper Atrium, Fairmont, Fairmont View, Deluxe, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, lounge, pool, gym, parkering
Internet Ja

Mackmyra Whisky

DEN SVENSKA PIONJÄREN

Idén till en svensk whisky föddes av åtta vänner i en fjällstuga 1998. För att hålla kontakten sedan ingenjörsstudierna var det tradition att träffas i Sälen en gång om året, och denna gång visade det sig att alla av en slump hade tagit med sig var sin flaska whisky. Under en middag undrade någon varför det inte fanns en svensk maltwhisky. Om det nu var möjligt, varför var det ingen som redan gjorde det?

Frågan dröjde sig kvar och förvandlades inte långt därefter till visionen om att bli pionjärer till den första svenska maltwhiskyn. Ett år senare, 1999, grundades företaget Mackmyra Svensk Whisky. Redan från starten hade Mackmyra siktet inställt på att skapa en whisky med tydlig svensk prägel. Svenskt korn, svensk ek och lokalt vatten blev utgångspunkten i starten av upptäckresan. En lyckoträff ledde sedan Mackmyra till att utveckla 30-litersfatet som i sitt mindre format medför att whiskyn mognar snabbt och intensivt. Även röksmaken har en svensk markör och framställs på egen hand med svensk torv och spröda enriskvistar.

I den gamla gruvan i Bodås, några mil från destilleriet i Gävle, lagras Mackmyras Whisky i tryggt förvar 50 meter ner i berget. Mackmyra framställer idag whisky med samma upptäckarglädje och experimentlusta som vid starten 1999, men i det banbrytande destilleriet Gravity som med gravitationens hjälp effektiviserar produktionen och som i sin grundtanke värnar om så liten miljöpåverkan som möjligt. Med whiskytraditionens kunskap i ryggen framställer Mackmyra nytänkande whisky med svenska råvaror.

 

DESTILLERIER

2011 stod världens mest klimatsmarta whiskydestilleri färdigt, Mackmyra Gravity Distillery – en 35 meter hög byggnad där framställningsprocessen utförs med hjälp av tyngdkraften.

Sedan 2017, i det allra första pilotdestilleri som nu fått namnet Lab Distillery, destillerar man två ginutgåvor Organic Gin & Kreatör.

Läs mer>>>

 

Utforska dryckessortiment här>>>

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället