Conrad Algarve

Conrad Algarve

Diskret lyx i elegant och stillsam miljö. Redan vid infarten till hotellet förstår man att detta är något alldeles extra. Man måste bara stanna till och ta ett foto…

Fakta

Avstånd flygplats Faro ca 15 km
Avstånd golf South & North ca 2 km, Laranjal ca 5 km
Nära stad Vilamoura ca 12 km

Vad ingår i resan?

Flyg till Faro t/r
Golfbag på flyget t/r
Flygplatstransfers t/r
7 nätter, del i dubbelrum på Conrad Algarve
Frukostpension
2x 18 håls greenfee på QDL South Course
2x 18 håls greenfee på QDL Laranjal Course
1x 18 håls greenfee på QDL North Course
Förbokade starttider

Ovan är ett förslag på en veckoresa till Conrad Algarve under perioden vi har förbokade veckoflyg. Självklart kan ni sätta ihop paketet precis som ni själva vill vad gäller reslängd, hur mycket golf ni vill spela, andra rumskategorier mm. Hcp krävs vid eventuell bokning - meddela oss detta tillsammans med vilka starttider ni önskar.

Väder just nu

17.9℃

Quinta do Lago Golf

Quinta do Lago är en av de klassiska golfanläggningarna i Europa och vi erbjuder spel på samtliga tre mästerskapsbanor. Med dubbla träningsområden, vara det ena är en Paul McGinley Golf Academy, och södra Europas enda TaylorMade Performance Center, finns alla möjligheter att träna och uppgradera sin utrustning.

South

South Course är Quinta do Lagos kronjuvel och finns med på Golf World’s Magazine topp 100 banor i Europa. Åtta gånger har banan varit värd för Portuguese Open. Designern William Mitchell var den som introducerade amerikanska greener, tees och bunkrar på Algarvekusten och det är kanske därför banan är så populär bland Tourspelarna. Här går man omkring under paraplyformade pinjeträd och njuter av sjöarna, blommorna och vyerna över Ria Formosa Nationalpark. Trots att banan har mästerskapsstatus så är den fullt hanterbar även om man har lite högre handicap. Några av hålen kräver dock det yttersta av vilken golfare som helst för att få ett bra resultat i scorekortet. Det lönar sig alltid att planera sitt spel för att på bästa sätt hantera doglegs, vatten och bunkrar. Första nio lämpar sig för att spela med draw från tee, sista nio får man byta till en fade…

North

North Course är en utmaning för alla spelare. Renoveringen 2014 kostade 9 miljoner Euro och man gjorde om alla greener, tees, bunkrar, dränering, bevattning och transportvägar. I det vackra landskapet sträcker banan ut sig mellan sjöar, ondulerade fairways och strategiska bunkrar. Greenerna klassas som de bästa i Portugal och banan är vida kända för sin höga standard.

Laranjal

Laranjal är det senaste tillskottet på anläggningen och valdes bara två år efter sin invigning till Portugals bästa bana (2011). Marken här var en apelsinodling innan man satte spaden i marken för Laranjal. Banan ligger ca 2 km från den centrala resorten, i Ludo Valley och är känd för sin skönhet med fina fairways, välansade greener, vackra sjöar, pinjeträd, korkekar och apelsinträd. Här krävs koncentration och precision i varje slag men det finns lite sömsmån också.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta South, par 72,  6438 5858 5105 4955
North, par 72,  6140 5661 4873 4557
Laranjal, par 72,  6477 5834 4977 4699
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, närspelsområde, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign South - William Mitchell (1974)
North - Beau Welling (1989) (2014)
Laranjal - Jorge Santana da Silva (2009)

Conrad Algarve

Bara en kort bilfärd från flera riktigt bra golfbanor och sköna stränder ligger detta otroligt lyxiga men inte vräkiga hotell. Uppfarten och entrén tar nästan andan ur en med sin längd och höjd. Hotellet har 6 våningar och takhöjden i entrén går hela vägen upp med läckra ljuskronor som det är svårt att förstå hur man byter lampor i. Alla rum har egen balkong och är sobert inredda i behagliga färger och naturligtvis finns alla de där små extra sakerna som gör att man mår så bra på ett sådant här ställe.

Poolområdet går inte av för hackor och här finns fyra pooler att välja på och för extra privat utrymme kan man ligga i en skön cabana.

Spaavdelningen, som är en av Europas flottaste, är smidigt placerad så att man kan nå den från varje våningsplan och inte behöva passera receptionen klädd i sin extremt sköna badrock. Här kan man spendera lång tid i poolerna, basturna, de mosaikklädda ”värmesängarna” eller på någon skön behandling i de väldoftande och rejält tilltagna behandlingsrummen.

Strax utanför uppfarten finns ett litet supermercado och Quinta Shoppingcenter.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Mellan Faro och Vilamoura
Rum 154 st. Dusch och separat bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, kaffe/te, kuddmeny, balkong, WiFi
Rumstyper Deluxe, Grand Deluxe, Suites
Facilieter Restauranger, barer, pooler, soldäck, trädgård, spa, parkering
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället