Sana Sesimbra

Sana Sesimbra

Bara 25 km söder om Lissabon med Atlantens stränder precis utanför dörren, ligger den lilla fiskebyn Sesimbra som med sitt idealiska läge är en utmärkt bas för din golfsemester. Här hittar du äkta portugisisk charm och mysig atmosfär - gå en promenad på stadens gator eller på stranden innan du äter en god middag på en lokal fiskrestaurang. Samtidigt finns det flera bra golfbanor inom bekvämt avstånd.

Fakta

Avstånd flygplats Lissabon ca 45 km
Avstånd golf Aroeira ca 30 km,
Quinta do Peru ca 20 km

Väder just nu

17.3℃

Aroeira Golf Course

Aroeira I & II är två mycket bra skogs- & parkbanor endast dryga 30 minuter från Lissabon. Trots att banorna har samma karaktär och slingrar sig fram genom pinjeskogen är det två helt skilda banor i och med att en bana är av äldre design och en är av ett modernare snitt. När du har fyra golfdagar eller fler ingår heldagsgreenfee på Aroeira I & II. Ett suveränt alternativ om du vill spela mycket golf på två utmanande banor.

Aroeira Pines Classic

En väl inarbetad bana, klar 1973. Portuguese Open på Europatouren har spelats här och banan ligger inbäddad i pinjeskog där nästan varje hål kantas av trädridåer. Inte speciellt många bunkrar och inte överdrivet mycket vatten påverkar spelet här men banan är för den delen inte någon enkel match.

Aroeira Challenge

En betydligt modernare bana, klar 1999, och väldigt olik Aroeira Pines Classic. Här är greenerna stora och snabba, det finns fairwaybunkrar, vissa i form av typiska skotska ”pottbunkrar”. På banan finns också fem sjöar som gör sitt för att påverka spelet, speciellt på de sista 9 hålen.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Skogs- och parkbanor
Banfakta Aroeira Pines Classic, par 72, 6044 5740 5403 5186
Aroeira Challenge, par 72, 6367 5903 5339 4805
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang bara på Aroeira I
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Aroeira Pines Classic, Frank Pennink (1973)
Aroeira Challenge, Donald Steel (2000)

Golf & Country Club Quinta do Perú

Knappa timmen från Lissabon ligger mästerskapsbanan Quinta do Perú, en härlig bana med utmärkta greener i ett orört landskap. Här finner man en mycket välskött parkbana av amerikanskt snitt. Stora och snabba greener som ofta vaktas av bunkrar eller välplacerade vattenhinder. Det finns massor av träd och vatten i spel och även om det är en utmaning för professionella spelare så är banan faktiskt byggd för amatörgolfare. Den är mycket varierande och kan spelas om och om igen utan att man tenderar att tröttna. Dessutom behöver du inte alltid vara 100-procentigt koncentrerad för att komma undan med ett bra resultat. Klubbhuset är mycket mysigt med en magnifik utsikt och träningsmöjligheterna är riktigt bra.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6036 5645 5000 4703
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Rocky Roquemore (1994)

Sana Sesimbra Hotel

Sana Sesimbra är ett fyrstjärnigt hotell som ligger på strandpromenaden i den charmiga fiskebyn Sesimbra som förstås har massor med fiskrestauranger. En stor del av rummen har balkong med utsikt över Atlanten och det är en billig investering att uppgradera sig. Hotellet har pool, turkiskt bad, bastu och jacuzzi – alla på översta våningen med fantastiska vyer över den lilla staden och havet. Hotellet är känt för sin vänliga och proffsiga service. Sana Sesimbra är en plats där du kan kombinera bra boende, golf och gastronomi.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Strandnära i utkanten av en nationalpark inte långt från Setúbal
Rum 100 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, balkong
Faciliteter Restaurang, bar, pool, solterrass, gym, turkiskt bad, tillgång till strand
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället