Anantara Vilamoura

Anantara Vilamoura

Med kalasläge strax utanför Vilamoura och med storslaga Dom Pedro Victoria Course precis utanför dörren är Anantara Vilamoura Algarve Resort ett perfekt ställe för några sköna dagar vid Algarvekusten.

I vårt bokningsbara paket ingår inte Victoria Course utan vi har istället paketerat med fina Old Course som ligger 5 minuter från hotellet och de två närmsta grannarna Millenium Course och Laguna Course som delar klubbhus bara minuten bort.

Fakta

Avstånd flygplats Faro ca 25 km
Nära stad Vilamoura ca 6 km

Paketförslag 1 vecka

Flyg till Faro t/r
Golfbag ombord beroende på flygbolag
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum, Deluxe Garden View
Frukostpension
1x 18 håls greenfee på Victoria Course
2x 18 håls greenfee på Millenium Course
2x 18 håls greenfee på Laguna Course
Förbokade starttider

För prisoffert på ovan paket klicka på FÖRFRÅGAN så återkommer vi med en offert. Vill du ha någon ändring i vårt föreslagna paket ange det i kommentarsfältet vid förfrågan.

Hcp krävs för bokning, meddela oss via mail eller telefon.

Väder just nu

15.8℃

Old Course

Frank Pennink skapade denna parkbana redan 1969. Den slingrar sig över en svagt kuperad terräng kantad av uppvuxna pinjeträd. I kontrast till det ”gamla” finns ett modernt och trevligt klubbhus där man kan njuta efter rundan. Old Course ligger ”vägg i vägg” med Pinhal Course och Millenium Course.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 73, 6254 5913 5718 5086
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 24. Damer 36.
Bandesign Frank Pennink (1969), Martin Hawtree (1996)

Millenium Course

Denna par 72:a öppnade lagom till millenniumskiftet. Det var den kända golfarkitekten Martin Hawtree som dels ritade nio nya utmanande hål mellan pinjeträden och sedan tog de andra nio från Laguna Course som då var en 27-hålsbana. De sistnämnda hålen renoverades kraftigt med nya tees, bunkrar och greener för att ge banan en rejäl stuns. Detta är en av de trevligaste banor som finns i Portugal, förlåtande, bred och ganska platt vilket gör att man med fördel kan gå runt de 18 hålen om man vill.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6157 5784 5506 4767
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36
Bandesign Martin Hawtree (2000)

Laguna Course

Laguna Course skiljer sig en hel del från de andra banorna i Vilamouraområdet. Precis som namnet antyder så finns det vatten i närheten men också på banan. Inte mindre än 11 hål påverkas av vattenhinder och det finns totalt 79 bunkrar på banan. Tufft kan man tro men det upplevs ändå mer som en mycket fin inramning. Layouten känns amerikansk, bitvis med links-känsla och det är åtminstone ganska få träd som står i vägen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana med mycket vatten
Banfakta Par 72, 6121 5774 5605 4900
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Joseph Lee (1990)

Anantara Vilamoura Algarve Resort

Anantara Vilamoura är ett landmärke i Algarve. Den stilrena byggnaden andas glamour men är samtidigt en plats för avkoppling där Victoria Course bjuder på sköna vyer. Insidan speglar ett modernt Portugal med mycket lokal konst i form av tavlor, skulpturer och design. Rummen är luxuösa (som minst 40 m²) och erbjuder allt man kan önska i form av komfort, liksom hela hotellet gör. Den eleganta lobbyn är dämpad, väl tilltagen och leder ut på den stora terrassen där golfbanan står för ögongodiset. Njut av flera pooler, skäm bort dig i den fina spaanläggningen, ät och drick gott i någon av alla restauranger och barer, spela golf på inte bara Victoria utan på några av Dom Pedros 5 olika banor i närområdet.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Strax utanför Vilamoura
Rum 260 st. Dusch & bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, kaffe, balkong, WiFi
Rumstyper Deluxe, Deluxe Garden, Deluxe Pool, Deluxe Golf, Family Room, Suites
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, soldäck, spa, gym, tennis, parkering
Internet WiFi finns

Avsnitt 35

– Golf i Vilamoura på Algarve

Golfresepodden är på Algarve och snöar in på Vilamoura som är ett riktigt golfmecka. Portugalexperten Mikael Erdtman från Golf Plaisir Protours är gästen som spelat 74 av Portugals 75 golfbanor. Johan filosoferar om sambandet mellan fideikommiss, nykterhetsrörelsen, religion och antalet golfspelare i olika länder. Det blir även Zlatan, yips, marinan, bacalhau, grönt vin som även kan vara rött, tsunamin, fascism, beachbunkrar och en hel del golf.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället